Gönderen Konu: 2003-2006 Model Sedan Corolla Hakkında Tecrübe Aktarımı  (Okunma sayısı 74186 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
Herkese iyi akşamlar. Dün foruma üye olmuştum, bugün ilk konumu açtım.
İlgili arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Henüz toyota sahibi değilim ama almak için araştırıyorum.
2003-2006 model arası 1.6 motor benzinli sedan corolla düşünüyorum.
Bu modelde aracı olan arkadaşlar özellikle sizden tecrübelerinizi aktarmanızı rica ediyorum.
BU modellerdeki; sol, terra ve linea versiyonları arasındaki farkı merak ediyorum.
Bir de kullanıcıların araç hakkındaki şu ana kadarki gözlemlerini yazmalarını istiyorum.
( yakıt durumu, bakım masrafları, kronik arıza olup olmadığı, yol tutuşu, konfor, kısacası artı ve eksi yönleri)
İlgilenen ve görüşlerini esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. :alkis: :alkis: :alkis:[/center][/center][/center]
GENÇLİĞİN KIYMETİNİ İHTİYARLAR,
HUZURUN KIYMETİNİ HUZURSUZLAR,
SIHHATİN KIYMETİNİ HASTALAR,
HAYATIN KIYMETİNİ ÖLÜLER BİLİR.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 2003-2006 MODEL SEDAN COROLLA HAKKINDA TECRÜBE AKTARIMI
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2009, 22:45:41 »
rölanti de araç titreşimli çalışır, 3500 devirden sonra motor sesli çalışır, triger zinciri kullanılmıştır, kayış değiştirme derdiniz yok, yedek parçası kolay bulunur, yol tutuşu yeterli düzeydedir, oldukça konforludur...
tıkırtı derdi vardır, bu da kafaya ne kadar takar önemserseniz sizi o kadar rahatsız eder ya da hiç etmez...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2009, 23:59:55 »
yılda 10 bin km yi geçecekseniz, şehir içinde sıklıkla kullanacaksanız,  bence düşünmeyin d4d yani dizelini alın... biz 5-6 bin km yapacağımız için benzinli aldık, ama aklım d4d de kaldı... çünkü çok başarılı bir dizel , özellikle o kasalarda, daha iyi performans veriyor, yeni kasalar biraz ağır sanırım...

biz alalı 1-2 ay oldu... genel izlenimim maalesef çok iyi değil... sağlamlığına, ekonomikliğine lafım yok, ama konfor kısmında biraz zayıf... otobanda, 3 bin deviri geçtikten sonra, rahatsız edici ses veriyor, o yüzden 90ı  geçmeden kullanıyorum, ama geçenlerde, çok acil bir işimiz çıktı, adana ya giderken başımız şişti, hızlı gitmem gerekiyordu, hızı yazmayayım, kurallar gereği ama sınırı yüzde 10 aşan bir hız, abartılı da değildi... bindiğim opel-pejo-vw gibi markalarda (yolcu olarak)  uzun yolda, hiç bu kadar sesli bir yolculuk yapmamıştım... o yüzden biraz hayal kırıklığına uğradım...

alacaksanız, kesinlikle sol donanımlısını alın derim... en azından, donanımı iyi olur... dijital klima, deri direksiyon, direksiyondan kumandalı teyp, otomatik kararan dikiz aynası , aliminyum alaşımlı kaliteli jantlar gibi...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2009, 00:16:30 »
Ben de yıl da en fazla 4-5 bin km yol yaparım. O yüzden benzinli tercihim. Hızlı kullanma tarzım değil ama yol gürültüsü meselesi önemli.
Mustafa Bey sizin aldığınız araç kaç model ve eğer sakıncası yoksa ne kadara aldınız?
Km kaçta idi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2009, 00:30:35 »
27 bin km de,  2007 model, bir önceki kasa, (2006 nın aralık 30 unda trafiğe çıkmış :)) , 25 000 liraya aldık...  gümüş, sol donanımlı, benzinli...

geçen galerici arkadaşa sordum, 26 bine rahat satarım arabanı, bu aralar çok arıyorlar 1.6 sol modellleri dedi...

elinde dizel, 2006 model, 70 bin km de, gümüş, terra donanımlı vardı, 24.500 lira istiyordu, o da bana verdiği fiyat, başkalarına direk 25 diyor... yani buralarda piyasası iyi olan bir marka... istanbulda ankarada, çok daha ucuza bulursun...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2009, 01:12:36 »
   Mehmet Güngör kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin.2002/2007 arsı bir Corolla düşünüyorsan eğer temizinide bulursan,motorunun kaç cc oldugu pekte önemli olmamakla beraber gönül rahatlığı ile alabilirsin.Sessiz bir motor,kaliteli iç malzeme işçiliği,konforlu bir araçtır.Biraz tonton olması nedeni ile yan rüzgarlardan etkilenen bir model.Kaliteli bir lastik kullanmazsan eğer yol gürültüsü ve sert frenlerde izinden sapma gibi olumsuz bir özelliğide var.Peki kaç kere başıma geldi bu olay.Sadece bir kere.O da sollama esnasında biçerdöverin biri yüzünden çok çok zorda kaldım ve 130 Km den 90 inmek için yaptığım fren esnasında başıma geldi..
  BAkımlarına gelecek olursak eğer..10 bin km de bir bakımları vardır.Utku2nun da dediği gibi bu Corolla modellerinde Triger kayışı yerine  Triger Zinciri vardır.Sanırım 300-500 bin km arası bir dönemde servis tarafından zorunlu olarak kontrol ediliyor.Gerek varsa eğer o zaman değiştiriliyor.Yedek parça sıkıntısı kesinlikle yok.
   Utku Rölantide sesli çalışır,3500 devirden sonra motor sesli çalışır diye belirtmiş ama benim aracımda böyle bir problem yoktu.Saedec benzinden LPG'ye geçişte biraz sesli çalışırdı ama diğer arabaların yanında yine sessizdi.Bazı arkadaşların belirtiği gibi 80-110 (örnek olarak) km/hızlarda çok sesli çalışıyor gibi durumlar söz konusu değildir.Gönül rahatlığı ile alıp binebilirsiniz.Yılda 4-5 km civarı bineceksenizde dizel almanıza gerek yok.1.6 Sol yada 1.6 Terra Special'da alabilirsiniz..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2009, 01:25:53 »
Benim amacım, bakımları yapıldıktan sonra başımı ağrıtmayacak, sanayicilerle sık görüştürmeyecek sağlam bir araba. Bu isteklerime uygun olduğunu düşündüğüm için de corolla bakıyorum. Yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Max 20 bin TL ile temiz bir corolla bulma ihtimalim nasıl? Yani bütçe en fazla buna müsade eder. 100bin km'den yukarı bir araç almayı istemem. Siz araç alırken araştırıp, az çok piyasanın nabzını tutmuş insanlarsınızdır. Benim sadece internet fiyatlarına ulaşabilme durumum var. Onlar da ne kadar gerçek piyasaya yakın bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 05, 2009, 01:34:07 »
  MEhmet kardeş 2003 Corolla 1,4 Terra aracımı 114 bin km'de sattım ama taş gibi bir arabaydı.Hiç sorun çıkarmadı bana ve çok çok severdim arabamı.Diğerleri gibi değildi.Onun yeri bir ayrıydı..
http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/dunya-kucuktur-demisler-ve-mavisim-corollam-da-gitti/

20 bin TL'ye 2004 model 1,6 SOL bulabilirsin.İstanbul arabası istersen eğer bak ben bir ara buna niyetlenmiştim.Derinder Toyota nın aracı.Km orjinal,emniyet sorgusundan GBT'si gayet temiz çıktı.ilan pasif ama istersen bir ara..Öneririm sana
http://www.sahibinden.com/cok_temiz_toyota_orjinal-46WQQaXQQ11176610WQQpXQQdisplayitem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 05, 2009, 01:36:01 »
merhabalar,
özcanın dediği gibi lastik seçimi önemli, orjinal fabrika çıkışı lastikler sert ve ses yapıyor. kaliteli bir lastik seçimi ile ses azalıyor.
ben de 2004 1.4 terra var. LPG li. oldukça memnunum. 90-100 km gibi süratlerde herhangi bir ses sıkıntısı yok. benim aracımda da lastik sesi artmaya başladı ki lastiklerim (michelin) 34 bin km ye geldi.
eğer daha konforlu bir araç istiyorsanız. avensisleri de öneririm. 2006 1.6 elegant gayet güzel. o da LPG li.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2009, 01:52:20 »

ben de 2004 1.4 terra var. LPG li. oldukça memnunum. 90-100 km gibi süratlerde herhangi bir ses sıkıntısı yok. benim aracımda da lastik sesi artmaya başladı ki lastiklerim (michelin) 34 bin km ye geldi.
   Araçlarımız harbiden kardeşmiş ya.Benim ki 1 yaş büyükmüş..2003+2004 Corolla 1,4 VVT-İ Terra.. :)
  Murat inanrmısın özledim onu ya..Hele hele bu dönemde ki tatlı koşuşturmamızda çok arıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 05, 2009, 09:39:27 »
daha yeni mi farkettin araçların aynı olduğunu, imzamda yazıyordu zaten
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 05, 2009, 11:18:59 »
daha yeni mi farkettin araçların aynı olduğunu, imzamda yazıyordu zaten
   Bakar kör durumundaymışım vallahi..Fotoğrafta Terra oldugu bellide 2004 oldugunu bilmiyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #12 : Mayıs 05, 2009, 11:37:58 »
Arabam 2005 Corolla Terra 1,4 16 V Bazı Arkadaslarda bahsetmıs ama bende soleyeyım arac 3000 devırı gectıkten sonra bagırmaya baslıyor ama 5 vıteste bu ses bende yok yanı 5 viteste cok rahat 4 devıre kadar ses vermıyor. 120-130 arasında ses cıkmıyor. zaten 120-130 gereksız. Uzun yol keyfı super. Kıa Cerato,Accent,Kango,Magane v.b bır suru araba ıle yolculuk yaptım ve bende bel rahatsızlıgı oldugu ıcın hep problem oldu. Yolcu yada surucu fark etmez ama toyotada bu yok. 4 kısılık bır aıleyız uzun yolda yada sehır ıcınde 1,4 motor hıc bır zorluk cıkarmıyor. Emın olun baska arabaya bınınce af edersınız ama takoz gıbı gelıyor. Ben cok memnunun. benım aracımda sadece km fazla ama hem buradakı tecrubelı arkadaslar hemde servıs, herseyden kork, motordan korkma dedıler. o yuzdende içim cok rahat. Tavsıye ederım. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #13 : Mayıs 05, 2009, 11:50:54 »
Herkese iyi akşamlar. Dün foruma üye olmuştum, bugün ilk konumu açtım.
İlgili arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Henüz toyota sahibi değilim ama almak için araştırıyorum.
2003-2006 model arası 1.6 motor benzinli sedan corolla düşünüyorum.
Bu modelde aracı olan arkadaşlar özellikle sizden tecrübelerinizi aktarmanızı rica ediyorum.
BU modellerdeki; sol, terra ve linea versiyonları arasındaki farkı merak ediyorum.
Bir de kullanıcıların araç hakkındaki şu ana kadarki gözlemlerini yazmalarını istiyorum.
( yakıt durumu, bakım masrafları, kronik arıza olup olmadığı, yol tutuşu, konfor, kısacası artı ve eksi yönleri)
İlgilenen ve görüşlerini esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. :alkis: :alkis: :alkis:[/center][/center][/center]

kim ne derse desin ben siyaha siyah beyazada beyaz diyen biriyim lafımıda esirgemem.mehmet bey ben 2006 corolla sol sedan 1.6 benzinli kullanıcısı olarak tavsiye istersenız eğer bence benzinli corolla almayın. nedenleri ise
1. zırt pırt direksiyon kutusu arıza yapar
2. devir saati yelpaze gibi dans eder
3.en önemlisi çok yakar(kendi başıma gelenler)
4.yol sesini içeri alır
5.motor sesini içeri alır
6.servis masrafları çok pahalıdır
7.servisler tecrübesizdir (kendi başıma gelenler)
8.konfor olarak on üzerinden ancak 6 verebilirim

artık karar sizin. ben kullandığım arabadakı izlenimlerimi yazdım bu yorum sadece benım kendi aracımda gördüğüm hatalardır.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 05, 2009, 12:21:54 »
fazla km yapmamamdan dolayı benzinli 2005 hb corolla sport aldım, aracda salıncakda yaşadığım problem dışında pek sıkıntı yaşamadım,yol tutuşu harika,bakımını yaptığın sürece saat gibi çalışıyor desem yeridir(maşşallah),en az servis hatası veren araçlardandır,3 kere servise gittim bi kere keklemeye çalıştılar,ama sıkıntı yaşayanları biliyorum(şaban abi bu konuda tescillidir) :)

yalnız şunu açıklıkla belirtmeliyim ki 2.el piyasası çok iyi olan araçdır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #15 : Mayıs 05, 2009, 12:26:39 »
fazla km yapmamamdan dolayı benzinli 2005 hb corolla sport aldım, aracda salıncakda yaşadığım problem dışında pek sıkıntı yaşamadım,yol tutuşu harika,bakımını yaptığın sürece saat gibi çalışıyor desem yeridir(maşşallah),en az servis hatası veren araçlardandır,3 kere servise gittim bi kere keklemeye çalıştılar,ama sıkıntı yaşayanları biliyorum(şaban abi bu konuda tescillidir) :)

yalnız şunu açıklıkla belirtmeliyim ki 2.el piyasası çok iyi olan araçdır...

vallahi eğer bu araçtan başım ağrıyorsa başımı ağrıtan yanlarını söylerim.buna tescilmi dersiniz mimlimi dersiniz ne dersenız deyin. ben titiz kullanıcıyım bu doğru ama bariz hatalarıda var aracın bunu inkar etmek saçma olur.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 05, 2009, 12:33:31 »
Yazılanların hepsine ne yazıkki bende katılıyorum.Hem benzinli hemde dizel corolla kullanıyorum.
2005 benzinli corolla -Sol
2006 d4d corolla -terra

2 hafta önce benzinli corolla ile 1200 km  yol yaptım kafam şişti.120 den sonra motor çok ses yapıyor.6. vitesi istiyor sanki.Ve deli gibi yakıyor.530 km sonra ışık yaktı benzin bitti diye.Rölantide devir fırıldak gibi.Bütün bunlardan sonra arabayı servisemi götürsem bir sorunumu var diye düşündüm ama yukarda yazanları okuduktan sonra ortak şeyler olduğunu anladım.

Aynı yolu geçen haftasonu benim dizel corolla ile yaptım.Yola çıkmadan öncede 4 tane Bridgestone er 300 turanza taktırdım.Motor gürültüsü yok.Yol gürültüsüde kaliteli asfaltta nerdeyse hiç yok.Araba yağ gibi akıyordu.Uzun zamandır araba kullanmaktan bu kadar zevk aldım.Yokuşlarda vites düşürmemekte ayrı zevk tabiki.530 km sonunda  yarım deponun biraz altındaydı gösterge.

Aynı yolu(1200 km) benzinli ile 2 tam depo ile giderken dizelle 1.2 depo ile gittim.
Benim izlenimlerimde bunlar.Yeni kasaları bilmiyorum ama eski kasa benzinli corollayı bende pek tavsiye edemiyorum.
'06 D4d Toyota Corolla H/B

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 05, 2009, 12:42:27 »
1. zırt pırt direksiyon kutusu arıza yapar
ne gibi?

3.en önemlisi çok yakar(kendi başıma gelenler)

şehiriçi 8lt/100km
şehirdışı 6lt/100km

özellikle şehirdışında bundan yüksek yakan aracına bakım yaptırsın. kesin sorun vardır
netice de yakıtı gayet uygun
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #18 : Mayıs 05, 2009, 12:49:42 »
ne gibi?
bu size özel bir durum, sizden başka sorun yaşayana pek denk gelmedim
1.direksiyon kutusu tıkırtısı (inkar etmeyelim bu genel bir corolla hatasıdır)
2.çok yakar kısmında parantez içinde kendi başıma gelen diye yazmıştım zaten.eğer servis ve toyotasa bu sorunu çözemiyorlarsa haklı olarak ben bunu sadece kendi sorunum olarak görmem utku bey...
ne derler herkes bindiği atın huyunu bilirmiş benım atında huyları bunlar.
saygılar...
edit
şehir içi 15lt/100km
şehir dışı denemedim

servise aldığım yakıtın fişlerini gösterdiğimde öyle birşey olamaz diyorlar ama çözüm düşünmeyi akıl edemiyorlar.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mayıs 05, 2009, 13:27:40 »
görkem bey benim bahsettiğim durumu çok güzel pratiği ile açıklamış... ben de aklım dizelinde kaldı derken bunları açıklamaya çalışıyordum... bence temiz bulursanız dizelini alın, zaten fiyat farkı da çok fazla yok aralarında... hatta 1.4 benzinli filan düşünüyorsanız, hemen vaz geçin, 1.4 dizel alın derim... 100 km hızı geçtikten sonra, otobanda tabiki, aracım içeri ses almıyor diyen , bence biraz şanslı derim, japonlar ona iltimas geçmiş derim... benim araba 2007 model daha 30 bin km ye ulaşmamış, kız gibi araba, 120 ile giderken çok rahatsız oldum, bu özelliğini bilseydim kesinlikle tercih etmezdim corollayı... çünkü konfor deyince benim aklıma, uzun yolda,otobanda, sessiz, titreşimsiz, yolculuk geliyor... yol sesi de başka sorun...lastikleri de 30 binde değiştirmek içime sinmiyor, daha 10-15 bin km yapar rahatlıkla... hal böyle olunca 1-2 sene, gürültülü yolculuklar beni bekliyor, sonra hemen satıp, belki de yeni çıkan arabalardan birini tercih edrim, özellikle alman...

sonuç olarak, ben 120-130 km hız larda araba kullanmam, öyle çok fazla uzun yola çıkmam, çıkarsam da, 90 ı geçmem diyorsanız, sağlamlık, serilik ve ikinci el de iyi olması açısından tercih edilebilinir... ama d4d terra special 2005-2006 model bir araç, özellikle 60 bin km civarında(falası riskli olur dizel için bence)  bütçenize uygun bir araç bulursanız, gönül rahatlığı ile alın..

selamlar...
sol...