Gönderen Konu: YENİ COROLLA YALITIM  (Okunma sayısı 21574 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: YENİ COROLLA YALITIM
« Yanıtla #80 : Ocak 21, 2022, 09:38:22 »
Bence güzel olur. Ama tavsiyemdir arabayı tekrar açtırmayın. Ucuz bir kauçuk süngeri bir de bariyer diye geçen plastik koyarsanız zaten yalıtımda yapabileceğiniz her şeyi yapmış olursunuz. Bir daha da uğraşmazsınız. sadece ayak basan yerlere bile serilse olur aslında. doğrudan gelen sesler zaten keçeyle engellenmiş. sonra davlumbazlara yaparsınız.
Arka kısım içinse sadece içten davlumbazlara yapılır. bir de arka çam altındaki kaplama altında gani gani yerler var. sonradan doldurup bagajdan gelen sesin yarısını halledersiniz. Başarılar dilerim, umarım dilediğiniz gibi olur.

Selam Anıl ,
Benim araç 2012 model ,zeminindeki halı ile silence mat malzemesinin görevini az da olsa görür gibi düşündüm o yüzden sadece bunu deniyim dedim.uzun yolda insanı asıl yoran uğultuyu biraz azaltsa bana yeter.asıl rahatsız eden beni koltuk :) onunda sanırım çözümü yok.gelişmelerden haberdar ederim.yol kameralarına da baktım hazır işçilik vermiş iken ama alpine f800pro vardı o da baya pahalı geldi (gerçi emsal markalar daha pahalı) bakalım merak ediyorum.bu arada davlumbaza yaptırmayı düşünmüyorum(şimdilik) .bu arada dominator aracın zeminine 24-25 kilo ek olarak geliyor(sadece kabin zemini).

Mesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2022, 20:21:15
6 saat uğraşıdan sonra bitirdik,döşemenin altında zaten şu izolasyon malzemesine benzeyen süngerler olduğu için şimdilik ben ek yaptırmadım yani sadece dominator 4mm kullandırdım.
çok kısa mesafe sürdüm ancak müthiş daha tok ve ufak tefek sesler gitti.ilk start anında bile farkı hissettim.
tabi uzun yolda kullanınca tekrar güncellerim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ocak 21, 2022, 09:38:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ocak 21, 2022, 21:47:05 »
Hayırlı olsun, sesin uğultusu sorunsa bence güzel olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ocak 23, 2022, 02:10:11 »
Hayırlı olsun Barış hocam. Nerelere uyguladınız?  sonuç nasıl? memnun kaldınız mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Ocak 24, 2022, 01:23:56 »
Selam
Daha önce kapılara yapmıştım ,bu sefer komple zemine dominator 4mm ile kaplattım.mğthiş daha tok oldu araba tabi ben üzerine mat ile kaplatmadım henüz onu düşünüyorum :) yani alttan gelen egzos sesi ciddi anlamda kesildi.ancak kafama takılan bir şey var foto yükleyebilirsem ben koltuğun oturduğu kısımlarında kaplattım sadece vidaların oturduğu yerleri kare şeklinde kestirdim.zeminden mi koltuktan mı sanki sertleşti biraz ama emin değilim.

https://imageshack.com/i/pn7AQM0Gj

https://imageshack.com/i/poV9Zvv4j

https://imageshack.com/i/pnzshrpcj

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ocak 24, 2022, 15:35:28 »
sertleşen nedir?   koltuk vidalarının yerini kesmeniz sorun olmaz. gayet iyi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Ocak 24, 2022, 17:52:34 »
sertleşen nedir?   koltuk vidalarının yerini kesmeniz sorun olmaz. gayet iyi görünüyor.
Yani koltuk sert gibi geldi ama belki zeminden dolayı öyle hissediyorumdur.Bu arada fotoları CTK Türkiyeye de yolladım.bir sıkıntı yok dendi.Bundan sonra belki silencemat yaparım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Eylül 02, 2025, 09:41:03 »
merhaba, e210 2019 corolla aracımda arka taraftan tıkırtı geliyordu( plastik bir tükenmez kalem ile sac kısma hafifçe vurduğunuzu hayal edebilirsiniz) sağ emniyet kemeri kutusundan geldiğini düşünmüştüm, bagajın içine girip ses yapabilecek olan 3 emniyet kemeri muhafazasının aralarına kağıt sıkıştırıp sabitledim fakat ses kesilmedi. bunun üzerine pandizotu söktüm sesin kaynağı bagaj açma telinin geçtiği kablo düzgün sabitlenmemiş. fotoda mavi renkli çember içinde gösterdim. tüylü bantla kabloyu sardım plastik kelepçe ile uygun yerden sabitledim ses kesildi, açmışken Noise Off Bee Araç Izolasyonu malzemesi ile parça parça delikleri kapamadan kapladım. hepsi burada da birisi tek plaka satıyor yaklaşık 30 cm lik yeri yetiyor.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Eylül 02, 2025, 13:02:28 »
merhaba, e210 2019 corolla aracımda arka taraftan tıkırtı geliyordu( plastik bir tükenmez kalem ile sac kısma hafifçe vurduğunuzu hayal edebilirsiniz) sağ emniyet kemeri kutusundan geldiğini düşünmüştüm, bagajın içine girip ses yapabilecek olan 3 emniyet kemeri muhafazasının aralarına kağıt sıkıştırıp sabitledim fakat ses kesilmedi. bunun üzerine pandizotu söktüm sesin kaynağı bagaj açma telinin geçtiği kablo düzgün sabitlenmemiş. fotoda mavi renkli çember içinde gösterdim. tüylü bantla kabloyu sardım plastik kelepçe ile uygun yerden sabitledim ses kesildi, açmışken Noise Off Bee Araç Izolasyonu malzemesi ile parça parça delikleri kapamadan kapladım. hepsi burada da birisi tek plaka satıyor yaklaşık 30 cm lik yeri yetiyor.

Aynı ses benim arabada bile geliyor olabilir :) Bende bir kontrol edeyim..