Gönderen Konu: Bedelli Askerlik  (Okunma sayısı 11894 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Bedelli Askerlik
« Yanıtla #140 : Şubat 10, 2012, 14:45:35 »
Arkadaşlar, birbirimizi kıracak mesajlar yazmaktan kaçınalım lütfen.
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Şubat 10, 2012, 14:45:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Şubat 10, 2012, 14:47:36 »
gitti güzelim Voltaire  :lol:
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #142 : Şubat 10, 2012, 14:51:43 »
Gitmedi, burada duruyor :) Voltaire der ki "Uzun bir tartışma, her iki tarafın da haksız olduğunun belirtisidir." :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Şubat 10, 2012, 14:55:55 »
Gitmedi, burada duruyor :) Voltaire der ki "Uzun bir tartışma, her iki tarafın da haksız olduğunun belirtisidir." :D

:alkis: Güzel Söz :alkis: 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Şubat 10, 2012, 14:58:35 »

Voltaire bu işi biliyor vesselam  :lol: işte bu nedenle Sinan beyle uzlaşmaya varabildik ya...neyse  :)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Şubat 10, 2012, 15:26:03 »
Voltaire Türkiye de imza günü düzenlerse gideriz  :islik: :islik: :islik: :islik:
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Şubat 10, 2012, 15:52:05 »
Voltaire Türkiye de imza günü düzenlerse gideriz  :islik: :islik: :islik: :islik:

bence fatiha okumak daha mantıklı mali abi..beklersek çook bekleriz rahmetliyi  :lol:
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Şubat 10, 2012, 16:12:40 »
bence fatiha okumak daha mantıklı mali abi..beklersek çook bekleriz rahmetliyi  :lol:
Nihay doğan Amadeus Mozartın konserine gidiyor da ben niye imza gününe gidemiyorum.Hem Voltair amca henuz genç ölmedi,yüreğimiz de yaşıyor. :) :P
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Şubat 10, 2012, 16:18:34 »
Nihay doğan Amadeus Mozartın konserine gidiyor da ben niye imza gününe gidemiyorum.Hem Voltair amca henuz genç ölmedi,yüreğimiz de yaşıyor. :) :P

Valla Hakkı bey zaten ikinci bir Voltaire olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinden şimdilik Hakkı beyin imzasını alarak  da başlayabiliriz  :lol:
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #149 : Şubat 10, 2012, 16:34:35 »
"Tanrım, beni dostlarıma karşı koru, kendimi düşmanlarıma karşı korurum." Voltaire. Elbirliğiyle konuyu ne hale getirdik dostlar :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Şubat 10, 2012, 17:23:22 »
2000 yılında İzmir/Gaziemir Ulaştırma'da bedelli olarak askerliği yaptım.Mutluyum,huzurluyum.Bu imkanı veren devlet yetkililerine teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Şubat 14, 2012, 17:54:27 »
Betül Yalım'ın yazdığı bazı hususlara katılmamak elde değil. Ama Betül arkadaşım kızmasın ama kendisi işe çelişmiş. Benim de demek istediklerim tam da bunlardı işte. Maalesef devletin diğer kurumları yapması gerkenleri (eğitim, sağlık, sosyal gelişim vb.) yapmadığı için askerler de bu eksiklerin giderilmesini vazife bildikleri için bu tür uygulamalar yapılıyor. Çünkü okuma yazmayı bilmeyen bir insanımıza askerliği öğretemiyorsun. Ssoyal yaşamı, birlikte yaşamı, toplum kurallarını bilmeyen bir insanı yüzlerce yurdun farklı yerlerinden gelmiş genci bir arada yaşatamıyorsun.

Ayrıca daha önce de yazdığım gibi askerlerin içerisinde de (bu toplumun taa bağrından çıkıp geldikleri için) bir çok hatalı davranış içerisinde olan kişi var. O yüzden bazılarının yaptıkları hataları genellemek pek de uygun olmuyor diye düşünüyorum.

Boş yere vakit geçiren, eline silah almadan askerliğini bitiren, yan gelip yatan aslerler olduğunu ve bunların devlete yük olduğu konusunda da haklısın. Ama burada eleştirilmesi gereken acaba o kişilerin yaptıkları aymazlık mı yoksa 450 bin genç arasında o aymaz ve düşüncesiz genci idare edenler mi? Askerlikte her askerin mutlaka bir görevi vardır. Kimisi bu görevini yapar kimisi de kaçar ve kaytarır ve bunu da sonra ballandır ballandıra anlatmayı maharet sayar. Hiç askerde kötü şeyler yaptığını anlatan birisi ile karşılaştınız mı? Elbette hayır. Çünkü kimse yaptığı kötülükleri toplum içerisinde ortaya dökmez. Diğer bir husus acaba o ders veren askerler çıkıp komutanlarına "ben ders vermek istemiyorum, beni birliğime geri gönderin demiş mi?" Diyen olacağını sanmıyorum. 

Eleştiriye ve hataları düzeltmeye "EVET" ancak yıkıcı ve bilmeden yapılan eleştiriye "HAYIR" diyorum. İnşallah Betül ile bir ortamda bri araya geliriz de bu konuyu derinlemesine tartışırız.

Not: yazmayayım dedim ama yine de duramadım.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Şubat 14, 2012, 19:19:23 »
Betül Yalım'ın yazdığı bazı hususlara katılmamak elde değil. Ama Betül arkadaşım kızmasın ama kendisi işe çelişmiş. Benim de demek istediklerim tam da bunlardı işte. Maalesef devletin diğer kurumları yapması gerkenleri (eğitim, sağlık, sosyal gelişim vb.) yapmadığı için askerler de bu eksiklerin giderilmesini vazife bildikleri için bu tür uygulamalar yapılıyor. Çünkü okuma yazmayı bilmeyen bir insanımıza askerliği öğretemiyorsun. Ssoyal yaşamı, birlikte yaşamı, toplum kurallarını bilmeyen bir insanı yüzlerce yurdun farklı yerlerinden gelmiş genci bir arada yaşatamıyorsun.

Ayrıca daha önce de yazdığım gibi askerlerin içerisinde de (bu toplumun taa bağrından çıkıp geldikleri için) bir çok hatalı davranış içerisinde olan kişi var. O yüzden bazılarının yaptıkları hataları genellemek pek de uygun olmuyor diye düşünüyorum.

Boş yere vakit geçiren, eline silah almadan askerliğini bitiren, yan gelip yatan aslerler olduğunu ve bunların devlete yük olduğu konusunda da haklısın. Ama burada eleştirilmesi gereken acaba o kişilerin yaptıkları aymazlık mı yoksa 450 bin genç arasında o aymaz ve düşüncesiz genci idare edenler mi? Askerlikte her askerin mutlaka bir görevi vardır. Kimisi bu görevini yapar kimisi de kaçar ve kaytarır ve bunu da sonra ballandır ballandıra anlatmayı maharet sayar. Hiç askerde kötü şeyler yaptığını anlatan birisi ile karşılaştınız mı? Elbette hayır. Çünkü kimse yaptığı kötülükleri toplum içerisinde ortaya dökmez. Diğer bir husus acaba o ders veren askerler çıkıp komutanlarına "ben ders vermek istemiyorum, beni birliğime geri gönderin demiş mi?" Diyen olacağını sanmıyorum. 

Eleştiriye ve hataları düzeltmeye "EVET" ancak yıkıcı ve bilmeden yapılan eleştiriye "HAYIR" diyorum. İnşallah Betül ile bir ortamda bri araya geliriz de bu konuyu derinlemesine tartışırız.

Not: yazmayayım dedim ama yine de duramadım.
Yazdıklarınızın altına imzamı atarım Seyit bey... bilmeden görmeden yaşamadan konuşmamak lazım son zamanın modası her yerde her platformda vurun askere puanınız artsın neyse uzatmıyorum.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Şubat 14, 2012, 20:02:04 »
 Bırakın hiç yapmamayı, bence kadınlar da 1 ay olsun asker ocağını görmeli.

Gönül ister ki, askere hiç ihtiyaç olmasın. Ama bunun Polyannacılıktan daha öte bir ütopya olduğunu, aklı başında herkes biliyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Şubat 14, 2012, 20:08:19 »
Konu başlığı: Bedelli Askerlik

Konu içeriği: Türk Silahlı Kuvvetlerinin eleştirilmesi

Ben mi anlamıyorum acaba okuduğumu?
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #155 : Şubat 15, 2012, 08:11:59 »
Konu, oldukça yapıcı bir şekilde irdelendi ve bence çok faydalı ve seviyeli paylaşımlarda bulunuldu. Fakat, bazı noktalarda konunun kısır döngüye girme riski var. Bu haktan faydalanacak üyelerimizin de olduğunun bilinciyle ve olası polemikleri ve kırgınlıkları önlemek adına konuyu izninizle kilitliyorum.