Gönderen Konu: 2003-2006 Model Sedan Corolla Hakkında Tecrübe Aktarımı  (Okunma sayısı 74184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: 2003-2006 MODEL SEDAN COROLLA HAKKINDA TECRÜBE AKTARIMI
« Yanıtla #40 : Mayıs 05, 2009, 18:48:20 »

e şimdi, efsanelere mi inanayım, gözümle gördüğüm pejo 307 keyfine mi... üstelik çok da ucuz bir araba, toyotaya göre, buralarda...

O zaman Toyotayi secmekle hata yapmissiniz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 05, 2009, 18:48:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 05, 2009, 18:48:46 »
Evet dizel konusunda anlatılanlar efsane olabilir, sonuçta insan olumlu bir olayı 1 kişiye anlatırken olumsuz bir olayı 11 kişiye anlatıyor. Dizel benimde gönlümden geçmiyor değil bu aracımı almadan önce Cerato dizel ciddi ciddi düşünüyordum. Ancak bahsettiğim korkular ve 3 yıl sonra satarken çok daha zor ve fazla kayıpla satma olayı yüzünden vazgeçtim.
Zaten yılda 30-40 bin km yapan biri bence mutlaka dizel kullanmalı. Aldığı riske fazlasıyla değer de. Ama yılda 10.000 km ve altı yapan biri içinse efsane bile olsa alınmamalı diye düşünüyorum.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #42 : Mayıs 05, 2009, 19:48:46 »
savaş bey , 2100 devirde 5. viteste nasıl 90 km hıla gidiyor araç anlamadım... 2700-2800 olmasın o değer ?

alper bey, bakın siz haksızlık yapıyorsunuz diyorsunuz, ama yorum yaptğınız aracı kullanmıyorsunuz bile.. bırakın da kullananlar daha iyi bilsin... neden haksızlık yapayım ki kullandığım araca... ne kastım olabilir... ben memnun değilim 120 ile giderkenki konforundan, arkadaşa da dedim, eğer 90 ı geçmeyeceksen, en sağ şeritten gideceksen , al düşünme, güzel araç dedim... ama dizel bir araba alıp, otobandan 120 ile , daha rahat ve ekonomik olarak uzun uzun yolculuk yapmak varken, ben benzinlisini almazdım... bunları söylüyorum.. yoksa, asla corolla almayın , gidin başka marka alın demedim... keşke ben alırken, birileri bunu bana söyleseydi... bana söylenmediği için, ben arkadaşa söyleyeyim dedim...

selamlar...
al bendende okadar....
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 05, 2009, 21:15:56 »
O zaman Toyotayi secmekle hata yapmissiniz.
   Doğru söze ne hacet :alkis: :alkis:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 05, 2009, 21:40:43 »
savaş bey , 2100 devirde 5. viteste nasıl 90 km hıla gidiyor araç anlamadım... 2700-2800 olmasın o değer ?

Mustafa Bey ,

Bir yanlışlık yok, aracım 1900-2000 devirdeyken 80 km/saat hıza ulaşıyor, 2100 devirde ise 90, 2200'de 100 gibi gidiyor. Bu arada Mustafa Bey, dikkatinizden kaçmış olmalı, 5. vites yazmışsınız, ben 4. vitesteyken yazmıştım. Aracım otomatik vitesli, zaten 4 ileri vitesi var :-) Yanlış hatırlamıyorsam 2400-2500 arasında 120'ye ulaşmış oluyorum. 3000'in altında pek motor sesi duyulmadığı için aracımı motor yönünden çok sessiz buluyorum. Düz vites Corolla sahibi başka arkadaşlar da aracımı denediklerinde kendi araçlarına göre daha sessiz buldular.

Forumda benden başka da 2002-2007 benzinli ve otomatik vitesli araç kullanan vardır mutlaka, onlar da bunu doğrulayabilirler...
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Mayıs 05, 2009, 21:48:49 »
ben toyota seçimimi hata değil, d4d yi seçmememi hata kabul ediyorum... yoksa, şimdi satsam 1000 lira kazanç sağlayacağım arabanın nesinden pişman olayım...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #46 : Mayıs 05, 2009, 21:50:29 »
savaş bey , öyle ise çok güzel... otomatik tercih edebilir arkadaşlar, en azından motor sesinden kurtulurlar... iyi bir lastik seçerek de yol sesinden... selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #47 : Mayıs 05, 2009, 23:08:31 »
ben dizel pejo 307 ile seyahat ettim, benzinli opel astra ile seyahat ettim ,  golf ile seyahat ettim, dizel ford focus ile seyahat ettim... hiçbirinde direksiyonda değildim ama, hep ön tarafta yolcu idim... toyotada duyduğum, seslerin hiçbirini duymadım...
mustafa bey, kusura bakmayın ama bu saydığınız araçlardan hiçbiri corolladan daha sessiz değil. özellikle dizel focus, ve 307 yi daha sessiz bulmanız şaşırtıcı. 307 nin kapılarını kapatırken bile, sanki arada fitil yokmuş gibi pat diye kapanır. bunları polemik yaratmak için yazmıyorum. Bu araçların hepsini kullanan biri olarak yazdım. saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #48 : Mayıs 05, 2009, 23:43:42 »
ben yüksek hızlarda daha sessiz dedim, diğer türlü karşılaştırmadım, kapıları falan... zaten 90 a kadar benim araç kuş gibi, 120 ile giderken ise nedense katır gibi ses çıkarıyor deyimi kullanmıştım daha önce... hala da akasındayım, üstelik de tek değilim, aynı şikayeti yapan kullanıcılar var, sadece bu sitede, değil, araştırdım, bir kaç yerde daha okudum...

ama anlamamakta neden ısrar ediliyor, ben sadece uzun yolda, yüksek hızlarda konforun olmadığını söylüyorum, alacak arkadaşlar bunu dikkate alsın diyorum, asla toyota almasınlar, kesinlikle başka marka alsınlar demiyorum, bu özelliğini sallamıyorsa, koşa koşa toyota alsın... sanırım bu kadarını demeye hakkım var... neden bu kadar itiraz aldım ki...

dizel arabaların sanırım yalıtımının daha iyi olması, düşük devirlerde yüksek hızda gidebilmesi gibi faktörler ile sanki uzun yolda bir adım önde, hele bu toyotanın çok sesiz d4d si ise ...

sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 05, 2009, 23:56:18 »
Murat Küden Bey ben bu kadife teyple ne kastettiğinizi anlayamadım?Bende aracın bu yüksek devirlerdeki motor sesinden şikayetciyim.Hatta aracımda bir çekiş problemi olduğunu bile düşünmeye başlamıştım.Şu aralar ÖTV indirimlerinden faydalanıp elden çıkarmayı bile düşündüm.Demek ki normal bir durum.Bir de dizel araçların benzinliye göre daha seri olmaları açıkcası beni çileden çıkarıyor.Uzun yolda bir dizel araç beni zorlanmadan geçince illet olmuyorum desem yalan söylemiş olurum.Bir soruda ben ekleyeyim 2003-06 kasalar yani bizim araçlar önceki kasalara göre biraz daha ağır değil mi?sanki bizim araçlar daha yavaş hızlanıyor ve rampada daha çabuk düşüyor gibi?Sizler ne dersiniz arkadaşlar???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #50 : Mayıs 06, 2009, 00:03:48 »
turan bey, 4. vitesteki hızlanması oldukça iyi gibi geldi bana(tabi vakum gibi çeker benzini basınca , dizel turbolar gibi ekonomik olamaz :))...  bizim kasalar daha ağır ve yüksek, yani daha güvenli, o yüzden pek de önemli değil hızlanması; ama hızlandıktan sonra(120), ses ve konforu daha iyi olabilirdi, ona katılıyorum zaten...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #51 : Mayıs 06, 2009, 00:41:48 »
bırakın dızelı falan benzınlıden sasmayın.eger ıyı bır performans ıstersenız benzınlı alın.servıs masrafları d4d den daha az tutacaktır.arac oldukca konforlu ve performansıda sınıfının en ıyısı denıcek kadar ıyıdır. *** km/h a kolaylıkla cıkabılırsınız.kendım 4 senedır kullanıyorum ve cok memnunum.hatta temız bulabılırsenız 2002 2003 corolla tsport 'u sıddetle onerırım. 1.8 lıtre kompressor 192 hp motor..kullanım amacınıza gore bır tercıh yapın bence..

Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mayıs 06, 2009, 00:46:24 »
Kadife teyp derken kadife bantları kastediyorum.
Ses cıkartan yerlere yapıştırılıyor.

Bu arada benzinli araçların daha çok devir çevirmesi gerekir performanslı kullanımda.
Dizel 1.4 aracın 1.6 benzinliyi sıfırdan hızlanmada geçmesi imkansız. Ancak torku yüksek olduğundan, ara hızlanmalarda geçebilir.
Ama daha sonra benzinli yetişir; sonuçta beygiri daha fazla.

Dizel araçlarda basıldığı zaman benzinliden çok farklı harcamaz. Ama gazdan azağı çektiğinizde tork yüksek olduğundan, hemen tüketim düşer. Sonuçta ortalaması düşük olur.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Mayıs 06, 2009, 00:48:51 »
Murat Küden Bey ben bu kadife teyple ne kastettiğinizi anlayamadım?Bende aracın bu yüksek devirlerdeki motor sesinden şikayetciyim.Hatta aracımda bir çekiş problemi olduğunu bile düşünmeye başlamıştım.Şu aralar ÖTV indirimlerinden faydalanıp elden çıkarmayı bile düşündüm.Demek ki normal bir durum.Bir de dizel araçların benzinliye göre daha seri olmaları açıkcası beni çileden çıkarıyor.Uzun yolda bir dizel araç beni zorlanmadan geçince illet olmuyorum desem yalan söylemiş olurum.Bir soruda ben ekleyeyim 2003-06 kasalar yani bizim araçlar önceki kasalara göre biraz daha ağır değil mi?sanki bizim araçlar daha yavaş hızlanıyor ve rampada daha çabuk düşüyor gibi?Sizler ne dersiniz arkadaşlar???
 ya ne yaptınız sız oyle :D bızım araclar yuksek vıtes olupta dusuk devırde olsanız bıle bayılmıyor.aracınızda bır sorun var heralde oyle bır anlatmıssınız kı benım yanımda sınıfındakı hıc bır araba duramıyor.focus bora cıvıc vb. yol tutusu torku vıtes aralıgı herseyıyle ıdeal bır arac.ama sızn aracınız neden oyle anlayadım. :nija: :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #54 : Mayıs 06, 2009, 00:55:36 »
oğuzhan bey merak ettim, d4d nin 100bin km lik kullanım sürecinde, benzinliye göre fazladan verilen servis ücreti ne kadardır?  ha arıza çıkarsa, d4d nin turbosu filan tabiki daha pahalı, ama kronik bir turbo arızası olan bir dizel değil sanırım d4d...

murat bey, zaten turan bey de  ara hızlanmadan bahsediyor, yolculuk sırasında, aniden sollayıp giden dizel araçları kıskanıyorum diyor sanırım :) 1.6 110 bg 260 torkluk dizeller kıskanılacak seviyede bence de, yakıt tüketimlerinin de ortalama 5 lt / 100 olduğunu düşünürsek...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mayıs 06, 2009, 01:04:15 »
oğuzhan bey merak ettim, d4d nin 100bin km lik kullanım sürecinde, benzinliye göre fazladan verilen servis ücreti ne kadardır?  ha arıza çıkarsa, d4d nin turbosu filan tabiki daha pahalı, ama kronik bir turbo arızası olan bir dizel değil sanırım d4d...

murat bey, zaten turan bey de  ara hızlanmadan bahsediyor, yolculuk sırasında, aniden sollayıp giden dizel araçları kıskanıyorum diyor sanırım :) 1.6 110 bg 260 torkluk dizeller kıskanılacak seviyede bence de, yakıt tüketimlerinin de ortalama 5 lt / 100 olduğunu düşünürsek...

Mustafa Bey,

5 viteste 60-100 km/h hızlanması denerseniz, dizel geçebilir. Ama benzinlide 3.vitese atıp gazlarsanız o kadar kolay geçileceğini sanmıyorum.
3.0 veya 4.0 litrelik audi, bmw, mercedes dizelleri de onlarca kereler kullandım. Dizel mMotorlar çok tembel benim için. O yüzden zevk meselesi. Ben dizeli görünce veya duyunca gıcık oluyorum mesela.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mayıs 06, 2009, 01:06:41 »
Mustafa bey söylemek istediğimi doğru anlamışsınız.Ancak Murat beyin söylediği bişeye katılıyorum.Motorda bayılma diye bir sorun gerçekten yok.Kayınbiraderimde efsane kasa var,onunla uzun yola gittik beraber.Rampada benim vites düşmek zorunda kaldığım yerlerde o buna ihtiyaç duymamıştı.O nedenle biraz hayal kırıklığı yaşamıştım açıkcası.Şu aralar arabamla aram pek iyi değil aslında.Kasisli yolarda özellikle rampa inerken araç esnedikçe ve özellikle bu durumda hafif fren yapmak zorunda kalınca 'garç -garç' şeklinde ön taraftan bir ses geliyor.Bunu Toyotaya yakışıtıramadığım için bu günlerde  :D dizelleride geçse gözümde yok arabam.Nasıl problemdir anlamadım gitti.Özel servis var yakında ordaki ustalara anlatıyorum.Toyotada böyle ses mi olur deyip bön bön suratıma baktılar.Ben bile kendimi kötü hissettim valla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #57 : Mayıs 06, 2009, 01:11:48 »
ses olayına gelince, ben test ettim, bizim mahallede d4d var 2006 model, yan yana çalıştırdık bizimkiyle öyle ahım şahım bir fark yok arada ses olarak, hatta babam d4d yi daha önce benzinli zannetmişti , ilk gördüğünde kırmızı ışıkta, şimdi arkasındaki yazıdan direk dizel olduğunu çıkarıyor, sesinden anlayamıyor hemen... gerçi bizim benzinli araçlar rölantide çok düşük devir çeviriyor bir süre sonra, o da hafif ses yapıyor (dışarıya), belki ondandır, karşılaştırmada aynı gibi hissettiren...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mayıs 06, 2009, 01:29:05 »
Algıda seçicilik olabilir. Ben anında anlıyorum dizeli, ve o kır kır sesi sevmiyorum.
Gerçi sesinden bir arabanın genelde ne olduğunu bile söyleyebilirim.

Ne olursa olsun 4 silindir dizeller gürültülüdür. Ayn şeklide 4 silindir benzinlilerde.
Bunun nedeni 4 silindirin dengesiz olması. BMW dekı 6 silindir dizeller ile 4 silindirlilerin arasında çok ciddi ses farkı vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 06, 2009, 08:54:33 »
Mustafa bey söylemek istediğimi doğru anlamışsınız.Ancak Murat beyin söylediği bişeye katılıyorum.Motorda bayılma diye bir sorun gerçekten yok.Kayınbiraderimde efsane kasa var,onunla uzun yola gittik beraber.Rampada benim vites düşmek zorunda kaldığım yerlerde o buna ihtiyaç duymamıştı.O nedenle biraz hayal kırıklığı yaşamıştım açıkcası.Şu aralar arabamla aram pek iyi değil aslında.Kasisli yolarda özellikle rampa inerken araç esnedikçe ve özellikle bu durumda hafif fren yapmak zorunda kalınca 'garç -garç' şeklinde ön taraftan bir ses geliyor.Bunu Toyotaya yakışıtıramadığım için bu günlerde  :D dizelleride geçse gözümde yok arabam.Nasıl problemdir anlamadım gitti.Özel servis var yakında ordaki ustalara anlatıyorum.Toyotada böyle ses mi olur deyip bön bön suratıma baktılar.Ben bile kendimi kötü hissettim valla.

turan bey,o ses mekanik sesi,1 hafta önce aynı ses bende vardı,aracın sol tarafından geliyordu,hız kestiğimde,düşük vitesde hızlanmak istediğimde,motor frenine bindirdiğimde,arada bir de  direksiyon çevirdiğimde gelen bir sesdi,servis nedenini bulamadı ve yüzeysel konuşarak 1.500 tl lik masraf dedi ama kendimiz araca baktığımızda salıncakdaki murc başını saran plastik contanın çatladığını ve contanın ice çökmesi sonucu murc başının metale değmesi ile gelen ses olduğunu farketik...