0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu arada konu 3 silindir ve yakıt tüketimi olmuşken...Şu video'da Yeni! Octavia hakkında güzel bilgiler var. Öncelikle Start-Stop işlemi marş motoru ile değil, Şarj dinamosu ile gerçekleştirilmekte.//www.youtube.com/watch?v=O8xyjG8-OS4
//www.youtube.com/watch?v=iWRI6Lx5B90
Yuh be ya kardeşim. O yolda nasıl oluyor da 9-10 litre, biraz basınca da 11-12 litre yakıt tüketimi var diyebiliyorsun. Hem de benzinli araçta. Trafik yok, yol düz hatta hafif yokuş aşağı da gibi duruyor. Tamamen kendi ticari amaçları için çekilmiş, objektiflikten ve etikten uzak bir video olmuş. Ayrıca, tüketim değerlerini de bize göstermemiş olması da ayrı bir soru işareti.
Bu aracı veya direk enjeksiyonlu araç alacak kişilere tavsiyem, LPG montajından uzak durun, benzinli binmeyi göze alıyorsanız alın, inanın ne gibi problemlerle karşılaşacağınızı kestiremezsiniz.
Yılmaz candan lpg konusunda Turkiyede bir referanstır. Pek çok kez internet üzerinden sorduğum sorulara cevap vermiş ve yardımcı olmaya çalışmıştır. Kimse candan mühendislik çok yakıyor dedi diye hadi lpg taktirayim demez. Alanlar kullanır deneyimler uygun kit ve makul fiyat olursa uygulatir. Normal kullanım dışında yapılan tuketimler illaki ortaya çıkar. Araç piyasa da kullanıldıkça gerçekler ortaya çıkacaktır. Ancak bu motorun 1.6 valvematic ten güçsüz olduğu ve lpgye uyumsuz olduğu bir gerçek. Ve bu gerçek bu aracın satış rakamlarına yansiyacaktir. 1.6 motor bile bazı durumlarda yetersiz kaliyorken 3 silindir 124 beygir motor keyif vermeyecektir. Tuketim tarafında ise 1.6 dan çok aşağıyı görmesi zor. Keske turbolu hem daha güçlü hemde daha tasarruflu bir motor yapsalarmış. Sorunsuzluk onemli ama çevrim dönüşümü yapan bu motorun ne kadar sorunsuz olacağı da muamma.
Bu motor 4 kişilik bir aileyi taşımada ister istemez fabrika verilerini elbette ki geçecektir. Şehir içi ve tek kişi yada iki kişi kullanımda belki yakıt tasarrufu bir nebze olsun sağlanabilir.Ama 3 veya 4 kişilik bir aile için bunun 1.5 turbo olanı bence en ideali ve 1.6 dan daha performanslı olacağı kanaatindeyim.Ancak motor sorunsuzluğu için şu an bir şey söylemek oldukça zor.
1.5 motorda turbo seçeneğini baktım göremedim.. hangi versiyonda turbo var. 1.2 hatcback turbo flame var
Reklam kuşağı...Hiç eksi yönü olmayan araç Corolla! Satışlar rakamları mı düştü ne oldu böyle.Övgüler övgüler...Videoda övgüleri dizen arkadaş yorumlarda performans istiyorsanız uzak durun diyor. Videoda da bahsetsene arkadaş.
Satış rakamları düşmedi, bilakis Ocakta en çok satılan model Corolla oldu ama 1.5 mi, 1.6 mı satıldı orası muamma?
Sinan koç da otopark’ta test etmiş. Artık baydı şu aracın performans denemeleri. Sürekli forumlarda, gruplarda, youtube videoların altında arabanın 0-100’ü, 80-120’si konuşulup duruyor. Arkadaş ne performans delisiymişiz biz. Herkes arabasını yarış atı gibi mi kullanıyor anlamıyorum ki. 120 beygirlik 1300-1400kg araba bu. Trafiği tehlikeye atmayacak şekilde her yerde yeterli bir araba. Nedir bu sürekli birini tokatlama, geçme, yenme istekleri. Hızlanmadan keyif alıyorsan bunu trafikte deneme zaten. Trafikte hızdan, hızlanmaktan keyif alan kusura bakmayın da magandadır veya eğilimindedir. Bu araba ihtiyaç arabası. 90’larda 2000’lerdr 70-80-90 beygirlik arabalarımız vardı. Gitmiyor muydu? Bolu dağında inip itiyor muyduk? Bizde w210 e200 vardı. 0-100’ü 12 saniyeydi. Kimse de çıkıp kötülemezdi yani performansını. Kimse de çıkıp demiyor ki bu adamlar fındık motorla aynı-yakın yakıt tüketimini daha basit bir motorla sunuyor. Daha sorunsuz olması bekleniyor. %40 gibi rekor verimi var. Biraz avrupa amerika’da araba markalarının sitelerini inceledim. Dikkat çekici bir durum var. Bizde modeli tıklar tıklamaz motor hacmi ve gücü hemen yazıyor. Gözüne sokuyor yani. Ama batı ülkelerinde bu bilgilere ulaşmak için katalok indirmek zorunda kaldım. Sitede yazmıyor bile. Aracın aylık yıllık maliyeti yazıyor. Güç motor hacmi falan yok. Performans yok. Bu bilgiler ya katalogda ya da başka sitelerde veriliyor. İlginç gerçekten.