0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota'nın ne yaptığını anlamak mümkün değil c sınıfının en ferah, geniş arabasını küçültüp yeni kasayı daralttınız, küçülttünüz yetmedi, şimdi de piyasanın en sorunsuz lpg'ye en uyumlu motorunu iptal edip yerine eskisini aratan yeni bir motor getiriyorsunuz, yeni motor (linkteki verilere göre) 3 silindire düşürülmüş, tork ve beygir değerleri düşürülmüş, 0-100 hızlanması 12 saniyeye çıkmış. Lpg'ye uyumlu olup olmadığı da meçhul. Benim bildiğim yeni geliştirilen motor öncekinden daha iyi veriler sunmalı, 3 silindir, 12 saniye hızlanma nedir Allah aşkına? Şunu anladım ki Toyota yeni kasasıyla birlikte eski ruhunu tamamen kaybetmiş ben bu yeni Toyota'yı hiç sevemedim. Hiçbir şey bilmiyorsan al Mazda'nın sky active x motorunu kullan. Kaynak: Otomobil Günlüklerim
Toyota'nın ne yaptığını anlamak mümkün değil c sınıfının en ferah, geniş arabasını küçültüp yeni kasayı daralttınız, küçülttünüz yetmedi, şimdi de piyasanın en sorunsuz lpg'ye en uyumlu motorunu iptal edip yerine eskisini aratan yeni bir motor getiriyorsunuz, yeni motor (linkteki verilere göre) 3 silindire düşürülmüş, tork ve beygir değerleri düşürülmüş, 0-100 hızlanması 12 saniyeye çıkmış. Lpg'ye uyumlu olup olmadığı da meçhul. Benim bildiğim yeni geliştirilen motor öncekinden daha iyi veriler sunmalı, 3 silindir, 12 saniye hızlanma nedir Allah aşkına? Şunu anladım ki Toyota yeni kasasıyla birlikte eski ruhunu tamamen kaybetmiş ben bu yeni Toyota'yı hiç sevemedim. Hiçbir şey bilmiyorsan al Mazda'nın sky active x motorunu kullan. //www.youtube.com/watch?v=S9qlfKOFCawKaynak: Otomobil Günlüklerim
Bg ve tork değerlerini hangi devirde verdiği de önemli bence. İki motor da aynı devirlerde güçlerini veriyor ise o zaman bu motor hem güçsüz hem ekonomik değil diyebiliriz. Ancak (değerleri rastgele veriyorum) Örnek 1.6 motor 132bg'i 5000 devirde verirken, 3000 devirde 100bg veriyorsa yeni motor ise 3000 devirde 120bg veriyorsa bu durumda yeni motor tam güç için eskiye göre hem daha az devir çevirecek hemde daha az yakıt harcayacak diyebiliriz. Bununla birlikte benim düşüncem, Toyota benzinli motoru hybrid sisteme ek olarak kullandığı ve gelecekte sadece benzinli motor seçeneğini sunmayacağını düşünüyorum. Bu sayede 1.8 olarak sunduğu hybrid motor seçeneğine düşük emisyon ve vergi dilimli motor seçeneği sunmuş olacaktır. Ülkemizde tutulur mu? Alternatifi olmadığı için tutulacaktır. Ülkemizde araç seçim kriterlerinde 1.6 altı motor seçeneklerinde kimse 130bg, 110bg diye bakmıyor. Bakılan kriterler, yakıt durumu nedir, kaç TL vergi öderim, Alman sessizliği, Japon dayanıklılığı, Fiat ucuz yedek parçası vb. Kriterlere bakıyorlar. Belirli kesim turbo motor veya yüksek bg peşinde koşuyor.
Hybrit motoru 1.8 benzinli motorla sentezlemesinin sebebi en iyi birleşik çalışma sistemi 1.8 ile mümkün oluyor küçük hacimli motorlarda hybrit/ benzin geçişleri dengeli olmuyor motor sadece aracı taşımaktan ziyade jeneratör görevide görüyor,yani düşük hacimli motor ile hybrit sistem sentezlemek biraz zor yoksa Toyota da biliyorki 1.6 altında olsa hybrit sistem bizde daha fazla satar ama maalesef olmuyorBoşverin Kutay bey yapsınlar sizin araçların kıymeti dahada artar çünkü bizim milletimiz çok zengin değil LPG takılmayan sisteme çok sıcak bakmaz,aynı hatayı 2000 , 2008 arası avensis ilede yaptılar ve en sonunda Avensis'in fişini çekmek zorunda kaldılar.
Hybrit motoru 1.8 benzinli motorla sentezlemesinin sebebi en iyi birleşik çalışma sistemi 1.8 ile mümkün oluyor küçük hacimli motorlarda hybrit/ benzin geçişleri dengeli olmuyor motor sadece aracı taşımaktan ziyade jeneratör görevide görüyor,yani düşük hacimli motor ile hybrit sistem sentezlemek biraz zor yoksa Toyota da biliyorki 1.6 altında olsa hybrit sistem bizde daha fazla satar ama maalesef olmuyor.
Sanki japonlar inat etmekte yarışıyor gibi,bir türlü bizim isteklerimize paralel iş yapmıyorlar,Chr ın arkasını mezarlık gibi yaptılar,honda tr den çekiliyor,avensise istenilen motoru koymadılar,mazda bekliyoruz 2.0 ve 2.5 motorla gelecek diyorlar o da 2021 6.cı ayına gelirse,bütün bunlar yetmiyor gibi 3 silindirli motor ne demek? kendilerine göre haklı olabilirler ama Türk insanınında fikirlerini alıp,ülkemiz koşullarını göz önüne alsalar kıyamet mi kopar? hayır satışları artar,biz de slovakya'ya yatırım yapan vw inat rakibi japonlardan yana tercihimizi kullanırdık.Ancak japonlar bizim fikrimiz bu,Türkler ister beğensin ister beğenmesin gibi bir hava içindeler.
Biraz interneti araştırınca yeni Corolla Cross modeline denk geldim. C sınıfı bir araç ve CHR ile RAV4 arasında konumlandırılmış. Sanırım bu modelin bir ön hazırlığı da olabilir bu yeni kombinasyon. Corolla sedan en çok satan modeli ve bunda sorunsuz ve performans beklentilerini karşılayan bir motor vardı. Emisyon da bir gerekçe olabilir ama 1.2T motor olabilirdi 1.6 yerine. Ancak bu motoru ve belki biraz daha performanslısını Corolla Cross'a saklayıp ilgiyi ve tercihi bu yöne çekme stratejisi de olabilir Toyota'nın. Mutlaka daha pahalı olacaktır ama, sedan yerine SUV tarzı bir Corolla daha fazla satacaktır. Öünümüzdeki yıl otomotiv sektörü farklı modellerle sürprizler yapabilir. Yine de 1.5 motorun çok da kötü olamayacağını düşünüyorum. Performans beklentisi yüksek olmayan sürücüleri 1.33 motorlu Corolla'lar dahi tatmin ederken hem daha performanslı hem de daha az yakıt tüketimi sunan 125 PS'lik bir motor o kadar da olumsuz olmaz. Elbette 132 PS'lik bir motor performansı da beklemek lazım.