0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kısmetse 2015 dizel corollamı satıp 22020 flame xpak bir corolla amayı düşünüyorum.maalesef test sürüşünü bulunduğum yerde pandemiden yaptırmıyorlar.rüzgar sesi ve yol sesi durumu nedir.wolksvagen gurubu arabalarla kıyasla aradaki fark nedir.
valla tam adamına sordunuz..şuan 2018 superb var , hybrit corolla alacağım gibi ..yalıtım işi de bende hastalık. isterm ki teneke sesi gelmesin yolda uçar gibi gideyim falan ...hybrit alacağım diye seviniyordum ama bugün arkadaşımın sıfır aldığı 2019 vision paket arabasını inceledim. canım biraz sıkıldı açıkçası. yeni arabalarda gerçekten yalıtıma önem vermiyorlar. hatta superb den bile memnun değildim. toyota ise tam teneke gibi. yalıtım hiçbir yerinde yok. fabrikanın sıktığı bir madde ile tabanı yalıtmışlar , üzerine de incecik keçe koymuşlar. tırnağımla dokunduğum her yer tıngırdıyor. özellikle bagaj felaket. aracın iç sesinin çoğu da bagajdan geliyor. ben motor sesi yalıtımını sevmiştim ama düşününce yol sesinden motor sesi duymadığımı anladım. tek bir test herşeyi anlatmaya yeter ; arabanın kolçağını yukarıdan bırakın kapansın. kapandıktan sonra bir yerlerden metal tınısının geldiğini hissedeceksiniz. kısaca aracın her yerinin yalıtılması gerekiyor. Ki nasip olur da alırsam , ilk işim evin önünde yalıtım yapmak olacak inşallah.
bence iç kabin ve bagaj komple boşaltılıp önce bitüself sonrada akustik sünger uygulanmalı,çok faydası olur(bence) özellikle almayı düşündüğünüz aracı test ettim aşırı yol sesi alıyordu tekerlekler bridgestone du ne kadar etken bilemem ama yalıtım problemi olduğu kesin
motorun tork u çok düşük. aktarmada sorun varmış gibi bir his veriyor.
Bu tanıma kesinlikle katılıyorum, hiç atik bir araç değil .. Ancak motor sesi konusuna katılmıyorum, kaput altında izolasyon malzemesi olmamasına rağmen motor sesi hiç rahatsız edici boyutlarda değil bence.. Hybrid araçlar ş.içi için tasarlanmış düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon odaklı araçlar.. Bu araçların size verebilecekleri belli...Aracı almadan önce beklentilerinizin ve aracın vaadettiklerinin örtüştüğüne emin olmak önemli..
arkadaşlar aracımı alınca yalıtım yapacağımı söylemiştim . corolla dream hybrid aldım , durum şu şekilde ;.bagajdan başladım , sökmek çok kolay. tabiki en ufak bir yalıtım yok. ben ctk nın ürünlerinden aldım. hatta dominatör aldım kullandum. tavsiyem dominatör almayın. çok kalın , uygulaması zor. bagaj için titreyen metallere titreşim yutucudan yapıştırdım. bitümlü malzeme olduğundan tandık gelebilir ama uyguladıktan sonra çatı malzemelerine göre baya baya sert kalıyor. benimde istediğim bu idi. güneş altında ısıtıp uyguladım , yoksa işim zordu.. bagaj da davlumbazları yaptım ama daha önemlisi yedek lastiğin konulduğu bölüm ve iki davlumbaz arasındaki düz metaller. dış sac ile bagaj arasında kalan araya dikkat etmek gerek. oradan da ses alacağı kesin. ben bildiğiniz cam yünü ile doldurdum. her yere 0.9 cm kauçuk sünger serdim. arka cam altı : bu bölümde subwofer için kocaman açıklık var. ayrıca ince sac metal. bol bol malzeme için yer var. keçe keuçuk sünger ve titreşim sönümleyiciler ile güzelce yalıttım. bagaj kapağını yalıttım. sesi çok hoş oldu. içine cam yünü koydum. eko gitti. plakanın arkasına da süngerler yerleştirdim. şuan istediğim toklukta kapanıyor.kaput altına yapacak fazla bir şey yok. ben orjinal gibi olsun diye izalatör almıştım. altına da kauçuk sünger geçtim. boşlukları cam yünü ile doldurdum. şuan motor sesi daha derinden geliyor. tavsiye ederim. kapılar : belki en önemli nokta kapılar. çünkü en ufak bir yalıtım maddesi bile yok. keçe bile yok. hiç bir şey koymamışlar. ben akustik sünger , titreşim sönümleyiciler ve kauçuk sünger ile kapladım. mükemmel oldu. arabanın havası değişti. taban kısmını yapmak istediğim. koltukları sökemedim. hem garp bir yıldız anahtar istiyor hemde çok sıkı takmışlar , yalama ettim yine açamadım. yakında orayı da yaparım. toyotanın kesinlikle yalıtıma ihtiyacı var. resim video falan çekmedim ama 4 tam gün çalıştım. güzel de oluyor gibi. toplam maliyeti 4000 civarına gelecektir. arabanın segment atladığını hesap edersek çok büyük bir ödeme değil bence..
Anıl Bey, anlatımınız için çok teşekkür ederim. Kapı konusunda ben de şikayetçiyim. Özellikle de yağmurlu havalarda kapı direklerinde ve kapı alt kısmında yağmur ve su ses çok geliyor. Bu kısımlara yaptıklarınızı ayrıntılı anlatmanız mümkün mü?
hiç yağmurlu havada kullanmadım. henüz nasip olmadı 300 km deyiz. kapıların alt sacları çok ince. ben normal yalıtımı oraya da yaptım. kapı içinde kauçuk süngeri her yere yapıştırmak mümkün değil. el uzanmıyor veya kıvrımlardan dolayı malzeme girmiyor. ama yarım rulo şeklinde kapı altına kauçuk süngerimden koydum. ayrıca kapı menteşesi kısmına da konulabilir. camı açıp kapatmanız , ileride yapışkanın salmaması ve yağmur ,su almaması önemli. Ben bir de akustik sünger ekledim ki yankı olmasın. kapı kapandığında tek ses geliyor. eğer kapı içine yapamazsanız döşeme altında fersah fersah yalıtım yapacak yer var. uygulaması çok zor değil. söküp taktım ama kapılardan ses gelmiyor. ağırlaştırmak için döşemenin hemen ardına bituself malzemelerden de yapıştırdım. isterseniz bir video yaparım..