Gönderen Konu: 2003-2006 Model Sedan Corolla Hakkında Tecrübe Aktarımı  (Okunma sayısı 74225 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 2003-2006 Model Sedan Corolla Hakkında Tecrübe Aktarımı
« Yanıtla #120 : Mayıs 10, 2009, 21:05:04 »
özcan bey şirket araçlarında depo kapağı içinde taşıt tanıma etiketi olur demiştiniz.baktım benim aracımda var.şimdi tufayamı geldik yoksa sıradan insanlarda bu taşıt tanıma sistemini kullanıyormu yanıtlarsanız çok sevineceğim.ayrıca aracımı alırken çok aceleci ve dikkatsiz davranmışım aracın geçmişini öğreneceğim bir metod varmıdır?

Hocam sizin araç model ve km si nasıldı?
GENÇLİĞİN KIYMETİNİ İHTİYARLAR,
HUZURUN KIYMETİNİ HUZURSUZLAR,
SIHHATİN KIYMETİNİ HASTALAR,
HAYATIN KIYMETİNİ ÖLÜLER BİLİR.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mayıs 10, 2009, 21:05:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #121 : Mayıs 10, 2009, 21:13:35 »
alper beye katılıyorum, 1000 lira fazla verip km si düşük ,sahibinden bir araba almak daha mantıklı...

daha sonra çıkacak arızalar 1000 lirayı rahatlıkla geçebilir... şansa bırakmamak lazım... ama sahibinden, bildiğiniz güvendiğiniz bir arabayı bulmak da çok zor, o da şans işi... mesala özcan bey 17 bine satmış aracını, bence makul bir fiyat, alınabilinir, km sine de rahatlıkla güvenilebilinir...

mehmet bey, meslektaşız... bana göre en güzel memur arabası brodway :) ... ama yaz tatillerinde toyotanın klimasını açıp arkana yaslanacaksın, bütün yılın yükü üzerinden gidecek hocam ...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #122 : Mayıs 10, 2009, 21:21:58 »
alper beye katılıyorum, 1000 lira fazla verip km si düşük ,sahibinden bir araba almak daha mantıklı...

daha sonra çıkacak arızalar 1000 lirayı rahatlıkla geçebilir... şansa bırakmamak lazım... ama sahibinden, bildiğiniz güvendiğiniz bir arabayı bulmak da çok zor, o da şans işi... mesala özcan bey 17 bine satmış aracını, bence makul bir fiyat, alınabilinir, km sine de rahatlıkla güvenilebilinir...

mehmet bey, meslektaşız... bana göre en güzel memur arabası brodway :) ... ama yaz tatillerinde toyotanın klimasını açıp arkana yaslanacaksın, bütün yılın yükü üzerinden gidecek hocam ...

Hocam temiz araç bulunca insan biraz daha fazla verebilir haklısınız. Aracı bulunca insan, zaten anlar değer mi değmez mi?
Corolla, ailem için ideal bir araç. Hem dediğiniz gibi bir yılın yorgunluğunu nasıl atarız, değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #123 : Mayıs 10, 2009, 21:24:38 »
Arkadaşlar bu arada, başka bir konuda okudum ve de aklıma takıldı.
Dediğim modellerde (2003-2006) motor yıkamalarında, suyla temasta, bir sıkıntı olmuyor mu? Bu elektronik aksamlara mesela...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #124 : Mayıs 10, 2009, 21:42:31 »
mehmet bey aracım 2005 model 1.4 terra corolla.aracı kırıkkalede bir galericiden almıştım.34 plakaydı.derindere adına ruhsatı vardı.varmı araç geçmişini öğreneceğim bir metod?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #125 : Mayıs 10, 2009, 21:44:27 »
kilometre 67.000 idi.ben yinede özel serviste oynama varmı diye gösterdim yok dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Mayıs 10, 2009, 21:53:51 »
mehmet bey aracım 2005 model 1.4 terra corolla.aracı kırıkkalede bir galericiden almıştım.34 plakaydı.derindere adına ruhsatı vardı.varmı araç geçmişini öğreneceğim bir metod?

Fuat Bey, canınızı sıkmak istemem ama Derindere filo şeklinde çok araç alıp çeşitli şirketlere kullandırdıktan sonra satıyor. Hatta geçen haftalarda Altunizade'deki açık oto pazarında daha önce kardeşimin kullandığı,Derindere adına kayıtlı 2006 model 34 DS... plakalı beyaz Ford fiestanın sadece ruhsatın isim sayfası değiştirilip sahibinden servis  bakımlı olarak satışa sunulduğunu gördüm.
Aracınızın geçmişini en iyi olarak yine yetkili servislerden öğrenebilirsiniz. Motor ve şase seri no bilgileriyle servisiniz size hangi serviste, ne işlem yapıldığını (eğer orijinal yedek parça takılmışsa) değişen parçaları liste halinde sunacaktır. Tabi ki yan sanayi ve çıkma parçalar için aynı şey söz konusu değil... Umarım bu bilgi işinize yarar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Mayıs 10, 2009, 21:58:20 »
Bir sigortacı tanıdığın varsa tramerden öğrenirsin...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #128 : Mayıs 10, 2009, 22:01:04 »
kıymetli yorumlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim.canımı sıkmıyo desem yalan olur.tavsiyelerinize uyacağım.hayırlısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #129 : Mayıs 10, 2009, 22:41:20 »
mehmet bey, biz aldığımız gün yıkamaya verdik aracı... motoru da temizleyin, dedik... bir başka ustamızın yanına sohbet etmeye gittik, konuşurken, aman motoru yıkatmayın, bu araçlar beyinli demesin mi... koşa koşa yıkamacının yanına vardık, ama çoktan yıkamıştı.. tazzikli su ile fırça üle üstelik :) 

adam bir şey olamaz, her gün yıkıyorum ben dedi... sadece vwogenler yıkanmıyor dedi.. biz de iyi, bozulursa yakana yapışırız dedik :) bir şey olmadı :)
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Mayıs 11, 2009, 11:10:07 »
Iyi de adama motoru temizleyin demissiniz, ondan sonra bozulsa nasil yakasina yapisacaksiniz?
Kullanma kilavuzunda bile yikatmayin diyor. Kanun önünde de hakli durumda olmaniza ihtimal vermiyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #131 : Mayıs 11, 2009, 11:18:35 »
iyi de biz alalı 1 saat bile olmamış arabayı ne bilelim :) yıkayan babamın arkadaşı, yılların yıkama yağlamacısı, kocaman dükkanı var... bilecek bu işleri :)  hukuken değil de , ahbablık minvalinden yakasına yapışırdık :) adam her gün yıkıyorum ben dedi, daha bir şey olmadı dedi , 2008 model mercedes de yıkadım , bizim eniştenin , yıkdığım en üst sınıf araba o idi, ona bir şey olmadı sizinkine ne olacak ki dedi :) :) ama vwogenin asla yıkanmayacağını biliyor hınzır :)

neyse, Murat Bey, peki nasıl temizleyelim motor kısmını... bu topikin konusu değil ama, yine de yeni alacaklara ve benim gibi yeni almışlara bir rehber olur, motora zarar vermeyiz...selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Mayıs 11, 2009, 12:04:30 »
Olay tamamen beyin yani ECU ile ilgili degildir.
Aracin kablolamasi düzgün degilse veya baglanti yerlerinde aciklik varsa da kisa devre yapmasi mümkün.
Bunun yaninda bujilerin ne derece izole edildigi de önemlidir. Bazi araclarda cok iyi izole iken bazi araclarda degildir.

Benim Alfa 145'in Twin Spark motorunda mesela su ile temizlerseniz direk bujilerin oraya su kacar. Ancak söküp temizlenirse düzeliyor. Bir kere bir yetkili servis motoru yikamis servise gittiginde. Otobanda yolda kaldim, yanlis atesleme yapiyordu.

En sagliklisi bence motor temizleme spreyleri. Strec film ile ECU ve ABS beyni izole edilir. Ama sicaga dokundurmamaya dikkat edin. Aninda erir. Sonra bu sprey satiha tatbik edilir. Sonra basincsiz su ve üstübü ile temizlenir. WD40'da ise yariyor varsa elinizde.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #133 : Mayıs 11, 2009, 12:16:52 »
Temizleme işinde dikkatli olmak gerekir demek ki...
Arabalar, evdeki ikinci bebek olacak anlaşılan ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #134 : Mayıs 11, 2009, 12:34:43 »
Arabalar, evdeki ikinci bebek olacak anlaşılan ...

Bence abartmaya da gerek yok.
Evet araba kolay alinmiyor, ama önemli olan insanin kafasinin salim olmasi ve ailesi ile mutlu bir hayat gecirmesi.
Sonucta altinda da baksan, üstünde de baksan araba esittir makina.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #135 : Mayıs 11, 2009, 12:52:43 »
Arabasına, alesi kadar bazen abartarak daha fazla önem veren adamlar biliyorum. Çocuğuyla o kadar ilgilenmeyen ve vakit geçirmeyen öyle insanlar var ki arabaları onlar için ayırı bir saplantı. Haklısınız abartıya gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #136 : Mayıs 11, 2009, 13:13:27 »
Ben kendimi biliyorum. :) Benim arabam çok kıymetlidir.
Kendimi frenlemek için çok uğraştım. Arabam ne olursa olsun, eşim kullanır.
Kirip dökülse de birşey demem. Önce aile, sonra diğer şeyler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Mayıs 12, 2009, 04:27:55 »

derindere oto kiralama şirketi istanbulda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Mayıs 12, 2009, 04:29:57 »
Arkadaşlar bu arada, başka bir konuda okudum ve de aklıma takıldı.
Dediğim modellerde (2003-2006) motor yıkamalarında, suyla temasta, bir sıkıntı olmuyor mu? Bu elektronik aksamlara mesela...

Arkadaşlar benden size bir tavsiye asla ama asla motorunuzu yıkattırmayınız zaten orayı kimse görmüyor inanın bana çok faydasını görürsünüz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Mayıs 12, 2009, 04:46:38 »
Evet toyotanın motoru çok sorunsuz olabilir ancak km sadece motorla ilgili bir konu değil. Sonuçta yürüyen aksamın her parçasında etkileri var ve benim bahsettiğim araçlar genelde şirket çıkması olduğu için oldukça hor kullanılmış araçlar. Böyle hor kullanılmış bir araç 3-5 yıl içerisinde fazlasıyla 500-1000 liradan fazla bakım ve tamir masrafı yer bence. Mesela iki bilye, bir poyra yanında da  2 disk bile fazlasıyla bu miktarları çıkarır gibime geliyor... Bunu ön takım ve sanzıman kısmınıda katarsak çok daha fazla çeşitlendirebiliriz.

Evet haklısın 1 kere sibop kesti üst kapak söküldü rektefiyede taşlandı yerine orjinal takım sibopları 16 tane alındı 5 kere 4 teker bilyası 3 kere ön ayna disk 2 kere arka ayna disk 8-9 kere felan komple öntakım 2 kez şanzıman tamir 3 kere komple akıs akıs kafaları 1 kez sanzıman sekromeç 1 kez benzin pompası 1 klima motoru 3 kere 4 bobin  5 kere baskı balata komple 5 sene her ay yağ,yağ filitresi hava filitresi polen filitresi  3 ayda bir buji senede 2 kere klima gazı radyatör temizligi kalorifer hortumlarını şoklama  gibi bunlar hatırladıklarım beni bu model 5 sene 1 kere yolda bırakmadı 947000 km beni ve yolcuları şehir içinde dışında dagında bayırında yazında kışında götürdü getirdi benim arabamla aynı gün sarıya boyanan 0 megan 2 full 150000 km taksiden çıktı sahibi masraflarına dayanamadı arabayı yurutemediler bi turlu sonra yinen benden sonra lacetti 0 oda oda 200000 görmeden taksiden cıktı albealar servis garantisi bitene kadar iyi 180000 km ondan sonra yerlerde fordlar dizelleri benzinlileri en babasının motoru 300000 görmemiştir beni sakın yanlış anlamayın arkadaşlar bu saydıgım arabaların hepsi güzel ama uzun vadede şehir içi için uygun degiller ben taksici olarak bana en hesaplı olanı bana en az masraf cıkartan arabayı tercih ederim şöyle kafanızı kaldırım istanbulda bir taksilere bakın nekadar çok toyota corolla var neden acaba ?