0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet haklısın 1 kere sibop kesti üst kapak söküldü rektefiyede taşlandı yerine orjinal takım sibopları 16 tane alındı 5 kere 4 teker bilyası 3 kere ön ayna disk 2 kere arka ayna disk 8-9 kere felan komple öntakım 2 kez şanzıman tamir 3 kere komple akıs akıs kafaları 1 kez sanzıman sekromeç 1 kez benzin pompası 1 klima motoru 3 kere 4 bobin 5 kere baskı balata komple 5 sene her ay yağ,yağ filitresi hava filitresi polen filitresi 3 ayda bir buji senede 2 kere klima gazı radyatör temizligi kalorifer hortumlarını şoklama gibi bunlar hatırladıklarım beni bu model 5 sene 1 kere yolda bırakmadı 947000 km beni ve yolcuları şehir içinde dışında dagında bayırında yazında kışında götürdü getirdi benim arabamla aynı gün sarıya boyanan 0 megan 2 full 150000 km taksiden çıktı sahibi masraflarına dayanamadı arabayı yurutemediler bi turlu sonra yinen benden sonra lacetti 0 oda oda 200000 görmeden taksiden cıktı albealar servis garantisi bitene kadar iyi 180000 km ondan sonra yerlerde fordlar dizelleri benzinlileri en babasının motoru 300000 görmemiştir beni sakın yanlış anlamayın arkadaşlar bu saydıgım arabaların hepsi güzel ama uzun vadede şehir içi için uygun degiller ben taksici olarak bana en hesaplı olanı bana en az masraf cıkartan arabayı tercih ederim şöyle kafanızı kaldırım istanbulda bir taksilere bakın nekadar çok toyota corolla var neden acaba ?
savaş bey , 2100 devirde 5. viteste nasıl 90 km hıla gidiyor araç anlamadım... 2700-2800 olmasın o değer ?alper bey, bakın siz haksızlık yapıyorsunuz diyorsunuz, ama yorum yaptğınız aracı kullanmıyorsunuz bile.. bırakın da kullananlar daha iyi bilsin... neden haksızlık yapayım ki kullandığım araca... ne kastım olabilir... ben memnun değilim 120 ile giderkenki konforundan, arkadaşa da dedim, eğer 90 ı geçmeyeceksen, en sağ şeritten gideceksen , al düşünme, güzel araç dedim... ama dizel bir araba alıp, otobandan 120 ile , daha rahat ve ekonomik olarak uzun uzun yolculuk yapmak varken, ben benzinlisini almazdım... bunları söylüyorum.. yoksa, asla corolla almayın , gidin başka marka alın demedim... keşke ben alırken, birileri bunu bana söyleseydi... bana söylenmediği için, ben arkadaşa söyleyeyim dedim...selamlar...
Suat Bey'in bu tespit ve tecrübeleri bana çok şeyler anlatıyor. Ekmeğini arabadan kazanan birinin bu yorumları başka söze hacet bırakmıyor. İşte olay budur diyorum ve aklımdaki olası ikinci ihtimalleri bir kenara bırakıyorum.Bu arada bir sorum olacaktı. Arkadaşlardan birisi Ankara toyota servisinde çalışıyordu herhalde. İsim hatırlayamadım kusura bakmasın. Bilgisi olan diğer arkadaşların da ilgisini beklerim. İkinci el bir corolla aldığımızı farzedelim(2003-2006) araç aldığımız zaman, ilk bakım ve kontrol için servise götürdüğümüzde, masrafı ne olur? Arıza olmadığını farzedersek... Çok havada bir soru olmadı umarım. Gene derdimi tam anlatamamış olabilirim. Lütfen anlayan arkadaş olmuşsa cevap yazsın.
corolla alıcaksan benzinli alıcaksın.dizel yakışmıyor corolla'ya
Onu bunu bilmem...2002-2007 arası Corolla'lar ufak tefek sorunlarına rağmen güncel Corolla'dan daha iyi,daha kaliteli.2011 Corolla'ya bir türlü ısınamadım hala.Buz gibi,çok itici geliyor bana her nedense
Bu konuda ne Kadı'yı nede kızını tanırım Arda.Öyle cins bir koltuğu varki evlere şenlik.Koltuk en aşağı ayarda olmasına rağmen çok yüksek.Babam her ne kadar Audi'den kaynaklı dese de diğer tarafta Crafter var.Ses sistemi berbat düzeyde.O ünlü yakıt sesini bende duymaya başladım Cam kaldırma düğmelerinde ışık olmayışı benim için o kadar önemli değil ama yan tarafta ESP düğmesinde ışık varken ayna ayar düğmelerinde ışık yok ve direksiyonun arkasında kalıyor Aslında babam acele etmeseydi 2007 model dizel Corolla yada 2005-2006 Volvo S60 düşünüyordum.Araba alındı artık.Sağlık olsun güle güle en iyi günlerde binelim...
Arda ayrıntısına girdiği ya da daha doğrusu karşılaştırdığım iki araçta Corolla.Biri Halef diğeri Selef...