Gönderen Konu: YENİ COROLLA YALITIM  (Okunma sayısı 21549 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: YENİ COROLLA YALITIM
« Yanıtla #20 : Eylül 21, 2020, 22:57:50 »
arkadaşlar aracımı alınca yalıtım yapacağımı söylemiştim . corolla dream hybrid aldım , durum şu şekilde ;

bagajdan başladım , sökmek çok kolay. tabiki en ufak bir yalıtım yok. ben ctk nın ürünlerinden aldım. hatta dominatör aldım kullandum. tavsiyem dominatör almayın. çok kalın , uygulaması zor. bagaj için titreyen metallere titreşim yutucudan yapıştırdım. bitümlü malzeme olduğundan tandık gelebilir ama uyguladıktan sonra çatı malzemelerine göre baya baya sert kalıyor. benimde istediğim bu idi. güneş altında ısıtıp uyguladım , yoksa işim zordu..  bagaj da davlumbazları yaptım ama daha önemlisi yedek lastiğin konulduğu bölüm ve iki davlumbaz arasındaki düz metaller. dış sac ile bagaj arasında kalan araya dikkat etmek gerek. oradan da ses alacağı kesin. ben bildiğiniz cam yünü ile doldurdum. her yere 0.9 cm kauçuk sünger serdim.

arka cam altı : bu bölümde subwofer için kocaman açıklık var. ayrıca ince sac metal. bol bol malzeme için yer var. keçe keuçuk sünger ve titreşim sönümleyiciler ile güzelce yalıttım.

bagaj kapağını yalıttım. sesi çok hoş oldu. içine cam yünü koydum. eko gitti. plakanın arkasına da süngerler yerleştirdim. şuan istediğim toklukta kapanıyor.

kaput altına yapacak fazla bir şey yok. ben orjinal gibi olsun diye izalatör almıştım. altına da kauçuk sünger geçtim. boşlukları cam yünü ile doldurdum. şuan motor sesi daha derinden geliyor. tavsiye ederim.

kapılar : belki en önemli nokta kapılar. çünkü en ufak bir yalıtım maddesi bile yok. keçe bile yok. hiç bir şey koymamışlar. ben akustik sünger , titreşim sönümleyiciler ve kauçuk sünger ile kapladım. mükemmel oldu. arabanın havası değişti.

taban kısmını yapmak istediğim. koltukları sökemedim. hem garp bir yıldız anahtar istiyor hemde çok sıkı takmışlar , yalama ettim yine açamadım. yakında orayı da yaparım.

toyotanın kesinlikle yalıtıma ihtiyacı var. resim video falan çekmedim ama 4 tam gün çalıştım. güzel de oluyor gibi. toplam maliyeti 4000 civarına gelecektir. arabanın segment atladığını hesap edersek çok büyük bir ödeme değil bence..

Anıl bey aracınız hayırlı olsun. çok güzel iş yapmışsınız.   Keşke yaptığınız işleri arada bir fotograflasaydınız.
Ben de kendi Corolla'ma yalıtım yaptım.  CTK sandwich kullandım, uygulaması diğer ürünlere göre kolaydı.  Açtığım konunun linkini aşağıda paylaşıyorum, bir göz gezdirin isterseniz.  Taban için fikir verebilir. 
Bu arada kullandığınız cam yünü nedir?  Markası veya linki var mı? 

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=90550.0

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 21, 2020, 22:57:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 22, 2020, 08:22:57 »
Anıl bey aracınız hayırlı olsun. çok güzel iş yapmışsınız.   Keşke yaptığınız işleri arada bir fotograflasaydınız.
Ben de kendi Corolla'ma yalıtım yaptım.  CTK sandwich kullandım, uygulaması diğer ürünlere göre kolaydı.  Açtığım konunun linkini aşağıda paylaşıyorum, bir göz gezdirin isterseniz.  Taban için fikir verebilir. 
Bu arada kullandığınız cam yünü nedir?  Markası veya linki var mı? 

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=90550.0

Konunuzun takipçisiyim. Keşke iki konu birleştirilse.

Ben yapı marketlerinden bir sarım sarı cam yünü aldım. çok kullanılan vebulunması çok kolay bir üründür.  sadece taş yünü almayın , hiç esnemiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 22, 2020, 09:18:29 »
Cam yünü zaman içinde tozlaşır ve dökülür , ıslanırsa da tüm özelliğini kaybeder , pek tavsiye edilmez . Evler için o malzeme , dış cephe veya çatı izolasyonunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Eylül 23, 2020, 08:58:06 »
Cam yününün sıkıntıları var , su almayacak yerlere yapmak şart. Su tutarsa nemden dolayı çürümeye sebep olabilir.
Ben cam yününü boşluk doldurmak için kullanıyorum. Akustik süngerin giremediği yerlerde işe yarıyor.

Şuan aracın tabanını yapıyorum. Taban aracın en çok titreşim alıp gürültü yapan yeri olduğundan olabildiğince kalın malzeme kullanmak lazım. Ctk pratic ürünü vardı. Üç kat geçtim ama tam istediğim tokluğu sağlamadı. Belki aracın altından da pütür atsak güzel olabilir.

Araca uygulanan fabrikasyon yalıtımı da beğenmedim. Ağır değil. Esnek değil. Üstelik hava boşlukları kalmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Eylül 24, 2020, 08:46:32 »
https://urun.n11.com/diger/dbmat-titresim-son-agir-bariyer-arac-ses-yalitimi-bituself-P323303310
Ben karavan yaptım ve izolasyon işlerini bu firmanın ürünleriyle hallettim , gayet başarılı hem kendinden yapışıyor hem de kokmuyor. Firma iletişimi de başarılı , çok hızlı kargoluyor. 1 seneden fazladır da herhangi bir bırakma vs. olmadı. Motor kaputunu da içten kapladım , fark etti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 24, 2020, 10:58:51 »
https://urun.n11.com/diger/dbmat-titresim-son-agir-bariyer-arac-ses-yalitimi-bituself-P323303310
Ben karavan yaptım ve izolasyon işlerini bu firmanın ürünleriyle hallettim , gayet başarılı hem kendinden yapışıyor hem de kokmuyor. Firma iletişimi de başarılı , çok hızlı kargoluyor. 1 seneden fazladır da herhangi bir bırakma vs. olmadı. Motor kaputunu da içten kapladım , fark etti.
En güzel özelliği yanmaz olması, Tayfun hocam ürün esnekmi kaput içerisindeki çıkıntılara sıvanır şekilde yapışıyormu.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Eylül 24, 2020, 14:15:50 »
Taban ve kaput için olanları kalın bir malzeme ve yoğun , ince ayrıntılara giremez doğal olarak. Ama yapışıyor. Köpüklü olanları var tavan ve kapılar için , onlar her türlü şekli alıyor, daha esnek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 24, 2020, 17:09:39 »
bende cadence kullandım izolasyon malzemesi yani iyi mi bilmiyorum ama kapıları onunla kaplattım.şimdide tabanı komple yaptırmayı düşünüyorum 2000 lira istediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 24, 2020, 18:16:31 »
Taban ve kaput için olanları kalın bir malzeme ve yoğun , ince ayrıntılara giremez doğal olarak. Ama yapışıyor. Köpüklü olanları var tavan ve kapılar için , onlar her türlü şekli alıyor, daha esnek.
Kaputa yaptığınız izalasyon için görüntü varmı elinizde.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 25, 2020, 09:08:11 »
Şurada https://www.gezenbilir.com/konu/doblo-cargo-maxi-xl-icin-muhtemel-proje.122481/ tüm ayrıntılarını adım adım anlattım , okumak isterseniz , fotoğraflarıyla var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 25, 2020, 11:03:36 »
Şurada https://www.gezenbilir.com/konu/doblo-cargo-maxi-xl-icin-muhtemel-proje.122481/ tüm ayrıntılarını adım adım anlattım , okumak isterseniz , fotoğraflarıyla var.
Teşekkürler Tayfun bey,
Giriş için üyelik gerekiyor ama birkaç fotoğrafa baktım güzel iş çıkmış yaptığınız işleri burada uygun başlık altında toplanabilir,
Form arkadaşları içinde örnek olabilir bende projem var aracı satıp Doblo alma niyetim var bacanağa aldım bir Doblo,Ankara'daki bacanktada Doblo var o çok güzel bir sistem yaptı tamamen kendi imkanları ile.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 25, 2020, 11:57:26 »
 :lol: Bilemedim , Toyota forumunda Doblo başlığı açmak  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 25, 2020, 12:39:59 »

Valla hayran kaldım, elinize emeğinize sağlık. Tam da benim aklımda olup 2. araç alamadığımdan girişemediğim bir mini camper projesi. 11 sayfanın tamamını tek seferde okudum.
Diğer forumlar ya da gruplar gibi bağnaz kullanıcı kitlemiz yok çok şükür. :) Sizin deyiminizle dandik bir araç da olsa Doblo, bu kadar emek burada da paylaşılsa güzel olurdu.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 25, 2020, 15:25:32 »
Hem paylaşım için teşekkürler hemde  admine E-210 başlığı açtığı için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Eylül 25, 2020, 22:24:27 »
Abi neden olmasın bizim form çok yönlü bir form çok seviyeli ve herşeyin seviyeli bir şekilde tartışıldığı nezih ortam barındırıyor ben kimsenin yüzünü görmesemde herkesi kendime yakın hissediyorum ve bu formdan sadece araç anlamında değil her anlamda çok bilgi edindim,

Şuraya Selman beyi etiketleyelim @Selman Yalçın (18649)
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=68690.msg1106380#msg1106380
Ne güzelde oluyor işte örnek.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 29, 2020, 09:05:47 »
Abi neden olmasın bizim form çok yönlü bir form çok seviyeli ve herşeyin seviyeli bir şekilde tartışıldığı nezih ortam barındırıyor ben kimsenin yüzünü görmesemde herkesi kendime yakın hissediyorum ve bu formdan sadece araç anlamında değil her anlamda çok bilgi edindim,

Şuraya Selman beyi etiketleyelim @Selman Yalçın (18649)
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=68690.msg1106380#msg1106380
Ne güzelde oluyor işte örnek.

Teşekkür ederim Ümit Bey. Bende bu formu kendime çok yakın hissediyorum, ilk aracım corollaydı ve dediğiniz gibi yüzünü görmesem de buradaki mükemmel insanlarla tanışmaya vesile oldu bu forum. Geçmişte ilk Accordumuda paylaşmıştım burada ondan sonraki Astrayı da. https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=87988.msg1107945#msg1107945

Yakında birde yeni corsa ile ilgili bir başlık açacağım inşallah :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 29, 2020, 17:13:18 »
yalıtım işini bitirdim arkadaşlar. İlk izlenim kötü , keşke bukadar hiç uğraşmasaydım dedim. Fazla bir fark hissetmedim. Sadece camlardan rüzgar sesi aldığını fark ettim. Bu iyi gibi görünse de ben yalıtımdan çok memnun kalmadım. 
Aracın sacına fabrikasyon atılmış malzeme üzerine kaplama yaptım. Bence bu da önemli bir etmen. çünkü sacın titreşimini tam almadı gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 29, 2020, 17:47:17 »
yalıtım işini bitirdim arkadaşlar. İlk izlenim kötü , keşke bukadar hiç uğraşmasaydım dedim. Fazla bir fark hissetmedim. Sadece camlardan rüzgar sesi aldığını fark ettim. Bu iyi gibi görünse de ben yalıtımdan çok memnun kalmadım. 
Aracın sacına fabrikasyon atılmış malzeme üzerine kaplama yaptım. Bence bu da önemli bir etmen. çünkü sacın titreşimini tam almadı gibi..
Sonuçta  önemli bir yol alınmıştır, o uğraş boşa gitmemiştir. Sadece ses kavramını iyi incelemek gerekir. Bununla ilgili bir analiz çalışması yapmıştım. Detaya kısaca girmeye çalışırsak, oluşan sesi kaynağında, oluşmasını önlemek önemli bir yaklaşımken, bunun sağlanamadığı noktalarda, sesin belli bölgelere ulaşmasını ya da frekansını değiştirerek ulaştırmayı sağlamak amaç. Entropi yaklaşımını düşünürsek, konuda bahsedilen ve oluşan ses, enerjinin dönüşümü ile ortaya çıkan ve fayda sağlamayan, istenmeyen bir enerji türüdür.
Rüzgar sesi, daha çok dış aynalar ve A sütunu kaynaklı oluştuğunda araç içine daha çok yansımakta. A sütunu eğimi arttıkça, ses oluşturma potansiyeli azalmakta. Yine ön lastiklerin zemine temas noktasına yakın bölümleri de ses oluşumunda (ayrıca aracın hava sürtünmesinde ve yakıt tüketiminde) olumsuz etkisi olmakta.
Özellikle karoser birleşim noktalarında, aracın gidiş yönüne göre, aerodinamik etkiler düşünülerek, öndeki aksam ile arkasındaki arasında, birleşme noktalarında belli farklar olması, olası eklem yerleri rüzgar seslerini de engelleyecektir.
Camların kalınlığı da dış aksamda oluşan sesin iç aksama ne oranda yansıyacağı üzerinde etkilidir. Bazı sınıftaki araçlarda standart ya da opsiyonel olarak bununlar ilgili özellikler mevcut. Yine ses yalıtımında etkili cam filmleri de olduğunu biliyorum ancak bu filmleri tecrübe etmiş kişilerden bilgi almak faydalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 29, 2020, 23:54:56 »

Aslında sadece rüzgar sesi kaldıysa, yalıtım işini büyük oranda halletmişsinizdir diye düşünüyorum.  Müzik sisteminizde bir değişim hissetmediniz mi? Müzik ses düzeyini yine eskisi gibi mi açıyorsunuz?

Bu arada aracın tavanını yalıtım yaptınız mı?  CTK'nın youtube kanalında, eleman ilk yalıtımı tavana yapıyor.  Şöyle bir açıklaması var,  "insanlar yalıtım işinde genelde tavanı es geçerler, sadece yağmur sesi geleceğini düşünürler.  Halbuki, tavan geniş bir yüzeydir,  aracın diğer bölgelerinden gelen her türlü titreşimi, tıpki büyük bir hoparlör gibi  gürültüye çevirir ve kabin içine iletir" diyor.
Bunun üzerine açıkcası ben de tavana   yalıtım yapmaya karar verdim.  haftasonu zaman bulup yaparsam,  fotograf ve izlenimlerimi paylaşırım. 

bir de yol sesini biraz daha kesmek için,  çamurluk içlerine de CTK premium uygulayacağım.   Kendi açtığım konuya halledince yazıyor olacağım.

Son olarak, "Aracın sacına fabrikasyon atılmış malzeme üzerine kaplama yaptım"  dediğiniz  kaplama malzemesi  nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ekim 01, 2020, 15:57:38 »
Aslında sadece rüzgar sesi kaldıysa, yalıtım işini büyük oranda halletmişsinizdir diye düşünüyorum.  Müzik sisteminizde bir değişim hissetmediniz mi? Müzik ses düzeyini yine eskisi gibi mi açıyorsunuz?

Bu arada aracın tavanını yalıtım yaptınız mı?  CTK'nın youtube kanalında, eleman ilk yalıtımı tavana yapıyor.  Şöyle bir açıklaması var,  "insanlar yalıtım işinde genelde tavanı es geçerler, sadece yağmur sesi geleceğini düşünürler.  Halbuki, tavan geniş bir yüzeydir,  aracın diğer bölgelerinden gelen her türlü titreşimi, tıpki büyük bir hoparlör gibi  gürültüye çevirir ve kabin içine iletir" diyor.
Bunun üzerine açıkcası ben de tavana   yalıtım yapmaya karar verdim.  haftasonu zaman bulup yaparsam,  fotograf ve izlenimlerimi paylaşırım. 

bir de yol sesini biraz daha kesmek için,  çamurluk içlerine de CTK premium uygulayacağım.   Kendi açtığım konuya halledince yazıyor olacağım.

Son olarak, "Aracın sacına fabrikasyon atılmış malzeme üzerine kaplama yaptım"  dediğiniz  kaplama malzemesi  nedir?

Merhaba ; ben de tavan yalıtımını yaptım. tavanda rüzgar sesine yönelik üç parça yalıtım var. sünger veya keçe değil. elyaf gibi . ön tarafta yaklaşık 30 cm büyüklüğünde. arkalarda da var. ben bunları sökmedim. üzerine sünger kapladım. ve akustik sünger geçtim. tavana yaptığım yalıtım gerçekten arabayı değiştirdi. kapılara yapılan yalıtımdan sonra arabada tınlama var idi. tavanı yaptıktan sonra bu yok oldu. gerçekten sacı ince. büyük bi yüzeyi var. ayrıca titreşimini engellemek için çok uğraştım. toyota normalde metal metal arası çektiği silikonu çok yumuşak kullanmış. tavan biraz dertli bir iş , el tutamaçları sökmek aslında çok kolay iken ben çok zorlandım. aklınızda kalsın , küçük kapakçığı geri çekince kolu kendinize çekince geliyor. benim gibi yapmayın.

Ben ses sistemi için minik pionerin amfisini bağladım. ses daha netleşti , baslar güçlendi. yalıtımdan ziyade hoparlörün değişmesi şart. kapı içine akustik sünger yapmıştım ve sesi toklaştırdı. fakat istediğim sesi alamadım. megafona benzer bir tınısı var hoparlörlerin. kağıt çünkü. yalıtımdan fazla birşey beklemeyin.

rüzgar sesi için henüz bir düşüncem yok. araç sonuçta 500 km de. belki cam filmi yaptırırım. ama onunda rüzgarı keseceğini düşünmüyorum. ayrıca karartılmış cam filmi benim hoşuma gitmediğinden ışığı kesmeyecek bir şeyler bulmak lazım. şenkaya ilçesinde bu işler zor..

yalıtım için söylemem gereken çok şey var ama yaptığım yalıtımlar genel olarak arabayı topardı. kapı tavan taban dan ses azaldı. ama aracın ulaşamadığım yerlerinden ses geliyor. ben teker davlumbazlarından şüpeleniyorum. yakında pütür attırırım. sonuçları aktarırım..