0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
... 30 yıldır silahla bitmeyen bir teröründe artık silahla bitemeyeceğinide anlamayanlara kızın.
Koruyacağımız değerler bir bir bedavaya satılırken ve herkes özelleştirme diye gururlanırken, vatan topraklarını pazarlamak için yasalar çıkartırmaya uğraşılırken, bırakın askerlikte satılık olsun. Hangi değeri koruyacak bu mehmetçik dimi zaten ya satılıyor ya peşkeş çekiliyor. Unutmayın Cumhuriyet ve Atatürkün temellerini attığı tüm değerler zabitlere (subaylara) emanettir. Afyonkarahisar konuşmasını hatırlayınız, okuyunuz.Yıpratılan bir asker Türkiye dışında herkesın işine gelir.
Denızcılık okulu mezunu olmam munasebetı ıle gemıde calısıyordum. Calıstıgım gemıler yabancı bayraklıydı ve yurt dısında calısan bır ıscı statusunde oldugumdan dovızlı askerlık ıcın gereklı prosedurlerı tamamlayıp calısma suremı doldurmaya calısıyordum. Bobregımde tas cıkıpta 6 aydan fazla Turkıyede kalmam gerekınce dovızlı askerlık hakkımı kaybettım. bıldıgım okul arkadaslarımın cogu dovızlı askerlık yaptı.Ben askere gıderken, vatan, mıllet, sakarya duygularıyla gıttım. Gıtım ama o duyguları bana susuz yutturdular. Ben askerlık yapmaya gıdıyorum derken afedersınız, kımseler ustune alınmasın kendını bılmez, cahıl, egolarını omrunun sonuna kadar tatmın edemeyecek kısılere hızmetcılık yapmaya gıtmısım.Gemılerde calısmam ve bır cok emeklı ust rutbelı ınsanlarla mesaı arkadası olmam bır sure sonra ısın akısını degıstırdı ama dıger askerlerı gordum orda. Okulumdan benden once mezun olumus arkadasım da gelmıs askere dusmus cıkarma gemısıne adam kısın ortasında ayaz var elınde bır kova su bır de bez sıkıp sıkıp gemının guvertesı, alabandası her yerını sılmeye calısıyor. Eller, kollar, yuz olmus mos mor. Bu adam okulunu bıtırmıs kaptan olmus, amerıkada master yapmıs. Reva mı? Askerlık bu gıbı adamların gemıyı sılmesı mı? Gemı guvertesı sılınce ne oluyor? He tabı unutmadan, guverteyı sılıpte bez ızı bırakırsan artık dayakmı yersın yoksa ceza nobetımı bahtına. Yaptıgım askerlık boyunca 3 kez atıs talımıne gıdıp 15 adet kursun sıktım. Sımdı sılahı versler elıme anca bavul gıbı tasırım. Ben yaptım askerlıkte vatan sever mı oldum, dovızlı askerlık yapsaydım hayın mı olurdum?Ben vatanımı cok sevıyorum. Bugun vatan elden gıdıyor desınler hemen kosarım. En buyuk faydam meslekı tecrubelerımı vermek olur, zıra elıme sılah verseler muhtemelen tek kursun sıkmadan hakkı rahmetıme kavusurum. Profesyonel askerlık, dolayısı ıle bedellı askerlık bence zamanında ve dogru bır karardır. Zengınle fakır ayrımı dıyoruz. Zengınle fakır arasında bu fark ne zaman kapanmıstıkı? Parası olan o ve ya bu sekılde torpılını yapıp zaten farkını gosterıyor. Kaldıkı zengınle fakır arasında tum farklar kapanmıs, sadece bu kalmıs gıbı dusunuyorsunuz. Oglum var 3 aylık, kendı adıma askerde gorduklerımden oturu onu askere gondermek ıstemem. Adamlar bana gunde 2 saatlık uykuyla saygı nobetı adı altında aylarca kursunuz sılahla nobet tutturdular. Dusunun artık o kursunu onlara sıkarız endısesı ıle kursunsuz nobet... Ettıklerı zulmun de farkındalar yanı... Saygı nobetıde ne bılıyor musunuz? Icınde farklı kıdemlerde 3 astsubayın oldugu 2 odalı barakanın kapısını beklemek...Ben bu askerlıgı guney doguda yapsaydım, emınımkı boyle konusmaz bedellı askerlık karsısında dururdum. Her TC vatandasına adam gıbı sılah kullanmayı ogretmek sartıyla yapsınlar kardesım bedellı askerlıgı, toplasınlar paraları, dagatsınlar sehıt, gazı alılelerı ıle teror magdurlarına ohhh, mıs gıbı hem askerde zaman kaybetmek ıstemeyenden para kazan, hemde adam yurt dısında bıle calıssa memlekete fayda saglamaya devam etsın.
Selçuk bey yazdıklarınızı okurken içim parçalandı ne kadar zor askerlik yapmışsınız....3 astsubayın olduğu odanın kapısında boş şarjörle nöbet tutmak,gemiyi silip süpürürken askerlerin ellerinin mosmor olması v.b....bana bunlar çok boş geldi affınıza sığınıyorum özür diliyorum...Keşke sizinlen beraber Cudi nin zerika ya da zivika tepesinde bir gece pusu mevzisinde kalmayı çok isterdim o zaman sizde hak verirdiniz belki neden bu kadar bedelliye karşı olduğumuza her şey para değil Selçuk bey bedelliden gelecek parayı şehitlere gazilere ver demeklede olmuyor ne benliğim ne de midem kaldırıyor....Şimdi yazacaklarımı sakın üstünüze alınmayın diğer bedelli yanlısı arkadaşlara yazıyorum yazmışsınız ya güneydoğuda yapsaydım askerliği böyle konuşmazdım diye hakikatten konuşamazdınız size garanti veriyorum.... bedelliyi savunan arkadaşlar siz hiç Şehit cenazesine katıldınızmı ? Siz hiç bir Şehitin son anlarına tanık oldunuzmu? Elini tutup beraber Kelimeyi Şahadet getirdinizmi? Devrenizin yaralı vücuduna elinizi sokup kanını durdurmaya çalıştınızmı? Peki oğlu Şehit olmuş bir Anne baktımı gözlerinizin içinden titreyen ruhunuza ? bunlara evet diyorsanız zaten diyecek bir şey yok...Pamuk Paşamında dediği gibi zaten UNUTULANLAR DIŞINDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK ....
Döviz ile askerlik çok farklı bir uygulamadır, elbetkide bundan da haksız şekilde yararlananlar olmuAlıntı yapılan: (Gizli Üye) - Kasım 19, 2011, 13:29:07 Kendini bilmez, askerliği henüz sindirememiş kimi rütbeliler var ise bu onların eğitim alması gerektiğini gösterir, askerliği bunlar yüzüne yargılayamazsınız. Komutana ya da ailesine hizmet etmiş arkadaşlar dilekçe verip şikayette bulunabilirdi ya da gönüllü olarak daha aktif yerlere! gitmek için başvurabilirlerdi. Çok iyi biliyorum ki; kimileri o komutanın postası olmak için kendini öne atardı. Abd ordusu çok ileri teknolojiye sahipti ama ondan mı Vietnam'dan çıkamadı? Hala alay konusudurlar. Vietnam halkı uzaydan yardım almadı, Vatanseverler olarak canları pahasına topraklarını korudular. Kadınların da bir şekilde askerlik görevi yapması bence de gerekli. Orada Türkiye gerçekleri görülüyor. Daha önce tuvalet görmemiş, okuma yazma bilmeyen arkadaşlar ile bir arada bulunuyorsunuz. O zaman Gelişmiş Türkiye söylemlerinin ne kadar komik olduğunu birinci elden görebiliyorsunuz. Askerlik süresi tartışılabilir, orada verilen eğitim tartışılabilir, kimi komutanların sorunları tartışılabilir ama Vatan Görevi bunlardan ayrı bir şeydir. Cesaret ister, Onur ister, Vatan Sevgisi ister. Bu duyguları olmayan adam ister cephede, ister sosyal hayatta her zaman tehlikelidir çevresindeki diğer insanlar için. Kimileri içinde yaşadığı topluluğun hayatını önce düşünür, kimileri kendi hayatını. İşte soru; sizce özel sektörde çalışırken başkasının hiç mi ağız kokusunu çekmiyorsunuz maddi kazanç için, çalışma şartlarınız, mesai, saatler, izin, olanaklar, sosyal haklar vs. çok yeterli mi sizce? Haftada kaç saat çalışıyorsunuz? Hakkınızı aldığınızı düşünüyor musunuz? Yoksulluk sınırının üzerinde bir gelire sahip misiniz? ştur ancak çok büyük oranda bu gereklidir, bunu çok iyi biliyorum fakat Döviz ile askerlik ile Bedelli karıştırılmaması gereken iki unsurdur. Döviz ile askerliğin şartlarını ağırlaştırabilirler ayrıca. Abd ordusu çok ileri teknolojiye sahipti ama ondan mı Vietnam'dan çıkamadı? Hala alay konusudurlar. Vietnam halkı uzaydan yardım almadı, Vatanseverler olarak canları pahasına topraklarını korudular. Kadınların da bir şekilde askerlik görevi yapması bence de gerekli. Orada Türkiye gerçekleri görülüyor. Daha önce tuvalet görmemiş, okuma yazma bilmeyen arkadaşlar ile bir arada bulunuyorsunuz. O zaman Gelişmiş Türkiye söylemlerinin ne kadar komik olduğunu birinci elden görebiliyorsunuz. İşte soru; sizce özel sektörde çalışırken başkasının hiç mi ağız kokusunu çekmiyorsunuz maddi kazanç için, çalışma şartlarınız, mesai, saatler, izin, olanaklar, sosyal haklar vs. çok yeterli mi sizce? Haftada kaç saat çalışıyorsunuz? Hakkınızı aldığınızı düşünüyor musunuz? Yoksulluk sınırının üzerinde bir gelire sahip misiniz?
Kendini bilmez, askerliği henüz sindirememiş kimi rütbeliler var ise bu onların eğitim alması gerektiğini gösterir, askerliği bunlar yüzüne yargılayamazsınız. Komutana ya da ailesine hizmet etmiş arkadaşlar dilekçe verip şikayette bulunabilirdi ya da gönüllü olarak daha aktif yerlere! gitmek için başvurabilirlerdi. Çok iyi biliyorum ki; kimileri o komutanın postası olmak için kendini öne atardı. Abd ordusu çok ileri teknolojiye sahipti ama ondan mı Vietnam'dan çıkamadı? Hala alay konusudurlar. Vietnam halkı uzaydan yardım almadı, Vatanseverler olarak canları pahasına topraklarını korudular. Kadınların da bir şekilde askerlik görevi yapması bence de gerekli. Orada Türkiye gerçekleri görülüyor. Daha önce tuvalet görmemiş, okuma yazma bilmeyen arkadaşlar ile bir arada bulunuyorsunuz. O zaman Gelişmiş Türkiye söylemlerinin ne kadar komik olduğunu birinci elden görebiliyorsunuz. Askerlik süresi tartışılabilir, orada verilen eğitim tartışılabilir, kimi komutanların sorunları tartışılabilir ama Vatan Görevi bunlardan ayrı bir şeydir. Cesaret ister, Onur ister, Vatan Sevgisi ister. Bu duyguları olmayan adam ister cephede, ister sosyal hayatta her zaman tehlikelidir çevresindeki diğer insanlar için. Kimileri içinde yaşadığı topluluğun hayatını önce düşünür, kimileri kendi hayatını. İşte soru; sizce özel sektörde çalışırken başkasının hiç mi ağız kokusunu çekmiyorsunuz maddi kazanç için, çalışma şartlarınız, mesai, saatler, izin, olanaklar, sosyal haklar vs. çok yeterli mi sizce? Haftada kaç saat çalışıyorsunuz? Hakkınızı aldığınızı düşünüyor musunuz? Yoksulluk sınırının üzerinde bir gelire sahip misiniz?
Tolga bey, tolga abı;Her ne kadar alaycı bır baslangıcla baslayıp ılımlı olarak toparladıgınız ıletınız sahsen recıde edıcı olsada konunun vatan severlık merkezınden donmesı nedenı ıle sonuna kadar ıyı nıyetlı oldugunuzdan hıc kuskum yok.Benımde ıletılerımde ıfade etmek ıstedıgım sey zaten, ben, benım gordugum ve tanıdıgım bır cok kısının ASKERLIK yapmadıgıdır.Yanı, zoruma gıden egolar ıcın sacma sapan ısler yapmak. bu sekılde 6,12,15 ay askerlık yapmaktansa sılah tutmayı adam gıbı ogrenmek sartıyla bedellı askerlıgın mantıklı oldugu gorusundeyım. Kaldıkı arkadasınız, kardesımız nıye sehıt oldu? (Allah rahmet eylesın) oralarda sızın gorev almanız dogrumuydu? Yoksa dagdakı cakallar arasında bıldırcın gıbı mı kalyorduk? Tabı bu benım gorusum. Her arkadasımın fıkırlerınede saygım var. Kımselerın ıletısıne de alaycı yaklasmaya nıyetım yok. Helekı boylesı hassas bır konuda. Bu ısler terazıye konulup tartılamaz ben sızden cok severım, sız benden cok seversınız bu vatanı dıyemeyız ama bayragım, ezanım,vatanım, mılletım, aılem ve namusum ıcın her TURK erkegı gıbı canımı vermeye hazır bır bıreyım. Profesyonel askerlık konusunda da komutanlarımızın en dogru kararı verecegıne ınanıyorum.