0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arabam 2005 Corolla Terra 1,4 16 V Bazı Arkadaslarda bahsetmıs ama bende soleyeyım arac 3000 devırı gectıkten sonra bagırmaya baslıyor ama 5 vıteste bu ses bende yok yanı 5 viteste cok rahat 4 devıre kadar ses vermıyor. 120-130 arasında ses cıkmıyor. zaten 120-130 gereksız. Uzun yol keyfı super. Kıa Cerato,Accent,Kango,Magane v.b bır suru araba ıle yolculuk yaptım ve bende bel rahatsızlıgı oldugu ıcın hep problem oldu. Yolcu yada surucu fark etmez ama toyotada bu yok. 4 kısılık bır aıleyız uzun yolda yada sehır ıcınde 1,4 motor hıc bır zorluk cıkarmıyor. Emın olun baska arabaya bınınce af edersınız ama takoz gıbı gelıyor. Ben cok memnunun. benım aracımda sadece km fazla ama hem buradakı tecrubelı arkadaslar hemde servıs, herseyden kork, motordan korkma dedıler. o yuzdende içim cok rahat. Tavsıye ederım.
960 kg'ya karşılık 1,4 Terra 1245 kg bir ağırlığa sahip.1,6'nın kg kaçtır bilmiyorum doğrusu.
Demekki yazdıklarınıza göre bir sorun yok.530 km lik yolun 200 km sinde 130-140 la gidildiyse ve kalanıda 100-110 la gidildiyse 530 da ışık yakması normal.Bu corolladan ziyade benzinli araçların çok yakması bana göre :)Bu açıdan modele sorun bulmak yanlış.Ayrıca kim ne derse desin duble yolda 90-100 le gitmek işkenceden başka birşey değil.Şu an üretilen araçlar ve duble yollar gözüne alındığında hız limitinin arttırılması gerekli, ki öyle bir çalışma vardı en son.O zaman benzinli araçlarda yakıt tüketimi daha da artacaktır.
hep yeni nesil, sessiz, klimalı bir araba hayal ederdim...arabamdan teknolojisi sağlamlığı konusunda çok memnunum , ama ses konusunda bence adına yakışmadı , hem yalıtımı hem 3000 devirden sonraki homurtusu...
Özcan Bey, benim aracım, sizin kasadan 2002 Model 1.6 Corolla Sol, Net Ağırlık:1150 kg, nasıl oluyor anlamadım?Sizin ağırlıkta mı bir yanlışlık var, yoksa bizimkinde mi?Ve yeni kasaların beygir gücü 124 ve ağılığı 1245 diye biliyorum, yanlış hatırlamıyorsam.
Ruhsatta bir yanlışlık yoksa aynen öyle yazıyordu.1245 kg Corolla,1295 kg A4..Bundan eminim..