Gönderen Konu: 2003-2006 Model Sedan Corolla Hakkında Tecrübe Aktarımı  (Okunma sayısı 74224 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: 2003-2006 MODEL SEDAN COROLLA HAKKINDA TECRÜBE AKTARIMI
« Yanıtla #100 : Mayıs 08, 2009, 12:12:04 »
  Çok km yapmış bir arabanın yani 200-300 bin seviyelerinde ki arabaların özellikle şoför koltuğunda deformasyon olur.Bu yayların sertliğinden yada döşemenin solmasından da farkedilebilir.Farların kararma seviyesinden de belli olur.Yada ilk iş arka kapı camlarına yada direkt yakıt kapağının içine bakarak aracın şirkete ait olup olmadıgını anlayabilirsiniz.Şöyleki;
  Her yakıt firmasının kendine has araç takip sistemleri ve bu sisteme ait etiketleri olur.Bu ya yakıt kapağının içinde yada kapağın olduğu tarafta ki arka kapı camına yapıştırılmış olur.Bunun nedenide pompa görevlisinin o aracın sisteme kayıtlı bir araba oldugunu bilmesi içindir.
  Yani koltukların deformasyonuna,farların epeyce bir kararmış olmasına (normalde far kapakları plasik oldugu için nihayi kullanıcıda da karara bilir) ve bu yakıt sistem etiketlerine dikkat edebilirsiniz...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mayıs 08, 2009, 12:12:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #101 : Mayıs 08, 2009, 14:03:35 »
Murat Bey ben tartışmayı kendi adıma kapattım, çünkü söylediklerim çok açık, 3000 deviri geçince, uzun yolda insanı rahatsız eden bir homurtu çıkarıyor motor, bu sadece toyotaya has olabilir, olmayabilir de... sadece benzinli araçlara da (1.6) ait bir özellik de olabilir... bunlar tartışabilinir... ama ben o sesi kendi arabada duyuyorum, bunu neden kabul etmiyor arkadaşlar anlamıyorum, bu sesi duymamak için 1 milyon km i yapmam lazım, 2000 km yaptım , doğrudur, tamamına yakını uzun yol, ve rahatsız oldum 120-130 ile giderken, o yüzden zorunlu olmadıkça 100 ü geçmeyeceğm... şimdi bunları yazmam, neden bu kadar üstüme gelinmesine neden oldu anlamıyorum... yalan söyleyecek halim yok... niye kendi arabama iftira atayım ki, şaçma değil mi sizce? :)

ayrıca toyotanın diğer tüm özelliklerini, artı yanlarını da yazdım, zaten tercih sebebim de bunlar dedim... ha bir dahaki sefere dizeli de ihtimal içinde bulunduracağım, seçenekler arasında dedim... beni destekleyen arkadaşlar da oldu... ama sürekli , fikirlerimi değiştirmem için anlam veremediğim bazen de alayvari yazılar olunca, konu uzadı malesef... konuyu kapatmaya çalıştıkça cevap geldi... ama şimdi konuyu tamamen kapatıyorum, artık ne yazılsa, cevap vermeyeceğim...

Mehmet Bey e  kötü bir haberim var... malesef fiyatlar artmış... 2 ay önce daha uygundu araçlar burada... bir tane toyota var, daha önce de fiyatını sormuştum, terra , 4 hava yastıklı, temiz bir araba, 2006 model, 38 binde... 24 e bırakacaktı bize o zaman, şimdi 24.750 den aşağı satmam diyor... talep arttı, millet sıfır alamıyor, yaza doğru ikinci ellere talep arttı diyor... yine 2006 terra, d4d , 65bin km de, öğretmen kullanmış daha önce, galeride takas yapmış, 24.500 e olur demişti bize 1 ay önce, fiyat almıştık sadece, şimdi sordum 25 ten aşağı vermeyeceğiz diyor... iyi dedim satamazsınız bu gidişle, adam güldü, sen ne bilirsin evlat, bak bu hafta satarım bunu, yaz geliyor dedi... en azından buradaki piyasa böyle ,500-1000 lira arasında üstüne koymaya başadı galericiler.... kendileri bilir, yine ellerinde kalırsa araçlar, görürüm onları...

selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mayıs 08, 2009, 14:18:42 »
Mustafa Bey, zaten konu uzamasin diye mesaji yazdim.
Herkesin beklentisi farkli. Biri begenir, biri begenmez.
O yüzden baskalarininda, niye begenmedin diye birsey söyleme haklari yok.
Onlarda kendi fikirlerini ortaya koyar, bence problem yok der.
Iki tarafinda öne sürülen fikirleri begenmeyip, birbirine laf etmesini istemiyorum.

Her koyun kendi bacagindan asilir. Herkes kendi parasini kazaniyor ve istedigi sekilde harciyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Mayıs 08, 2009, 14:35:13 »
Suat Bey ben de servise gitmeyi düşünmüyorum pek , çok özel sorunlar haricinde... burada çok yetkin iki tane özel servis var, toyotasa dan ayrılma iki usta da... acaba ne önerirsiniz yedek parçalar için... sürekli servisten orjinalini alıp kendi ustama mı taktırayım... fren balatası, debriyaj vs gibi aksamları kitapçığında yazdığı sürede mi yoksa, ustaların kontrolünde aşınma derecelerine göre mi değiştireyim... siz neler önerirsiniz bakım konusunda uzun vadede... 1-2 sene sonra ben de lpg taktırırım sanırım, eğer dizel bir araç almazsak... lpg konsundaki fikirleriniz nedir acaba , 900bin km yapan biri olarak... selamlar... özellikle performans ve motor sesini ne derece etkiliyor lpg...

Sayın Mustafa bey öncelikle ben servisleri asla kötülemiyorum aksine araçlar hakkında en detaylı bilgiyi onlardan alabilirsin ama ben her zaman ustayı tercih ederim hem daha ekonomik hemde nazım gecer diye benden sana tavsiye yağ,yağ filitresi,hava filitresi, ve bujileri servisin istediği gibi değistir cünkü motorun her zaman bakımlı olması gerekir diğer aksamları usta ne zaman isterse o zaman değiştirebilirsin.
Lpg konusunda ise günde 150 km yapmıyorsan bence taktırmanın bir anlamı yok ben günde ortalama 400-500 km yapıyorum vede şehir içinde ortalama km 180 krş yakıyor uzun yolda 140 kuruş yakıyor performans konusunda motor gücüden 5-8 beygir felan düşürüyor tabii bunu gaz ayarında 0 a kadar düşürebilirsin ama buda yakıtı arttırıyor birde kesinlikle ve kesinlikle orjinal parça kullan arkadaşım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: 2003-2006 Model Sedan Corolla Hakkında Tecrübe Aktarımı
« Yanıtla #104 : Mayıs 08, 2009, 18:33:41 »
Murat Bey teşekkürler, konuyu özetlediniz...

Suat Bey, önerilerinizi dikkate alacağım, ilk 2 sene için yılda ortalama en fazla 6-7 bin km yaparız, sonra ben aracı atandığım memlekete götürüsem, muhtemelen yılda 15 bin km e çıkar ortalama bu rakam, yani 2 sene ye kadar lpg taktırmam pek mantıklı gözükmüyor, sonrası allah kerim... teşekkür ederim...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #105 : Mayıs 08, 2009, 20:51:40 »
Mehmet Güngör Bey, bir arkadasimiz gürültüden rahatsiz oldugunu ifade etmis. Diger bir grupda, bunun o kadar olmadigini söylüyor. Bence siz kendiniz bir deneme sürüsü yapin. Burda söylenenler ki benim söylediklerim de dahil, size bilgi mahiyetinde. Sonucta hekesin beklentileri farkli ve kendiniz denemeden emin olamazsiniz.

Bir de yüksek kilometre yapmis veya sirket araclari icin bir ön yargi var.
Sirket araclari genele göre daha hor kullanilmis olabilir. Genelde bu araclar kiralanirlar. Ama hicbir zaman bakimlari eksik edilmez. PRoblem cikarsa, kiralama sirketi karindan olur. Bu yüzden cogu son kullanicidan daha iyi bir mekanigi olabilir.

Dikkat edilecek sey, hor kullanilip kullanilmadigini anlamak ve kilometrenin gercek olmasina dikkat etmek. Arabanin ici kirli vs gibi seyler düzeltilir. Boya koruma firmalari cok basarili sekilde ic temizlik yapiyorlar.

Murat Bey bu konuda fazla iyimsersiniz..Benim 2 arkadaşım işi gereği şirketlerinin kiralamış olduğu focus ve astra araç kullanıyorlar..Bende sizin kadar iyimserdim bu konuda ama onları gördükten sonra hiç tavsiye etmem..Belki benim arkadaşlarımdan kaynaklıdır bu..belki şirket aracı olsada dikkatli kullanan iyi bakanlar vardır ama belkisi var..Ben 2 araca şahidim kesinlikle çok kötü davranıyorlar..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #106 : Mayıs 08, 2009, 20:54:21 »
Ali bey benim bahsettiğim 30-50-70 binler değil vicdansızlar düşürürken 100000-200000 birden düşürüyorlar. Şirket araçlarında 300000 i görmüş araçları 100000 civarlarına çekip satıyorlar. Servis kayıtlarıyla oynandığını bile biliyorum. Toyota için değil ama ford için servis kaydı değiştirildiğini biliyorum toyota için neden olmasın da diyorum açıkçası.

Anlıyorum..ford servislerinde her türlü laçkalığın olduğunu biliyorum ama toyota için hiç duyamadım..Duymak da istemem..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #107 : Mayıs 08, 2009, 21:17:56 »
Bu linkte de corolla için yapılmış bir test yorumu var..

http://www.arabalar.gen.tr/readarticle.php?article_id=148

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
« Yanıtla #108 : Mayıs 08, 2009, 21:19:35 »

Mehmet Bey e  kötü bir haberim var... malesef fiyatlar artmış... 2 ay önce daha uygundu araçlar burada... bir tane toyota var, daha önce de fiyatını sormuştum, terra , 4 hava yastıklı, temiz bir araba, 2006 model, 38 binde... 24 e bırakacaktı bize o zaman, şimdi 24.750 den aşağı satmam diyor... talep arttı, millet sıfır alamıyor, yaza doğru ikinci ellere talep arttı diyor... yine 2006 terra, d4d , 65bin km de, öğretmen kullanmış daha önce, galeride takas yapmış, 24.500 e olur demişti bize 1 ay önce, fiyat almıştık sadece, şimdi sordum 25 ten aşağı vermeyeceğiz diyor... iyi dedim satamazsınız bu gidişle, adam güldü, sen ne bilirsin evlat, bak bu hafta satarım bunu, yaz geliyor dedi... en azından buradaki piyasa böyle ,500-1000 lira arasında üstüne koymaya başadı galericiler.... kendileri bilir, yine ellerinde kalırsa araçlar, görürüm onları...

selamlar...

Yaptığınız araştırma için teşekkürler.
Diğer arkadaşların da yardımcı olmak adına yazdıkları her satıra saygı duyarım ve içten teşekkür ederim. inanın gerçekten çok faydası oldu bu sohbetin.
Ancak içimde bir korku oluştu artık.Bu km düşürme işi tehlikeli duruyor.
Ama alınacak tedbirleri de az çok biliyoruz gene sizlerin sayesinde. Ama şunu anladık mutlakasahibinden bir araç bulmak gerekli. Pişmanlık yaşamamak için. Malum öğretmeniz, memuruz... 20 bin TL herzaman bir araya getirme şansı olmaz. Bu yüzden birikimimizi ğerlendirirken, ince eleyip, sık dokumak gerekir. İhtiyatlı yaklaşımımızı, ve çok soru sormamızı mazur görün.

Arkadaşların kendi aralarındaki tatlı muhaliflik durumu da, saygı çerçevesinde kaldığı müddetçe sorun olmaz herhalde. Her düşünce ve yorum değerlidir. Herkese saygılarımı sunarım...

Aklıma takıldıkça sorularım gelecektir....
GENÇLİĞİN KIYMETİNİ İHTİYARLAR,
HUZURUN KIYMETİNİ HUZURSUZLAR,
SIHHATİN KIYMETİNİ HASTALAR,
HAYATIN KIYMETİNİ ÖLÜLER BİLİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #109 : Mayıs 08, 2009, 21:22:29 »
Yorumu da okudum, değerlendirmekte fayda var...
Tam bana göre, soruların bazı cevapları da burada...
Ali Bey güzel bir kaynak gönderdiğiniz için teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Mayıs 08, 2009, 22:09:14 »
Kardes corollanın sürücü koltuguna bınmeden alma aracı kullan en son devire kadar bas gaza bozuk yolanda kullan sagına soluna bak  hosuna giderse paranı yatırısın..Ben aracımı 2005 de doktor bir arkadasımdan 12,000 km cıvarında almıstım..3 senedirde benkullanıyorum 50 bine geldı ama bakımları dısında masrafı olmadı..Dİreksiyonuna gectıgınde etkıleyecektır özellıkle opitron hız göstergeleri..Ama 20-25 bin tl arasındakı arabadan bmw audı merced. benzerı konfor beklıyorsan hiç alma yanasma bile..Sonuc olarak her şahıs kendi düşüncesini söyler..Bu kasalarda öyle barız mekanik sorunlar yok yenı kasların bazı sıkıntıları var ama serviste sorunu cözuyorlar.Baska demek istediklerim var ama buraya yazmayacam..Kalite görünüste degil içerde..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Mayıs 08, 2009, 22:54:35 »
Toyota tarafından tepeden tırnağa yenilenen Corolla, eski modellere, tasarım, konfor ve performans açısından açık ara fark atıyor. Daha zengin donanım seçenekleriyle de dikkat çeken ve ürün yelpazesi genişleyen yeni Corolla, Brad Pitt'in oynadığı reklamlarla oluşmaya başlayan yeni imajıyla bu yıla damgasını vuracak gibi görünüyor.

Tasarım

2000 yılında üretilen Yaris ile yeni çizgisinin ilk adımını atan Toyota, bu aracın gördüğü ilgi üzerine Corolla'yı da aynı yönde geliştirmeye karar vererek Yaris'in ön yüzünü yeni Corolla modellerinde kullanmış.
Aracı kullanırken en çok dikkatimi çeken özellik, Corolla'nın yeni tasarımıyla çevredeki insanların ilgisini çekmesi oldu. Alışılagelen Corolla çizgisinden çok daha farklı ve sıradışı hatlara sahip olan araç, yeni tasarlanan esnek ön tamponla daha yuvarlak hatlara sahip. Radyatör ızgarası da önceki modellere oranla genişletilen aracın önünde, darbelere dayanıklı özel bir camla kaplanan çift parçalı multireflektör farlar kullanılıyor.
Önceki modellere göre daha yüksek ve daha geniş bir hacime sahip 2002 model Corolla'da bu sayede iç mekan da geniş kullanım olanağı sağlıyor.
Yeni Corolla ailesi 4 kapılı sedan, 3 ve 5 kapılı hatchback, Verso (MPV) ve Wagon olmak üzere 5 farklı karoseri versiyonundan oluşuyor.

İç mekan

Corolla Sedan'ın iç hacmi büyük ölçüde genişletilerek, daha kullanışlı bir hale getirilmiş. Aracın yarı sert olarak tasarlanan koltukları oldukça ergonomik. Gösterge paneli ve torpido gözleri yumuşak dokuya sahip malzemelerle kaplanmış. Aracın el freni, vites kolu topuzu, iç kapı kolları ve havalandırma çıkışlarındaki krom kaplamalar da iç mekanda kalite hissini uyandıran önemli etkenler olarak göze çarpıyor.
Kolay anlaşılır şekilde yeniden tasarlanan gösterge panelindeki en büyük değişiklik, Lexus'da da kullanılan optitron göstergeler. Bu özellik sayesinde gösterge panelinin aydınlık ayarına elektronik olarak kumanda edilebiliyor.
Yeni Corolla'da kullanılan üç kollu direksiyon simidi üzerinde yer alan radyo-teyp kumandası da dikkat çeken başka bir unsur. Ancak kumandanın direksiyon üzerinde yer alması yerine direksiyonun arkasına sabitlenmesi daha kullanışlı olabilir. Direksiyonu çevirdiğiniz zaman direksiyon simidi ile birlikte dönen kumandanın kullanımı sürücüyü biraz zorlayabiliyor.
Aracın ön panelinin ortasında bulunan konsol üzerinde yukarıdan aşağıya doğru sırasıyla, radyo-teyp, CD çalar, elektronik saat ve polen filtresine sahip otomatik klima yer alıyor.
Radyo-teyp üzerinde bulunan ekrandan aynı zamanda yol bilgisayarından gelen bilgileri de okuyabiliyorsunuz.
Aracın arka koltuklarının katlanabilir olması da iç mekanı daha kullanışlı hale getiriyor.
Sıkışma kontrollü elektronik camlara sahip araçta, el frenin arka kısmında üst üste yer alan ve ufak tefek eşyalarınızı koyabileceğiniz oldukça kullanışlı iki adet göz, vites kolunun hemen arkasında ise bardak tutucuların bulunduğu bölüm yer alıyor.

Motor

Yeni Corolla ailesinde daha zengin motor seçenekleri de sunuluyor. Tüm modellerde Toyota tarafından geliştirilen ve düşünen motor adı verilen VVT-i ile VVTL-i teknolojileri kullanılıyor. Verso'da 1.8 litrelik VVT-i, T-Sport modelinde ise 1.8 litrelik VVTL-i motor kullanılıyor.
Corolla ailesinin diğer modelleri ise 1.4 ve 1.6 litrelik VVT-i motor seçeneklerine sahip.
Benim test ettiğim Corolla Sedan 1.6 SOL (otomatik vites) modelinde kullanılan 1.6 litrelik VVT-i motor (110 beygirgücü) aracı sıfırdan 100 km/sa. hıza 11.8 saniyede ulaştırıyor. En yüksek hızı 175 km/sa. olarak gerçekleşen otomobil, 00 kilometrede ortalama 7.8 litre yakıt tüketiyor. Aynı aracın düz vitesli versiyonunda ise otomobil sıfırdan 100 km/sa. hıza 10.2 saniyede ulaşırken, en yüksek hız 190 km/sa. olarak gerçekleşiyor. Bu aracın yakıt tüketimi ise 100 kilometrede ortalama 7.0 litre.

Performans

Corolla'nın Sedan 1.6 SOL versiyonunda (otomatik vites), motor sesi önceki Corolla'larda olduğu gibi içeriye hemen hemen hiç gelmiyor. Ses yalıtımı oldukça iyi yapılan aracın otomatik vitesi D konumunda 4 kademeye sahip. Vites aralıklarının uzun bırakılmış olması da otomatik vitesten kaynaklanan performans kaybını en az seviyeye indirmiş. Ani hızlanmalara karşı duyarlı olan araç, geniş vites aralğı sayesinde sürücüye bu olanağı sağlıyor. Virajlarda önceki modellere oranla çok daha başarılı bir yol tutuş sergileyen Corolla'nın yeni modelinde manevra kabiliyeti de geliştirilmiş. Fren sistemi açısından 2001 model Corolla Sedan 1.6 SOL ile karşılaştırıldığında yeni model, bu konuda çok daha başarılı.

Güvenlik

Yeni Corolla'da EBD (Elektronik Fren Dağılımı) destekli ABS ve 4 tekerlekte bulunan hız sensörleri, ani fren ve virajlarda dengeyi sağlıyor. Önceki modellere oranla daha çok darbe emici bölge içeren Corolla'da birbirinden bağımsız süspansiyon sistemi yol tutuş kabiliyetini artırıyor. Yine araçta sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları da yer alıyor.

Ali Sevinç beyin verdiği linten birebir kopyadır.Merak edenler için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #112 : Mayıs 09, 2009, 01:30:06 »
Kendi gözlerimle uyuşan bir test olmuş..Paylaşamak istedim..2 yıldır corolla kullanıyorum..araba ararken bir galeride çok temiz corolla ve civic vardı..ve ben civic almak istiyordum..her iki aracıda denedim..corolladaki sürüş keyfi ve konforu civic de bulamadım..corollayı aldım..iyiki almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #113 : Mayıs 09, 2009, 12:06:44 »
Araç alınırken estetik önemli ama ne kadar, tabi ki sürüş keyfinden, sorun çıkarmayacak bir motordon, yakıt durumundan önemli değil. Bütün bunların kesiştiği bir araç olarak corolla var bunu tespit ettim. Aracı denemek, ve test etmek; almadan önce yapacağım bir şey buna şüphe yok.
Beklentilerimiz bir BMW, Audi, Mercedes ile kıyas edilecek konfor ve lüks değil. Sonuçta devlet memuruyuz, herşey dengeli olmalı değil mi?

Tekrar teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Mayıs 09, 2009, 18:41:50 »
   Babamın mesai arkadaşlarından biri bizim Corolla'yı alacaktı ama 1,4 olunca vazgeçti.Sonra gidip Konya'dan 2006 model 1,4 Terra almış.Araba 135 bin km'de ve 17 bine almış(ben 2003 Corolla'mı 17 bine verdim).Araba filo arabası.2,000 Tl de masrafı var.Size söyleyeyim o araba  300 bin km'den aşağı yol yapmamıştır.Kullandıgı ekip otosu Megane.Ama Corolla'nın sürüş keyfini görünce arabayı geri vermemiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Mayıs 09, 2009, 20:06:28 »
Mehmet bey bende aracımı işte 1,5 ay kadar oluyor alalı. Gerçekten araç almak zor bir iş. Dediğiniz gibi parayı kolay bir kenara koymadık. Araç ararken sabırlı olun bence ve etrafın bu arabaya bu kadar para verilirmi yorumlarından ziyade ağız tadıyla binebileceğiniz bir arabaya 500-1000 lira fazla verin ama temizini alın. Sonuçta 3-5 yıl binmek niyetiyle alıyoruz. Yine siz bir yönden daha şanşlısınız ankara gibi bir yerde daha fazla araç arasından temiz bulma olasılığınız daha fazla.
Km konusu gerçekten insanın kafasını çok karıştırıyor ve korkutuyor ama malesef ikinci el piyasasının bir gerçeği. Geçmişini bildiğiniz bir aracı almak en iyisi ama bulmakta kolay değil.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Mayıs 10, 2009, 15:54:47 »
Bence tam aksine corolla için kilometre çok önemli değil..boya parça değişimi ve kazası olup olmadığına iyi bakın..Bu açıdan kusuru olmayan corolla 30.000-50.000 yada 70.000 de olmuş çok farketmez..Sonuçta temiz binilirse corolla motoru için ömür biçilemiyor..Hatta daha önce avrupa ülkelerinde toyota servislerinde çalışmış olan bir usta 1.000.000 km binilir demişti..
Kendim şahsen 947000 km. kadar kullandım vede sadece 1 kez problem yarattı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #117 : Mayıs 10, 2009, 16:08:27 »

bunun üzerine toyota için ne söylenebilir ki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #118 : Mayıs 10, 2009, 17:51:52 »
özcan bey şirket araçlarında depo kapağı içinde taşıt tanıma etiketi olur demiştiniz.baktım benim aracımda var.şimdi tufayamı geldik yoksa sıradan insanlarda bu taşıt tanıma sistemini kullanıyormu yanıtlarsanız çok sevineceğim.ayrıca aracımı alırken çok aceleci ve dikkatsiz davranmışım aracın geçmişini öğreneceğim bir metod varmıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Mayıs 10, 2009, 17:55:58 »

Evet toyotanın motoru çok sorunsuz olabilir ancak km sadece motorla ilgili bir konu değil. Sonuçta yürüyen aksamın her parçasında etkileri var ve benim bahsettiğim araçlar genelde şirket çıkması olduğu için oldukça hor kullanılmış araçlar. Böyle hor kullanılmış bir araç 3-5 yıl içerisinde fazlasıyla 500-1000 liradan fazla bakım ve tamir masrafı yer bence. Mesela iki bilye, bir poyra yanında da  2 disk bile fazlasıyla bu miktarları çıkarır gibime geliyor... Bunu ön takım ve sanzıman kısmınıda katarsak çok daha fazla çeşitlendirebiliriz.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli