Gönderen Konu: 2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...  (Okunma sayısı 27711 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aza ÇOK az kaldı :))
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...
« Yanıtla #120 : Mart 10, 2010, 13:37:43 »
Rica ederim Andaç Bey, umarım sorununuz geçici de olsa bir servis tarafından çözülür.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mart 10, 2010, 13:37:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #121 : Mart 10, 2010, 15:11:34 »
Şimdi bir örnek vereceğim ki burada tartışmaya müdahil olanların ne kadar objekif olabileceklerine bir örnek teşkil etsin istiyorum.

Haziran 2008 tarihinde Auris 1.4 dizel MMT comfort aldım. Araç ile ilgili en büyük problemimi geçtiğimiz cumartesi bir oto koltuk döşemecisinde çözdüm. Yardımcı olabilirim düşüncesi ile yazıyorum :
9 aydır ne Toyota merkez ne de TOYOTA servisiminden yardım alamadım. Sorunum şuydu :
Şehir içinde yaklaşık 15-20 dakika sürüşten sonra koltuk yan desteklerinin içine konulan sert dolgular bacağımda ağrı ve uyuşma yapıyordu. Ben 9 aydır bu sürücü koltuğu dar ve koltuk dar olduğu için bacağı kavraması gereken yan destekler bacağın altında kaldığı için yan desteklerin içine konan sert malzemelerin bacağı korkunç derecede rahatsız ettiğini iddia ediyordum. Toyota Merkez buna ne dedi biliyormusunuz?
Beyfendi şikayetinizi dikkate aldık  bundan  sonra  üreteceğimiz modellerde buna dikkat ederiz ))))))))))

Bu cumartesi evime yakın bir oto döşemecisi buldum. Ustaya sorunu anlattım. Kafasını araçtan içeri sokar sokmaz usta " abi bu araç bayanlar için olduğundan erkeğe dar gelmesi normal ;Yaris değilmi bu  yan desteklerin içine de sünger kendini salması diye demir koymuşlar ))))) " dedi.Ustanın kafasını aracın içinden çekip çıkarttım "ne bayan arabası  araca bir bakarmısın bu Corollanın hatchback modeli Auris deyince adam şaşırdı ))) Abi ben hiç araca bakmadım, işimiz gereği doğrudan koltuğa bakınca ve bu kadar dar olduğunu görünce Yaris zannettim dedi )))
Peki ne yapacağız, beni bu dertten kurtar, aracı haftanın 7 günü kullanıyorum ve korkunç rahatsız oluyorum diye sordum.
Koltuğu söküp süngeri sökeriz, yan desteklerin içindeki demirleri söküp çıkarırız dedi. Masraf da 50.- TL olur dedi.
Neyse koltuğu söktü, süngeri çıkarttı ve yan destekleri yardı, içinden bir karış uzunluğunda küp şeklinde garip bir kauçuk malzeme çıktı??? Koltuğu sökünce ilk sölediği şey " abi bu koltuğun kasasını da dar yapmışlar, yani bu koltuk kasası bu büyüklükteki bir araç için çok dar "  dedi. Adamcağız dışarıdan ellediğinde onları demir zannetmişti , o kadar sertlerki ))
Usta, boşalan yerleri yumuşak süngerle doldurup kapatacaktı ve orjinal Toyota süngerini koltuğa monte edecekti. Ama ben itiraz ettim " ben bi daha bunun üstüne oturmak istemiyorum , bana daha geniş sıfır bir sünger bul onu takalım deyince usta " abi ozaman Doğan SLX süngeri siparişi vereyim, yarım saate burda olur , sünger değişiminde ısrar ediyorsan Doğan SLX  süngerini şiddetle tavsiye ederim" dedi ))))
Ben de 40.000 TL'lik Aurise yediremiyorum ya... Doğan SLX  süngerini  olurmu dedim  ama herşeyi göze aldım, ben niye utanayım TOYOTA utansın diyerek verdim DOĞAN SLX süngeri siparişini )))
DOĞAN SLX süngeri geldi , usta hemen süngerin altını oyarak benim koltuğun kasasına uydurdu...
Hemen elime aldım TOYOTA süngerinin genişliğini ölçtüm ; en geniş yeri 48 cm.....DOĞAN SLX süngerinin en geniş yeri 53 cm )))))))))))))))))))))))) Bir de DOĞAN SLX süngeri daha kaliteli unutmadan )))))))
Ustanın söylediği " abi artık nereden çalacaklarını şaşırmışlar "  )))))))))))))
Neyse usta süngeri taktı,koltuğu taktı....ve işte bu dedim....9 aylık işkence sonunda bitti.....
Aldım süngeri ve kauçukları aynen TOYOTA servisime....servis şefi arkadaşa durumu gösterdim kimseye reklam yapmadan...otur bakalım nasıl olmuş deyince, servis şefi arkadaş " abi gerçekten dediğin gibi süper genişlemiş, çok rahat olmuş " dedi )))))))
Sürücü koltuğu ile ilgili aynı sorunu yaşayan arkadaşlara umarım yardımcı olabilmişimdir....TOYOTA'ya söyleyecek hiç birşeyim yok......Koltuk sorunu, MMT sorunu , frenlerden gelen ve hep geçici halledilebilen fren sesi sorunu, camlardan gelen sesler , artan yakıt tüketimi sorunu vs. vs. vs. vs......hiç bitmiyor....40.000.TL lik araca hiç yakışmıyor...9 aylık araç, satsam büyük zararım olacak sırf bu sebepten satmıyorum....yoksa  ilk fırsatta satacağım bir daha da  Toyota mı...tövbe diyorum..tövbe....
"El ağzı ile çorba içilmez"
"Güzel gözünden, yiğit sözünden belli olur"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #122 : Mart 10, 2010, 15:25:24 »
Şimdi bir örnek vereceğim ki burada tartışmaya müdahil olanların ne kadar objekif olabileceklerine bir örnek teşkil etsin istiyorum. Markaya bakış açısı değerlendirme ve tüm sorun shiplerine aynı üslupla cevap yazması gerçekten beni geriyor. Toyota bokunu kapatsın mapatsın tarzı cümleler...Yine başa dönüyorum ama böyle paylaşım yapacaksanız bari biraz insaflı olun diyorum...Doğan SLX, Corolladan kaliteli ilan edilecek neredeyse. Yol tutuştan başlayan iananılmaz çığırından çıkan bir süreç. Ancak bu süreç hemen hemen her konuda böyle gidiyor. Bence tez zamanda üslup konusunda müeyyidelere başlanılması gerekiyor.

Ve müeyyideler yöneticiler içinde işletilecek şekilde adil olmalıdır diye düşünüyorum...

AHMET BULUT arkadaşın uzunca bir mesajı bu yaklaşık 1 yl önce yazılmış bu mesajı arkadaşın mdahil olmasından sonra özellikle aradım buldum yaklaşımda hiç bir zerre deişiklik yok Mercedes versen onu bile beğenmeyecek bir tarz yani biraz insaf biraz izan lütfen okuyalım ben başka yorum yapmayacağım AHMET BULUT arkadaşın yazdıklarını bir de bu mesajdan sonra yorumlayın konu daha iyi anlaşılacaktır OKUYALIM;

komedi gibi bu yahu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Mart 10, 2010, 15:34:30 »
Arkadaşlar, toyota forumunda çok tartışmalar oldu, fakat toyota kardeşliği her zaman ana çerçeveyi çizmiştir. Gerilimi azaltan mesajlar her zaman daha anlaşılır olur ve hedef kitlesine ulaşır.

Yalnız, kendisi bizzat sorunla karşılaşan arkadaşlara biraz tolerans göstermek gerek diye düşünüyorum. Ateş düştüğü yeri yakar derler. İnsanlar yakınmalarını dile getirirken tabi ki o andaki psikolojileriyle biraz abartarak anlatırlar.

Kendi egomuza, kendi sinirlerimize karşı ise toleranslı olmayalım. Frene basalım. Bu işin yolu bu. Yoksa internette anlaşmak çok zordur. Burada mimik yok jest yok ses tonu yok. Yanlış anlaşmaya çok müsait.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Mart 10, 2010, 15:43:36 »
Evet, forumda başka Toyota ile sorunu olan kaldı mı? :D

@Bilgihan Kösalı: Lütfen küçük harf ile yazın, büyük harf ile yazmak bağırma ve saygısızlık ifade eder.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #125 : Mart 10, 2010, 16:01:42 »
Ahmet Mücahit,

O yazıdan öyle bir sonuç nasıl çıkarttın anlayamadım diyeceğim ama sağa sola sataşmalarından anladığım kadarı ile çok zorlanmadığın kesin, normaldir.
Koltuk rahatsızlığımız ile ilgili kaç tane arkadaş aynı sorun ile ilgili beni arayıp telefon ve hotmalimden yardım istedi bilmiyorsun tabi. Servisteki arkadaşların da daha sonra başka müşterilerin de aynı sorun ile geldiğini ve servisten ayrılma bir ustalarına yönlendirdikleri itirafınıda yazmıştım, biraz erken hareket etmeseydin bunu da bulup buradan yazabilirdin. Oradaki sünger markası seçiminin zorunlu olduğunu anlayamaman şaşırtıcı, bu arada biraz sakinleşirsin diye umuyorum ; bukadar hareret motora zarar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #126 : Mart 10, 2010, 16:33:39 »
Arkadaşlar, toyota forumunda çok tartışmalar oldu, fakat toyota kardeşliği her zaman ana çerçeveyi çizmiştir. Gerilimi azaltan mesajlar her zaman daha anlaşılır olur ve hedef kitlesine ulaşır.

Yalnız, kendisi bizzat sorunla karşılaşan arkadaşlara biraz tolerans göstermek gerek diye düşünüyorum. Ateş düştüğü yeri yakar derler. İnsanlar yakınmalarını dile getirirken tabi ki o andaki psikolojileriyle biraz abartarak anlatırlar.

Kendi egomuza, kendi sinirlerimize karşı ise toleranslı olmayalım. Frene basalım. Bu işin yolu bu. Yoksa internette anlaşmak çok zordur. Burada mimik yok jest yok ses tonu yok. Yanlış anlaşmaya çok müsait.

+100000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #127 : Mart 10, 2010, 18:02:19 »
Tekrar yazmayacağım dedim ama dayanamadım, benim üslubumda bir problem mi vardı ??
 Varsa söyleyin düzelteyim, yazım hatası bile yapmamaya dikkat ederken böyle bir şey duymak şaşırttı beni. Herkese "Bey" diyerek hitap ediyordum, kusura bakmayın üslup problemimin olmadığını düşünüyorum, yoksa başkalarında başka problemler mi var ...?  

Bir hatam olduysa da herkesten özür dilerim ..
2008 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Mart 10, 2010, 18:13:20 »
  Arkadaşlar, konuyu lütfen gerçek ve gerekli olan tabanına döndürelim. Bu şekilde devam etmesinin diğer paylaşımcılara da faydası olmaycaktır.
 Elbektide aracı ile sorun yaşayanlar olabilir ve bunu dile getirmeleride en doğal haklarıdır. Her aracı (aynı marka ve model olsa dahi) aynı tutmamak gerekir. Gerek sorun yaşayan arkadaşlar bu sorunlarını somut veriler ile dile getirirse, gerek ise aracından memnun olanlar, sorunları yaşayanlara daha anlayışlı ve çözümcü yaklaşırsa sonuç herkes için hayırlı olur. Çünkü bugün sorun yaşamayanın yarında yaşamayacağının garantisi yoktur.
 İşte bu tarz kaos ortamının doğmasını önlemek için elimizden geldiğince sorunları belli temellere dayandırarak aktarmakta fayda vardır. Bu sayede spekülayonlarında önüne geçilir, çözümlerde daha kolay bulunur.

Not: Başlıkta geçmiş olan tartışma yazılarından faydasız olanlar silinecektir. !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #129 : Mart 10, 2010, 18:49:04 »

http://content.usatoday.com/communities/driveon/post/2010/02/toyota-corolla-to-be-probed-for-steering-problems/1

Toyota Corolla steering problems prompt complaints to feds
01:58 PMYahoo! BuzzShare
DiggNewsvineRedditE-mailSavePrintShare75Comment

Recommend
New Toyota Corollas are displayed on the Toyota of Marin sales lot in San Rafael, California. Toyota announced today that is recalling 2.3 million late model Toyota cars and trucks for a potential problem with the accelerator pedal sticking. The automaker previously recalled 4.2 million Toyota and Lexus vehicles for a similar problem with floor mats causing the accelerator pedal to become stuck.
CAPTIONBy Justin Sullivan, Getty ImagesUPDATE: Federal safety officials say they will look into complaints from Toyota Corolla drivers about difficulty with the steering on their vehicles. The National Highway Traffic Safety Administration has received about 80 complaints from drivers of 2009 and 2010 Corollas. Many say their cars can wander when they drive on the highway, making it hard to stay in lanes.

Just as Toyota moves from one crisis, the Prius recall, it now can move to yet another: mounting complaints about electric power steering on 2009 and 2010 Corollas.

The National Highway Traffic Safety Administration is thinking of opening another investigation, Automotive News reports. This time, it would look into possible power steering defects in the Corolla, the nation's second-best-selling car last year with 874,000 sold.

Toyota has received 83 complaints about power steering problems, 76 of which caused the car to veer right or left at speeds over 40 miles an hour, the News found. The reported defect has resulted in 10 accidents and six injuries. Reporter Neil Roland writes:

Complainants have compared the movement to being buffeted by strong winds, sliding on black ice, or hydroplaning. They said that after trying to straighten the car, it can overcorrect -- requiring the driver to use a tight, persistent, two-handed grip on the wheel to travel in a straight line.

"If you take your eye off the road for a second, the car will drift into another lane," said one driver in an Oct. 18 complaint. Another describes it as the most terrifying thing that ever happened to them.

The Corolla is already one of eight models that Toyota stopped selling until its accelerator pedal assemblies could be retrofitted to stop unintended acceleration.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #130 : Mart 10, 2010, 19:16:54 »
  Arkadaşlar, konuyu lütfen gerçek ve gerekli olan tabanına döndürelim. Bu şekilde devam etmesinin diğer paylaşımcılara da faydası olmaycaktır.
 Elbektide aracı ile sorun yaşayanlar olabilir ve bunu dile getirmeleride en doğal haklarıdır. Her aracı (aynı marka ve model olsa dahi) aynı tutmamak gerekir. Gerek sorun yaşayan arkadaşlar bu sorunlarını somut veriler ile dile getirirse, gerek ise aracından memnun olanlar, sorunları yaşayanlara daha anlayışlı ve çözümcü yaklaşırsa sonuç herkes için hayırlı olur. Çünkü bugün sorun yaşamayanın yarında yaşamayacağının garantisi yoktur.
 İşte bu tarz kaos ortamının doğmasını önlemek için elimizden geldiğince sorunları belli temellere dayandırarak aktarmakta fayda vardır. Bu sayede spekülayonlarında önüne geçilir, çözümlerde daha kolay bulunur.

Not: Başlıkta geçmiş olan tartışma yazılarından faydasız olanlar silinecektir. !!!

özellikle benim yazdıklarım silinince tamam mı oluyor? Hepsini sil o zaman....Bir sürü cevap hakkım var...fayda görecedir demiştin yönetici... bırak hem niye sildin ki? Ne güzel tedavi reçeteleri ve mutluluk yorumları ve onlara uygun  cevapları okunuyordu:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Mart 11, 2010, 08:29:49 »
özellikle benim yazdıklarım silinince tamam mı oluyor? Hepsini sil o zaman....Bir sürü cevap hakkım var...fayda görecedir demiştin yönetici... bırak hem niye sildin ki? Ne güzel tedavi reçeteleri ve mutluluk yorumları ve onlara uygun  cevapları okunuyordu:)
  Bu sana son uyarım !!!  , kafan biraz basıyor ise konu hakkında faydalı yorum yap, aracının değeri düşecek korkusu ile tutuşup etrafa saldırma.       :kötü:
 Belli ki polemikten hoşlanıyorsun ancak git ve kişisel sorunlarını da git başka yerde hallet.  ;)
 Konu hakkında bilgi sahibi olarak birşeyler yazabiliyorsan (lehte ya da aleyhte) ne ala.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #132 : Mart 12, 2010, 12:07:40 »
"-ABD'de corolla'da araştırma-

Bu arada ABD'de Toyota'nın Corolla modelinde potansiyel hidrolik direksiyon şikayetleriyle ilgili olarak araştırma yapılıyor.

ABD Ulaştırma Bakanlığının hidrolik direksiyonla ilgili başlattığı ön soruşturma 2009-2010 model 487 bin adet Toyota Corolla ve Corolla Matrix modelini kapsayacak. Hükümetin, Corolla ve Matrix modellerindeki muhtemel hidrolik direksiyon sorunuyla ilgili olarak 168 adet şikayet, sekiz kaza ve 11 yaralanma vakası raporu aldığı belirtildi."

Andaç Bey 15.02.2010 tarihli bir yazıyı da yine sitemizden bir arkadaş yukarıdaki haberi atmış...tesadüfen bugün gördüm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #133 : Mart 12, 2010, 14:31:41 »
O haberleri ben de tekrar tekrar google dan aratıp okuyorum Ahmet Bey...

Tüm imkanları zorlayarak en iyisi ve sorunsuzu olduğunu düşündüğümüz arabayı aldık ama maalesef sonuç ortada.

Bence Toyota tüm bu sorunları biliyor ve belki maaliyet belki imaj belki gelecek korkusundan sessiz kalmayı tercih ediyor. ( Hiç kusura bakmasınlar ama ben böyle düşünüyorum.)

ABD'deki araştırmadan bir sonuç çıkmazsa, Türkiye Toyota dan olumlu bir adım geleceğini de düşünmüyorum.

ABD  ve Türkiye deki ( daha başka hangi ülkeler var bilemiyoruz ) sürücülerin, aynı şikayetlerle adeta bağıra bağıra dert yanması sorunun kişisel - subjektif değerlendirmelerin ötesinde, doğrudan kalıcı ve yapısal bir sorun olduğunu gösteriyor.
Aracı satıp kurtulmayı bile düşünüyoruz. Ama bu bize en az 5-6 bin tl kayıp yaşatacak.

Of Toyota başımıza ne dertler açtın.....   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Mart 12, 2010, 14:40:39 »
Eğer bişey varsa, ABD'den sonuç çıkar. Ne kadar sürer onu bilemem; ama peşini bırakmazlar orda.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #135 : Mart 12, 2010, 19:40:39 »
Toyota’nın çalışanları sorunu biliyordu 

ABD Kongresi tarafından soruşturması devam eden Japon otomobil üreticisi Toyota’nın çalışanlarının, araç güvenliğini tehdit eden sıkıntılar konusunda yönetimi 2006’dan bu yana uyardığı ortaya çıktı.

Times gazetesinde yer alan bir habere göre, Kongre tarafından yapılan soruşturma sürecinde ortaya çıkan ve doğrudan şirketin CEO’su Katsuaki Watanabe’ye gönderilen iki sayfalık bir iç yazışmada; şirketin kâr elde etmek için güvenlik konusunda ödünler vermesinin eleştirildiği görüldü.

Yazışmada, yeni araçların tasarımlarına yeteri kadar zaman ayrılmadığına ve tasarımcıların performanslarında göze çarpan bir düşüş yaşandığı belirtildi. Çalışanlar aynı zamanda tüm önemli üretim süreçlerinin “amatörlerin” eline bırakıldığından şikayetçi oldu.

Times’a göre ortaya çıkan belgede aynı zamanda Toyota’nın yönetim politikalarının en sonunda şirketi iflasa sürükleyeceği yönelik ifadeler de yer aldı. 

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota, dünya genelinde yaklaşık 9 milyon aracını geri çağırdıktan sonra büyük bir kriz  yaşıyor. Bununla birlikte, ABD’de gerçekleşen kazalardan dolayı her geçen gün şiddeti biraz daha artan şikayetlerle boğuşuyor.

PLAN AŞAMASINDAN BELLİYDİ

Yazışmada, şirketin dünya genelinde milyonlarca aracını geri çağırmasına neden olan sorunların üretim aşamasında değil daha planlama aşamasında başladığı da belirtildi.

Toyota yönetimi, sürücüleri ve müfettişleri gaz pedalından kaynaklanan bütün sorunları ortadan kaldırdığına ikna etmek için gösterdiği tüm çabaya rağmen henüz planlama aşamasında başlayan sorunların önüne geçebileceğine yönelik suçlamalardan yakasını kurtaramıyor.

Zaten şirket başkanı Akio Toyoda da geçtiğimiz ay, çok hızlı bir şekilde büyüdüklerini ve uzman sayısını artırma konusunda eksik kaldıklarını açıklamıştı.

Times, belgenin 2006’da, Toyota’nın en büyük fabrikalarından birinde 45 yıldır çalışan Tadao Wakatsuki tarafından yazıldığını belirtti.

UYARININ İÇERİĞİ

Wakatsuki’nin 3 Ekim 2006’da, o zaman Toyota’nın başında olan Watanabe’ye gönderdiği notta öne çıkan şikâyetler şöyle:

-Toyota, 2000 ile 2005 yılları arasında milyonlarca aracını geri çağırmak zorunda kaldı. Nerdeyse küresel otomobil üreticilerinin toplamından daha fazla araç çağırdı.

-Toyota, mevcut sorunlarını çözmezse ve sorunların köklerine inmezse, şirketin geleceğini tehdit edecek kadar ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacak.

-Şirket şu anda, araç platformlarını toplama, modeller arası yedek parça paylaşımı yapma, planlama ve tasarımın kısa sürede gerçekleşmesi yüzünden araçların ilk modellerinde sürüş testi yapamama gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya.

-Endişeliyiz çünkü bu süreç araçların güvenliği için oldukça önem arz ediyor. Ancak şu anda şirket rekabet gücünü kaybetmek için bu süreci göz ardı ediyor.

-Güvenliğe öncelik verilmesini,  maliyet azaltma önlemlerini gözden geçirmesini ve yeni çalışanların ciddi bir eğitim sürecinden geçmesini istiyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Mart 15, 2010, 13:17:46 »
Arkadaşlar bende 2010 corolla var. Rüzgarlı havalarda dikkatli olmak gerekiyor.Özellikle de araç sollarken ve yüksek hızlarda.
Bu dünyaya anlaşılmak için değil anlamak için geldik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Mart 15, 2010, 13:23:34 »
 Marka fanatikliği gibi algılanmasın ama geçenlerde şirketimizin 2010 model Hyundai ERA modeli aracını kullandığımda inanın Corolla'daki yol tutuşuna şükrettim...
 40 km/sa hızla girdiğim virajda tam 360 derece döndüm. Aynı viraja kendi arabam 99 model Corolla ile çok rahat 80-90 km/sa hızla girebiliyorum.
 Demek istediğim yeni Corolla'nın yol tutuş performansı beni de çok tatmin etmiyor ancak şu anda piyasada en çok satılan araba denilen bazı markalar inanın insanları olağanüstü hayal kırıklığına uğramalarına neden oluyor...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Mart 15, 2010, 14:13:56 »
Marka fanatikliği gibi algılanmasın ama geçenlerde şirketimizin 2010 model Hyundai ERA modeli aracını kullandığımda inanın Corolla'daki yol tutuşuna şükrettim...
 40 km/sa hızla girdiğim virajda tam 360 derece döndüm. Aynı viraja kendi arabam 99 model Corolla ile çok rahat 80-90 km/sa hızla girebiliyorum.
 Demek istediğim yeni Corolla'nın yol tutuş performansı beni de çok tatmin etmiyor ancak şu anda piyasada en çok satılan araba denilen bazı markalar inanın insanları olağanüstü hayal kırıklığına uğramalarına neden oluyor...

Hyundai - Kia grubu araçlarının en zayıf yönü yol tutuşları bence de.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #139 : Mart 15, 2010, 15:35:57 »
arkadaşlar yarım sattir bu konudaki bütün cevapları okudum hayretler içindeyim yanlız??
benim 2 arkadaşımda corolla var biri 2007 model biri 2009 model 2 araclada hem trafikte hemde uzun yolda baya km yapmışlıgım var yanlız bi akradaşım aracında 215/55/16 ebatlarında lastik var onun yol tutuşu diğer araca göre daha iyi.coralla almayı düşünüyordum bi an tereddütte kaldım??