0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2023 yılı mayıs ayında yani 3 ay önce taktırdığım 55'lik mutlu aküyü an itibarıyla garantiye yolladım, emanet akü takıldı. Bu akü belası arabayı sattıracak, 2018 corollaya geri döneceğim bu yüzden, az kaldı.
2019 model Corolla Hybrid'in aküsü henüz sağlam. Ama anladığım kadarıyla yakın zamanda bitecek.Merak ettiğim şu. Akü bitmesi durumuyla karşılaştığımızda hybrid arabaya akü takviyesi yapıp çalıştırabilir miyiz? Bana pek olmaz gibi geliyor. Bütün sistemi kucağa almayalım. Araç kapalı otoparkta duruyor. Ne çekici girebilir, ne iterek çıkartılabilir. Sabah bindik, akü bitmiş çalışmıyor. Ne yapabiliriz akücüye gidene kadar? Akücüyü mü çağıracağız?
Temmuz 2020 çıkışlı aracımın aküsünü garantisi bitmeden değiştirmeyi denedim ne Mutlu bayi nede Toyota kabul etmedi. Mutlu bayinin ölçümüne göre akü miadını doldurmuş artık değişimi yetkili servisler yapıyor dedi, yetkili servise gittim ellerinde bir cihazla ölçtüler değişim yazmadığı için sıkıntı yok denildi gönderdiler. Samsundayım ve havalar şuan için ılıman geçiyor ayrıca kapalı otopark olduğu için şimdilik sorun yaşamadım aküden yana ama her an tedirginlik yaşıyorum. Kışı çıkartayım diye çok direttim ama olacak gibi değil sanırım hafta sonu bi ölçüm yaptırayım duruma göre mecbur cepten değişeceğim artık. Bu aracı almaktaki amacım akü, lastik, balata vs. masraflarını yaşamamak içindi ama 40 bin km olmadan yine başladığımız yere döndük Dün aracıma bir müşteri çıktı 1 milyona çok git gel yaşadım ama kıyamadım yine satmaya
Ondan basit ne var Selman hocam servisin otoparkında 1 saat kadar araç stop halinde farları açık bırakın üstüne bide multimedya açın bakın nasıl değişim yazıyorlar aküye, çünkü akü bitmiş olacak.
Peki ben de bir soru sorabilir miyim? 2019 model aracın aküsü 1.5 yıl sonra (2021 başında) garantiden değişti. Şimdi tam 3.yılını doldurmuşken akü yine tekledi marş basmadı takviye ile çalıştırdım aracı. Araç 5 yıl garantili. Bu sebeple bir akü değişimi daha yapabilir miyim?