Gönderen Konu: Bedelli Askerlik  (Okunma sayısı 11894 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: Bedelli Askerlik
« Yanıtla #40 : Kasım 19, 2011, 02:04:15 »
Çok yakın zamanda eli silah tutan hiç kimse kalmadığında Ortadoğu baharı adı altında bizim rejimde değişecek nasıl olsa. Paralı askerlik bu millete yakışan bir uygulama değildir, kabul edilmemelidir. Hakkı hocam eşin güzel söylemiş, ağzına sağlık. Askeri yapının bozulmuş olması ya da bürokrasi tarafından istismar edilmesi paralı askerlik için bir bahane değildir.

Sosyal medyada şehit cenazelerinden sonra vatanperver nidalar ile mesaj yazan çok kişi gördüm paralı askerlik çıksın diyen. Vatanperverlik face'te slogan atmak ile olmuyor malesef :(

... 30 yıldır silahla bitmeyen bir teröründe artık silahla bitemeyeceğinide anlamayanlara kızın.

Terörü bitirmek için taviz verilmemiş olsaydı çoktan biterdi bu terör ama malesef taviz veriliyor. Davul zurna ile terörist karşılayan, hakimi teröristin ayağına gönderenlere kızmayalım da kime kızalım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 19, 2011, 02:04:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #41 : Kasım 19, 2011, 02:19:57 »
Bu zamana kadar dövizli askerliğe niye karşı çıkmadınız o zaman?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 19, 2011, 08:22:57 »
Denızcılık okulu mezunu olmam munasebetı ıle gemıde calısıyordum. Calıstıgım gemıler yabancı bayraklıydı ve yurt dısında calısan bır ıscı statusunde oldugumdan dovızlı askerlık ıcın gereklı prosedurlerı tamamlayıp calısma suremı doldurmaya calısıyordum. Bobregımde tas cıkıpta 6 aydan fazla Turkıyede kalmam gerekınce dovızlı askerlık hakkımı kaybettım. bıldıgım okul arkadaslarımın cogu dovızlı askerlık yaptı.
Ben askere gıderken, vatan, mıllet, sakarya duygularıyla gıttım. Gıtım ama o duyguları bana susuz yutturdular. Ben askerlık yapmaya gıdıyorum derken afedersınız, kımseler ustune alınmasın kendını bılmez, cahıl, egolarını omrunun sonuna kadar tatmın edemeyecek kısılere hızmetcılık yapmaya gıtmısım.
Gemılerde calısmam ve bır cok emeklı ust rutbelı ınsanlarla mesaı arkadası olmam bır sure sonra ısın akısını degıstırdı ama dıger askerlerı gordum orda. Okulumdan benden once mezun olumus arkadasım da gelmıs askere dusmus cıkarma gemısıne adam kısın ortasında ayaz var elınde bır kova su bır de bez sıkıp sıkıp gemının guvertesı, alabandası her yerını sılmeye calısıyor. Eller, kollar, yuz olmus mos mor. Bu adam okulunu bıtırmıs kaptan olmus, amerıkada master yapmıs. Reva mı? Askerlık bu gıbı adamların gemıyı sılmesı mı? Gemı guvertesı sılınce ne oluyor? He tabı unutmadan, guverteyı sılıpte bez ızı bırakırsan artık dayakmı yersın yoksa ceza nobetımı bahtına. Yaptıgım askerlık boyunca 3 kez atıs talımıne gıdıp 15 adet kursun sıktım. Sımdı sılahı versler elıme anca bavul gıbı tasırım. Ben yaptım askerlıkte vatan sever mı oldum, dovızlı askerlık yapsaydım hayın mı olurdum?
Ben vatanımı cok sevıyorum. Bugun vatan elden gıdıyor desınler hemen kosarım. En buyuk faydam meslekı tecrubelerımı vermek olur, zıra elıme sılah verseler muhtemelen tek kursun sıkmadan hakkı rahmetıme kavusurum. Profesyonel askerlık, dolayısı ıle bedellı askerlık bence zamanında ve dogru bır karardır. Zengınle fakır ayrımı dıyoruz. Zengınle fakır arasında bu fark ne zaman kapanmıstıkı? Parası olan o ve ya bu sekılde torpılını yapıp zaten farkını gosterıyor. Kaldıkı zengınle fakır arasında tum farklar kapanmıs, sadece bu kalmıs gıbı dusunuyorsunuz.
Oglum var 3 aylık, kendı adıma askerde gorduklerımden oturu onu askere gondermek ıstemem. Adamlar bana gunde 2 saatlık uykuyla saygı nobetı adı altında aylarca kursunuz sılahla nobet tutturdular. Dusunun artık o kursunu onlara sıkarız endısesı ıle kursunsuz nobet... Ettıklerı zulmun de farkındalar yanı... Saygı nobetıde ne bılıyor musunuz? Icınde farklı kıdemlerde 3 astsubayın oldugu 2 odalı barakanın kapısını beklemek...
Ben bu askerlıgı guney doguda yapsaydım, emınımkı boyle konusmaz bedellı askerlık karsısında dururdum.
Her TC vatandasına adam gıbı sılah kullanmayı ogretmek sartıyla yapsınlar kardesım bedellı askerlıgı, toplasınlar paraları, dagatsınlar sehıt, gazı alılelerı ıle teror magdurlarına ohhh, mıs gıbı hem askerde zaman kaybetmek ıstemeyenden para kazan, hemde adam yurt dısında bıle calıssa memlekete fayda saglamaya devam etsın.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 19, 2011, 08:50:29 »
Ben halen bazı arkadaşları anlayamıyorum. Özellikle askere gidipte o ortamı gören arkadaşları hiç anlamıyorum. Vatanseverlik nedir? Orada ki problemli komutanların eşinin dostunun hizmetkarlığını yapmak mı? Ben askerliğimi Tuncelide yaptım komando tugayıydı, yaptımda ne oldu. Sadece 6 adet mermi attırdılar. Kimse kendi kendini kandırmasın savaş çıksa millet ne yapacak filan diye. Bu ülkede de kimse terörün bitmesini beklemesin. Askerde bir üsteğmenin söylediği lafı size aynen burada yazıyorum. "BU TERÖR BİTERSE BİZ AÇ KALIRIZ" bunu diyen insanların bulunduğu bir ordunun terörü bitirmesini beklemeyin. Profesyonel ordu kesinlikle şart. Ben kendi askerlik yaptığım yerden örnek vereyim, genelde Ispartada 3 ay komando eğitimi alıp çocukları dağa çıkartırlardı. Dağdaki terörist yıllarca eğitim alıyor dağa çıkıyor sen 20 yaşındaki çocuğu onların önüne yem niyetine atıyorsun. Bizim askerimiz izmirden gelmiş istanbuldan gelmiş dağda taşta yürümeyi bilmez sen onu dağa çıkartıp yıllarını orada geçirmiş insanların önüne atıyorsun. Ondan sonra neden 20 tane 30 tane şehit oluyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Kasım 19, 2011, 09:42:28 »

Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 19, 2011, 13:29:07 »
  Çok ilginç paylaşımlar olmuş, ama fikirlere saygı duymak gerek. ;)

Kendini bilmez, askerliği henüz sindirememiş kimi rütbeliler var ise bu onların eğitim alması gerektiğini gösterir, askerliği bunlar yüzüne yargılayamazsınız. Komutana ya da ailesine hizmet etmiş arkadaşlar dilekçe verip şikayette bulunabilirdi ya da gönüllü olarak daha aktif yerlere! gitmek için başvurabilirlerdi. ;) Çok iyi biliyorum ki; kimileri o komutanın postası olmak için kendini öne atardı.

Döviz ile askerlik çok farklı bir uygulamadır, elbetkide bundan da haksız şekilde yararlananlar olmuştur ancak çok büyük oranda bu gereklidir, bunu çok iyi biliyorum fakat Döviz ile askerlik ile Bedelli karıştırılmaması gereken iki unsurdur. Döviz ile askerliğin şartlarını ağırlaştırabilirler ayrıca.

Abd ordusu çok ileri teknolojiye sahipti ama ondan mı Vietnam'dan çıkamadı? Hala alay konusudurlar. Vietnam halkı uzaydan yardım almadı, Vatanseverler olarak canları pahasına topraklarını korudular. ;)

Kadınların da bir şekilde askerlik görevi yapması bence de gerekli. Orada Türkiye gerçekleri görülüyor. Daha önce tuvalet görmemiş, okuma yazma bilmeyen arkadaşlar ile bir arada bulunuyorsunuz. O zaman Gelişmiş Türkiye söylemlerinin ne kadar komik olduğunu birinci elden görebiliyorsunuz.

Askerlik süresi tartışılabilir, orada verilen eğitim tartışılabilir, kimi komutanların sorunları tartışılabilir ama Vatan Görevi bunlardan ayrı bir şeydir. Cesaret ister, Onur ister, Vatan Sevgisi ister. Bu duyguları olmayan adam ister cephede, ister sosyal hayatta her zaman tehlikelidir çevresindeki diğer insanlar için. ;) Kimileri içinde yaşadığı topluluğun hayatını önce düşünür, kimileri kendi hayatını. ;)

Valla ben hakkımı helal etmiyorum, bu kadar basit, ben orada komutan vs. için bulunmadım, Türkiye Cumhuriyeti için bulundum. İnanışım da, aile eğitimim de bana bunu verdi. Haksızlığa da her yerde karşı geldim hiç çekinmeden, bahsettiğiniz tarzda bir kaç komutana da aynısını yaptım, hiç bir şey de olmadı. Çünkü o anlamazsa onun üstünde anlayan birisi vardır. Yine Şehit aileleri, Gazilerimiz, onların haklarını kim ödeyecek? Şimdi parası olanın hayatı kurtulacak, hiç bir Türkiye gerçeğini görmeyecek, kendi çevresinde her şeyden habersiz yaşayacak, parasızın da ortaya koyabileceği bir Can olacak öyle mi? Bizlerde buna Adalet diyeceğiz. ;)

İşte soru; sizce özel sektörde çalışırken başkasının hiç mi ağız kokusunu çekmiyorsunuz maddi kazanç için, çalışma şartlarınız, mesai, saatler, izin, olanaklar, sosyal haklar vs. çok yeterli mi sizce? Haftada kaç saat çalışıyorsunuz? Hakkınızı aldığınızı düşünüyor musunuz?
 Yoksulluk sınırının üzerinde bir gelire sahip misiniz? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 19, 2011, 13:44:58 »
Koruyacağımız değerler bir bir bedavaya satılırken ve herkes özelleştirme diye gururlanırken, vatan topraklarını pazarlamak için yasalar çıkartırmaya uğraşılırken, bırakın askerlikte satılık olsun. Hangi değeri koruyacak bu mehmetçik dimi zaten ya satılıyor ya peşkeş çekiliyor.
Unutmayın Cumhuriyet ve Atatürkün temellerini attığı tüm değerler zabitlere (subaylara) emanettir. Afyonkarahisar konuşmasını hatırlayınız, okuyunuz.
Yıpratılan bir asker Türkiye dışında herkesın işine gelir.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 19, 2011, 13:50:50 »
  Aaa, tüm bu tartışılanlar aklıma birden ''Sevr'' 'i getirdi. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 19, 2011, 20:39:34 »
Koruyacağımız değerler bir bir bedavaya satılırken ve herkes özelleştirme diye gururlanırken, vatan topraklarını pazarlamak için yasalar çıkartırmaya uğraşılırken, bırakın askerlikte satılık olsun. Hangi değeri koruyacak bu mehmetçik dimi zaten ya satılıyor ya peşkeş çekiliyor.
Unutmayın Cumhuriyet ve Atatürkün temellerini attığı tüm değerler zabitlere (subaylara) emanettir. Afyonkarahisar konuşmasını hatırlayınız, okuyunuz.
Yıpratılan bir asker Türkiye dışında herkesın işine gelir.

Yıpratılan bir asker ! yıpratılan diğer personel. Bence parantez açarak zaten yıpratmışsın. O değerler Türkiye Cumhuriyetinde yaşatan ve NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE diyen her türk vatandaşına emanet. parantez içine alınacak birşey yok yani. Üzerlerine fazla alınmışlar(!)
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Kasım 19, 2011, 20:49:26 »
O zamanların şartları gereği söylenmiş bir kelimeyi çarpıtmayın, konu sapmasın. Yurdunu seven herkes korur, sahip çıkar. Ben sadece konuşmada geçen metni alıntıladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 19, 2011, 20:59:37 »
bende onu diyorum kardeşim alıntılamışsın güzel ama yorum katmışsın () . Neyse salla gitsin. ben 9 yıldır askerim bence bu kesinlikle eşitliğe aykırı bir durum.

Bir ülkede eğer askerlik mecburi hizmet adı altında değerlendiriliyorsa. Para mecburiyeti ortadan kaldıramaz bence benim gibi düşünen kimseninde bundan farklı yorumu olduğunu sanmıyorum. Yakında bizide satacaklar hatırlarmısınız; Merhum Kemal SUNAL'ın filminde olduğu gibi satılık köy, içerisinde ... küçükbaş ..... büyükbaş....... yaşlı ve çocuklar hariç ! inşallah bu hale kadar düşmeyiz.
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Kasım 19, 2011, 21:12:51 »
Ümit bey bakın ortak payda da buluştuk. Şuan hedef askerliği bitirmek. Mevcut asker sayısını 700 binden 300 bine düşürmek. Paralı askerliğe, ya da başkalarının değişiyle profosyenel orduya geçiş. Bizim ordumuz zaten profosyenel değil sanki. Şu coğrafyada en çok ne lazımsa o yapılsında yarın arap ülkeleri gibi aciz kalmayalım. Ekonominiz çok kuvvetli olmayabilir ama askeriniz iyiyse size kimse bulaşamaz. Bu bedelli söylentileri gençleri askerlikten soğutmaktan başka işe yaramaz. Herşey adım adım planlı, bedelli olacak, vicdani ret kabul görecek, askerlik süresi düşecek daha sonra da paralı askerlik olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Kasım 19, 2011, 21:19:14 »
Ben bu yasıma kadar babamın 3 kez agladıgına sahıt oldum.
Bunlardan ıkısı babannem ve buyuk babam vefat ettıklerındeydı.
Hıc bagırmadan, hıckırmadan, konusmadan sadece gozunden yaslar suzulerek aglamıstı.
3. Kez ıse askerden ızıne geldıgımde aynı sekılde agladı. Halbukı denızcı olmam nedenı ıle cok daha uzun sure ayrı kalmaya, bırbırımızın sesıne hasret kalmaya alısmısken agladı babam. Ben ıse hıc aglamaklı dahı olamadım. Benım ıcın sıradan gıbıydı.
Sorudum, nıye baba, nıye uzun sure ayrı kalıp bır araya geldıgımızde hıc aglamadın da sımdı aglıyorsun? babam; "bu farklı oglum, bu farklı" dedı.
Tamam kabul kutsal gorevdır askerlık ama benım gordugum askerlıkle babamın gordugu askerlık baskaymıs, o ve ya bu sebeple, o ve ya bu kısıler nedenı ıle yaptıgım askerlık askerlık degıldı. Sıkayet konusunda ıse zaten dık alasını yaptım, yaptım ama dedım ya baskalarınıda gordum. Bu konu sonrasında bugun rast geldıgım arkadaslarıma hep sordum; kac kursun attın askerde dıye. Kımse 10 adet ustunu soylemedı. Tank komutanı olmus astek arkadasıma sordum, tank kullanıp atıs yapabılır mısın?  Daha 2 sene once bıtırmesıne ragmen "nerdeee" deyıverdı.
Bız ne yaptık o zaman hanı askerlık... Okul okuyan 6 ay yapıyor nasıl hakkı oluyor, okuması ıhtımal bıle olmayan zengın cocukları nasıl baba parasıyla ozel unv. Bıtırıp 6 ay askerlık yapıyor hakkı oluyor, parasını veren de yapsın 21 gun hakkı oluversın. 
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Kasım 19, 2011, 23:32:22 »
Denızcılık okulu mezunu olmam munasebetı ıle gemıde calısıyordum. Calıstıgım gemıler yabancı bayraklıydı ve yurt dısında calısan bır ıscı statusunde oldugumdan dovızlı askerlık ıcın gereklı prosedurlerı tamamlayıp calısma suremı doldurmaya calısıyordum. Bobregımde tas cıkıpta 6 aydan fazla Turkıyede kalmam gerekınce dovızlı askerlık hakkımı kaybettım. bıldıgım okul arkadaslarımın cogu dovızlı askerlık yaptı.
Ben askere gıderken, vatan, mıllet, sakarya duygularıyla gıttım. Gıtım ama o duyguları bana susuz yutturdular. Ben askerlık yapmaya gıdıyorum derken afedersınız, kımseler ustune alınmasın kendını bılmez, cahıl, egolarını omrunun sonuna kadar tatmın edemeyecek kısılere hızmetcılık yapmaya gıtmısım.
Gemılerde calısmam ve bır cok emeklı ust rutbelı ınsanlarla mesaı arkadası olmam bır sure sonra ısın akısını degıstırdı ama dıger askerlerı gordum orda. Okulumdan benden once mezun olumus arkadasım da gelmıs askere dusmus cıkarma gemısıne adam kısın ortasında ayaz var elınde bır kova su bır de bez sıkıp sıkıp gemının guvertesı, alabandası her yerını sılmeye calısıyor. Eller, kollar, yuz olmus mos mor. Bu adam okulunu bıtırmıs kaptan olmus, amerıkada master yapmıs. Reva mı? Askerlık bu gıbı adamların gemıyı sılmesı mı? Gemı guvertesı sılınce ne oluyor? He tabı unutmadan, guverteyı sılıpte bez ızı bırakırsan artık dayakmı yersın yoksa ceza nobetımı bahtına. Yaptıgım askerlık boyunca 3 kez atıs talımıne gıdıp 15 adet kursun sıktım. Sımdı sılahı versler elıme anca bavul gıbı tasırım. Ben yaptım askerlıkte vatan sever mı oldum, dovızlı askerlık yapsaydım hayın mı olurdum?
Ben vatanımı cok sevıyorum. Bugun vatan elden gıdıyor desınler hemen kosarım. En buyuk faydam meslekı tecrubelerımı vermek olur, zıra elıme sılah verseler muhtemelen tek kursun sıkmadan hakkı rahmetıme kavusurum. Profesyonel askerlık, dolayısı ıle bedellı askerlık bence zamanında ve dogru bır karardır. Zengınle fakır ayrımı dıyoruz. Zengınle fakır arasında bu fark ne zaman kapanmıstıkı? Parası olan o ve ya bu sekılde torpılını yapıp zaten farkını gosterıyor. Kaldıkı zengınle fakır arasında tum farklar kapanmıs, sadece bu kalmıs gıbı dusunuyorsunuz.
Oglum var 3 aylık, kendı adıma askerde gorduklerımden oturu onu askere gondermek ıstemem. Adamlar bana gunde 2 saatlık uykuyla saygı nobetı adı altında aylarca kursunuz sılahla nobet tutturdular. Dusunun artık o kursunu onlara sıkarız endısesı ıle kursunsuz nobet... Ettıklerı zulmun de farkındalar yanı... Saygı nobetıde ne bılıyor musunuz? Icınde farklı kıdemlerde 3 astsubayın oldugu 2 odalı barakanın kapısını beklemek...
Ben bu askerlıgı guney doguda yapsaydım, emınımkı boyle konusmaz bedellı askerlık karsısında dururdum.
Her TC vatandasına adam gıbı sılah kullanmayı ogretmek sartıyla yapsınlar kardesım bedellı askerlıgı, toplasınlar paraları, dagatsınlar sehıt, gazı alılelerı ıle teror magdurlarına ohhh, mıs gıbı hem askerde zaman kaybetmek ıstemeyenden para kazan, hemde adam yurt dısında bıle calıssa memlekete fayda saglamaya devam etsın.
Selçuk bey yazdıklarınızı okurken içim parçalandı ne kadar zor askerlik yapmışsınız....3 astsubayın olduğu odanın kapısında boş şarjörle nöbet tutmak,gemiyi silip süpürürken askerlerin ellerinin mosmor olması v.b....bana bunlar çok boş geldi affınıza sığınıyorum özür diliyorum...Keşke sizinlen beraber Cudi nin  zerika ya da zivika tepesinde bir gece pusu mevzisinde kalmayı çok isterdim o zaman sizde hak verirdiniz belki neden bu kadar bedelliye karşı olduğumuza her şey para değil Selçuk bey bedelliden gelecek parayı şehitlere gazilere ver demeklede olmuyor ne benliğim ne de midem kaldırıyor....Şimdi yazacaklarımı sakın üstünüze alınmayın diğer bedelli yanlısı arkadaşlara yazıyorum  yazmışsınız ya güneydoğuda yapsaydım  askerliği böyle konuşmazdım diye hakikatten konuşamazdınız size garanti veriyorum.... bedelliyi savunan arkadaşlar siz hiç Şehit cenazesine katıldınızmı ? Siz hiç bir Şehitin son anlarına tanık oldunuzmu? Elini tutup beraber Kelimeyi Şahadet getirdinizmi? Devrenizin yaralı vücuduna elinizi sokup kanını durdurmaya çalıştınızmı? Peki oğlu Şehit olmuş bir Anne baktımı gözlerinizin içinden titreyen ruhunuza ? bunlara evet diyorsanız zaten diyecek bir şey yok...Pamuk Paşamında dediği gibi zaten      UNUTULANLAR DIŞINDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK    ....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Kasım 20, 2011, 01:44:26 »
Genel olarak anlaşılan herkes özgürce fikrini burada beyan etmiş.

Bedelli çıksın yada çıkmasın söylemini burda es geçiyorum zira zaten çıkacak bu apaçık ortada.

Sonuç olarak vicdanlar rahat mı? Bence önemli olan sorun bu.
Menfaatlerinizi ,kızgınlığınızı, siyasi görüşünüzü, gördüğünüz haksızlıkları, kendini bilmez dediğiniz subayları ve onların karılarını, finolarını herşeyi bir kenara bırakıp vicdanınıza sorun bakalım...Ama gerçekten sorun....Vicdanınızın verdiği cevabı burada yazmak zorunda değilsiniz...O size zaten en doğru cevabı verecektir.

Ben şahsi fikrimi belirteyim; bedelli askerlik konusu herzaman olduğu gibi toplumumuzu yine ve maalesef kutuplaştırmıştır (Alevi-Sünni, Doğulu-Batılı, Türk-Kürt, Sağcı-Solcu, v.s.) gibi . Planlı yapılıyodur yada başka bi sebeptendir tartışmayacağım. Ama şu bir gerçek ki, bazı arkadaşlarımızın ordumuzu bu denli yerden yere vurmasına gönlüm elvermez. 

Toplumların kabul görmüş ahlak ve adalet kuralları bulunur. Bunun sınırları dışına çıkan kişiler marjinal olarak nitelendirilirler. Bu manada T.S.K içindeki rütbeli zevat içindede bu tarz kötü davranışları gösteren personel muhakkak vardır. Ama bu bütün bir sistemin kötüleneceği anlamınada gelmez.

Neticede 13-14 yaşından 50-55 yaşına kadar hayatın pahasına, çoluk çocuğunla, hiç bir yere kök salamadan, ülkenin bir doğusunda bir batısında, aktif göreve başladığın 18 yaşından itibaren onlarca ölümlü olay hukuki ,mali ve vicdani sorumluluğun altında psikolojin bozulmadan, emir komuta zinciri içerisinde yaşamak her babayiğidin harcı değildir. Eğer bizim yaptığımız iş ,burda bol keseden atan sevgili arkadaşlarımız için çok matah bi meslek olsaydığı askerliğini yapan bi çok arkadaşımız teskere bırakıp bizim yanımızda Cudi, Gabar, Mutki, Sason, Çukurca ve daha adını sadece televizyonda ana haberde duyduğunuz yerlerde bire bir silah arkadaşımız olarak görev yapardı. Tekrar söylemek istiyorum neticede askerde yaşanan olaylar münferit olaylardır, çuvaldızı başkasına batırırken iğneyide biraz kendimize batıralım. Yukarıda yazdıklarımdan da ego tatmini için bu tarz davranışlarda bulunan meslektaşlarımızın haklı olduğu anlaşılmasın.

Bedelli askerlik yerine Anayasada belirtildiği gibi, eşitlik ilkesi çerçevesinde, herkesin aynı sürede askerlik yapması sağlansaydı sanırım toplum içerisinde bu denli infiale sebep olmadan bu sorun çözümlenmiş olurdu. Bence gündem yaratılıp arkasından  zam falan gibi bişeyler pompalanabilir dikkatli olun.

Geçmişten günümüze Türk milleti asker bir millet olarak bilinir. Dünyanın en eski düzenli ordularından birine sahibiz .Bu yönümüzle de hep gurur duyarız genelde. Hatta Eskiden askere gitmeyene kız verilmez denirdi. Sağlık hizmetleri eskiden bu denli yaygın olmadığı için kimin gizli, ince hastalığı var bilinmezdi. Askere gitmeyen yada çürüğe ayrılan adamın mutlaka bi marazı vardır düşüncesiyle veya askerdeki zor şartları görmeyen gerçek hayatta evinede bakamaz ufacık bi güçlükte kızımızı ziyan eder düşüncesiyle babalar bu konuda çok katıydılar.

Askerliğin mantığı sadece atış ,eğitim, spordan ibaret değildir. Herkes attığı mermi sayısıyla da değerlendirilmez orada.(Sıcak bölgede aktif görev yapacak olanların daha sıkı bi eğitimden geçip profesyonel anlamda görev yapması konusunda mutabıkız.) Gelen herkes aldığı aile terbiyesiyle gelir asker ocağına. Bu ocaktan da paylaşma, dirayet, disiplin, tertip, düzen, zamana riayet, sabır ve en önemlisi kendi gücünün farkına varmış bir birey olarak memleketlerine ailelerinin yanına gönderilir. Kendimden bilirim anne babanızın size kıyamadığından yaptırmadığı şeyler ,orada karşınıza gelir bu yüzdende askerlik malesef zordur. Askerlik nefsin terbiye edildiği yerdir ve her vatan evladığının eşit bi şekilde bu görevi yerine getirmesi hakkı ve ödevidir....

Sürç-i lisan ettiysem affola..... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Kasım 20, 2011, 02:28:00 »
Selçuk bey yazdıklarınızı okurken içim parçalandı ne kadar zor askerlik yapmışsınız....3 astsubayın olduğu odanın kapısında boş şarjörle nöbet tutmak,gemiyi silip süpürürken askerlerin ellerinin mosmor olması v.b....bana bunlar çok boş geldi affınıza sığınıyorum özür diliyorum...Keşke sizinlen beraber Cudi nin  zerika ya da zivika tepesinde bir gece pusu mevzisinde kalmayı çok isterdim o zaman sizde hak verirdiniz belki neden bu kadar bedelliye karşı olduğumuza her şey para değil Selçuk bey bedelliden gelecek parayı şehitlere gazilere ver demeklede olmuyor ne benliğim ne de midem kaldırıyor....Şimdi yazacaklarımı sakın üstünüze alınmayın diğer bedelli yanlısı arkadaşlara yazıyorum  yazmışsınız ya güneydoğuda yapsaydım  askerliği böyle konuşmazdım diye hakikatten konuşamazdınız size garanti veriyorum.... bedelliyi savunan arkadaşlar siz hiç Şehit cenazesine katıldınızmı ? Siz hiç bir Şehitin son anlarına tanık oldunuzmu? Elini tutup beraber Kelimeyi Şahadet getirdinizmi? Devrenizin yaralı vücuduna elinizi sokup kanını durdurmaya çalıştınızmı? Peki oğlu Şehit olmuş bir Anne baktımı gözlerinizin içinden titreyen ruhunuza ? bunlara evet diyorsanız zaten diyecek bir şey yok...Pamuk Paşamında dediği gibi zaten      UNUTULANLAR DIŞINDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK    ....
Tolga bey, tolga abı;
Her ne kadar alaycı bır baslangıcla baslayıp ılımlı olarak toparladıgınız ıletınız sahsen recıde edıcı olsada konunun vatan severlık merkezınden donmesı nedenı ıle sonuna kadar ıyı nıyetlı oldugunuzdan hıc kuskum yok.
Benımde ıletılerımde ıfade etmek ıstedıgım sey zaten, ben, benım gordugum ve tanıdıgım bır cok kısının ASKERLIK yapmadıgıdır.
Yanı, zoruma gıden egolar ıcın sacma sapan ısler yapmak. bu sekılde 6,12,15 ay askerlık yapmaktansa sılah tutmayı adam gıbı ogrenmek sartıyla bedellı askerlıgın mantıklı oldugu gorusundeyım. Kaldıkı arkadasınız, kardesımız nıye sehıt oldu? (Allah rahmet eylesın) oralarda sızın gorev almanız dogrumuydu? Yoksa dagdakı cakallar arasında bıldırcın gıbı mı kalyorduk?
Tabı bu benım gorusum. Her arkadasımın fıkırlerınede saygım var. Kımselerın ıletısıne de alaycı yaklasmaya nıyetım yok. Helekı boylesı hassas bır konuda. Bu ısler terazıye konulup tartılamaz ben sızden cok severım, sız benden cok seversınız bu vatanı dıyemeyız ama bayragım, ezanım,vatanım, mılletım, aılem ve namusum ıcın her TURK erkegı gıbı canımı vermeye hazır bır bıreyım.
Profesyonel askerlık konusunda da komutanlarımızın en dogru kararı verecegıne ınanıyorum.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #56 : Kasım 20, 2011, 04:00:05 »

Döviz ile askerlik çok farklı bir uygulamadır, elbetkide bundan da haksız şekilde yararlananlar olmu
Kendini bilmez, askerliği henüz sindirememiş kimi rütbeliler var ise bu onların eğitim alması gerektiğini gösterir, askerliği bunlar yüzüne yargılayamazsınız. Komutana ya da ailesine hizmet etmiş arkadaşlar dilekçe verip şikayette bulunabilirdi ya da gönüllü olarak daha aktif yerlere! gitmek için başvurabilirlerdi. ;) Çok iyi biliyorum ki; kimileri o komutanın postası olmak için kendini öne atardı.

Abd ordusu çok ileri teknolojiye sahipti ama ondan mı Vietnam'dan çıkamadı? Hala alay konusudurlar. Vietnam halkı uzaydan yardım almadı, Vatanseverler olarak canları pahasına topraklarını korudular. ;)

Kadınların da bir şekilde askerlik görevi yapması bence de gerekli. Orada Türkiye gerçekleri görülüyor. Daha önce tuvalet görmemiş, okuma yazma bilmeyen arkadaşlar ile bir arada bulunuyorsunuz. O zaman Gelişmiş Türkiye söylemlerinin ne kadar komik olduğunu birinci elden görebiliyorsunuz.

Askerlik süresi tartışılabilir, orada verilen eğitim tartışılabilir, kimi komutanların sorunları tartışılabilir ama Vatan Görevi bunlardan ayrı bir şeydir. Cesaret ister, Onur ister, Vatan Sevgisi ister. Bu duyguları olmayan adam ister cephede, ister sosyal hayatta her zaman tehlikelidir çevresindeki diğer insanlar için. ;) Kimileri içinde yaşadığı topluluğun hayatını önce düşünür, kimileri kendi hayatını. ;)

İşte soru; sizce özel sektörde çalışırken başkasının hiç mi ağız kokusunu çekmiyorsunuz maddi kazanç için, çalışma şartlarınız, mesai, saatler, izin, olanaklar, sosyal haklar vs. çok yeterli mi sizce? Haftada kaç saat çalışıyorsunuz? Hakkınızı aldığınızı düşünüyor musunuz?
ştur ancak çok büyük oranda bu gereklidir, bunu çok iyi biliyorum fakat Döviz ile askerlik ile Bedelli karıştırılmaması gereken iki unsurdur. Döviz ile askerliğin şartlarını ağırlaştırabilirler ayrıca.

Birkaç yazdığınıza cevap vermek istiyorum.

Birçok rütbeli zorunlu askerlik uygulamasının bitmesini istemez. Prof. askerlik istemez. O zaman ordudaki rütbeli sayısı mecburen azalacaktır. En çok bu yüzden karşı çıkıyorlar. Ama olması gereken etkin, savaşma kabiliyeti yüksek personele sahip ordu yapısıdır.

Bahsettiğiniz Vietnam savaşından bu yana ABD ordusu dersler alıp kendini geliştirmiştir. Ayrıca siz kendiniz söylüyorsunuz gerilla savaşına karşı hantal ordu yapısı ile cevap veremezsiniz. Buna karşı etkin yöntem aynı şekilde karşılık vermek ve günümüz teknolojik silahlarından geçiyor. ABD' ye, Vietnam' a gitmemize gerek yok. Zaten örneği 30 yıldır benzeri ülkemizde mevcut. Altı defa baskın yiyen karakol güzel bir örnektir.  20' li yaşlarda daha silah atmasını bilmeyen insanı gerilla savaşına maruz bırakırsanız sonuç bellidir. O yüzden ordu profosyonel olmalı, daha fazla analar ağlamamalıdır.

Askerlik tuvalet ihtiyacı gidermenin, okuma yazmanın öğretilmesi gereken bir kurum değildir, olmamalıdır. Bu eksiklik eğitimdeki kusura işaret eder. Ordunun görevini taharet ihtiyacının nasıl giderileceğinin öğretildiği bir kurum olarak görmek büyük yanlıştır.  Doğru bir uygulamada değil.

Askerliği reddetmekse tamamen başka bir konu. Vicdani red ile yeniden gündeme geldi. Onuda dilerseniz ayrı bir başlıkta tartışalım. Çünkü bu konunun bedelli askerlik ile hiç alakası yok. Onun çok farklı boyutları var.

Son yazdığınız konunun ise askerlik mesleği ile hiç ama hiç ilgisi yok. Konuyla bunun ne alakası var? Onu ayrı bir başlık olarak tartışabiliriz. Ve aynı soruyu gidip TÜSİAD başkanına son yaptığı bedelli açıklamasından sonra sormanızı daha yerinde buluyorum.

Ve son diyeceğim bugün tartışılması gereken bedelli askerlik değildir. Tartışılması gereken bunu yaratan sebeblerdir. Yanlış işleyen sistemler sonuç olarak sorunlar doğurur. Şu andaki bedelli askerlik tamamen bu sonuçlardan yalnızca bir tanesidir.  Eğer sonuçtan soruna inebilirseniz ondan sonrada çözüm nedir onu görebiliriz. Dünya sürekli değişiyor. Basma kalıplara sarılarak değişim olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Kasım 20, 2011, 05:28:57 »
1999 marmara depremi sonrası çıkan 2. bedelli askerlik uygulanmasından yararlanmış biri olarak kendimi bir an için zengin biri olarak hissetmeye başlamıştım ki; birden aklım başıma geldi ve zengin olsan ne işin var cumartesi gecesi bu saatte toyota forumunda, gidersin alırsın bir porshe, takılırsın sortie veya reina gibi mekanlara, keyfine bakarsın :)

burada atlanmaması gereken şey; bedelli askerlik  dünden bügüne çıkmış bir tasarı değil ve ilk kez uygulanmayacak. bu 3. uygulama olacak ve mevcut bozuk sistem (zorunlu askerlik) devam ederse yaklaşık 10 sene sonra tekrar çıkacağına dair garanti bile verebilirim  – yaklaşık 10 sene de bir çıkan vergi afları gibi... bu sefer çıkacak olan uygulamanın diğer önceki iki uygulamadan daha çok eleştiri almasının tek sebebi ise yaklaşık otuz senedir sonlandırılamayan terör olayları ve bunlara bağlı olarak verilen şehit ve gazi sayılarındaki kabül edilemeyen artış.

4. uygulamayı görmeden tsk nın profesyonel orduya geçişi yapacağını bekliyor ve umut ediyorum...

“Vatan sevgisi ahlakta iyiliği, ahlakta iyilik de vatan sevgisini meydana getirir.”
 Montesquieu
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Kasım 20, 2011, 11:41:12 »
Tolga bey, tolga abı;
Her ne kadar alaycı bır baslangıcla baslayıp ılımlı olarak toparladıgınız ıletınız sahsen recıde edıcı olsada konunun vatan severlık merkezınden donmesı nedenı ıle sonuna kadar ıyı nıyetlı oldugunuzdan hıc kuskum yok.
Benımde ıletılerımde ıfade etmek ıstedıgım sey zaten, ben, benım gordugum ve tanıdıgım bır cok kısının ASKERLIK yapmadıgıdır.
Yanı, zoruma gıden egolar ıcın sacma sapan ısler yapmak. bu sekılde 6,12,15 ay askerlık yapmaktansa sılah tutmayı adam gıbı ogrenmek sartıyla bedellı askerlıgın mantıklı oldugu gorusundeyım. Kaldıkı arkadasınız, kardesımız nıye sehıt oldu? (Allah rahmet eylesın) oralarda sızın gorev almanız dogrumuydu? Yoksa dagdakı cakallar arasında bıldırcın gıbı mı kalyorduk?
Tabı bu benım gorusum. Her arkadasımın fıkırlerınede saygım var. Kımselerın ıletısıne de alaycı yaklasmaya nıyetım yok. Helekı boylesı hassas bır konuda. Bu ısler terazıye konulup tartılamaz ben sızden cok severım, sız benden cok seversınız bu vatanı dıyemeyız ama bayragım, ezanım,vatanım, mılletım, aılem ve namusum ıcın her TURK erkegı gıbı canımı vermeye hazır bır bıreyım.
Profesyonel askerlık konusunda da komutanlarımızın en dogru kararı verecegıne ınanıyorum.
Selçuk bey beni yanlış anlamamanıza  fevri çıkışlarımı hoş görü ile karşıladığınız beni  iyi niyetli kabul ettiğiniz için teşekkürederim...Birininde dediği gibi .....SONUÇTA HERKES ASKERLİK YAPARKEN BİR BEDEL ÖDÜYOR KİMİ CANIYLA KİMİ PARASIYLA.....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #59 : Kasım 20, 2011, 12:26:57 »
bari askerliği 12 ay yapsınlar zaten kazanamayacağım üniversite 
Maken't Move