Gönderen Konu: Yeni corolla’ya 1.5 litre motor seçeceği geldi  (Okunma sayısı 19884 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni corolla’ya 1.5 litre motor seçeceği geldi
« Yanıtla #60 : Ocak 21, 2021, 00:29:26 »
Bu motor ile ilgili her ortamda büyük tepki var. 1.6 motor turbo motorlara göre güçsüz (tork ve alt devirlerdeki güç olarak) sorunsuzluk ve lpg uyumu ile maçı götürüyordu. Yeni motor pek ulkemiz için ön planda olmayan emisyona göre yapılmış. Güç azalmış tork azalmış yakıt aman aman azalmamis ama lpg uyumu gitmiş. Corolla bu haliyle focus olma yoluna girmiş. Agustos ayında corolla satıp astra sedan 1.4 turbo almıştım. 2000 km de lpg takıldı suan 6500 km oldu. Ne sorun ne sıkıntı. Ustelik turbo araç ile siz arabayı sürüyorsunuz araba sizi değil. Ama malesef astra sedan da üretimi bitirdi. Sanırım üreticiler artık sedan ve mpi motorlu araçları bırakıyor. Bir tek egea kalıyor ama oda malum güvenlikli degil. Corollaya belki 1.2 turbo koyabilirler ama toyota gibi ketum marka bunuda yapmaz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 21, 2021, 00:29:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 21, 2021, 00:35:55 »
Bu motor ile ilgili her ortamda büyük tepki var. 1.6 motor turbo motorlara göre güçsüz (tork ve alt devirlerdeki güç olarak) sorunsuzluk ve lpg uyumu ile maçı götürüyordu. Yeni motor pek ulkemiz için ön planda olmayan emisyona göre yapılmış. Güç azalmış tork azalmış yakıt aman aman azalmamis ama lpg uyumu gitmiş. Corolla bu haliyle focus olma yoluna girmiş. Agustos ayında corolla satıp astra sedan 1.4 turbo almıştım. 2000 km de lpg takıldı suan 6500 km oldu. Ne sorun ne sıkıntı. Ustelik turbo araç ile siz arabayı sürüyorsunuz araba sizi değil. Ama malesef astra sedan da üretimi bitirdi. Sanırım üreticiler artık sedan ve mpi motorlu araçları bırakıyor. Bir tek egea kalıyor ama oda malum güvenlikli degil. Corollaya belki 1.2 turbo koyabilirler ama toyota gibi ketum marka bunuda yapmaz.

8NR-FTS (1.2T) motor Corolla (H/B - Auris) modelinde zaten mevcuttu ancak üretimi sonlandırıldı, yakın zamanda yerine farklı bir DI-T motor gelecek ancak ülkemizde Corolla sedan kasası ile sunulacağını düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 21, 2021, 00:50:39 »
Söylediklerinizi anlıyorum ama Toyotayı sattıran nedenler belliydi Ufuk Bey. Tüketicilerin çoğu işin teknik detayları ile ilgilenmiyor.  1.5 atmosferik yokuşta bağırır, basınca gitmez artık LPG uyumu da yok hem de 338 bin Tl denilirse çoğu tüketici için olay biter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ocak 21, 2021, 09:11:26 »
Elinizde ne zaman patlayacağı belli olmayan, sanayi ve servislerle kanka olacağınız dsg ve turbo riskini göze alıyorsanız tabi ki  vw alabilirsiniz. Benim gözüm o kadar kara değil ve sonu hüsranla biten maceraları seven biri değilim. :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Ocak 21, 2021, 09:34:17 »
Elinizde ne zaman patlayacağı belli olmayan, sanayi ve servislerle kanka olacağınız dsg ve turbo riskini göze alıyorsanız tabi ki  vw alabilirsiniz. Benim gözüm o kadar kara değil ve sonu hüsranla biten maceraları seven biri değilim. :rofl:
Görüşünüze saygı duyarım. İç hacmin baskın olması vb. bir takım nedenlerden dolayı sizde yeni corolla almayıp eski kasa almıştınız. Bunun üzerine yeni motorla ve bu fiyatla eminimki sizde sıfırın yanına bile yaklaşmazdınız. Gider ikinci el alırdım yine vw almazdım diyorsunuz eyvallah ama ben sıfır alacaklar için konuşuyorum. Siz ne kadar dsg, fındık, arıza vs. desenizde bunu önemsemeyen bir çoğunluğun olduğunu sattıkları araç sayısına bakınca görebiliyoruz. Toyotoda bu motor ve bu fiyatlama ile onların ekmeğine yağ sürmeye devam edecek gibi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ocak 21, 2021, 09:55:10 »
Görüşünüze saygı duyarım. İç hacmin baskın olması vb. bir takım nedenlerden dolayı sizde yeni corolla almayıp eski kasa almıştınız. Bunun üzerine yeni motorla ve bu fiyatla eminimki sizde sıfırın yanına bile yaklaşmazdınız. Gider ikinci el alırdım yine vw almazdım diyorsunuz eyvallah ama ben sıfır alacaklar için konuşuyorum. Siz ne kadar dsg, fındık, arıza vs. desenizde bunu önemsemeyen bir çoğunluğun olduğunu sattıkları araç sayısına bakınca görebiliyoruz. Toyotoda bu motor ve bu fiyatlama ile onların ekmeğine yağ sürmeye devam edecek gibi görünüyor.

Evet Hüseyin Bey, herkesin tercihine saygı duyduğumu zaten baştan söyledim, isteyen istediğini alsın ve binsin, ben sadece kendi fikrimi söyledim. Bana gelince evet, Corolla'nın yeni kasa ve motorunu beğenmediğimi  daha önce de söylemiştim ama bu gidip de arıza riski yüksek bir araç almamı gerektirmiyor, bile bile ladese de maceraya da gerek yok ben de  bu yüzden bana göre Corolla'nın son efsane kasası olan 50. yıl özel serisi 2018 premium Corolla aldım ve aracımdan da çok memnunum.  Allah ihtiyacı olanlara da size de daha güzellerini nasip etsin  inşAllah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ocak 21, 2021, 10:32:40 »
Daha sabah passat b8 grubunda birisi 40bin km.de dsgnin problem çıkardığını, yetkili servisin tüm bakımlar tam olmasına rağmen iyi niyet garantisine sokmadığını ve 4200 tl ödediğini söylediğini gördüm. Maalesef çift kavramalar sorunsuzluk konusunda Toyota'nın MultiDrive S'ine yaklaşamıyor. E Toyota da performansı düşürdü, şahsen param olsa madem benzinde bineceğim, civic 1.5T 182hp alırdım. En azından yaktığının hakkını verir.

Ufuk abi, termal verimlilik sorunsuzluk da getirir demişsin ama bu cümlene katılmıyorum. Otomobiller gittikçe kullan at mantığına dönüyor, eski kalite motor sağlamlığı bence yenilerde yok. 90 model araçları günümüzde görebiliyoruz yolda ama bundan 30 sene sonra bizim 2020 model araçları yollarda görebilir miyiz sence?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Ocak 21, 2021, 10:45:48 »
Daha sabah passat b8 grubunda birisi 40bin km.de dsgnin problem çıkardığını, yetkili servisin tüm bakımlar tam olmasına rağmen iyi niyet garantisine sokmadığını ve 4200 tl ödediğini söylediğini gördüm. Maalesef çift kavramalar sorunsuzluk konusunda Toyota'nın MultiDrive S'ine yaklaşamıyor. E Toyota da performansı düşürdü, şahsen param olsa madem benzinde bineceğim, civic 1.5T 182hp alırdım. En azından yaktığının hakkını verir.

Ufuk abi, termal verimlilik sorunsuzluk da getirir demişsin ama bu cümlene katılmıyorum. Otomobiller gittikçe kullan at mantığına dönüyor, eski kalite motor sağlamlığı bence yenilerde yok. 90 model araçları günümüzde görebiliyoruz yolda ama bundan 30 sene sonra bizim 2020 model araçları yollarda görebilir miyiz sence?
Doğrudur, her araç arıza yapabiliyor. Servisine göre uyguladıkları muamelede farklılık gösterebiliyor. Aynı Toyota da olduğu gibi. Son zamanlarda Toyotanın boya soyulması problemi baş göstermeye başlamış şikayet var sitesine bakıyorum her servis müşteriyi ayrı muameleye tabi tutmuş. Kimisi tamamen boyayalım diyor kimisi garanti kapsamı dışında diyor vb. Hondanın fc5 kasasındaki c sutunü göçüğünüde duymayanımız kalmamıştır. Honda ilk etapta müşterisinin yanında durdu mu? Her firma aynı...İşlerine nasıl geliyorsa öyle yapıyorlar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ocak 21, 2021, 10:52:08 »

Aynen Mutlu Bey, yeni nesil araçlar artık akıllı telefon mantığıyla yani kullan at mantığıyla üretiliyor.  Bence yeni nesil  otomobillerin en fazla 5-10 yıl gibi ömürleri olacak, motoru, şanzumanı, pili ve turbosu garantisi biter bitmez  arızalar vermeye başlayacak. Benim öngörüm eski nesil  atmosferik motor, tork konvetörlü ve CVT  şanzumanlı Japon araçların değeri anlaşılacak ve fiyatları yükselecek. Herkes elindekinin kıymetini bilsin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ocak 21, 2021, 10:57:58 »
Anlaşılan toyoto bu yıl 1.5 atmosferik den dolayı, honda da bu göçük olaylarından dolayı (eğe bir çare bulmaz ise ) satışlarını ister istemez düşürecekler.Bu satış boşluğunu eğer iyi değerlendirirse ve servis-satış ağını genişletirse sanırım mazda ya gün doğacak gibi geliyor.Geçen youtube de izledim ne kadar doğru bilmiyorum ama 2017 yılında güvenlik konusunda cx5 modelinin volvo yu geçtiğini söylüyordu.Ama tabi onda da 1.5 skyactiv g (benzinli) motor var sanırım 120 beygir. Bu motorla satar mı bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ocak 21, 2021, 11:03:59 »

Mutlu, güncel Corolla modelinin ülkemiz koşullarında 30 yıl olmasa bile en az 15, yer yer 25 yıl daha kullanımda kalabileceklerini düşünüyorum, Toyota markalı 2000 yılı öncesinde üretilen araçların trafikten çekilmesinin en büyük nedenleri olası hasar durumunda onarım fiyatının aracın ikinci el değerinin üzerine çıkması, parça temin edilememesi veya onarılamayacak kadar kötü duruma gelmesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #71 : Ocak 21, 2021, 11:44:23 »
Mutlu, güncel Corolla modelinin ülkemiz koşullarında 30 yıl olmasa bile en az 15, yer yer 25 yıl daha kullanımda kalabileceklerini düşünüyorum, Toyota markalı 2000 yılı öncesinde üretilen araçların trafikten çekilmesinin en büyük nedenleri olası hasar durumunda onarım fiyatının aracın ikinci el değerinin üzerine çıkması, parça temin edilememesi veya onarılamayacak kadar kötü duruma gelmesi.

İnşallah abi. Motor illa rektefiye edilir ama kapak açmadan ne kadar götürür acaba? Eski araçların dayanıklılığına yaklaşabileceğini düşünmüyorum. Bozuk ayarsız lpg ile bile taş gibi çalışan 90-2000 model corollalar var, bizim kasa ise nazlı. :D
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #72 : Ocak 21, 2021, 11:44:59 »
Doğrudur, her araç arıza yapabiliyor. Servisine göre uyguladıkları muamelede farklılık gösterebiliyor. Aynı Toyota da olduğu gibi. Son zamanlarda Toyotanın boya soyulması problemi baş göstermeye başlamış şikayet var sitesine bakıyorum her servis müşteriyi ayrı muameleye tabi tutmuş. Kimisi tamamen boyayalım diyor kimisi garanti kapsamı dışında diyor vb. Hondanın fc5 kasasındaki c sutunü göçüğünüde duymayanımız kalmamıştır. Honda ilk etapta müşterisinin yanında durdu mu? Her firma aynı...İşlerine nasıl geliyorsa öyle yapıyorlar,

Yazdığınız tüm şikayetler kaporta. Kaportadaki sorun yolda bırakmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Ocak 21, 2021, 11:51:04 »
Yazdığınız tüm şikayetler kaporta. Kaportadaki sorun yolda bırakmıyor.
Evet yolda bırakmıyor ama fena can sıkıyor. Konvoylar eşliğinde eylem yaptırtabiliyor. Ayrıca aracın değerinide düşürüyor. Siz araç alırken kaportaya bakmıyor musunuz? Dsg si değişen aracın değeri düşmez aksine değişmiş olması artıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #74 : Ocak 21, 2021, 11:51:57 »
Anlaşılan toyoto bu yıl 1.5 atmosferik den dolayı, honda da bu göçük olaylarından dolayı (eğe bir çare bulmaz ise ) satışlarını ister istemez düşürecekler.Bu satış boşluğunu eğer iyi değerlendirirse ve servis-satış ağını genişletirse sanırım mazda ya gün doğacak gibi geliyor.Geçen youtube de izledim ne kadar doğru bilmiyorum ama 2017 yılında güvenlik konusunda cx5 modelinin volvo yu geçtiğini söylüyordu.Ama tabi onda da 1.5 skyactiv g (benzinli) motor var sanırım 120 beygir. Bu motorla satar mı bilemiyorum.

Satışlar düşmez, çünkü hala en uygun fiyatlı araç. Egea'dan sonra. Az kalite isteyen Corolla alıyor. Sonrasında da fiyatlar uçuyor zaten.

Mazda'ya gün doğmaz maalesef, hep yazıyorum burada. Mazda küçük üretici ve Türkiye'de sattığı 60 araç umrunda değil. Aslında aynı şey Toyota için de geçerli. Koskoca 85 milyonluk ülkedeki araç satışı, 5 milyonluk Belçika'dan daha az. Niye Türkiye pazarına değer versinler ki?

IIHS testlerinde Volvo'dan da güvenli çıktı evet, 1.5 motor 120 hp, 145nm ve Toyota'nın 1.6'sı sonrası çok güçsüz hissettiriyordu. Artık güçler eşitlendiğine göre kalite isteyen Mazda seçebilir. Ama kim 0 km Corolla alabilecekken, 2. el 50-60bin km.de Mazda 3 alır? Premiuma oynuyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #75 : Ocak 21, 2021, 11:53:20 »
Evet yolda bırakmıyor ama fena can sıkıyor. Konvoylar eşliğinde eylem yaptırtabiliyor. Ayrıca aracın değerinide düşürüyor. Siz araç alırken kaportaya bakmıyor musunuz? Dsg si değişen aracın değeri düşmez aksine değişmiş olması artıdır.

Beklenti meselesi kimisi yolda kalıp parasıyla rezil olmamak istiyor, kimisi de yürüyenin sorunsuzluğunu tercih ediyor. Dertsiz marka yok.
Şahsen ben ülkeden 3000 km öteye 170bin km.deki Mazda 3 aracıyla gönül rahatlığıyla giden birisi olarak yolda bırakmamasını isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Ocak 21, 2021, 11:59:15 »
20-25 yaşında otomatik Corolla ve Civic'ler hala piyasada cirit atıyor ama ben o aralıkta vw grubu araçları piyasada göremiyorum Ankara'da lpg'li 800 binde ticari 2004 Corolla görünce şaşırıp şoföre sorun çıkarmıyor mu diye sormuştum, yok maaşAllah saat gibi çalışıyor demişti. Japonların yalıtımına, konforuna itiraz edin ama sağlam ve sorunsuzluğuna laf etmeyin. Honda'daki göçüğün kaportada fazla çelik kullanımından kaynaklandığı açıklanmıştı.

Dünyanın en güvenilir güvenlik testi İİHS 2020'de en güvenilir araç listesine aşağıda bir bakın lütfen japonlar listeyi kapatmış adeta :alkis: ama bizim millet güvenliği tok kapı sesiyle ölçtüğü için pek de şaşırmamak lazım.

İİHS 2020 en güvenilir araçlar listesi: https://www.iihs.org/ratings/top-safety-picks

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Ocak 21, 2021, 12:00:25 »
Beklenti meselesi kimisi yolda kalıp parasıyla rezil olmamak istiyor, kimisi de yürüyenin sorunsuzluğunu tercih ediyor. Dertsiz marka yok.
Şahsen ben ülkeden 3000 km öteye 170bin km.deki Mazda 3 aracıyla gönül rahatlığıyla giden birisi olarak yolda bırakmamasını isterim.

Ama bile bile kaporta problemi olan bir aracıda almazdınız sanırım. Nasıl ki Dsg problemi olduğu için almıyorsanız. Yok ben aynı fiyata yinede bile bile alırdım diyorsanız o zaman sözüm yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ocak 21, 2021, 19:09:12 »
Kutay Bey, verdiğiniz link ile yazınız arasında uyumsuzluk var, yanlış tercüme olabilir. Link "safety" ile ilgili, sizin yazınızda belirtilen "reliable"

Bu arada daha önce de belirtmiştim, bu tarz testleri değerlendirmeye alın ancak bir noktaya kadar. Bu konuda daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler, test puanlama kriterlerine bakabilir. Hatta başka bir başlıkta sizlerle bir video paylaşırım.

Türkiye ve Dünya biraz farklı ilerliyor otomotiv sektöründe, bu yüzden üretici firmaların kararları ile Türkiye'den görünenler çok uyuşmayabiliyor. Otomotiv piyasası daha serbest olsaydı, daha farklı şeylere, daha rahat değinebilirdik. Ancak gördüğünüz gibi konu özetinde farkı 100cc olmayan bir noktaya geliyor. Yani;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 104
  • Model Yılı: '04
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ocak 22, 2021, 19:16:01 »
 Ben 19968 yılından beri corolla kullnıcısydım bri yıldır honda civic kullanıyorum. Yıllardır japon arabası kullanan biri olarak artık gerek toyota,honda,mazda,...  bazı tutuculuklarını bırakmalı yada farklı motot seçenekleri insanlara sunmalı.ömür uzun değil süpürge sesinden cvt şanzımandan insanları kurtarmalı gürültüsü kadar yaptığı iş yok ve gücü soğuruyor. Öncelikle motor teknoloji güncellenmeli,dizayn konusunda honda daha başarılı duruyor. Bu toyota tasarımcılarını merak ediyorum insan bir akıcılık,bir iç ferahlık,bir estetik, yarıspor algılar ,ses sistemi kalitesi bu konulara çalışılması lazım. Hani audnin tasarımcısı ayrıldığında hyundainin yaptığını yapıp adama alıp baş tasarımcı yapsaydın toyota. Yeni corolla çok basık cam tavan başarısız yol tutuşun artması için araç bu kadar yere yaklaştırılması iyi de kullanıcı açısından iyi değil Honda ve toyota aynı. Yazılımsal ağırlık merkezi oluşturularak avrupalı üreticiler bunu yaparken siz ne düşündünüz merak ediyorum. Bakın enteresan bir özellik çoğunlukla japon üreticiler ara lastik kullanıyorlar bu da kullanıcı için ekstra masraf defalarca yazdım am dinleyen yok. Türkiye için raç buyuk olmalı en az yeni octavia standartlarında,motor turbo,tork en az 240nm,şanzıman zf,mümkünse orjinal tülü ya da hybird olmalı.Ses sitemi ve araç içi multimedya  konusu honda tam bir facia hayatınız boyunca görebileceğiniz en rezil bir sistem. Bu konuda tekenoloji üreticileriyle işbiriliği yapılmalı sonuçta dünyada insandan kıymetli varlık yok. Arabaya bindiğimiz zaman hem kafamız,hem cebimiz hem de bize bakanlar şu araç bir daha geçse görsek demeli...yok işte benim içinde hayal gibi