Gönderen Konu: 2003-2006 Model Sedan Corolla Hakkında Tecrübe Aktarımı  (Okunma sayısı 74222 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2003-2006 MODEL SEDAN COROLLA HAKKINDA TECRÜBE AKTARIMI
« Yanıtla #80 : Mayıs 07, 2009, 13:38:16 »
yazdıklarım gayet açik, tekrar cevap yazmak istemiyorum... çok uzadı çünkü... selamlar...
sol...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 07, 2009, 13:38:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mayıs 07, 2009, 14:12:47 »
evet arkadaşım ben foruma yeni üye oldum bende 2003 yılından beri toyota kullanıyorum hicbiriniz benim kadar Km. yapmamışsınızdır eminim ben ilk toyotamı 2003 model 1.6 Sol aldım 3500 km de ben bu aracı taksi olarak kullandım bana göre çok güzel ve masrafsız araba bazı arkadaşlarım hep eksiklerini söylemişler ama inan bana bu arabalar türkiye şartları için en ideal araba haa alman arabaları kadar kaliteli değil ama sağlam arabalar şimdi ilk önce bu 3000 deviri geçtikten sonra motor sesi çok geliyor evet doğru 3000 devirden sonra ses her 1000 devirde artıyor tabiki yakıtta çünkü bu arabalar da triger kayışı yok yani ortalama her 80000 de 500 ytl harcaman gerekmiyor zaten 3000 devire kadar araba 110 km hıza ulaşıyor direksiyonundan sesler geliyor dogru ama bu kullanıcı farkı olsa diye düşünüyorum 100000 km kadar bir sorun cıkartıcagını dusunmuyorum motor rolantide sarsıcı bir şekilde çalışıyor evet dogru ama bu sorunda en kötü 100000 km den  sonra kendini hissettiriyor vede en önemli sorunu bana göre yağ eksiltmesi  buda servis tarafından da kabul edilmiş aliminyum alışımlı motor olduğu için eksilmenin normal oldugunu motor karterini de buna göre biraz büyük oldugu birde bu çok yakmasından rahatsız olan vede motorun rölentide sarsıntılı çalıştıgını söyleyen arkadaşlarıma kelebek bogazı söktürüp tinerle temizletmelerini tavsiye ederim her 20000 km de bir inanın bana cok farkediyor   ben kendim aslen motor cuyum 2003 1.6 sol taksiden 947000 kmde cıkarttım 1 kere sibop kesti baskada anahtar vurulmamıstır vede bu araba 3500 km den beri lpg li olarak çalışmıştır vede hiç servis bakımı yapılmamıştı çünkü lpg li oldugu için servis bakmamıştır ama bütün parçalarını ojinal japon malıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 07, 2009, 14:48:41 »
Arabam 2005 Corolla Terra 1,4 16 V Bazı Arkadaslarda bahsetmıs ama bende soleyeyım arac 3000 devırı gectıkten sonra bagırmaya baslıyor ama 5 vıteste bu ses bende yok yanı 5 viteste cok rahat 4 devıre kadar ses vermıyor. 120-130 arasında ses cıkmıyor. zaten 120-130 gereksız. Uzun yol keyfı super. Kıa Cerato,Accent,Kango,Magane v.b bır suru araba ıle yolculuk yaptım ve bende bel rahatsızlıgı oldugu ıcın hep problem oldu. Yolcu yada surucu fark etmez ama toyotada bu yok. 4 kısılık bır aıleyız uzun yolda yada sehır ıcınde 1,4 motor hıc bır zorluk cıkarmıyor. Emın olun baska arabaya bınınce af edersınız ama takoz gıbı gelıyor. Ben cok memnunun. benım aracımda sadece km fazla ama hem buradakı tecrubelı arkadaslar hemde servıs, herseyden kork, motordan korkma dedıler. o yuzdende içim cok rahat. Tavsıye ederım. ;)
Arabam 2005 Corolla Terra 1,4 16 V Bazı Arkadaslarda bahsetmıs ama bende soleyeyım arac 3000 devırı gectıkten sonra bagırmaya baslıyor ama 5 vıteste bu ses bende yok yanı 5 viteste cok rahat 4 devıre kadar ses vermıyor. 120-130 arasında ses cıkmıyor. zaten 120-130 gereksız. Uzun yol keyfı super. Kıa Cerato,Accent,Kango,Magane v.b bır suru araba ıle yolculuk yaptım ve bende bel rahatsızlıgı oldugu ıcın hep problem oldu. Yolcu yada surucu fark etmez ama toyotada bu yok. 4 kısılık bır aıleyız uzun yolda yada sehır ıcınde 1,4 motor hıc bır zorluk cıkarmıyor. Emın olun baska arabaya bınınce af edersınız ama takoz gıbı gelıyor. Ben cok memnunun. benım aracımda sadece km fazla ama hem buradakı tecrubelı arkadaslar hemde servıs, herseyden kork, motordan korkma dedıler. o yuzdende içim cok rahat. Tavsıye ederım. ;)

evet arakadaşım motordan korkmana gerek yok şahsen kimse inanmıyor ama ben 947000 km de aracımı sattım vede bu arac hep lpg li çalıştı cünkü ticari taksi olarak kullandım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #83 : Mayıs 07, 2009, 15:01:43 »
Suat Bey ben de servise gitmeyi düşünmüyorum pek , çok özel sorunlar haricinde... burada çok yetkin iki tane özel servis var, toyotasa dan ayrılma iki usta da... acaba ne önerirsiniz yedek parçalar için... sürekli servisten orjinalini alıp kendi ustama mı taktırayım... fren balatası, debriyaj vs gibi aksamları kitapçığında yazdığı sürede mi yoksa, ustaların kontrolünde aşınma derecelerine göre mi değiştireyim... siz neler önerirsiniz bakım konusunda uzun vadede... 1-2 sene sonra ben de lpg taktırırım sanırım, eğer dizel bir araç almazsak... lpg konsundaki fikirleriniz nedir acaba , 900bin km yapan biri olarak... selamlar... özellikle performans ve motor sesini ne derece etkiliyor lpg...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #84 : Mayıs 07, 2009, 16:28:27 »
Alıntı
960 kg'ya karşılık 1,4 Terra 1245 kg bir ağırlığa sahip.1,6'nın kg kaçtır bilmiyorum doğrusu.
Özcan Bey, benim aracım, sizin kasadan  2002 Model 1.6 Corolla Sol, Net Ağırlık:1150 kg, nasıl oluyor anlamadım?Sizin ağırlıkta mı bir yanlışlık var, yoksa bizimkinde mi?Ve yeni kasaların beygir gücü 124 ve ağılığı 1245 diye biliyorum, yanlış hatırlamıyorsam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #85 : Mayıs 07, 2009, 18:11:34 »
Arkadaşım benim 2005 model sedan sol 35 bin kilometrede aracım var. Alalı yaklaşık bir yıl oldu. Araçla ilgili deneyimlerimi anlatayım. Araç ile aşırı hızlarda bile güven hissediyorsunuz ancak yan rüzgarlardan etkileniyor , şehir içi 7.3 litre civarı yakıyor şehirerarası 5.6-6 litre arası yakıyor.  3500 devir üstüne çıkınca araç içine motor gürültüsü geliyor. Virajlarda savrulma yok. Lastik sesi alıyor tabi lastikler kalitesiz. Kullanımı güzel, içi  geniş ve değer kaybetmiyor. İçinde kullanılan malzemeler gerçekten kaliteli. Karşılaştırma yapacaksan git bir golf'e bak aynı kilometre aynı model olsun içine oturunca temizlik farkını göreceksin. Benim direksiyondan ses gelmiyor gayet sessiz ayrıca motorda titreme sorunu rölantide titreme sorunumda yok. Benzin fiyatı 3.34 ytl iken 120 ytl'lik yakıt ile 640 kilometre yol yaptım. Araç şehirler arası yaklaşık 200 ykr civarı yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #86 : Mayıs 07, 2009, 19:40:30 »
Arkadaşlar hiçbir araç %100 kusursuz ya da dört dörtük olamaz. Mutlaka bazı yönlerden eksi  olacaktır. Ama inanın, bakmadığım, denemediğim,araştırmadığım marka ve model kalmadı. Hem B sınıfı, hem C sınıfı çok araç araştırdım ve kıyaslama durumum oldu. Sedanlar arasında Corolla hep bir adım önde oldu ( benim önceliklerime göre) ve ikinci elde, güvenerek alabilecek bir araç gözüyle alıyorum. Şikayeti olan arkadaşların da şikayetleri bana göre makul düzeydeki durumlar. Ama bu sohbet çok faydalı oldu. Artık içime sine sine  Corolla Sedan alabilirim.  :alkis: :alkis: :alkis:
Tabi fiyatlar biraz yumuşarsa :D :D :D
GENÇLİĞİN KIYMETİNİ İHTİYARLAR,
HUZURUN KIYMETİNİ HUZURSUZLAR,
SIHHATİN KIYMETİNİ HASTALAR,
HAYATIN KIYMETİNİ ÖLÜLER BİLİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #87 : Mayıs 07, 2009, 22:24:05 »
Demekki yazdıklarınıza göre bir sorun yok.530 km lik yolun 200 km sinde 130-140 la gidildiyse ve kalanıda 100-110 la gidildiyse 530 da ışık yakması normal.Bu corolladan ziyade benzinli araçların çok yakması bana göre :)Bu  açıdan modele sorun bulmak yanlış.
Ayrıca kim ne derse desin duble yolda 90-100 le gitmek işkenceden başka birşey değil.Şu an üretilen araçlar ve duble yollar gözüne alındığında hız limitinin arttırılması gerekli, ki öyle bir çalışma vardı en son.O zaman benzinli araçlarda yakıt tüketimi daha da artacaktır.

Ben ozaman daha açık yazayım..bu anlattığım yolculukta otobanda 4-5 defa 3. vitesten itibaren 6000 devire çıkarak max hız denemesi yaptım..bahsettiğim hız 130-140 değil..daha yüksek hızlar..Ama sebebini bilemediğim bir şekilde sizden 80-100 km daha fazla yol alıyorum..kullanım aynı şekilde..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mayıs 07, 2009, 22:27:26 »
hep yeni nesil, sessiz, klimalı bir araba hayal ederdim...arabamdan teknolojisi sağlamlığı konusunda çok memnunum , ama ses konusunda bence adına yakışmadı , hem yalıtımı hem 3000 devirden sonraki homurtusu...
   Çok fazla hayale kapılmışsınız anlaşılan.Daha öncede yazmıştım.Acaba arabanıza sizi sorsak ne diyecek sizin hakkınız da ?Hiç bunu merak ettiniz mi.Bence arabanızla bir empati kurun :)

Özcan Bey, benim aracım, sizin kasadan  2002 Model 1.6 Corolla Sol, Net Ağırlık:1150 kg, nasıl oluyor anlamadım?Sizin ağırlıkta mı bir yanlışlık var, yoksa bizimkinde mi?Ve yeni kasaların beygir gücü 124 ve ağılığı 1245 diye biliyorum, yanlış hatırlamıyorsam.
  Ruhsatta bir yanlışlık yoksa aynen öyle yazıyordu.1245 kg Corolla,1295 kg A4..Bundan eminim.. :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mayıs 07, 2009, 23:43:12 »
2004 1,6 sol 50.734 kmde ne direksiyon arızası var nede baska bir yerınde bir sorun var sadece 10,000 km bakıma gırdı..Corolla alacak olan rahatlıkla alabilir..Diyorum ya saglamlık ve az sorun işistiroum dıyorsanız kesınlıkle alın 2.elide piyasadaki en iyi araclardan..Aldıgınzı zaman yol sesi rüzgar sesi motor gürültüsü sizi cok tahmın etmeyebilir ancak aldıgınızda basınız agrımadan binersiniz..Yok ben yol sesi motor sesi rüzgar sesi istemem diyorsanız o zaman hic megane focus civic corolla 307 falan bakmayın henüz bu sınıfta öyle bir arac oldugunu düşünmüyorumm..Bence almadan önce alın bır tur atın  ondan sonra karar verin..Ama ne istediginize emın olun kararsız kalmayın..Yani mehmet bey gönul rahatlıgıyla alabilirsin kardes..Bi taraftan aracını yenı alan 2000 km kullanmadan gözünden silen bir arkadas diger  taraftada nerdeyse 1 milyon km yapmıs bır taksıcı arkadasımızın düşüncesi..Kendi kararını sen verırsın çünkü  toyotanın % 50 hissesi utku ile benim..Bu yorumdan baska hiç bir yorum yapmayacagım konu hakkında...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #90 : Mayıs 08, 2009, 00:13:49 »
:) ne komik ...

neyse...
mehmet bey, bence araba alcak en kötü zamanı seçmişsiniz... galerici komşumuz artık arabaların pahalanma mevsimi başladı diyor... fiyatlar sonbaharda düşüyormuş genelde... ben pek anlamam bu piyasa işinden , ama bildiğim kadarı ile, galeriden değil de sahibinden bulursanız, en azından daha güvenle ve komisyon parası ödemeden alırsınız...

bu arada, fiyatlara bakarken bir canavara rastladım internette... ölmeden önce kullanmak nasip olsa başka ne isterim ki:

http://www.araba.com/1945941.html
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Mayıs 08, 2009, 00:47:02 »
Mehmet bey toyota alırken en dikkat etmeniz gereken tanımadığınız galericilerden ve alım satım yapanlardan uzak durmak. Mümkünse bildiğiniz tanıdığınız bir aracı almanız. Çünkü ikinci elde km ile oynamanın en yaygın olduğu araçların başında geliyor. Focus ve corolla... özellikle filolardan çıkma araçların km leri ile çok fazla oynayıp satıyorlar.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #92 : Mayıs 08, 2009, 01:20:27 »
mehmet bey, yarın galerileri bir gezeyim, size bulduğum toyotaların fiyatlarını yazarım... pazar günü de oto pazarına gidersem, daha detaylı fiyatlar veririm... her ilin pyasası farklı oluyor ama, en  azında bir fikriniz olur, alırken karşılaştırma yaparsınız... ama genelde istanbul arabası daha ucuz oluyor, tabi boyası çiziği de bol oluyor...boyalı olsun ben biniciyim, orjinal olması şart değil derseniz, çok uygun fiyatlara ankara-istanbuldan bulursunuz... yeter ki km si az olsun, içiniz daha rahat olur...servis kayıtlarını da incelemeden araç almayın... fiyatların yumşaması ise biraz zor görünüyor, haziranda ötv indirimi kalkınca, daha da artar bence... en azından düşmez...

selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #93 : Mayıs 08, 2009, 01:34:53 »
özcan bey, kusura bakmayın yeni gördüm üstteki yazınızı , bana empati yap demişsiniz :) ama , araba para verip beni almadı ki, benden beklentisi olsun :)... siz beni brodwaye sorun, muhtemelen araba kendini üst düzey bir spor araba zannediyordur, beni de alonso :)

arabamı sevmem konusunda haklısınız, 90 ı 100 ü geçmeyip uslu uslu bineceğim...  bu dünyada fotoğraf çekmekten sonra en çok zevk aldığım şey de araba kullanmak çünkü... şehir içinde de toyota bu zevki bana veriyor, kırmızı ışıkta bir kaç kez, deneme amaçlı hızlı kalktım, arabalarımız kesinlikle bu konuda 1 numara... dikiz aynasında ufacık görünüyordu diğer araçlar :)

selamlar, saygılar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #94 : Mayıs 08, 2009, 01:43:28 »
Bence tam aksine corolla için kilometre çok önemli değil..boya parça değişimi ve kazası olup olmadığına iyi bakın..Bu açıdan kusuru olmayan corolla 30.000-50.000 yada 70.000 de olmuş çok farketmez..Sonuçta temiz binilirse corolla motoru için ömür biçilemiyor..Hatta daha önce avrupa ülkelerinde toyota servislerinde çalışmış olan bir usta 1.000.000 km binilir demişti..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #95 : Mayıs 08, 2009, 01:52:03 »
şaban beyin motorla ilgili yaşadığını okuyunca, öncelikle motora bakılması lazım diyorum... servis kayıtlarında vs motor normal bakımların dışında bir müdehaleye uğramamışsa neden olmasın, 100 bin km deki arabayı da alabilir... fiyatı da ona göre uygun olur... 25 bin km araç kadar pahalı olmaz... ama 100 bin de ise bir araba 2005-06 model için , büyük ihtimalle şirket arabasıdır, hor kullanılmıştır...

ben 150 bin km kullanılmış arabayı sahibinde alırım, ama 75bin km özellikle şehir içinde kullanılmış bir ilaç şirketi arabasını mesala hayatta güvenerek almam...

varsın tamponu boyalı olsun, ama km düşük ve motoru itinalı temiz kullanan birinden olsun isterim...şaban beye sorabilirsiniz motor macerasını... neredeyse satacaktı arabasını...

iyi geceler...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Mayıs 08, 2009, 01:54:08 »
Ali bey benim bahsettiğim 30-50-70 binler değil vicdansızlar düşürürken 100000-200000 birden düşürüyorlar. Şirket araçlarında 300000 i görmüş araçları 100000 civarlarına çekip satıyorlar. Servis kayıtlarıyla oynandığını bile biliyorum. Toyota için değil ama ford için servis kaydı değiştirildiğini biliyorum toyota için neden olmasın da diyorum açıkçası.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Mayıs 08, 2009, 08:35:20 »
  Ruhsatta bir yanlışlık yoksa aynen öyle yazıyordu.1245 kg Corolla,1295 kg A4..Bundan eminim.. :)

Merhabalar Özcan Bey,

Ruhsatlarda genelde herşey yanlış yazılıyor. :-) Başka bir başlık altındayken herkesin ruhsatında farklı şeyler yazdığını görmüştük.

Toyota'nın verdiği bilgiye göre 1.4lt motorlu Terra'nın ağırlığı 1135 kg. 110 kg fark var yani. Düşünün, 1.6 motorlu ve otomatik vitesli benim aracım bile 1180 kg. (Benim ruhsatta doğru yazmışlar)

Bir başka başlığın altına göndermiştim buraya da ekliyorum Toyota'nın 2005 senesindeki Corolla kataloğunun son sayfasını, donanım farkları ve teknik bilgiler var.

http://img91.imageshack.us/img91/9859/2005katalogbb7.jpg

Saygılar...

2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Mayıs 08, 2009, 10:09:50 »
Mehmet Güngör Bey, bir arkadasimiz gürültüden rahatsiz oldugunu ifade etmis. Diger bir grupda, bunun o kadar olmadigini söylüyor. Bence siz kendiniz bir deneme sürüsü yapin. Burda söylenenler ki benim söylediklerim de dahil, size bilgi mahiyetinde. Sonucta hekesin beklentileri farkli ve kendiniz denemeden emin olamazsiniz.

Bir de yüksek kilometre yapmis veya sirket araclari icin bir ön yargi var.
Sirket araclari genele göre daha hor kullanilmis olabilir. Genelde bu araclar kiralanirlar. Ama hicbir zaman bakimlari eksik edilmez. PRoblem cikarsa, kiralama sirketi karindan olur. Bu yüzden cogu son kullanicidan daha iyi bir mekanigi olabilir.

Dikkat edilecek sey, hor kullanilip kullanilmadigini anlamak ve kilometrenin gercek olmasina dikkat etmek. Arabanin ici kirli vs gibi seyler düzeltilir. Boya koruma firmalari cok basarili sekilde ic temizlik yapiyorlar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Mayıs 08, 2009, 10:16:19 »
Diger arkadaslara duyuru:
birbirinizin fikrini yanlis bulabilirsiniz ama bu size karsi tarafa komiksiniz, ne istedigini bilmiyorsun vs lütfen demeyin.

Eger fikre katilmiyorsaniz, karsi argümaninizi söylersiniz ama olayi kisisel baza indirgemeyin.
Burasi tamamen 2-3 yazdigimiz cümle ile iletisim kurdugumuz bir yer. Mimikler, konusma vs olmadigi icin insanlarin birbirini yanlis anlamasi cok kolay.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante