Gönderen Konu: 2003-2006 Model Sedan Corolla Hakkında Tecrübe Aktarımı  (Okunma sayısı 74187 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: 2003-2006 MODEL SEDAN COROLLA HAKKINDA TECRÜBE AKTARIMI
« Yanıtla #60 : Mayıs 06, 2009, 19:15:09 »
  Diğer araçlarda da böylemidir bilmiyorum ama servisten öğrendiğim kadarıyla 2002-2007 Corolla'larda 110-130 km arası hızlarda tork kaynaklı bir gürültü oluyor.Ben bunu bizzat İstanbul-Ankara otobanında denedim uygun bir yerde.Gerçekten 130 km hızı geçince (otobanda azami hız sınırı %10 ile 132km/h'dır)motor sesinde önemli bir derecede azalma söz konusu.Ankara'ya dönerken bunu denedim ve gerçekten böyle de oldu.Başka bir konuda belirtmiştim.Test verisi ile karşılaştırmak için (KAynaşlı-Düzce arası otobanda) son hız denemesi yaptığımda ulşatığım ?80 km hızda bile o kadar ses gelmiyor motordan.Tork kaynaklı durumun ne oldugunu gerçek ifadeleri ile öğrenip terkar burda belirtirim.
Bir soruda ben ekleyeyim 2003-06 kasalar yani bizim araçlar önceki kasalara göre biraz daha ağır değil mi?sanki bizim araçlar daha yavaş hızlanıyor ve rampada daha çabuk düşüyor gibi?Sizler ne dersiniz arkadaşlar???
  Turan bey uzun zamandır görünmüyorsunuz ?.Ağırlığa gelecek olursak eğer,aynen dediğiniz gibi.960 kg'ya karşılık 1,4 Terra 1245 kg bir ağırlığa sahip.1,6'nın kg kaçtır bilmiyorum doğrusu.Ve kayınbirader'iniz örneğindeki ağır kaldıgınız için vites değiştirmek zorunda kalıyorsunuz.Bu da normal bir durum.Dert etmenize gerek yok
Şu aralar arabamla aram pek iyi değil aslında.Kasisli yolarda özellikle rampa inerken araç esnedikçe ve özellikle bu durumda hafif fren yapmak zorunda kalınca 'garç -garç' şeklinde ön taraftan bir ses geliyor.Bunu Toyotaya yakışıtıramadığım için bu günlerde  :D dizelleride geçse gözümde yok arabam.Nasıl problemdir anlamadım gitti.Özel servis var yakında ordaki ustalara anlatıyorum.Toyotada böyle ses mi olur deyip bön bön suratıma baktılar.Ben bile kendimi kötü hissettim valla.
  Aracınız ile ilgili yanlış hatırlamıyorsam,özür dileyerek halk dilinde Kıl diye tabir edilen bir kişiliğe sahipsiniz izlenimine sahip olmuştum bir ara.Sizi yermek yada kötülemek için söylemiyorum.Sakın yanlış anlamayın beni.Arcınızdan gelen gacur-gucur seslerin aynısı benim Passat'ta da var.Nedeni de ön tabla arka fişeklerinde bir çatlak söz konusu.Bu çatlak nedeni ile araçta özellikle engebe yollarda,fren yaparken ve çukurlara giriş çıkışlarımda bu ses ile muhatap olmak zorunda kalıyorum.Ve ayrıca bu aracın,direksiiyonu bıraktığımda bazen sağa bazende sola kaçmasına neden olabiliyor..Aracınızın bu noktalarının kontrolünü yaptırmanızı öneriyorum...
   Sonuç olarak aracınızı A'dan Z'ye ne kadar iyi tanırsanız onunla o kadar mutlu mesut yaşarsınız.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 06, 2009, 19:15:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #61 : Mayıs 06, 2009, 19:28:22 »
Arkadaşlar; bu ÖTV indirimi olayının ardından ikinci elde bir fiyat artışı söz konusu mu? Sanki fiyatlar, özellikle corolla için, artmış gibi. Yoksa bana mı öyle geldi?
GENÇLİĞİN KIYMETİNİ İHTİYARLAR,
HUZURUN KIYMETİNİ HUZURSUZLAR,
SIHHATİN KIYMETİNİ HASTALAR,
HAYATIN KIYMETİNİ ÖLÜLER BİLİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 06, 2009, 19:50:30 »
Arkadaşlar; bu ÖTV indirimi olayının ardından ikinci elde bir fiyat artışı söz konusu mu? Sanki fiyatlar, özellikle corolla için, artmış gibi. Yoksa bana mı öyle geldi?

corollaların 2.el fiyatları her zaman yüksektir, hele ötv yükseltikten sonra bir miktar artacaktır...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #63 : Mayıs 06, 2009, 20:42:22 »
bırakın dızelı falan benzınlıden sasmayın.eger ıyı bır performans ıstersenız benzınlı alın.servıs masrafları d4d den daha az tutacaktır.arac oldukca konforlu ve performansıda sınıfının en ıyısı denıcek kadar ıyıdır. *** km/h a kolaylıkla cıkabılırsınız.kendım 4 senedır kullanıyorum ve cok memnunum.hatta temız bulabılırsenız 2002 2003 corolla tsport 'u sıddetle onerırım. 1.8 lıtre kompressor 192 hp motor..kullanım amacınıza gore bır tercıh yapın bence..

Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.
  :D zaten emınım bu sıtedekılerde o kadar hızlı gıdıyorlar ;) bu duzeltmeyı yapan arkadas konuyu acan arkadasa fazla hızlanmaması gerektıgını anlatsın o zaman konu kalmasın ortada :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mayıs 06, 2009, 22:29:23 »

ötv indirimi sonrası 2.el araçlarda buna paralel bir iniş gerçekleşti ancak türkiyede 2. elde nisan ayı genelde prim ayı olarak gerçekleştiğinden sonrasında fiyatlar geri yukar doğru hareketlendi.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Mayıs 06, 2009, 23:21:21 »
  :D zaten emınım bu sıtedekılerde o kadar hızlı gıdıyorlar ;) bu duzeltmeyı yapan arkadas konuyu acan arkadasa fazla hızlanmaması gerektıgını anlatsın o zaman konu kalmasın ortada :D
  Oğuzhan bey siz o uyarının ne için oldugunu kavrayamadınız galiba.Sizin yada bir başkasının yazılan hızları nerede yaptığınız  belirtilmediği için bu uyarı yazılıyor.Diyelim 120 km hızda giderken dediğinizi varsayalım.Bu hızı otobanda giderken derseniz eğer bir sorun yok.Hatta ve hatta 132 km kadar bir şey yok.Ama belirtmez iseniz bu hızın her an her yerde yapıldıgı fikri uyanır insanlarda.Kişi her hangi bir kurala uymayacaksa en azından forum üzerinden uymamazlık yapmasın.Şimdi şehir içi hız limiti 50 km değilmi.Ama radar şehir içinde kontrol yaparken 90 km/h geçenlere ceza uyguluyor.Ve yine diğer bir örnek Topkapı'dan Bakıtköy'e giderken 50 km/h ile giden bir tane bile araç örneği gösteremezsiniz.Eğer o yolda 30 araba kurallara uyup 50km/h ile giderse trafiğin durumunu İstanbul gibi bir yerde aklıma bile getirmek istemiyorum.Bu nedenle o uyarının şahsınıza değil genel bir hatırlatma oldugunu lütfen unutmayın...Göstereceğiniz hassasiyet ve anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim..Ankara'dan kucak dolusu sevgiler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #66 : Mayıs 06, 2009, 23:54:51 »
Corolla için bazı yazılanları görünce çok üzüldüm..Japon motorlarının hepsi sessizlik ve yakıt cimriliği ile bilinir..Bunların üzerine motorda yok..Japon arabaları ise sağlamlığı ile bilinir ki sınıfında corolladan sağlam araba yok..Sanayilerde corolla için arıza fakiri derler ve ustalar bu arabaları pek sevmez..
Yakıt konusunda olumsuz olarak yazılanlar var..Hatta biri benzin ile 2 depo dizel ile 1.2 depo harcamış aynı yola..Bu araçlardan biri problemli kesin..dolu depoyla ş.içi yaklaşık 500 km..ş.dışı 650-700 km...
Corolla da 120 ile 130 km/sa hızda motordan yüksek bir ses var ama 150 km/sa hızda bu ses yok..120 km/sa hız altında ise lastik sesinden başka ses yok..
Konfor olarak megan focus astra dan daha iyi..corolla yı sadece civic ile kıyaslarım ama civic de de corolladaki sürüş keyfi yok..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #67 : Mayıs 07, 2009, 00:11:33 »
130 dan sonra ses kesiliyor diyorsunuz , ama kurallara aykırı o hızlara çıkmak ... benim için 120 ile giderken ses çıkarmasın, gerisinde isterse bağırsın, ama durum tersine, ne kadar kötü... bizim brodway de böyle, 90-120 arası fena bağırıyor, sonra 130 a çıkınca motor 90 la giderkenki haline dönüyor, araba sakinleşiyor... üstelik 93 model, üstelik 1.4 75 bg bir araba... ben 2007 model 1.6 110 bg vvti bir araçla, yüksek hızda konforlu seyahat edemeyeceksem, neden o kadar para vereyim ki...gerçi 100 ü geçince incir ağacı gibi sömürmeye başlıyor yakıtı, zaten acele işim yoksa, mecburen 90ı geçmiyorum... kesinlikle bir sonraki arabam dizel olacak, otobanda, benzinli arabam fazla yakmasın diye , 90 ı geçmemek için çaba sarfederken, solumdan vızır vızır dizel fiestaların, corsaların geçmesine o kadar gıcık oluyorum ki... hatta babam bile dalga geçmeye başladı, "oğlum brodway le seni hiç bir araba geçemiyordu, lpg ucuz diye basıyordun boyuna, ne oldu, en sağdan gidiyorsun koca toyota ile " diye kıs kıs gülüyor :)
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mayıs 07, 2009, 00:33:53 »
Corolla için bazı yazılanları görünce çok üzüldüm..Japon motorlarının hepsi sessizlik ve yakıt cimriliği ile bilinir..Bunların üzerine motorda yok..Japon arabaları ise sağlamlığı ile bilinir ki sınıfında corolladan sağlam araba yok..Sanayilerde corolla için arıza fakiri derler ve ustalar bu arabaları pek sevmez..
Yakıt konusunda olumsuz olarak yazılanlar var..Hatta biri benzin ile 2 depo dizel ile 1.2 depo harcamış aynı yola..Bu araçlardan biri problemli kesin..dolu depoyla ş.içi yaklaşık 500 km..ş.dışı 650-700 km...
Corolla da 120 ile 130 km/sa hızda motordan yüksek bir ses var ama 150 km/sa hızda bu ses yok..120 km/sa hız altında ise lastik sesinden başka ses yok..
Konfor olarak megan focus astra dan daha iyi..corolla yı sadece civic ile kıyaslarım ama civic de de corolladaki sürüş keyfi yok..
Yolun 200 km kadarı ortalama 130-140 km/h la geri kalanı 100-110km/h la gidildi.ve 530 da ışık yaktı.Araç 20000 de ve bütün bakımları tam zamanında yapıldı.Araba deyim yerindeyse kız gibi.Sadece uzun yol için kullanıldı şimdiye kadar.Şehir içi çok az kullanılıyor,genelde parkta yatıyor.
Şehir dışı ortalama 650-700km menzil  demişiniz bu menzilin hız ortalaması nedir öğrenebilirmiyim ?
'06 D4d Toyota Corolla H/B

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Mayıs 07, 2009, 00:46:50 »
2002-2007 Corollalar 120km'ye kadar ki hızlarda yakıtı pek değişmiyor.120'den sonraki hızlarda yakmaya başlıyor.Bu eski sistem bir araba değil.90 km'yi geçince şöyle geçmeyince böyle.Aracınızı korkmadan kullanın.Yeri gelince yüksek devirli kullanın.Yada benzer şeyler yapın.Her yol şartlarında ve ortamda farkli farklı deneyin,test edin.Her ne kadar bir otomobil olsada her insan gibi onlarında kendilerine has bir özellikleri var.Aracınızı tanıyın.Ben yolun müsait oldugu yerde yeri geldi 5 vites 180 km ile gittim,5 viteste 50km hızda da gittim.Sakın yanlış anlaşılmasın.Yüksek hız yaptığım yerlerde yapacağım her hangi bir kazada sadece kendime zarar gelebilecek hallerde yapmışımdır.Otoban bile olsa karşı şertin ve kendi tarafımında boş oldugu anlarda yapmışımdır.Kimseye zarar gelsin istemem.Neyse zamanın da bu tarz testler ile aracımı çok iyi tanıma fırsatı buldum.Toprak yollarda ki viraj giriş-çıkışları,ani fren yapmalar gibi uygulamalar ile aracımın neleri yaptığını neleri yapamadıgını öğrendim.Arabalarınızdan mızırdamak yerine onu tanıyın ve ona göre davranın.Sürekli şikayet ediyorsunuz ama bir de aracınıza soralım sizi.O sizin hakkınızda neler söyleyecek..Bundan hiç şüphem yok ki o sizden daha çok sizi şikayet edecektir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #70 : Mayıs 07, 2009, 01:39:58 »
Yolun 200 km kadarı ortalama 130-140 km/h la geri kalanı 100-110km/h la gidildi.ve 530 da ışık yaktı.Araç 20000 de ve bütün bakımları tam zamanında yapıldı.Araba deyim yerindeyse kız gibi.Sadece uzun yol için kullanıldı şimdiye kadar.Şehir içi çok az kullanılıyor,genelde parkta yatıyor.
Şehir dışı ortalama 650-700km menzil  demişiniz bu menzilin hız ortalaması nedir öğrenebilirmiyim ?

90-100 hız ile ölçtüğüm miktar..Sadece ölçmek için bu hızlarda gittim..Normalde 110-130 arası hızlarda kullanırım..Bu durumda bile 600 km mesafe gidebiliyorum..Yine 200 km otoban 230 km duble yol toplam 430 km yol aldım 1 depo ile..otobanda yaptığım hızı buraya yazmazsam iyi olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #71 : Mayıs 07, 2009, 01:46:13 »
130 dan sonra ses kesiliyor diyorsunuz , ama kurallara aykırı o hızlara çıkmak ... benim için 120 ile giderken ses çıkarmasın, gerisinde isterse bağırsın, ama durum tersine, ne kadar kötü... bizim brodway de böyle, 90-120 arası fena bağırıyor, sonra 130 a çıkınca motor 90 la giderkenki haline dönüyor, araba sakinleşiyor... üstelik 93 model, üstelik 1.4 75 bg bir araba... ben 2007 model 1.6 110 bg vvti bir araçla, yüksek hızda konforlu seyahat edemeyeceksem, neden o kadar para vereyim ki...gerçi 100 ü geçince incir ağacı gibi sömürmeye başlıyor yakıtı, zaten acele işim yoksa, mecburen 90ı geçmiyorum... kesinlikle bir sonraki arabam dizel olacak, otobanda, benzinli arabam fazla yakmasın diye , 90 ı geçmemek için çaba sarfederken, solumdan vızır vızır dizel fiestaların, corsaların geçmesine o kadar gıcık oluyorum ki... hatta babam bile dalga geçmeye başladı, "oğlum brodway le seni hiç bir araba geçemiyordu, lpg ucuz diye basıyordun boyuna, ne oldu, en sağdan gidiyorsun koca toyota ile " diye kıs kıs gülüyor :)

Corolla 90-120 arası bağırmaz..120 den sonra bağırmaya başlar..110-120 arasında aracın içine gelen motor sesi lastik sesinden daha az..
Ben dizel corsa da kullandım..otobanda hız sınırını geçmişken müziği son ses açmama rağmen içeri giren sesi ancak hızımı düşürerek engelleyebildim..Ve eğer basarsan dizellerde öyle bir yakıyor ki..Tecrübelerimle sabittir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #72 : Mayıs 07, 2009, 02:20:55 »
ben 120 ile giderken , çok rahatsız oldum , bilmiyorum, 3000 devirde 100 yapıyor, onu geçince garip bir şekilde bağırmaya başlıyor.. üstelik yakıt tüketimi  de mesal 5.5-5,8 gösterirken bir anda 6,5-7 oluyor...

bunlar yaşadığım tecrübeler ve bundan şikayetçi olma hakkım var sanırım, keşke 3000 devirde 120 ile sesiz sesiz gitsek, yakıt o kadar da önemli değil...

acaba kaputa ses yalıtımı yaptırsak, şöyle sağlam bir yalıtım, kesilir mi içeri giren, 3000 devirden sonraki ses ?

hep kötü yanını yazmayın demişsiniz, iyi yanları zaten herkesçe bilinen şeyler, ama yine de yazayım : çok sık duyduğum sağlamlığı, yeni teknolojisi(sol donanımdaki özellikle) , seriliği , bence kaliteli boyası (meganınkini hiç beğenmiyorum) , tosun ve şirin görünüşü, ford gibi kaba olmayan tasarımı, pejo gibi aşırı modifiyeli olmayan duruşu, opel gibi kaba olmayan daha sade iç tasarımı, vw gibi abartılı olmayan kolay ve ucuz bulunan yedek parçası... bir de ilçemizde bulunan tecrübeli uzman özel servisi :)  bunlar benim tercih sebebim... ama 3-4 sene sonra kesinlikle, yeni nesil bir araba alacaksam, o da dizel bir corolla yada başka bir dizel araç olacak...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mayıs 07, 2009, 08:55:09 »
utku bey, şimdi gördüm, yılda tahminim 5-6 bin km yaparız... ama bu 1-2 sene için geçerli(şuan ikinci arabamız, bir de lpg li brodway var , onu kullanıyoruz şehir içi)... daha sonra arabayı kişisel olarak kullanmaya başladığımda, yılda 15 bine çıkar bu rakam; tabi atanacağım memlekete bağlı... o zaman dizel bir araba almayı düşünüyorum, önümüzdeki bir kaç sene , uzun yolda benzinli corolla bizi idare eder...5-6 bin için dizel almaya gerek yok sanırım...

yılda 5-6 bin km  yol yapıyorsanız bırakın dizel düşünmeyi mevcut benzinli ile bağırta bağırta kullanırdım...
(ben öyle yapıyorum)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mayıs 07, 2009, 08:59:42 »

90-100 hız ile ölçtüğüm miktar..Sadece ölçmek için bu hızlarda gittim..Normalde 110-130 arası hızlarda kullanırım..Bu durumda bile 600 km mesafe gidebiliyorum..Yine 200 km otoban 230 km duble yol toplam 430 km yol aldım 1 depo ile..otobanda yaptığım hızı buraya yazmazsam iyi olur..
Demekki yazdıklarınıza göre bir sorun yok.530 km lik yolun 200 km sinde 130-140 la gidildiyse ve kalanıda 100-110 la gidildiyse 530 da ışık yakması normal.Bu corolladan ziyade benzinli araçların çok yakması bana göre :)Bu  açıdan modele sorun bulmak yanlış.
Ayrıca kim ne derse desin duble yolda 90-100 le gitmek işkenceden başka birşey değil.Şu an üretilen araçlar ve duble yollar gözüne alındığında hız limitinin arttırılması gerekli, ki öyle bir çalışma vardı en son.O zaman benzinli araçlarda yakıt tüketimi daha da artacaktır.
'06 D4d Toyota Corolla H/B

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Mayıs 07, 2009, 09:49:20 »
ben 120 ile giderken , çok rahatsız oldum , bilmiyorum, 3000 devirde 100 yapıyor, onu geçince garip bir şekilde bağırmaya başlıyor.. üstelik yakıt tüketimi  de mesal 5.5-5,8 gösterirken bir anda 6,5-7 oluyor...

bunlar yaşadığım tecrübeler ve bundan şikayetçi olma hakkım var sanırım, keşke 3000 devirde 120 ile sesiz sesiz gitsek, yakıt o kadar da önemli değil...

acaba kaputa ses yalıtımı yaptırsak, şöyle sağlam bir yalıtım, kesilir mi içeri giren, 3000 devirden sonraki ses ?

hep kötü yanını yazmayın demişsiniz, iyi yanları zaten herkesçe bilinen şeyler, ama yine de yazayım : çok sık duyduğum sağlamlığı, yeni teknolojisi(sol donanımdaki özellikle) , seriliği , bence kaliteli boyası (meganınkini hiç beğenmiyorum) , tosun ve şirin görünüşü, ford gibi kaba olmayan tasarımı, pejo gibi aşırı modifiyeli olmayan duruşu, opel gibi kaba olmayan daha sade iç tasarımı, vw gibi abartılı olmayan kolay ve ucuz bulunan yedek parçası... bir de ilçemizde bulunan tecrübeli uzman özel servisi :)  bunlar benim tercih sebebim... ama 3-4 sene sonra kesinlikle, yeni nesil bir araba alacaksam, o da dizel bir corolla yada başka bir dizel araç olacak...

Mustafa bey acaba sizin aracınızdamı bi sorun var konuyu bikaç gündür takip ediyorum ve ses konusunda oldukça şikayetçisiniz, bende 2005 HB corolla Sport var , aracımda komple açık hava filtre kiti olmasına rağmen 110 120 KM ile giderken aşırı rahatsız edicek bi ses almıyorum, keza 110 KM de corollalar yaklaşık 3200 devirlerde olurlar ve benim hava filtrem o esnada ötmeye başlar,  her 2 ayda bir  Kocaeli / bursa arası uzun yol yaparım ama hiç rahatsız olmam, üstelik lastik ebatlarım ve jantlarımın ölçüleri standardın oldukça dışında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Mayıs 07, 2009, 12:05:11 »
Vallahi mustafa bende kac gündür takip ediyorum bende anlayamadım senın tam olarak ıstedıgını..Bir arabaı seviyorum dıyorsun bazen cok eleştiriyorsun ama ne istediginide tam bilmiyon kardes..Arabadan hem memnunsun hem degilsin..140 km -150 km hızda motoru bagırmayacak 1.6 motor yok gibi birsey bana göre.Kendime göre bizim araclarda da 6, ileri olsa hic fena olmazdı..Yukarı yazında 130 km hızla gitmek kurallara aykırı demissin kardes sonrasındada yüksek hızda gidemeyeceksem ne edeyim o arabayı diyorsun..Saatte 90 km hızla giderken kendi aracımda devir saati 3000 deviri geciyor 4,viteste..Bizim aracların maxımum tork sevıyesıne ulastıgı devırler 3000 4000 devirleri arasında olusuyor bu devirden sonra araba bagırmaya baslıyor..Sahsen ben 4,viteste 90 -100 le gıderken motor hıc rahatsız etmıyo ha bıraz bagırıyo gıbı dıyorsan 5,viteste cok rahat bi şekilde yoluna devam edersi ki sadece lastık sesi  ni ıcerıyo cok alıyor arac ancak 90-110 km hızlardada ben bazen cok yavas gıdıyorum falan sanıyorum benım gibi düşünenlerde vardır..Üreticiler maliyetlerı düşürmek için aracın her noktasından tabiri caizse çalıyorlar onun için kendi segmentınde  benım aracımdan daha saglamını göremıyorum tabi ki   bmw audi vs gibi markalar haric.Onlar diyecek lafım yok :)..ARcınızla barışık yasayın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mayıs 07, 2009, 12:24:05 »
toyota motorları genelde max tork verdiği devirlerde biraz gürültülü çalışır, çok kafaya takan başka araçları kullansın, beğendiği ile değiştirsin...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #78 : Mayıs 07, 2009, 12:24:58 »
ben brodway ile, 100 ü geçince titreşim ses çok artıyordu, malum eski araç, motoru da küçük, ama idare ediyorduk... hep yeni nesil, sessiz, klimalı bir araba hayal ederdim...arabamdan teknolojisi sağlamlığı konusunda çok memnunum , ama ses konusunda bence adına yakışmadı , hem yalıtımı hem 3000 devirden sonraki homurtusu...

hayal kırıklığı, şikayeti büyütüyor malesef, üstüne bir de forumda niye şikayetçi oluyorsun diye itiraz gelince, daha da katmerleniyor sıkıntın... gerçi bana katılanlar oldu, kendi arabalarının da 120-130 ile giderken çok bağırdığını söyleyen üyeler oldu, sadece bana mahsus bir şikayet değil yani... ne bileyim o kadar para verip aldığın araçla, otobanda sessiz sessiz 120-130 yapamayacaksan, ne anlamı kaldı ki...ve hala şikayetçiyim bu özelliğinden aracın, toyota bir yolunu bulsun, 3000 devirde araçlar 120 ile gitsin, sessiz gitsin, tork u ona göre ayarlasınlar, ya da ne bileyim diğer araçlarda olan 6 vites uygulamasını geliştisinler... varsın araba 5.8 yakmasın da 6 lt yaksın /100km de...
ama toyotayı eleştirmek yerine, eleştiride bulunan kullanıcıyı eleştirmek , şuan ki hükümetten millete geçti sanırım, muhalefete muhalefet etmek gibi komik bir durum...

son olarak yazıyorum, sizin memnun olmanız beni ırgalamıyor, ben rahatsızım, neden olduğunu da yazdım, bu ses yüzünde arabamı satacak da değilim, diğer özelliklerinden çok memnunum, bir daha ki araba alışımda bana tecrübe oldu ama, ya japon almayacağım ya da dizel japon düşüneceğim... sürekli, rahatsız olmaman gerekir diye çıkışmayın, müşteri her zaman haklıdır diyeceğim ama, siz satıcı değilsini ki neden bu kadar ateşli savunuyorsunuz anlamış değilim... çok uzadığı için, ikna da olmayacağım için, kendi adıma kapatıyorum ses konusunu...selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Mayıs 07, 2009, 12:57:06 »
Neyi atesli savunuyoz anlayamadım ama sen ne istedigini bilmiyorsun 5,viteste kendi aracımda 120 130kmde bagırmıyor aracım istersen sana  vıdeo ekleyeyım orda nasıl bagırdıgını gör aracın devir saati nerlere dayanıyo hız kac km ibre sona yaklasıyor diyyeyım sana..CEvap yazınca karsı görüsünüzde aracı savunuuyoruz sızle aynı düsünceyı yazınca diyecek bişey yok..Bakın mustafa bey ben aracımda ki sikayetleri söyledim.Ve kendı aracımda  o hızlarda ben otobanda gıderken o kadar rahatsız edecek sekılde arac bagırmıyor..sizin 120 130 km ile giderken aracın otobanda cok bagırdıgına inanmıyorum ve diyorumki bu durumda hangi 1,6 motor olsa ınanın bukadar bagıracagını söyluyorum siz hala savunuyor dıyorsunuz baska arclara bının 2006 focusa bının yol sesı rüzgar sesı motor sesını dınleyın sızın kınden ıyı olmadıgını söyleyebılırimm..Bakın tekrar söyluyorum kendı aracımda motor sesi ni yol sesini rüzgarı rahatsız edecek sekilde alıyor ben de bunları defalarca bıldırdım dile getirdim (motorun bagırmasıyla karıstırmayalım)..Aracınız 2005 de yanlıs hatırlamıyorsam avrupada en az arıza yapan arac ve musterı memnunıyetı almıs bir arac..Ben yalıtım konusunda cok ıyı olmadıgını  ve sagından solundan ufajk seslerın geldıgini söyledim bilmem anlatabildimmi....
2011 d4d Corolla