0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Buna üzüldüm doğrusu. CH-R'da iyi iş yapıyordu. Anlamadığım şey bu kadar mütevazi bir turbo motorun emisyon değerinde sorun yaşaması.
......zaten yıllarca bu şekilde piyasaya küçük hacimli devamlı arıza açan performans yoksunu motorlar sürdüler...............
Söylediklerinize genel olarak katılıyorum. Turbo her zaman daha az yakıt tüketimi sağlamıyor. Daha fazla performans, evet ama bunun bir karşılığı var. O beyan edilen 160, 180, 200 PS'lik güçleri kullandığınızda atmosferikten motordan daha fazla yakabiliyor. ama 1.2T motora haksızlık ediyorsunuz. Bu motorun performansı bu sınıf araçlar için oldukça makuldü. 1ZR-FAE'den kesinlikle daha iyi ve her iki motoru da kullandığım için CVT şanzıman ile çok daha iyi bir birliktelik sağladığını söyleyebilirim. Zaten Toyota performansını 1.8 atmosferik motora denk olarak lanse etmişti. O yüzden bu motor için performans yoksunu yorumunuz katılmıyorum. Kaldı ki 90-100 km bandında hız sabitleyici ile gittiğinizde ortalama 4 litreleri gören bir yakıt tüketimi var. CVT şanzımanlı 132 PS 1.6 motor ile en fazla 7 litreye düşebilmiştim. Şu ana kadar da normal servis bakımları dışında hiç bir şey yapılmadı. Bir sorununu da duymadım şu ana kadar.
Şu emisyon sorununu yeniden gözden geçirmeli,bunun yüzünden 899 cc,3 silindirli,güya turbolu ,bisiklete yakışan motorlu araba ithal ediliyor,hangi klimayı ,hangi eşyamızı ve çoluk çocuk arabaya doluştuğumuzda bizleri nasıl taşıyacak ve uzun ömürlü olacak,bir iki marka bu tip motorlu arabayı artık getirmiyor,çünkü hiç bir işe yaramadığı,aldatmaca olduğu görüldü,Japonlar,toyota,honda ve diğerleri global piyasa der ve Türk insanını kaale almazlarsa biz de aşkımız buraya kadar der motoru güçlü,arka kısmı rahat oturumlu,içi geniş olan başka marka ve modele bakarız,nasılsa arabaya bindiğimiz kadar yakar,aslan besleyen yemini düşünmez diyorlar doğrudur,normal bir arabanın motoru 2000 cc den başlar,eğer turbo konulacaksa ona konur.Hem ev parası ödeyeceğiz hem mutlu olmayacağız bu nasıl iştir.?
bugün baktımda 1.3 1.6 ve 1.4 dizel gitmiş 1.5 corolla gelmiş bir devir sona erdi 2021 de. .. bu aracın lpg kiti yok lpg kiti yakın zamanda piyasaya verilecekmi? 2020 de corolla alacaktım araç yok odur budur alamadık.. lpg kiti umarım yakın zamanda piyasaya verilir
Direkt enjeksiyonlu lpg kitleri çok pahalı. 10-12 bin tlDen başlıyor. Yıllık 40-50 bin km yapıp arabayı 5 seneden aşağı satmamak lazım adam gibi tasarruf için. Yoksa hiç gerek yok.
Malesef phalı olsada Toyota'ya uyumlu olanı yok,kaldıki olsada işe yaramaz çünkü direkt enjeksiyonlu sistemlerde %50 benzin tüketimi oluyor enjektörler motor içine direk girdiği için aşırı ısınıp yanmanın önüne geçmek için benzin sarfiyatı olmak zorunda enjektör o benzin ile soğuyor.
Corolla gibi çok satan modele çok kısa zamanda üretirler, Ar-Ge'si yapılıyor şu anda. %50 benzin tüketimi yok, çok abartı rakam söylemişsiniz. @Ediz Delihasanlar (43588) Mazda 3 2014 model aracına Lovato EXR taktırdı karma kit, benzin tüketimi minimumdaydı. 5 kuruş gibi rakamlar söylediğini hatırlıyorum. Belki de daha az. Mazda 3 karma kit ile yeni kasa Corolla lpgliden daha az yakıyordu.
Araçların torku ve tork tanımı düşünüldüğünde, araç ağırlığı ne kadar düşük tutulabilirse o kadar iyi. Lpg sistemi ise buna fazladan ağırlık getirmekte hem sistemin kendisi, hem dolu depo olarak. Diğer detaylar zaten sıkça tartışılıyor değişik başlıklarda.İlla düşünülecekse 2.0 ya da üstü motorlar için Lpg düşünülmesi bana daha makul geliyor.