Gönderen Konu: 2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...  (Okunma sayısı 27714 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...
« Yanıtla #140 : Mart 15, 2010, 15:53:52 »
 Ali Rıza Bey sizi Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Mart 15, 2010, 15:53:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Mart 15, 2010, 16:55:13 »
  215-55 ebatlı lastik yanak ve taban olarak orjinalden büyük boyutlara sahip. Lastiğin kalitesi ve cinside etkili olmak ile beraber orjinali 205-55 olan bir lastikte 215 de 55 yanak yol tutuşu iyileştirmez, hatta bir miktar daha fazla salınıma neden olabilir ancak konforu arttırabilir. Dediğim gibi bunda orjinal lastik ile sonradan takılan lastiğin kalite, cins ve sınıfı da önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #142 : Mart 16, 2010, 15:48:58 »
Ali Rıza Bey sizi Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz?
konuya yazmadan önce tanışma bölümee konu açtım ergün bey..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #143 : Mart 16, 2010, 15:59:52 »
 215-55 ebatlı lastik yanak ve taban olarak orjinalden büyük boyutlara sahip. Lastiğin kalitesi ve cinside etkili olmak ile beraber orjinali 205-55 olan bir lastikte 215 de 55 yanak yol tutuşu iyileştirmez, hatta bir miktar daha fazla salınıma neden olabilir ancak konforu arttırabilir. Dediğim gibi bunda orjinal lastik ile sonradan takılan lastiğin kalite, cins ve sınıfı da önemlidir.
Hakan bey dün akşam iş çıkışı arkadaşları arayıp arablarıyla gelmerini istedimm 2 siylede test yaptım kavacık temde ***** süratla viyadükte şerit yani argo tabirle makas atarak gittim tık savurma yokk ara sıra tabi sert rüzgarlar arabayı bi sarsıyor oda yüksek oluşundan kaynaklanıo 2 aracıda denedim bezinlide daha yüksek suratlerde gittim çok rahat bi şekilde sürdüm aman yoldan çıkar diee iki elimle sarılmadım direksiyona.arkadaşlarıma anlattım böle böle sorunlar varmış diee bezinli aracı olan arkadaşım bizim şirkette 40 tane corolla var hiç bi şöför böle bi şikayette bulunmadı die cevap verdi.ya çok kararsız kaldım arabayı bu hafta almayı düşünüyordum bi anda durakladım acaba gene hondamı alsam die düşünmeye başladım bi yandanda araçları test ediyorum tık sıkıntı yok hafta sonu tarabyadaki galeride bi test sürüşü yapıcam bakalım son kararı orada vericem..
 Edit: Yasal Uyarı: Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50 km/saat, şehirlerarası 90 km/saat, otoyol 120 km/saat’dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #144 : Mart 16, 2010, 16:04:35 »
konuya yazmadan önce tanışma bölümee konu açtım ergün bey..
Konu açtığınızı gördüm, ben sizden kendinizi tanıtmanızı rica ettim.
 Yaş, şehir, meslek gibi bilgilerinizle kendinizden kısaca bahsetmeniz yeterli olacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #145 : Mart 16, 2010, 16:33:31 »
Ben bu saatten sonra kimseye Corolla yı tavsiye etmem. ( Araçta sorun yaşadığımızdan değil. Müşteri hizmetlerinin kalitesi ve müşteriyi ikna edememelerinden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #146 : Ağustos 26, 2010, 00:52:20 »
Andaç bey öncelikle merhaba, konu mart ayından buyana cevaplanmamış, tesadüfen yazınızı buldum ve cevap yazma gereği duydum. Sadece bu sorun bendemi var diye düşünüyordum ama görüyorumki birçok insan aynı sorunu yaşıyormuş.
    2010 corolla dizel mm sahibiyim, ve bu ay tatile çıktığımda arabayı uzun yolda deneme fırsatım oldu. Önceden bu yolu corsayla 3 defa kullandım. Ama çok ilginç bir şekilde 100 km yi geçince arabada bir tuhaflık hissetmeye başladım araba sağa yada sola doğru kendiliğinden hareketleniyordu, ve bunun hafif bir rüzgarla olduğunu farkettim, tuhaf olan corsayla aynı zamanlarda ve yaklaşık hava şartlarında böyle bir sorun olmayışıydı. İnanılmaz bir hayal kırıklığı yaşadım. Önceden vektra astra kullanmışlığım ve yaklaşık 12 senelik tecrübemle bu hiçde normal birşey değil. Elbette diğer arabalarımda rüzgardan etkilendi ama gavur dağı üzerindeki viyadükdeki şiddetli rüzgarda etkilendi.
         Burda okuuklarımdan sonra taşlar iyice yerine oturdu, sen 45 milyar verip araba alacaksın ve uzun yolda 100 ü geçmeye korkacaksın arabayı yolda tutmak için manevra yapacaksın yazık doğrusu. Arabanın kronik diğer sorunlarından bahsetmiyorum bile. Arabayı ilk aldığımda hep şehir içi kullandım bazen çevre yoluna girip hız denemesi yaptım ve araba 100-110 dan sonra güven vermedi yol şartlarına bağladım 45 milyarlık arabada böyle birşey mümkün olamazdı zaten diye düşündüm ama sonu hayal kırıklığı. Andaç bey sizi çok iyi anlıyorum üzücü bir durum. Korsayla bile savrulmazken korollada savrulmak çok inanılmaz ama gerçek. Unutmadan arabanın direksiyon kutusundan gelen tıkırtı yüzünden direksiyon kutusunu değiştirdiler dengesizlik öncesi ve sonrasıda var yani bunun bir faydası olduğunu düşünmüyorum.
       4-4 lük araba kesinlikle yok ama ben eğer düz yolda 100 geçemeyeceksem gerisi hikaye. Bunlar tamamen şahsidir arabasından çok memnun olanlarda vardır ama bana göre malesef KRAL ÇIPLAK. Bir daha araba alırsam alman arabasından şaşmam, şu an satsam arabayı birsürü zarar. En iyisi toyotayı sehir içi, eşimin korsasınıda şehirler arası kullanmak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GALATASARAY
« Yanıtla #147 : Ağustos 26, 2010, 18:42:16 »
Sonuna kadar size katılıyorum. 2000 yılından beri opel kullanıyordum. 2009 aralık ayında toyota aldım. Toyotanın yol tutuş sorunu olduğu apaçık ortada. Arabayı ilk aldığım gün yağmur yağıyordu ve tavanda, camlarda yağmur sesini duyuyordum. Şaşırdım. Bu sitede meğerse normal olduğunu öğrendim. Yakıt olarak ciddi anlamda ekonomik, ve arıza yaşatmıyor, ancak güven vermiyor. İnanın kayınpederimin 95 model 1,3 xl toyotası benim aracımdan bin kat daha güvenilir. Toyota yeni model çıkarttıkça kaliteyi arttıracağına görsele önem vermiş gibi görünüyor. Bu arabamı aldığımda emekli olduğumda da sıfır dizel bir toyota alırım diye düşünüyordum, ama kesinlikle bir daha toyota almam. Emekli olana kadar bu aracımla devam etmek durumundayım. Yani KRAL ÇIPLAK arkadaşlar.
2002 COROLLA 1.4 VVTI ZZ121 + LANDIRENZO

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Ağustos 26, 2010, 19:15:25 »
Bu tür bir sorunla karşılaşmadım. Ancak bu problem genel bir problem olmuş olsaydı mutlaka forumda çok başlık açılırdı. 90 üzerindeki hızlarda da virajlarlarda da aracın yol tutuşu ile ilgili bir kaygım hiç olmadı. Ancak sert esen rüzgarlardan etkilenmesine şahit oldum. Bu da çok anormal değil. Bazen böyle rüzgarlar minibüslere bile zor anlar yaşatabiliyor.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #149 : Ağustos 26, 2010, 21:59:51 »
Sonuna kadar size katılıyorum. 2000 yılından beri opel kullanıyordum. 2009 aralık ayında toyota aldım. Toyotanın yol tutuş sorunu olduğu apaçık ortada. Arabayı ilk aldığım gün yağmur yağıyordu ve tavanda, camlarda yağmur sesini duyuyordum. Şaşırdım. Bu sitede meğerse normal olduğunu öğrendim. Yakıt olarak ciddi anlamda ekonomik, ve arıza yaşatmıyor, ancak güven vermiyor. İnanın kayınpederimin 95 model 1,3 xl toyotası benim aracımdan bin kat daha güvenilir. Toyota yeni model çıkarttıkça kaliteyi arttıracağına görsele önem vermiş gibi görünüyor. Bu arabamı aldığımda emekli olduğumda da sıfır dizel bir toyota alırım diye düşünüyordum, ama kesinlikle bir daha toyota almam. Emekli olana kadar bu aracımla devam etmek durumundayım. Yani KRAL ÇIPLAK arkadaşlar.
     Erkan bey malesef durum böyle, inanın servise götürmek bile istemiyorum çünkü bu sorun üretimden direksiyon ve lastikler arasında bir kooperasyon sorunu olduğu kesin, ama kesinlikle benimde alacağım araba bidaha toyota olmaz, yolcu camını tam otomatik koymayan bir zihniyetten çok bişey beklememek lazım.

Bu tür bir sorunla karşılaşmadım. Ancak bu problem genel bir problem olmuş olsaydı mutlaka forumda çok başlık açılırdı. 90 üzerindeki hızlarda da virajlarlarda da aracın yol tutuşu ile ilgili bir kaygım hiç olmadı. Ancak sert esen rüzgarlardan etkilenmesine şahit oldum. Bu da çok anormal değil. Bazen böyle rüzgarlar minibüslere bile zor anlar yaşatabiliyor.
           Zühtü bey elbette herkes bu sorunla karşılaşmıyordur bende ilk yaşadığımda heralde ben ilkim diye düşünmüştüm ama google da arama yapınca hatırı sayılır bir sayı görmek mümkün ve söylenilenlerle yaşananlar ve sorun tıpatıp aynı. Toyota alanlarda ben dahil şöyle bir durum gözlemliyorum ilk başta hiçbirimiz arabaya toz kondurmak istemiyor, sorun olsa bile o kadar olur diyor(frenden ses gelme, mm vites sıkıntıları, bagaj kapağı sıkıntısı, vs.) ama araba yol tutuştada sıkıntı çıkarıyorsa orda durmak lazım, ben ve bu sorundan bahsedenler zaten viraj probleminden bahsetmedik, araba düz yolda sıkıntılı, öyle şiddetli rüzgara gerek yok hafif bir rüzgarda bile ön aksam sizden bağımsız bunuda sade toyota kullandığımdan değil aynı yolda ve şartlarda başka arabalarla kıyaslıyorum kıyasladığım araba bmw mercedes de değil malesef uyduruktan bildiğimiz korsa, malesef verdiğimiz paradan ötürü bunları tolere etmek durumunda kalıyoruz ama can güvenliği söz konusuysa artık ipler kopar, ben diğer sorunlardan hiç bahsetmedim ama bunu insanların bilmesi lazım en azından almadan iyi araştırıp test sürüşü yapsınlar tabi yüksek hızda beğenirlerse alsınlar ama yüksek ihtimal bu direksiyon yol tutuş sıkıntısı gaz pedalı olayı ile aynı doğrultuda ilerleyecektir, saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Ağustos 26, 2010, 22:50:34 »
 Mehmet Ser Bey,
 Forum Kuralları gereği sizi öncelikle Tanışma Bölümü'nde tanıyabilir miyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Ağustos 27, 2010, 01:08:36 »
Hep hayalimde dizel yeni kasa corolla vardı. (Belki 4-5 sene sonrası için) Bu başlık altındaki yazıları okuyunca önce şok oldum  :o sonra şu anki aracıma daha çok ısındım. Toyota gibi bir markanın yeni araçlarının bu şekilde kronik bir sorunu var ise bunun kokusu yakında çıkacaktır. Toyotanın bu araçları acilen geri çağırması ve müşterilerinin mağduriyetni çözmesi gerek diye düşünüyorum.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #152 : Ağustos 27, 2010, 02:38:28 »
bızım insanımız nasıl abartmayı seviyor anlamış değilim.Merak etmeyin faruk bey 93-98 arası bır aractan daha güvenilir yol tutuş var.Aksini ispat etmeye calısanlara ılk sayfadakı 30.000 ile 35.000 arası c sınıfındaki dandık arabaları satın almayı öneririm .. yaa merak ediyorum aynı degerde 0 kılometre corolladan kalıtelı ne arac alıcaktınızda böyle sıkayet ediyorsunuz yol tutuş sorunuymus eşşeği seven nazına katlanır yuksek hızı seviyorsanız savrulmayı göze alın altınızdakı nascar aracı değil aile'ler ıcın uretilmiş guven ve rahatlıkta kendıne marka almıs bır aractır ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Ağustos 27, 2010, 02:47:30 »
Corolla'nın yol tutuşunda sıkıntı yok... Virajlara dengeli girdiniz mi mis gibi tutunuyor...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #154 : Ağustos 27, 2010, 02:48:59 »
Corolla'nın yol tutuşunda sıkıntı yok... Virajlara dengeli girdiniz mi mis gibi tutunuyor...

işte demek istediğim bu sürücüler dengesizse toyota ne yapsın ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Ağustos 27, 2010, 03:03:39 »
bızım insanımız nasıl abartmayı seviyor anlamış değilim.Merak etmeyin faruk bey 93-98 arası bır aractan daha güvenilir yol tutuş var.Aksini ispat etmeye calısanlara ılk sayfadakı 30.000 ile 35.000 arası c sınıfındaki dandık arabaları satın almayı öneririm .. yaa merak ediyorum aynı degerde 0 kılometre corolladan kalıtelı ne arac alıcaktınızda böyle sıkayet ediyorsunuz yol tutuş sorunuymus eşşeği seven nazına katlanır yuksek hızı seviyorsanız savrulmayı göze alın altınızdakı nascar aracı değil aile'ler ıcın uretilmiş guven ve rahatlıkta kendıne marka almıs bır aractır ....
Ercan bey merhabalar. Olayı abartmış buldunuz için cevap yazma ihtiyacı hissettim. Sizin yada Andaç beyin veya herhangi yeni kasa corallayı kullanma kısmet olmadı. Kullanmış olsaydım gerçekten Andaç beyin anlattığı gibi bir durum var mı görmüş olurdum. Kısmet bir gün gelir kullanırız. :) Aracınızı kullanan sizsiniz. sorun yok ise ne mutlu size Ercan Bey. Bu arada aracımın sizin kasalardan daha iyi yol tutuşu var da demedim. Sadece Efsane kasa aracımı seviyorum. Kazası günler dilerim saygılar.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #156 : Ağustos 27, 2010, 03:20:39 »
selam  lar biraz baştan biraz sondan okudum konuyu, 2008 benzinli corolla da var 2009 yaris benzinlide var...
corolla abimdedir ki kendisi WC  ye bile arabaayla giden tiplerdendir.aynı zamanda hızı sever ve hatta bence çok gereksiz makaslar atarak hızlı da sürer...bulgaristana 10 kez gitmişliği var o arabayla ve hiç ama hiç sorundan bahsetmedi ve özellikle yol tutuşundan övgü ile bahsetti.kullandığı tabir ise rayda gidiyo gibi..araç yola yapışıyor...
  bende de yaris var 100 ü geçince ki bunu eşimin uyarısı ile anlıyoruz daha çok 120 ye kadar öle bi sallanma falan yok...
rüzgarlı havalarda lodosta özellikle 90 da da beşik gibi sallanır...ama normal  yolda şimdi yazmayayım kırmızı oluyo:=)))
çokta güzel gidiyor ve güven veriyor...
işte galiba biraz şans biraz pipiriklenme biraz etraftan duymalar derken ...
ben başıma böyle bi olay gelseydi japonya ile muhatap olurdum.bakınız bir örnek:
halamın polo classic vardı ki o araba o zman arabaydı:=)))
bikaç yazışmadan sonra servis arabayı aldı,almanya ya mı ne gitti araba..kazındı tekrar 0 boyandı ve geri geldi...
1998 yılında o boya işleri türkiye de var ise WW nin buradada yapılmış olaiblir..ama almanca onaylanmış noterli mektup
gerçekten burdaki şubeyi zorda bırakmıştı...
bence japoncaya çevirin derdinizi ve burada kontrollerin nasıl yapıldığını söyleyin..markaya güven vs ..sonuna kadar gidin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Ağustos 27, 2010, 03:26:37 »

93 Tempramızda bile daha iyi bir yol tutuş vardı. 2001 Toyotamızda ise mükemmel bir yol tutuşa sahipti.

Valla Andaç beyin arabasını kullanmayı gerçekten çok isterdim. Çünkü Bu kadar kötü olabileceğine inanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #158 : Ağustos 27, 2010, 03:33:48 »
Bu sizin yaşadıklarınızla aynımı bilmem ama bendede şu oluyor: araba stop haldeyken tekerlekler direk karşıya bakmasına rağmen direksiyon sola kırılmış biçimde duruyor.Bir türlü düzelmiyor...eski astramda ve babamdaki 96 toyotada bu yoktu.İnanın böyle durumlar olunca insan garib bir şekilde bir sıkıntı olduğunu seziyor...ben yukarıdakileri okuyunca şimdi daha iyi anlıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #159 : Ağustos 27, 2010, 03:34:15 »
Faruk bey bende gecen sene 8-9 ay 50.000 km efsane kasa kullanarak o sözü söylemiştim.Bizim kasaların geri çağrılacak bır sorunu yok emın olun.Çok sık bursaya gelirim kısmet olur bır gun denersiniz :) benım kastettiğim yaş olarak daha iyi bizimkiler demek değil. yanlış anlasılmasın benım demek istediğim 93'teki corolla ne ise şimdikide oo yol tutuşunda hıc bır sorun yok.abartan ınsanlara  sınır oluyorum benım aracım 6.500 km'de ve bunun %90 'ını uzun yolda yaptım ve bır sorun yasamadım zaten sorun oldugunu söyleyenler yasal sınırın ustune cıkrıklarını kendılerı söylüyorlar sınırın ustune cıkarsanız kımsenın sucu olmaz kendı sucunuzdur kımseyı suclayamazsınız dimi ;)