0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Elinize sağlık. Çok güzel olmuş. Maliyet ne kadar tuttu acaba ?
Maliyet en merak edilen kısımdır muhakkak ürünün paketinin maliyeti 50 dolar. 11 paket kullandım. Toplam 4bin liraya yakın bir maliyeti oldu. Biraz pahalı gelebilir. Ama dışarıda bu kalitede yapan birisi bu işlem için 8-10 bin civarı hatta 12 bin ücret istiyor. İnternet sitelerinde ucuza satılan çokça malzeme var. fakat onlar araç için değil, inşaat için üretilen yapı malzemeleri. Koku, yapışma sorunu, güvenlik, performans vs birçok açıdan +100bin tl'lik aracınız için pek de tavsiye edilmeyen ürünler. Onlardan kullansaydım 1000-1500 lira civarına belki daha azına bu işi halledebilirdim. Ama bu kadar emek harcayıp uğraşmışken kaliteli malzeme kullanmamak tüm emeklerinizin çöp olmasına sebep olur. Tabiki bu iş hem bütçe hem tercih meselesi. Ben kendi açımdan baktığımda +120 bin lira olan aracıma 4 bin tl harcayarak üst segment konforu yaşamaya başladım. Kendi açımdan, Corolla'nın sorunsuzluğunu konforla buluşturdum.
Merhaba Burak bey ürünü nasıl tedarik edebilriz? Size özel mesaj gönderemedim.
Merhaba elinize sağlık bende ctk yı baya araştırmıştım Youtube da arabacı adamlar var kaan iki leona da yapmıştı yalıtımı. CTK kaliteli bir malzeme ukraynalılar çılgın gibi yalıtım yapıolar arge leri bu konuda baya iyi.Ben ön iki kapıya uyguladım ama CTK değil DB ses yalıtım dan aldım malzemeleri.Aslında CTK kullanmak istiyordum ama nasip olmadı benim kulandığım malzeme üstüne birde sünger yapıştırdım ctk gibi kaliteli değil kalan yerlere bende ctk yapmak isterim sizin selamınızla indirim alabilirsek tabi güzel olur .
Tekrar Merhabalar Burak bey,Alp bey ile görüştüm selamını söyledim çok ilgilendi ve yardımcı oldu sizden iyi olmasın. Fakat benim yalıtım yapacağın araç anadol ve 6 m2 ürün almam gerekiyor fiyat da yüksek kalıyor. Sandwich modeli gerçekten çok güzel bemde ikinci bir alternatif ürettim. Sandiwich yerine 2 kutu rulo halinde CTK pratik alsam tüm yüzeye tek kat önce onu yapsam sonrada üzerine flexi sünger yapsam nasıl olur maliyet yarının altına düşüyor sizin fikriniz nedir?n11.com'dan Flexi Yanmaz Oto Ses Yalıtım Süngeri Yapışkanlı 100cmx 5mt (5m2) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!https://urun.n11.com/ses-yalitimi/flexi-yanmaz-oto-ses-yalitim-sungeri-yapiskanli-100cmx-5mt-5m2-P357270840
Tavana el attım bugün CTK, bir araca yaptığı yalıtımı videoya almış, ilk olarak eleman tavanı yalıtım yapıyor ve şöyle diyor; “insanlar araçlarına yalıtım yaparken tavanı es geçerler, halbuki tavan sesin kaynağı olmasa da tıpkı büyük bir hoparlor gibi aracın diğer yerlerinden gelen titreşimi gürültüye çevirirek kabin içine verir. O yüzden es geçilmemeli”Dediği mantıklı geldi, ben de işe giriştim.İlk kat Ctk premium 1.8mm, 2. Kat wavefix 15mm yalıtım malzemesi kullandım.Tavanı söktüm ama tam indirmedim. Tam çıkarmadığım için yaparken biraz zorladı ama hallettim.Buyrun resimler;Orjinal hali:Sadece elyaf gibi bir malzeme koymuşlar ara ara.ilk kat: ctk premium 1,8 mmÜzerine 15mm Ctk wavefixToparlaması geç saate kaldı. Yarın bir test edecem inşallah
tavanı indirmeden mi yaptınız ? ayakta alkışlıyorum , bravo .
Akustik camlar varmış sanırım araçlar için onlardan da kullanmayı düşünüyor musunuz? Fiyatları hakkında bilgim yok , ne kadar etkili olur rüzgar sesine, dışarıdan gelen gürültüye bilemiyorum