0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar aracımı alınca yalıtım yapacağımı söylemiştim . corolla dream hybrid aldım , durum şu şekilde ;bagajdan başladım , sökmek çok kolay. tabiki en ufak bir yalıtım yok. ben ctk nın ürünlerinden aldım. hatta dominatör aldım kullandum. tavsiyem dominatör almayın. çok kalın , uygulaması zor. bagaj için titreyen metallere titreşim yutucudan yapıştırdım. bitümlü malzeme olduğundan tandık gelebilir ama uyguladıktan sonra çatı malzemelerine göre baya baya sert kalıyor. benimde istediğim bu idi. güneş altında ısıtıp uyguladım , yoksa işim zordu.. bagaj da davlumbazları yaptım ama daha önemlisi yedek lastiğin konulduğu bölüm ve iki davlumbaz arasındaki düz metaller. dış sac ile bagaj arasında kalan araya dikkat etmek gerek. oradan da ses alacağı kesin. ben bildiğiniz cam yünü ile doldurdum. her yere 0.9 cm kauçuk sünger serdim. arka cam altı : bu bölümde subwofer için kocaman açıklık var. ayrıca ince sac metal. bol bol malzeme için yer var. keçe keuçuk sünger ve titreşim sönümleyiciler ile güzelce yalıttım. bagaj kapağını yalıttım. sesi çok hoş oldu. içine cam yünü koydum. eko gitti. plakanın arkasına da süngerler yerleştirdim. şuan istediğim toklukta kapanıyor.kaput altına yapacak fazla bir şey yok. ben orjinal gibi olsun diye izalatör almıştım. altına da kauçuk sünger geçtim. boşlukları cam yünü ile doldurdum. şuan motor sesi daha derinden geliyor. tavsiye ederim. kapılar : belki en önemli nokta kapılar. çünkü en ufak bir yalıtım maddesi bile yok. keçe bile yok. hiç bir şey koymamışlar. ben akustik sünger , titreşim sönümleyiciler ve kauçuk sünger ile kapladım. mükemmel oldu. arabanın havası değişti. taban kısmını yapmak istediğim. koltukları sökemedim. hem garp bir yıldız anahtar istiyor hemde çok sıkı takmışlar , yalama ettim yine açamadım. yakında orayı da yaparım. toyotanın kesinlikle yalıtıma ihtiyacı var. resim video falan çekmedim ama 4 tam gün çalıştım. güzel de oluyor gibi. toplam maliyeti 4000 civarına gelecektir. arabanın segment atladığını hesap edersek çok büyük bir ödeme değil bence..
Anıl bey aracınız hayırlı olsun. çok güzel iş yapmışsınız. Keşke yaptığınız işleri arada bir fotograflasaydınız. Ben de kendi Corolla'ma yalıtım yaptım. CTK sandwich kullandım, uygulaması diğer ürünlere göre kolaydı. Açtığım konunun linkini aşağıda paylaşıyorum, bir göz gezdirin isterseniz. Taban için fikir verebilir. Bu arada kullandığınız cam yünü nedir? Markası veya linki var mı? https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=90550.0
https://urun.n11.com/diger/dbmat-titresim-son-agir-bariyer-arac-ses-yalitimi-bituself-P323303310Ben karavan yaptım ve izolasyon işlerini bu firmanın ürünleriyle hallettim , gayet başarılı hem kendinden yapışıyor hem de kokmuyor. Firma iletişimi de başarılı , çok hızlı kargoluyor. 1 seneden fazladır da herhangi bir bırakma vs. olmadı. Motor kaputunu da içten kapladım , fark etti.
Taban ve kaput için olanları kalın bir malzeme ve yoğun , ince ayrıntılara giremez doğal olarak. Ama yapışıyor. Köpüklü olanları var tavan ve kapılar için , onlar her türlü şekli alıyor, daha esnek.
Şurada https://www.gezenbilir.com/konu/doblo-cargo-maxi-xl-icin-muhtemel-proje.122481/ tüm ayrıntılarını adım adım anlattım , okumak isterseniz , fotoğraflarıyla var.
Bilemedim , Toyota forumunda Doblo başlığı açmak
Abi neden olmasın bizim form çok yönlü bir form çok seviyeli ve herşeyin seviyeli bir şekilde tartışıldığı nezih ortam barındırıyor ben kimsenin yüzünü görmesemde herkesi kendime yakın hissediyorum ve bu formdan sadece araç anlamında değil her anlamda çok bilgi edindim,Şuraya Selman beyi etiketleyelim @Selman Yalçın (18649) https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=68690.msg1106380#msg1106380Ne güzelde oluyor işte örnek.
yalıtım işini bitirdim arkadaşlar. İlk izlenim kötü , keşke bukadar hiç uğraşmasaydım dedim. Fazla bir fark hissetmedim. Sadece camlardan rüzgar sesi aldığını fark ettim. Bu iyi gibi görünse de ben yalıtımdan çok memnun kalmadım. Aracın sacına fabrikasyon atılmış malzeme üzerine kaplama yaptım. Bence bu da önemli bir etmen. çünkü sacın titreşimini tam almadı gibi..
Aslında sadece rüzgar sesi kaldıysa, yalıtım işini büyük oranda halletmişsinizdir diye düşünüyorum. Müzik sisteminizde bir değişim hissetmediniz mi? Müzik ses düzeyini yine eskisi gibi mi açıyorsunuz? Bu arada aracın tavanını yalıtım yaptınız mı? CTK'nın youtube kanalında, eleman ilk yalıtımı tavana yapıyor. Şöyle bir açıklaması var, "insanlar yalıtım işinde genelde tavanı es geçerler, sadece yağmur sesi geleceğini düşünürler. Halbuki, tavan geniş bir yüzeydir, aracın diğer bölgelerinden gelen her türlü titreşimi, tıpki büyük bir hoparlör gibi gürültüye çevirir ve kabin içine iletir" diyor.Bunun üzerine açıkcası ben de tavana yalıtım yapmaya karar verdim. haftasonu zaman bulup yaparsam, fotograf ve izlenimlerimi paylaşırım. bir de yol sesini biraz daha kesmek için, çamurluk içlerine de CTK premium uygulayacağım. Kendi açtığım konuya halledince yazıyor olacağım. //www.youtube.com/watch?v=JuzmrU9xKA4 Son olarak, "Aracın sacına fabrikasyon atılmış malzeme üzerine kaplama yaptım" dediğiniz kaplama malzemesi nedir?