0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu motor ile ilgili her ortamda büyük tepki var. 1.6 motor turbo motorlara göre güçsüz (tork ve alt devirlerdeki güç olarak) sorunsuzluk ve lpg uyumu ile maçı götürüyordu. Yeni motor pek ulkemiz için ön planda olmayan emisyona göre yapılmış. Güç azalmış tork azalmış yakıt aman aman azalmamis ama lpg uyumu gitmiş. Corolla bu haliyle focus olma yoluna girmiş. Agustos ayında corolla satıp astra sedan 1.4 turbo almıştım. 2000 km de lpg takıldı suan 6500 km oldu. Ne sorun ne sıkıntı. Ustelik turbo araç ile siz arabayı sürüyorsunuz araba sizi değil. Ama malesef astra sedan da üretimi bitirdi. Sanırım üreticiler artık sedan ve mpi motorlu araçları bırakıyor. Bir tek egea kalıyor ama oda malum güvenlikli degil. Corollaya belki 1.2 turbo koyabilirler ama toyota gibi ketum marka bunuda yapmaz.
Elinizde ne zaman patlayacağı belli olmayan, sanayi ve servislerle kanka olacağınız dsg ve turbo riskini göze alıyorsanız tabi ki vw alabilirsiniz. Benim gözüm o kadar kara değil ve sonu hüsranla biten maceraları seven biri değilim.
Görüşünüze saygı duyarım. İç hacmin baskın olması vb. bir takım nedenlerden dolayı sizde yeni corolla almayıp eski kasa almıştınız. Bunun üzerine yeni motorla ve bu fiyatla eminimki sizde sıfırın yanına bile yaklaşmazdınız. Gider ikinci el alırdım yine vw almazdım diyorsunuz eyvallah ama ben sıfır alacaklar için konuşuyorum. Siz ne kadar dsg, fındık, arıza vs. desenizde bunu önemsemeyen bir çoğunluğun olduğunu sattıkları araç sayısına bakınca görebiliyoruz. Toyotoda bu motor ve bu fiyatlama ile onların ekmeğine yağ sürmeye devam edecek gibi görünüyor.
Daha sabah passat b8 grubunda birisi 40bin km.de dsgnin problem çıkardığını, yetkili servisin tüm bakımlar tam olmasına rağmen iyi niyet garantisine sokmadığını ve 4200 tl ödediğini söylediğini gördüm. Maalesef çift kavramalar sorunsuzluk konusunda Toyota'nın MultiDrive S'ine yaklaşamıyor. E Toyota da performansı düşürdü, şahsen param olsa madem benzinde bineceğim, civic 1.5T 182hp alırdım. En azından yaktığının hakkını verir. Ufuk abi, termal verimlilik sorunsuzluk da getirir demişsin ama bu cümlene katılmıyorum. Otomobiller gittikçe kullan at mantığına dönüyor, eski kalite motor sağlamlığı bence yenilerde yok. 90 model araçları günümüzde görebiliyoruz yolda ama bundan 30 sene sonra bizim 2020 model araçları yollarda görebilir miyiz sence?
Ufuk abi, termal verimlilik sorunsuzluk da getirir demişsin ama bu cümlene katılmıyorum. Otomobiller gittikçe kullan at mantığına dönüyor, eski kalite motor sağlamlığı bence yenilerde yok. 90 model araçları günümüzde görebiliyoruz yolda ama bundan 30 sene sonra bizim 2020 model araçları yollarda görebilir miyiz sence?
Mutlu, güncel Corolla modelinin ülkemiz koşullarında 30 yıl olmasa bile en az 15, yer yer 25 yıl daha kullanımda kalabileceklerini düşünüyorum, Toyota markalı 2000 yılı öncesinde üretilen araçların trafikten çekilmesinin en büyük nedenleri olası hasar durumunda onarım fiyatının aracın ikinci el değerinin üzerine çıkması, parça temin edilememesi veya onarılamayacak kadar kötü duruma gelmesi.
Doğrudur, her araç arıza yapabiliyor. Servisine göre uyguladıkları muamelede farklılık gösterebiliyor. Aynı Toyota da olduğu gibi. Son zamanlarda Toyotanın boya soyulması problemi baş göstermeye başlamış şikayet var sitesine bakıyorum her servis müşteriyi ayrı muameleye tabi tutmuş. Kimisi tamamen boyayalım diyor kimisi garanti kapsamı dışında diyor vb. Hondanın fc5 kasasındaki c sutunü göçüğünüde duymayanımız kalmamıştır. Honda ilk etapta müşterisinin yanında durdu mu? Her firma aynı...İşlerine nasıl geliyorsa öyle yapıyorlar,
Yazdığınız tüm şikayetler kaporta. Kaportadaki sorun yolda bırakmıyor.
Anlaşılan toyoto bu yıl 1.5 atmosferik den dolayı, honda da bu göçük olaylarından dolayı (eğe bir çare bulmaz ise ) satışlarını ister istemez düşürecekler.Bu satış boşluğunu eğer iyi değerlendirirse ve servis-satış ağını genişletirse sanırım mazda ya gün doğacak gibi geliyor.Geçen youtube de izledim ne kadar doğru bilmiyorum ama 2017 yılında güvenlik konusunda cx5 modelinin volvo yu geçtiğini söylüyordu.Ama tabi onda da 1.5 skyactiv g (benzinli) motor var sanırım 120 beygir. Bu motorla satar mı bilemiyorum.
Evet yolda bırakmıyor ama fena can sıkıyor. Konvoylar eşliğinde eylem yaptırtabiliyor. Ayrıca aracın değerinide düşürüyor. Siz araç alırken kaportaya bakmıyor musunuz? Dsg si değişen aracın değeri düşmez aksine değişmiş olması artıdır.
Beklenti meselesi kimisi yolda kalıp parasıyla rezil olmamak istiyor, kimisi de yürüyenin sorunsuzluğunu tercih ediyor. Dertsiz marka yok.Şahsen ben ülkeden 3000 km öteye 170bin km.deki Mazda 3 aracıyla gönül rahatlığıyla giden birisi olarak yolda bırakmamasını isterim.