Gönderen Konu: 2019-2020 Yeni Kasa Corolla Akü Sorunu ve Akü Değişimi  (Okunma sayısı 57154 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019-2020 Yeni Kasa Corolla Akü Sorunu ve Akü Değişimi
« Yanıtla #80 : Mart 15, 2022, 20:43:36 »
2021 corolla aracim var gunluk kullaniyorum cok yatirmiyorum bazen mars uzuyor bu yuzden mutlu aku bayisine gittim degerler normal gosteriyor fakat sag taraftaki aku gozundeki kimyasal digerlerine gore az ve usta akünün bozuk oldugu soyledi , toyota bayisine gittim bu durumdan bahsettim showromdaki araca baktik onunda ayni sekilde sag gozdeki kimyasal az , sizlerin aku sivilari nasil acaba
Eksik olan gözlere saf su ilavesi yapın ve asit seviyesini ölçtürün eksikse onuda tamamlarlar sorun olmaz,diğer araçların akü su seviyesi sizin için veya başka biri için bağlayıcı olmaz,zaten eksikse tamamlanması gerek,biz yıllarca ölü aküleri karbonat ile cola ile canlandırdık kullandık şimdiki ustalar neden eksiği yerine koymayı bilmiyor anlamış değilim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mart 15, 2022, 20:43:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mart 15, 2022, 22:49:55 »
Eksik olan gözlere saf su ilavesi yapın ve asit seviyesini ölçtürün eksikse onuda tamamlarlar sorun olmaz,diğer araçların akü su seviyesi sizin için veya başka biri için bağlayıcı olmaz,zaten eksikse tamamlanması gerek,biz yıllarca ölü aküleri karbonat ile cola ile canlandırdık kullandık şimdiki ustalar neden eksiği yerine koymayı bilmiyor anlamış değilim.

Diyarbakirda mutlu bayisine gittim abey araban sifir bisey olmaz iyi dedi başından savdi 😁 illa yolda kalmak lazim herhalde hayirlisi
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #82 : Mart 15, 2022, 23:11:24 »
Diyarbakirda mutlu bayisine gittim abey araban sifir bisey olmaz iyi dedi başından savdi 😁 illa yolda kalmak lazim herhalde hayirlisi
Kendinizde yapabilirsiniz,saf su alın bütün akücülerde satılır,bütün gözleri açın eksik olana ilave edin iş biter,yalnız gözün içindeki aktarma kanalını geçirmeyin bide çıplak el ile dokunmayın asit cildinize geçici zarar verir.

Mesaj Birleştirildi: Mart 15, 2022, 23:13:37
Tekrar söylüyorum fazla doldurmayın akü şarj yaptıkça ısınır fazla sıvıyı dışarı atar.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mart 16, 2022, 09:54:46 »
Aracı ilk çalıştırdığımda otomatik vitesle ilgili uyarıların da kaynağı buymuş diyorlar facebookta grupta. Bugün aradım randevu aldım cuamrtesi servisten. ölçeceklermiş. araç sabahları özellikle hava çok soğukken zor çalışıyor. akşamları da çalışırken farlar daha önce yandığından farların nasıl can çekiştiğini görebiliyorum. bakalım üzerine fark verip 50 ya da 55 amperlik taktırabilirim eğer mümkünse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Mart 16, 2022, 11:00:47 »
Servis aynısını takar,ama dışarıda bir sorun eğer akünün ayriyeten garantisi varsa belki işlem yapabilirler.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Mart 16, 2022, 13:31:44 »
En kötü servisten yazı alır Mutlu Bayiye giderim. Acaba 50 yada 55lik taksam sıkıntı çıkarırlar mı garanti ile ilgili?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mart 16, 2022, 15:16:52 »
En kötü servisten yazı alır Mutlu Bayiye giderim. Acaba 50 yada 55lik taksam sıkıntı çıkarırlar mı garanti ile ilgili?
Ben p.tesi günü garantiden yeni aküyü taktırdım. Yine 45 ah takıldı. Yeni akünün üstünde sadece Toyota yazıyor. Başka bir şey yazmıyor. Bundan dolayı hiçbir akücüye gitmedim. Akü markası yazsaydı sanayide şansımı deneyecektim. Olur da sanayide 50 veya 55 ah taktırırsanız da garantiyi etkilemez.

Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 16, 2022, 15:19:00[/time]
Sadece servisin takmış olduğu akünün garantisi, servis için bitmiş olur. Onu da değişim yapan yeni akünün garantisi karşılar.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Mart 16, 2022, 16:45:06 »
Teşekkürler cevaplar için. Geri bildirimde bulunacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Mart 24, 2022, 17:36:21 »
30 Haziran 2021 tescilli aracımın aküsü 1 gün ile değişme imkanı buldu.

Bugün akümü değiştirdim. Servis ölçüm yapmamız için aracı bırakmanız lazım dedi. Bunun üzerine mutlu akü bayiine gittim. 55 amperi 270 TL farkla taktırdım. Garanti tarihi de bugünden itibaren başladı.

1 Temmuz 2021 tescil tarihi olsaydı garanti kapsamında olmayabileceğini söylediler. Zira üzerindeki akülerin seri numaraları, firma tarafından hatalı kabul edilen akülerin seri numaraları ile uymuyormuş. Tescil tarihi ile ne ilgisi var pek anlamadım ama sorun çıkarılmamasına sevindim.

Akü takıldıktan sonra direksiyondan gelen robotik ses gitti. (Ki ben bu sesi kronik direksiyon sorunu sanıyordum) Araç kısa marşta bile çalışıyor, ki araç yeni bayiden çıktığında tam olarak böyleydi. Marş esnasında araç içi ışıklar ve farlar titremiyor artık.

Ama araç ilk çalıştığındaki uyarı sesi ve bilmemne etkin şeklindeki mesaj halen devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Mart 24, 2022, 18:08:58 »
Hayırlı olsun Ali bey 270 TL'ye yeni akü almış oldunuz,çok güzel.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Mart 24, 2022, 18:17:06 »
Teşekkür ederim. İnşallah bunda sorun çıkmaz artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #91 : Nisan 07, 2022, 23:12:43 »
30 Haziran 2021 tescilli aracımın aküsü 1 gün ile değişme imkanı buldu.

Bugün akümü değiştirdim. Servis ölçüm yapmamız için aracı bırakmanız lazım dedi. Bunun üzerine mutlu akü bayiine gittim. 55 amperi 270 TL farkla taktırdım. Garanti tarihi de bugünden itibaren başladı.

1 Temmuz 2021 tescil tarihi olsaydı garanti kapsamında olmayabileceğini söylediler. Zira üzerindeki akülerin seri numaraları, firma tarafından hatalı kabul edilen akülerin seri numaraları ile uymuyormuş. Tescil tarihi ile ne ilgisi var pek anlamadım ama sorun çıkarılmamasına sevindim.

Akü takıldıktan sonra direksiyondan gelen robotik ses gitti. (Ki ben bu sesi kronik direksiyon sorunu sanıyordum) Araç kısa marşta bile çalışıyor, ki araç yeni bayiden çıktığında tam olarak böyleydi. Marş esnasında araç içi ışıklar ve farlar titremiyor artık.

Ama araç ilk çalıştığındaki uyarı sesi ve bilmemne etkin şeklindeki mesaj halen devam ediyor.

Merhaba Ali bey, öncelikle yeni akünüz hayırlı olsun, 55 amperlik olması çok güzel olmuş.
Benim aracım 2021 Nisan tescilli, aküye dair rahatsız olduğum bazı konular var, hatalı üretim olduğu için mutlu akü arkasında durup değişim veya bir jest yapıyor mu? Böyle bir uygulamaları var mı? Servisle hiç uğraşmayayım bende. Benimki de hatalı üretim olabilir mi acaba?
Rahatsız olduğum konular; direksiyonun zaman zaman sert olması(aküden kaynaklı olduğunu düşünüyorum, besleyemiyor bence), aracı çalıştırırken aydınlatmalardan güç kesilmesi/titreme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Nisan 07, 2022, 23:50:27 »
Merhaba. Bence tarih itibariyle sorun yaşamazsınız. Mutlu bayide ölçüm yaptılar ve kendileri gördüler durumu. Ellerinde 45 amper yoktu. Olsaydı da önermediklerini söylediler. Araçta LPG olduğu için zaten yine yetersiz gelecekmiş. Siz de 55 amper takmalısınız bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Nisan 08, 2022, 20:43:37 »
Konuyu görünce yazayım dedim.

2019 model corollamız iki kez aküyü boşalttığı için geçenlerde servise gittim, garantiden aküyü değiştirdiler. 2 yıl 4 ay önce teslim almıştık aracı. Serviste kronik sorun olduğu söylendi. Yeni taktıkları akü 45 amper.
Ocak 2021 - Devam : 1999 Land Cruiser Prado 3.4 V6
Kasım 2019 - Devam : 2019 Corolla 1.6 Vision Multidrive S
Şubat 2019 - Şubat 2020 : 2017 Fortuner 4.0 V6 (şirket aracı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Nisan 08, 2022, 20:59:15 »
Konuyu görünce yazayım dedim.

2019 model corollamız iki kez aküyü boşalttığı için geçenlerde servise gittim, garantiden aküyü değiştirdiler. 2 yıl 4 ay önce teslim almıştık aracı. Serviste kronik sorun olduğu söylendi. Yeni taktıkları akü 45 amper.
Dışarıda değişim ysptırsanız daha iyi olurdu en azından 55 ve üstü takılırdı.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhaba
  • Kilometre: 9900
  • Model Yılı: '21
  • 84 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Nisan 09, 2022, 07:14:31 »
Ümit bey merhaba,
Bende 2019 Dream MDS var, araçta küçük çapta ses sistemi de var , araç 3 yıla yaklaşıp üzerindeki 45 Amper akü teklemeye başlayınca yaklaşık 1 ay önce akücü'ye gidip maximum kaç amper uyuyorsa onu takalım dedim.
Sonuç olarak yer darlığı nedeni ile Mutlu Akü'nün 55 Amperlik aküsünü takabildik.
Başka markaların ölçüsü uyan daha büyük amperli aküsü var mı bilmiyorum ama yeni akü alacak arkadaşların 45 Amper yerine en azından 55 Amperlik akü takması kesinlikle çok daha iyi olur.
2022 Toyota Corolla Dream Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 22222
  • 20 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Nisan 26, 2022, 17:17:41 »
merhabalar, öncelikle başlığı açan arkadaştan Allah razı olsun aküm bitti gidip aynısını alıcaktım ki bilgilendirici video gördüm.

şuan hala örnek verdiğiniz aküler mi uyuyor yoksa yeni amperi yüksek oraya sığan akü keşfettiniz mi.cevaplarsanız çok sevinirim hepsinin fiyatlarına tek tek bakıcam şimdiden teşekkülerimi sunuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Nisan 26, 2022, 17:41:31 »
Ne yazıkki en fazla 55 amper sığıyor. Tabi o da bazı markaların. Mutlu 55 amper akü sığıyor. Bir de Varta 52 amperi sığıyor. Galiba İnci 55 amperi de oluyordu; ama İnci aküden tam emin değilim.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Nisan 26, 2022, 17:49:07 »
merhabalar, öncelikle başlığı açan arkadaştan Allah razı olsun aküm bitti gidip aynısını alıcaktım ki bilgilendirici video gördüm.

şuan hala örnek verdiğiniz aküler mi uyuyor yoksa yeni amperi yüksek oraya sığan akü keşfettiniz mi.cevaplarsanız çok sevinirim hepsinin fiyatlarına tek tek bakıcam şimdiden teşekkülerimi sunuyorum
Hâlâ aynı kriterler geçerli zaten fazlasıda olmaz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Nisan 26, 2022, 18:10:09 »
Bende akuyle ilgili sorunlar yaşamıştım akü hemen bitiyor araç çalışmıyordu araç 3-4 gün calismazsa akü ya zorla çalıştırıyor yada yetmiyirdu bayi test edip şarj edip yolluyordu mutlu aküye durumu anlatmıştım bu serilerde sorun olduğunu söylemişti en fazla 52 lik mutlu akü sigiyordu bende 100 lira fark vererek o sorunu çözmüştüm
2011 şampiyonu TRABZONSPOR