0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Haziran 2008 tarihinde Auris 1.4 dizel MMT comfort aldım. Araç ile ilgili en büyük problemimi geçtiğimiz cumartesi bir oto koltuk döşemecisinde çözdüm. Yardımcı olabilirim düşüncesi ile yazıyorum :9 aydır ne Toyota merkez ne de TOYOTA servisiminden yardım alamadım. Sorunum şuydu :Şehir içinde yaklaşık 15-20 dakika sürüşten sonra koltuk yan desteklerinin içine konulan sert dolgular bacağımda ağrı ve uyuşma yapıyordu. Ben 9 aydır bu sürücü koltuğu dar ve koltuk dar olduğu için bacağı kavraması gereken yan destekler bacağın altında kaldığı için yan desteklerin içine konan sert malzemelerin bacağı korkunç derecede rahatsız ettiğini iddia ediyordum. Toyota Merkez buna ne dedi biliyormusunuz?Beyfendi şikayetinizi dikkate aldık bundan sonra üreteceğimiz modellerde buna dikkat ederiz ))))))))))Bu cumartesi evime yakın bir oto döşemecisi buldum. Ustaya sorunu anlattım. Kafasını araçtan içeri sokar sokmaz usta " abi bu araç bayanlar için olduğundan erkeğe dar gelmesi normal ;Yaris değilmi bu yan desteklerin içine de sünger kendini salması diye demir koymuşlar ))))) " dedi.Ustanın kafasını aracın içinden çekip çıkarttım "ne bayan arabası araca bir bakarmısın bu Corollanın hatchback modeli Auris deyince adam şaşırdı ))) Abi ben hiç araca bakmadım, işimiz gereği doğrudan koltuğa bakınca ve bu kadar dar olduğunu görünce Yaris zannettim dedi )))Peki ne yapacağız, beni bu dertten kurtar, aracı haftanın 7 günü kullanıyorum ve korkunç rahatsız oluyorum diye sordum.Koltuğu söküp süngeri sökeriz, yan desteklerin içindeki demirleri söküp çıkarırız dedi. Masraf da 50.- TL olur dedi.Neyse koltuğu söktü, süngeri çıkarttı ve yan destekleri yardı, içinden bir karış uzunluğunda küp şeklinde garip bir kauçuk malzeme çıktı??? Koltuğu sökünce ilk sölediği şey " abi bu koltuğun kasasını da dar yapmışlar, yani bu koltuk kasası bu büyüklükteki bir araç için çok dar " dedi. Adamcağız dışarıdan ellediğinde onları demir zannetmişti , o kadar sertlerki ))Usta, boşalan yerleri yumuşak süngerle doldurup kapatacaktı ve orjinal Toyota süngerini koltuğa monte edecekti. Ama ben itiraz ettim " ben bi daha bunun üstüne oturmak istemiyorum , bana daha geniş sıfır bir sünger bul onu takalım deyince usta " abi ozaman Doğan SLX süngeri siparişi vereyim, yarım saate burda olur , sünger değişiminde ısrar ediyorsan Doğan SLX süngerini şiddetle tavsiye ederim" dedi ))))Ben de 40.000 TL'lik Aurise yediremiyorum ya... Doğan SLX süngerini olurmu dedim ama herşeyi göze aldım, ben niye utanayım TOYOTA utansın diyerek verdim DOĞAN SLX süngeri siparişini )))DOĞAN SLX süngeri geldi , usta hemen süngerin altını oyarak benim koltuğun kasasına uydurdu...Hemen elime aldım TOYOTA süngerinin genişliğini ölçtüm ; en geniş yeri 48 cm.....DOĞAN SLX süngerinin en geniş yeri 53 cm )))))))))))))))))))))))) Bir de DOĞAN SLX süngeri daha kaliteli unutmadan )))))))Ustanın söylediği " abi artık nereden çalacaklarını şaşırmışlar " )))))))))))))Neyse usta süngeri taktı,koltuğu taktı....ve işte bu dedim....9 aylık işkence sonunda bitti.....Aldım süngeri ve kauçukları aynen TOYOTA servisime....servis şefi arkadaşa durumu gösterdim kimseye reklam yapmadan...otur bakalım nasıl olmuş deyince, servis şefi arkadaş " abi gerçekten dediğin gibi süper genişlemiş, çok rahat olmuş " dedi )))))))Sürücü koltuğu ile ilgili aynı sorunu yaşayan arkadaşlara umarım yardımcı olabilmişimdir....TOYOTA'ya söyleyecek hiç birşeyim yok......Koltuk sorunu, MMT sorunu , frenlerden gelen ve hep geçici halledilebilen fren sesi sorunu, camlardan gelen sesler , artan yakıt tüketimi sorunu vs. vs. vs. vs......hiç bitmiyor....40.000.TL lik araca hiç yakışmıyor...9 aylık araç, satsam büyük zararım olacak sırf bu sebepten satmıyorum....yoksa ilk fırsatta satacağım bir daha da Toyota mı...tövbe diyorum..tövbe....
Şimdi bir örnek vereceğim ki burada tartışmaya müdahil olanların ne kadar objekif olabileceklerine bir örnek teşkil etsin istiyorum. Markaya bakış açısı değerlendirme ve tüm sorun shiplerine aynı üslupla cevap yazması gerçekten beni geriyor. Toyota bokunu kapatsın mapatsın tarzı cümleler...Yine başa dönüyorum ama böyle paylaşım yapacaksanız bari biraz insaflı olun diyorum...Doğan SLX, Corolladan kaliteli ilan edilecek neredeyse. Yol tutuştan başlayan iananılmaz çığırından çıkan bir süreç. Ancak bu süreç hemen hemen her konuda böyle gidiyor. Bence tez zamanda üslup konusunda müeyyidelere başlanılması gerekiyor. Ve müeyyideler yöneticiler içinde işletilecek şekilde adil olmalıdır diye düşünüyorum... AHMET BULUT arkadaşın uzunca bir mesajı bu yaklaşık 1 yl önce yazılmış bu mesajı arkadaşın mdahil olmasından sonra özellikle aradım buldum yaklaşımda hiç bir zerre deişiklik yok Mercedes versen onu bile beğenmeyecek bir tarz yani biraz insaf biraz izan lütfen okuyalım ben başka yorum yapmayacağım AHMET BULUT arkadaşın yazdıklarını bir de bu mesajdan sonra yorumlayın konu daha iyi anlaşılacaktır OKUYALIM;
Arkadaşlar, toyota forumunda çok tartışmalar oldu, fakat toyota kardeşliği her zaman ana çerçeveyi çizmiştir. Gerilimi azaltan mesajlar her zaman daha anlaşılır olur ve hedef kitlesine ulaşır. Yalnız, kendisi bizzat sorunla karşılaşan arkadaşlara biraz tolerans göstermek gerek diye düşünüyorum. Ateş düştüğü yeri yakar derler. İnsanlar yakınmalarını dile getirirken tabi ki o andaki psikolojileriyle biraz abartarak anlatırlar.Kendi egomuza, kendi sinirlerimize karşı ise toleranslı olmayalım. Frene basalım. Bu işin yolu bu. Yoksa internette anlaşmak çok zordur. Burada mimik yok jest yok ses tonu yok. Yanlış anlaşmaya çok müsait.
Arkadaşlar, konuyu lütfen gerçek ve gerekli olan tabanına döndürelim. Bu şekilde devam etmesinin diğer paylaşımcılara da faydası olmaycaktır. Elbektide aracı ile sorun yaşayanlar olabilir ve bunu dile getirmeleride en doğal haklarıdır. Her aracı (aynı marka ve model olsa dahi) aynı tutmamak gerekir. Gerek sorun yaşayan arkadaşlar bu sorunlarını somut veriler ile dile getirirse, gerek ise aracından memnun olanlar, sorunları yaşayanlara daha anlayışlı ve çözümcü yaklaşırsa sonuç herkes için hayırlı olur. Çünkü bugün sorun yaşamayanın yarında yaşamayacağının garantisi yoktur. İşte bu tarz kaos ortamının doğmasını önlemek için elimizden geldiğince sorunları belli temellere dayandırarak aktarmakta fayda vardır. Bu sayede spekülayonlarında önüne geçilir, çözümlerde daha kolay bulunur. Not: Başlıkta geçmiş olan tartışma yazılarından faydasız olanlar silinecektir.
özellikle benim yazdıklarım silinince tamam mı oluyor? Hepsini sil o zaman....Bir sürü cevap hakkım var...fayda görecedir demiştin yönetici... bırak hem niye sildin ki? Ne güzel tedavi reçeteleri ve mutluluk yorumları ve onlara uygun cevapları okunuyordu:)
Marka fanatikliği gibi algılanmasın ama geçenlerde şirketimizin 2010 model Hyundai ERA modeli aracını kullandığımda inanın Corolla'daki yol tutuşuna şükrettim... 40 km/sa hızla girdiğim virajda tam 360 derece döndüm. Aynı viraja kendi arabam 99 model Corolla ile çok rahat 80-90 km/sa hızla girebiliyorum. Demek istediğim yeni Corolla'nın yol tutuş performansı beni de çok tatmin etmiyor ancak şu anda piyasada en çok satılan araba denilen bazı markalar inanın insanları olağanüstü hayal kırıklığına uğramalarına neden oluyor...