0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
e şimdi, efsanelere mi inanayım, gözümle gördüğüm pejo 307 keyfine mi... üstelik çok da ucuz bir araba, toyotaya göre, buralarda...
savaş bey , 2100 devirde 5. viteste nasıl 90 km hıla gidiyor araç anlamadım... 2700-2800 olmasın o değer ?alper bey, bakın siz haksızlık yapıyorsunuz diyorsunuz, ama yorum yaptğınız aracı kullanmıyorsunuz bile.. bırakın da kullananlar daha iyi bilsin... neden haksızlık yapayım ki kullandığım araca... ne kastım olabilir... ben memnun değilim 120 ile giderkenki konforundan, arkadaşa da dedim, eğer 90 ı geçmeyeceksen, en sağ şeritten gideceksen , al düşünme, güzel araç dedim... ama dizel bir araba alıp, otobandan 120 ile , daha rahat ve ekonomik olarak uzun uzun yolculuk yapmak varken, ben benzinlisini almazdım... bunları söylüyorum.. yoksa, asla corolla almayın , gidin başka marka alın demedim... keşke ben alırken, birileri bunu bana söyleseydi... bana söylenmediği için, ben arkadaşa söyleyeyim dedim...selamlar...
O zaman Toyotayi secmekle hata yapmissiniz.
savaş bey , 2100 devirde 5. viteste nasıl 90 km hıla gidiyor araç anlamadım... 2700-2800 olmasın o değer ?
ben dizel pejo 307 ile seyahat ettim, benzinli opel astra ile seyahat ettim , golf ile seyahat ettim, dizel ford focus ile seyahat ettim... hiçbirinde direksiyonda değildim ama, hep ön tarafta yolcu idim... toyotada duyduğum, seslerin hiçbirini duymadım...
Murat Küden Bey ben bu kadife teyple ne kastettiğinizi anlayamadım?Bende aracın bu yüksek devirlerdeki motor sesinden şikayetciyim.Hatta aracımda bir çekiş problemi olduğunu bile düşünmeye başlamıştım.Şu aralar ÖTV indirimlerinden faydalanıp elden çıkarmayı bile düşündüm.Demek ki normal bir durum.Bir de dizel araçların benzinliye göre daha seri olmaları açıkcası beni çileden çıkarıyor.Uzun yolda bir dizel araç beni zorlanmadan geçince illet olmuyorum desem yalan söylemiş olurum.Bir soruda ben ekleyeyim 2003-06 kasalar yani bizim araçlar önceki kasalara göre biraz daha ağır değil mi?sanki bizim araçlar daha yavaş hızlanıyor ve rampada daha çabuk düşüyor gibi?Sizler ne dersiniz arkadaşlar???
oğuzhan bey merak ettim, d4d nin 100bin km lik kullanım sürecinde, benzinliye göre fazladan verilen servis ücreti ne kadardır? ha arıza çıkarsa, d4d nin turbosu filan tabiki daha pahalı, ama kronik bir turbo arızası olan bir dizel değil sanırım d4d...murat bey, zaten turan bey de ara hızlanmadan bahsediyor, yolculuk sırasında, aniden sollayıp giden dizel araçları kıskanıyorum diyor sanırım 1.6 110 bg 260 torkluk dizeller kıskanılacak seviyede bence de, yakıt tüketimlerinin de ortalama 5 lt / 100 olduğunu düşünürsek...
Mustafa bey söylemek istediğimi doğru anlamışsınız.Ancak Murat beyin söylediği bişeye katılıyorum.Motorda bayılma diye bir sorun gerçekten yok.Kayınbiraderimde efsane kasa var,onunla uzun yola gittik beraber.Rampada benim vites düşmek zorunda kaldığım yerlerde o buna ihtiyaç duymamıştı.O nedenle biraz hayal kırıklığı yaşamıştım açıkcası.Şu aralar arabamla aram pek iyi değil aslında.Kasisli yolarda özellikle rampa inerken araç esnedikçe ve özellikle bu durumda hafif fren yapmak zorunda kalınca 'garç -garç' şeklinde ön taraftan bir ses geliyor.Bunu Toyotaya yakışıtıramadığım için bu günlerde dizelleride geçse gözümde yok arabam.Nasıl problemdir anlamadım gitti.Özel servis var yakında ordaki ustalara anlatıyorum.Toyotada böyle ses mi olur deyip bön bön suratıma baktılar.Ben bile kendimi kötü hissettim valla.