0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MerhabaÇoğu kullanıcının şikayet ettiği 45 amperlik akü konusunda daha önce belirttigim gibi akü araçta hiçbir şey açık kalmamasina ragmen yani kullanıcı hatasi olmadan akü bitmiş takviye yaptirmistim sonrasinda araci servise götürüp durumu anlatmistim serviste akü sarj edilip bana geri verilmişti servis akü eger bozuksa ancak aynisi yani yine ayni seri 45 amperle degisim olabileceğini soylemistiGecen gun aku yine cok zor mars almaya basladi artik aku takviye kablosuyla gezer olmustum yakinimda bulunan yetkili mutlu akü bayisine gittim durumu anlattim akuyu ölçtuler ruhsat fotokopisini alarak bana garanti kapsaminda ayni akuyu ucretsiz takabileceklerini 50 amper olani ise 100 lira fark ile takabileceklerini söylediler ben de bu 45 lik akuden biktigim ve mutlu aku bayinin de cok sikayet gelmeye basladi dedigi 45 lik olani degil 50 amperlik olani 100 lira fark ile taktirdim ve yeni akunun garantisi 0 dan basladi kaseli yeni tarihli garanti belgesi bana verildi bu konuyu da böylelikle kapatmis oldum
Akünün yuvasına 55 amperlik de sığıyordu. Keşke 55 amper olanını yatırsaydınız.
Merhaba arkadaşlar bilgi amaçlı yazıyorum.Arabam 2020 model Corolla .Yaklasik 55 gün sonra çalıştırdım.2019 sonrası corollalarda burda okudum akü problemleri nedeniyle bende de sıkıntı olacagini düşündüm, ama şükür bir sıkıntı olmadı takviye falan yapmadim.2019 sonrası corollalarda akü olarak 45 amper mutlu akü kullanmışlar.CCA degeri ise 360A. Forumda bulamadığım için paylaşmak istedim.
Öyle görünüyor ki;Mutlu Bey'in 1 yıllık aküsü, eskidiğinden değil, akü suyu eksikliğinden marş basmamış.2. video'da 0.09sn'de akü içindeki sıvı seviyelerinin çok düşük olduğu belirgin.Akünüz yeni bile olsa, düzenli olarak her yıl bir defa özellikle Kışa girmeden sıvı seviyelerini kontrol edip eksiklik varsa tamamlayınız.Akünün üzerindeki + şeklindeki dolum kapaklarını 1TL demir para ile rahatlıkla açabilirsiniz.Bazı akülerde bu kapaklar büyük bir etiketle kapatılarak "Bakımsız" ibareleri konulsa da, siz etiketi kaldırıp sıvılarını kontrol edip eksikse tamamlayabilirsiniz.Sadece jel aküler ve sıvı dolum kapağı olmayan aküler bakımsızdır.
... su seviyesi zaten plakanın %90'ından fazlasını kapsıyordu.
Merhaba aracınız hangi paket ve LPG multimedya LED far yol kamerası gibi donanımlar mevcut mu ? Çünkü bunlar marş basmadan önce çalışıp aküye yük bindirmeye başlıyor
Hüseyin bey sağolun bilgi için. Araç sık kullanılıyordu fakat son 2 aydır pek kullanılmayınca ortaya çıktı. Hüsnü bey, 1kHz frekansla akım vererek plakalar üstündeki sülfatları döküyor sanırım. Özel devreleri varmış. Aslında uygun fiyatlı bir şeyse kenarda tutmak çok mantıklı.Orjinal aküyü de vermedim hurdaya, en kötü kampta telefon şarj eder, laptop şarj eder diye kenarda tutuyorum.
Mutlu bey yeni taktığınız aküyü şarj dinamosu tam şarj edebiliyor mu? Bir sıkıntı var mı? Ben de 45 yerine 55 düşünüyorum fakat akü tam şarj edilemezse sülfatlaşma hadisesi meydana geliyor diye biliyorum. Araçtaki şarj dinamosunun daha yüksek amperi doldurmasında sıkıntı olur mu diye merak ettim. Dün akşam 10-15 km kullanmıştım. Eve geldiğimde 12.6 ölçtüm multimetre ile yaklaşık 15 saat sonra çalıştırmadan önce 12.5 gibiydi bugün sabah. Sonra led ampul takarken biraz far aç kapa filan yapınca 5-10 dk. Çalıştırmadan 12.3 gibi ölçtüm. Önceki araçlarımda hiç akü kaygım olmadı 7-8 gün de yatsa tık diye çalıştı fakat yazılanları okuyunca endişe edip ölçmeye başladım. Gerçi hiç sorun olmasa da bagajda jump starter ile dolaşıyorum. (Denemek gerekmedi şu ana kadar)Teşekkürler
Bir sıkıntı olmaz. Sorun zaten akünün küçük olmasında. En basit tabirle bizim araçlara takılan 1 kutu kola büyüklüğünde, 5 yudum alınca çok bitiyor, bir dahaki çalıştırmaya kalan enerji çok düşüyor. Ama öte yandan 2.5 lt lik kola olsa 5 yudum sonunda hala çok fazla kalmış olacak.ABD'de 60ah kullanılıyor bu arada. Ne kadar büyükse aküden çekilen enerji aynı miktarda olsa dahi akünün gücü o kadar az düşecek haliyle akünün boşalması gecikecek. Bu da kullanım ömrüne yansıyor.
Sorun akünün dandikliği. Mazda’da 50ah akü vardı. 5 sene sorunsuz kullanıldı. Ben de ne olur ne olmaz diye değiştirdim. Yoksa hala soğuk havada marş basıyordu. Hem de ben sürekli sıkışık trafikte 20-25dk’lık kullanıyordum. Toyota’ta eğer sistem sorunu yoksa 45-50’lik akü yeter. 2 ihtimal var. Ya alternatör şarj yapamıyor. Ama bence bu düşük ihtimal. Ya da mutlu akü dandik. Şarj alma kapasitesi düşük veya şarj tutamıyor.
Teşekkür ederim. Daha uzun gideceği doğru haklısınız. Ama aynı zamanda daha geç dolacaktır öyle değil mi ? Araçta kullanılan şarj dinamosu kaynaklı bu dolma işi istenen sürelerde gerçekleşmez ise akünün tam şarja ulaşmaması sıkıntı olabilir mi veya tesisat üzerinde daha uzun süreli yük sorun yaratır mı diye düşünüyorum aslında. Arabadaki şarj dinamosu ve tesisatın özelliklerini bilmeden tamamen teorik olarak soruyorum bunu. Servise de danışacağım gittiğimde.