0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Suat Bey ben de servise gitmeyi düşünmüyorum pek , çok özel sorunlar haricinde... burada çok yetkin iki tane özel servis var, toyotasa dan ayrılma iki usta da... acaba ne önerirsiniz yedek parçalar için... sürekli servisten orjinalini alıp kendi ustama mı taktırayım... fren balatası, debriyaj vs gibi aksamları kitapçığında yazdığı sürede mi yoksa, ustaların kontrolünde aşınma derecelerine göre mi değiştireyim... siz neler önerirsiniz bakım konusunda uzun vadede... 1-2 sene sonra ben de lpg taktırırım sanırım, eğer dizel bir araç almazsak... lpg konsundaki fikirleriniz nedir acaba , 900bin km yapan biri olarak... selamlar... özellikle performans ve motor sesini ne derece etkiliyor lpg...
Mehmet Güngör Bey, bir arkadasimiz gürültüden rahatsiz oldugunu ifade etmis. Diger bir grupda, bunun o kadar olmadigini söylüyor. Bence siz kendiniz bir deneme sürüsü yapin. Burda söylenenler ki benim söylediklerim de dahil, size bilgi mahiyetinde. Sonucta hekesin beklentileri farkli ve kendiniz denemeden emin olamazsiniz.Bir de yüksek kilometre yapmis veya sirket araclari icin bir ön yargi var.Sirket araclari genele göre daha hor kullanilmis olabilir. Genelde bu araclar kiralanirlar. Ama hicbir zaman bakimlari eksik edilmez. PRoblem cikarsa, kiralama sirketi karindan olur. Bu yüzden cogu son kullanicidan daha iyi bir mekanigi olabilir.Dikkat edilecek sey, hor kullanilip kullanilmadigini anlamak ve kilometrenin gercek olmasina dikkat etmek. Arabanin ici kirli vs gibi seyler düzeltilir. Boya koruma firmalari cok basarili sekilde ic temizlik yapiyorlar.
Ali bey benim bahsettiğim 30-50-70 binler değil vicdansızlar düşürürken 100000-200000 birden düşürüyorlar. Şirket araçlarında 300000 i görmüş araçları 100000 civarlarına çekip satıyorlar. Servis kayıtlarıyla oynandığını bile biliyorum. Toyota için değil ama ford için servis kaydı değiştirildiğini biliyorum toyota için neden olmasın da diyorum açıkçası.
Mehmet Bey e kötü bir haberim var... malesef fiyatlar artmış... 2 ay önce daha uygundu araçlar burada... bir tane toyota var, daha önce de fiyatını sormuştum, terra , 4 hava yastıklı, temiz bir araba, 2006 model, 38 binde... 24 e bırakacaktı bize o zaman, şimdi 24.750 den aşağı satmam diyor... talep arttı, millet sıfır alamıyor, yaza doğru ikinci ellere talep arttı diyor... yine 2006 terra, d4d , 65bin km de, öğretmen kullanmış daha önce, galeride takas yapmış, 24.500 e olur demişti bize 1 ay önce, fiyat almıştık sadece, şimdi sordum 25 ten aşağı vermeyeceğiz diyor... iyi dedim satamazsınız bu gidişle, adam güldü, sen ne bilirsin evlat, bak bu hafta satarım bunu, yaz geliyor dedi... en azından buradaki piyasa böyle ,500-1000 lira arasında üstüne koymaya başadı galericiler.... kendileri bilir, yine ellerinde kalırsa araçlar, görürüm onları...selamlar...
Bence tam aksine corolla için kilometre çok önemli değil..boya parça değişimi ve kazası olup olmadığına iyi bakın..Bu açıdan kusuru olmayan corolla 30.000-50.000 yada 70.000 de olmuş çok farketmez..Sonuçta temiz binilirse corolla motoru için ömür biçilemiyor..Hatta daha önce avrupa ülkelerinde toyota servislerinde çalışmış olan bir usta 1.000.000 km binilir demişti..
Kendim şahsen 947000 km. kadar kullandım vede sadece 1 kez problem yarattı