Gönderen Konu: Bedelli Askerlik  (Okunma sayısı 11897 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Bedelli Askerlik
« Yanıtla #60 : Kasım 20, 2011, 14:30:28 »
başbakan falan olsam ilk iş askerliği temelli kaldırırdım

Bu bakış açısı ile zaten değil başbakan ancak bakan olursunuz ama uzaktan bakan.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 20, 2011, 14:30:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 20, 2011, 15:06:26 »
öncelikle gercekten herkes gayet güzel anlatmış düşüncelerini ki bu gercekten çok hoşuma gitti

ayrıca bende bedelli askerlik konusunun refaranduma gitmesi taraftarıyım ama olmayacak muhtemelen

şimdi gelelim konuya ben 23 yaşındayım ocakta 24 olacak ve öğrenciyim askerliğimi 29a kadar tecil ettirebiliyorum okulumda 27 28 arası bitecek şimdi sorun su ben 27de okulu bitirince iş bulup çalışıp askere gidip şirketin beni beklemesinimi ummalıyım yoksa 27de gidip gelip ondan sonra 30 yasını asmamıs askerlik engeli olmayan diye başlayan ilanlaramı bakmalıyım bilmiyorum böyle düşünürsen bari yasal sınır olan 29un altına düşmesin bedelli sınırı diyebiliyorum cünkü 25e düşerse benim gibi düşünen bi cok insan parası olan bi çok diyelim gidecek bedelli yapacak ben burda askerliğimi bedelli oalrak yapmak is-te-me-di-ği-me rağmen bozulurum bakış açım illaki değişir cünkü belki bundan bi 3 5 sene sonra gercekten benimde böyle bişeye ihtiyacım olacak ve ben o zaman ort 10 yılda bi bedelli geldiği için para biriktirip 10. yılın gelmesinimi bekleyeceğim cok saçma o yuczden diyorum ki nerde kaldı eşitlik ilkesi

aynı sekilde benim yasım tutsa ve benim param olmasa benim parası olanlardan bir eksiğim yada bedelliyi onlar kadar haketmediğimi göstermez işi paraya bağlamak çok saçma bu sekilde cünkü bi cok topcu popcu gidecek ve bizler yine parasızlık diyeceğiz e o zaman nerde kaldı o eşitlik ilkesi

ama böyle düşünürken sunlardan da bahsetmeliyim 20 yasına gelmiş belkide en büyük küfürü salak aptal olan hala dizi kanayınca canı yanan bi arı öldürdümü üzülen genclerimizi sırf üniversite okumadılar diye 15 ay askere almak onların eline silah verip öldür demek arıyı öldüremeyen birinden insan öldürmesini beklemek ne kadar mantıklı bilemiyorum yukarıda eşitlikte bahsettim ya işte burdada aynı seyi söylüyorum nerde eşitlik ben üniversite okuyorum diye nie 5 ay gidiyorum onlar 15 gidio ben askerlik sorununun okuyan okumayan sabit 6-9 ay arası bir süre ile yaptırılması gibi bi çözümle bi nebze sorun olmaktan çıkacağına inanıyorum.

ve hepsini söylerkende gerekirse son defaya mahsus ortada kalanları temizlemek amaçlı bedellinin gelmesi uygun olabilir diye düşünüyorum ama önce yukarıda söyledim olacakki ortadakiler temizlenecek yoksa 10 yıl sonra yine bedelli konusu olacaksa yalan dolan gerisi

biraz uzun oldu kusura bakmayın artık  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 20, 2011, 15:18:16 »
Bedelli, adından da anlaşılacağı üzere sadece bedeli için ve varsa büyüklerimizin yakınları dostları olanlar için olur vatandaş için olmaz böyle şeyler....
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Kasım 23, 2011, 03:19:48 »
ne diyelim, vatana ve millete hayırlı ve uğurlu olsun...
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Kasım 23, 2011, 10:52:50 »
   Bedelli çıktı sonunda.Hayırlara vesile olur inşallah.
Herkes düşüncelerini gayet guzel açıklamış.Öncelikle sunu belirtmek gerekir ki bazı cok ozel torpilliler hariç hic kimse askerlik yapacagı yeri kendi tayin etmiyor.Allah var ben havacılığa olan merakımdan havaci olmayı cok istiyordum ve oldum da.Bu nedenle kimse kimseye sen sucuydun ben budursun demesin.Gereksiz bir söylemden başka bir sey değildir.

Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Aralık 26, 2011, 10:10:40 »
Atılan taş ürkütülen kurbağaya değmedi. Hükümet bu işten hem maddi, hem de manevi zarar görecek gibi görünüyor:

http://haber.gazetevatan.com/bedelli-bekleneni-vermedi/420083/1/Manset
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Aralık 26, 2011, 15:35:32 »
Atılan taş ürkütülen kurbağaya değmedi. Hükümet bu işten hem maddi, hem de manevi zarar görecek gibi görünüyor:

http://haber.gazetevatan.com/bedelli-bekleneni-vermedi/420083/1/Manset
Evet, 450 binden 100 bini beklenirken şu ana kadar 5 bin başvuru olmuş. :) Yakında Promosyon yaparlar. :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #67 : Aralık 26, 2011, 16:58:30 »
daha hazirana kadar çok var,bence insanlar biraz beklemede:)
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #68 : Ocak 10, 2012, 20:13:17 »
daha hazirana kadar çok var,bence insanlar biraz beklemede:)

Bencede. çünkü sırf benım çevremde bedelli gidecek 12 tane tanıdıgım var.yaşım tutsa bende giderdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ocak 10, 2012, 23:39:52 »
Kıymetli arkadaşlarım
Burada bir çok arkadaşım ne olduğunu detayı ile bilmedikleri bir çok konuda ahkam kesmişler. Şimdi bunu yazınca o arkadaşlarım kızacaklar ama bu böyle. Burada uçulan konulara kısa kısa değinmek istiyorum. Bana ve yazdıklarıma kızacak arkadaşlarımdan şimdiden özür diliyorum. Ama insanlar bilmedikleri konuda çok biliyormuş gibi ahkam kesmemeli diye düşünüyorum.

İlk aklıma takılan husus şu zengin çocuklarının, milletvekili çocuklarının, albay çocuklarının hep torpilli askerlik yaptıkları ve şehit olmadıkları konusu. Arkadaşlar durum çok ama çok açık. Biraz aklını kullanan başkalarının kandırmasına gelmez. Olay nedir? Olay şudur; o saydığını kişilerin çocukları mutlaka ve mutlaka bir üniversite okuduklarından kısa dönem olarak askerliklerini yapma hakkı kazanırlar. Kanun gereği de kısa dönem askerler iç güvenlik birliklerinde istihdam edilmezler. Dolayısı ile çatışmaya girmez ve şehit düşmezler. Kısa dönem askerlik zengin çocukları veya vekil, asker çocukları için değildir. Üniversite okuyan herkes babasının maddi durumuna bakılmadan kısa dönem askerlik yapar. Bu da aslında askerlikte eşitliğin en gzüel göstergesidir.

Diğer bir husus; oedumuz yaklaşık 750.000 kişidir. Bunun 450.000 kişisi erbaş ve erdir. Geriye kalanları subay, astsubay ve uzman erbaşlardır. Bu rakamların ışığında arkadaşlarımın bir hususu derince düşünmelerini rica ediyorum. Ülkemizde nasıl ki hırsız, uğursuz, terbiyesiz, ahlaksız, ana baba sevgisi ve saygısı bilmeyen, toplumun lanetle baktığı kişiler çıkıyorsa ve bu kişiler en temelinde aile terbiyesi almamış kiiler olarak değerlendiriliyorsa, bu milletin ta bağrından çıkan rütbeli personel de aynı özelliklerde olacaktır. Onlardan da toplumun genel yapısı dışında bir yapı beklemek enayilik olur. Dolayısı ile yok şöyle komutandı, böyle astsubaydı, şöyle subaydı demek abesle iştigaldir. Ayrıca bu tür kişiler hepimiz çok iyi biliyoruz ki toplumun her kesiminden çıkar. Toplumun genel yapısı ile kıyasladığımızda askeriyede dışarıdan çok çok daha azdır. Ben torpilli asker tanıyorum diyenler bir düşünsünler bakalım 450.000 asker arasında torpilli olduğunu düşündükleri askerlerin sayısı genel toplamda kaçta kaç kalıyor?

Bir diğer husus, çalışma yaşamlarımızı göz önüne alalım. Hangi iş ortamında bu tür dengesiz ve şahsi kaprisleri olan kişiler yoktur ki? Hangi iş ortamında çalışanlar gerek amirleri tarafından gerekse müşterileri tarafından yağla, balla kaymakla karşılanır? Dışarıda asgeri ücret ile bir iş bulumak için dört dönen ve bu tür bir iş bulduktan sonra geçinebilmek için oradaki iş sahiplerinin ağız kokusunu çeken, patronunun, müdürünün neredeyse uşağı olan, amirine, müdürüne çay çorba taşımaya hazır olan kiç kişi vardır? Askere giden kimse oradaki komutanı için askerlik yapmaz. Askere giden kişi o güne kadar yediği ekmeğin ve askerlikten sonra yiyeceği ekmeğin bedelini ödemek için askerlik yapar.

Diğer bir husus, askerlikte her şey kurallar ile düzenlenmiştir. Birçoğumuz çalıştığımız işten kovulmamak için maymun olurken, askerde her türlü kural ve kaideyi yorumlar, kuralları çiğnemek için akla hayale gelmedik yollar arar buluruz. Nöbete gitmemek için her yoşu deneriz. Her türlü kuralsızlığı yaparız. Yakalanınca da (ki bir çok kişi yakalanır. Çünkü o arkadaşlar giderken rütbeli komutanlar dönüyorlardır.) her türlü taklayı atarlar.

Bir diğeri; ben hiç mermi atmadım, gemi güvertesi sildim (selçuk bey alınmasın, bu sadece az önce okuduğum bir örnek olduğu için yazdım), çöp topladım, tuvalet temizledim diye dert yananlar iç güvenlik bölgesine gitmemek, çatışmaya girmemek için ellerinden geleni arkalarına koymazlar. Doğu ve güneydoğu anadoluya dağıtımı çıkanlar (%95'i böyledir) bir torpil bulmak için binbir taklalar atarlar. Analarını babalarını torpil peşine koştururlar. Torpil bulmak için vermeyecekleri şey yoktur. Bunun için sıfır araba teklifi bile edilen teklifler arasında en namuslu olanlarından biri kalır.

Şimdi söyleyeceğim sözü bir komutanım söylemişti. Lütfen yorum yapan herkes bu sözü bir kere daha düşünsün ve içtenlikle doğruluğunu tartsın. "Türk genci iki kere yalan söyler; birincisi askerde iken sivil yaşantısı ile ilgili, ikincisi ise terhis olduktan sonra askerlik hayatı ile ilgili." O bakan oğlunun 10 tane asker tarafından korunduğunu söyleyen arkadaşım o bakan oğlunu kendisi mi gördü yoksa bir arkadaşı mı anlattı? Muhtemelen bir arkadaşı anlatmıştır. O anlatan da muhtemelen bir başkasından duymuştur. Şimdi aklıma geliveren bir kaç olayı aktarayım istiyorum. Süleyman DEMİREL başbakan iken yeğenini bıçakladılar, Ali BABACAN bakan iken yeğeni (veya kuzeni) şehit oldu, Tarkan, Serdar ORTAÇ dövizli de olsa askerlik yaptılar ve resmen erbaş er karavanasında yemek yediler. Turgut ÖZAL başbakan iken oğlu Efe ÖZAL paşa paşa askerlik yaptı ve diğer askerler ile birlikte aynı koğuşlarda yatıp kalktı, nöbetini tuttu, teskeresini aldı.

Bir husus da; insanın en büyük torpili kendisidir. Askerde disiplinli olan, kurallara uyan, komutanların emirlerini dinleyen asker doğal olarak komutanlarından torpil (buradaki anlamında olmasa da) görür. Şimdi askerliğini yapan arkadaşlarım briaz düşünsünler, tropilli dedikleri arkadaşları acaba bu tür askerlermiydi acaba? (Muhtemelen mantıklı düşününce evet diyecekler)

Herkes yaptığı askerliği biliyor ve o askerlik konusunda konuşmalı. Çatışma bölgesine giden hiç bir asker 3 mermi atıp da çatışma bölgesine gönderilmez. Askerliğini yapan herkes çok iyi bilir ki temel eğitimler sırasında eğitimden kaytarmayan, silah eğitimini iyi yapan hiç kimse için 3 mermi atmak ile 300 mermi atmak arasında fark yoktur. Eğitimini iyi yapan 3 de atsa 300 de atsa attığını vurur. Yüzyıllardır askere gidiliyor. Son 35 yıldır terörle mücadele var. Terörle mücadele bölgesinde askerlik yapan 1000 askerin en fazla 2-3 tanesi maalesef şehit oluyor. Diğer 997 tanesi burnu bile kanamadan kahramanca askerliğini yapıp dönüyor. Terörle mücadelede gidip aslanlar gibi askerilk yapıp gelenler profesyonel asker mi, ya da onlar adam başı 5000 mermi mi attı? Elbette hayır. Onlar kendilerine anlatılanı iyi dinlemiş, eğitimini iyi yapmış, verilen emirleri harfiyen uygulayıp gelmişlerdir. Unurulmamalıdır ki "eğitimde ter dökmeyen, savaşta kan döker." Bundan şehir olan askerlerin hepsinin de disiplinsiz olduğu  anlaşılmasın. Ölüm kişinin alnına yazılmış ise ne yaparsan yap önüne geçilemez. 

Terörist ile askeri kıyaslayan arkadaşlarım bir önemli hususu unutuyorlar. Asker kanunun adamıdır, legal güçtür, yeri yurdu, kılığı kıyafeti bellidir. Her önüne çıkanı vurup öldürmez. Ama terörist şerefsiz ve haysiyetsizdir. Nereden geleceği, kim olduğu belli değildir. Gündüz külahlı, gece silahlıdır. Karşısında aslanlar gibi yeri yurdu ve üniforması ile duran kahraman askeri acımadan öldürür. Unutulmamalıdır ki teröristlerin de büyük çoğunluğu askerlik yapmıştır ve o 3 mermiyi onlar da atmıştır. Ama onlar her ne kadar yalan da olsa, öyle veya böyle davalarına bağlıdır. Gittikleri yol yol olmasa da uyuşturucu ile de olsa ölüme giderler.

Gelelim bedelli askerliğe. Bir çok vatandaş bedelliden alınan paralar, doğunun kalkınmasında kullanılsın, şehit ve gazi ailelerine yardım yapılsın, silah alınsın, profesyonel askerliğe geçilmek için kullanılsın demekteler. Sizler zannediyormusunuz ki bu alınan paralardan bir kuruşu bile bu maksatlar ile kullanılıyor veya kullanılacak? En basitinden askerlik bedellerinin yatırıldığı bakanlığı bir inceleyin. Bütün bu paralar Mailye Bakanlığına yatırılır ve aynı bakanlık tarafından harcanır. Ayrıca silah, uçak. tank almak öyle kolay değildir. Bu tür teçhizat alımlarını prosedürü bakkaldan iki kilo domates almaya benzemez. Bu tür harp silah araçlarının alımı tamamen Milli Savunma Bakanlığı tarafından yani hükümet tarafından yapılır. TSK sadece ihtiyacı olduğunu belirtir.

Yüzbinlerce gencin bedelliye başvuracağını düşünenler gördüler ki son durum 7000-7500 kişi kadar. Hazirana kadar sürecek ki diyen arkadaşıma soruyorum. Bedelli askerlik yasalaştı. Ha şimdi ha Haziranda ne fark ediyor? Yoksa bedelli askerlik yapacaklar para mı biriktiriyor? Halk bedellinin pek de bedel olmadığını biliyor.

Bütün bu yaygaralar belli amaçlar doğrultusunda çıkarılıyor. O amaçların neler olduğunu hemen hemen herkes bliliyor. O konuda çok da konuşmaya gerek yok. Her Türk genci vatan borcunu ödemelidir. Ama para ile değil.

Bu kadar uzun yazı okunur mu bilemiyorum ama yorum yapan herkes şapkasını önüne koyup okumalı bence. 

2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ocak 10, 2012, 23:49:58 »
Ben okudum birçok noktada size katılıyorum..... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ocak 11, 2012, 00:12:23 »
ooyyh bi soluklanayımmm ::) Gavurlar şort sıtori derler ya işte öyle olmuş :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ocak 11, 2012, 00:40:58 »
Kıymetli arkadaşlarım
Burada bir çok arkadaşım ne olduğunu detayı ile bilmedikleri bir çok konuda ahkam kesmişler. Şimdi bunu yazınca o arkadaşlarım kızacaklar ama bu böyle. Burada uçulan konulara kısa kısa değinmek istiyorum. Bana ve yazdıklarıma kızacak arkadaşlarımdan şimdiden özür diliyorum. Ama insanlar bilmedikleri konuda çok biliyormuş gibi ahkam kesmemeli diye düşünüyorum.
....

Seyit hocam,

eline agzina saglik. Bir solukta okudum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ocak 11, 2012, 01:37:47 »
İlgiyle okunmuştur Seyit bey size katılmamak elde değildir ancak askerliği her doğuya çıkan kişi torpil peşinde koşmaz....misalde hata olmaz hatta benim gibi güneydoğuya gitmek istiyorum diye dört bir tarafa dilekçe verir ve  JÖH olarak güneydoğuya gider gerçi istisnalar kaideyi bozmaz ....yazınızdan ötürü sizi tebrikederim.... :alkis: :alkis: :alkis:
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ocak 11, 2012, 03:14:41 »
Kıymetli arkadaşlarım
...

Böylesi güzel tecrübe ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için gerçekten teşekkürler Seyit Abi...
Ve düşüncelerinize  katılmamak elde değil.Elinize sağlık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Ocak 13, 2012, 20:24:28 »
İlgiyle okunmuştur Seyit bey size katılmamak elde değildir ancak askerliği her doğuya çıkan kişi torpil peşinde koşmaz....misalde hata olmaz hatta benim gibi güneydoğuya gitmek istiyorum diye dört bir tarafa dilekçe verir ve  JÖH olarak güneydoğuya gider gerçi istisnalar kaideyi bozmaz ....yazınızdan ötürü sizi tebrikederim.... :alkis: :alkis: :alkis:

Çok iyi anlıyorum ve size katılıyorum. Dağıtımı doğuya çıkan her asker elbette torpil peşinde koşmaz. Allahtan henüz bu kadar yozlaşmamış milyonlarca Türk gencimiz var.  Ama yapanların sayısı da az değil. Sizin gibi doğuda askerlik yapmak için kendini paralayan bir çok da gencimiz var. Zaten hala "yüzbinlerce gencimiz bedelliyi bekliyor" diye yaygara edenlerin yanında 8-10 bin kişinin başvurmuş olmasından da bu anlaşılıyor. Vatan bu millet için kutsaldır ve uğruna bedel ödenir. Elbette para ile değil. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Ocak 13, 2012, 20:28:05 »
Ben okudum birçok noktada size katılıyorum..... ;)

Sağolun.

Seyit hocam,

eline agzina saglik. Bir solukta okudum.

Teşekkürler. Bir parça açıklayabildiysem ne mutlu.

Böylesi güzel tecrübe ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için gerçekten teşekkürler Seyit Abi...
Ve düşüncelerinize  katılmamak elde değil.Elinize sağlık.

Teşekkür ederim Necati kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #77 : Ocak 13, 2012, 20:47:51 »
Aklın ve bilginin yolu bir Seyit abi. Noktasından, virgülüne katılıyorum.
Bir gerçekler vardır, bir de insanların inanmak istedikleri şeyler.
 Düne kadar olan, askerden muaf şartlarına haiz olanlar(çeşitli hastalıklar vs. sebebi ile) dışındakiler. Hatta onlar bile, bir gün dahi olsa asker ocağında bulunmak ister.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #78 : Ocak 13, 2012, 23:08:18 »
:kötü: :kötü: :kötü:
Snırım gözden kaçırdınız, yukarıdakiler benim düşüncelerim. Bir dayatma değil ve doloayısı ile kimse kabul etmek zorunda değil. Ama takıldığınız yeri söylerseniz, yardımcı olmaya çalışırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #79 : Ocak 13, 2012, 23:10:04 »
Arkadaşlar bu ülkenin güzelliklerinden ve yüksek nimetlerinden parası olan kişiler rahatça faydalanıyor.Bedelli askerlikte bir nimettir ve faydalanmak ta imkanı olanlar için son derece normaldir.Ben 18 ay şöför olarak askerlik yaptım.Bu 18 ayın son 5 ayı tamamen yattım.Devlet benim yemeğimi ekmeğimi bunun yanında komik bir rakam olsada paramı da verdi.Ben o 5 ay orda olmasam hiç bir sıkıntı doğmazdı.Kalan 13 ayımda da paşa eşlerini paşa çocuklarını paşa çocuklarının çocuklarını taşımakla geçti.Geceleri Ankara nın göbeğinde mermisiz silahlarla nöbet tuttuk.Benim gibi askerlik yapan binlerce insan olduğuna eminim.Ama bu binlerin yanında onbinlerinde dağlarda çarpıştığını askerliğin gereğini yerine getirdiğini de çok iyi biliyorum.Ülkemizde asker fazlalığı olduğu aşikardır.Güçlü orduya sahip olduğumuz doğrudur.Ama atıyorum 500.000 askerimiz varsa bunun 250.000 i askerde benim gibi en fazla 20 mermi anca atmıştır.''Barışta ter dökmeyen savaşta kan döker''Evet kaçımız askerde koşu harici ter döktük.Artık gelişmiş ülkeler askere değil teknolojiye füzeye bilmem neye yatırım yapıyor.Biz hala asker sayımızı yükseltmeye çalışıyoruz.Savaşlar artık meydanlarda değil arkadaşlar parmaklarla yapılıyor.Adam basıyor düğmeye bilmem nerdeki ülkeyi bombalıyor.Arkasından mesleği askerlik olanları sürüyor sahaya temizleyip geçiyor.Benim şahsi düşüncem bedelli çıkmalı askerlik süreside azalmalıdır.Çarpışmak için profesyonel  ordu kurulmalı çatışmalara da sadece bu askerler gönderilmelidir.Diğer normal askerlerde cephe gerisinde askerliğin gereklerini yerine getirmelidir.Böylece hem kaynak yaratılacak hemde gereksiz askerlerin masraflarından kar elde edilecek.En önemliside gençlerin hayatının en verimli çağında 1,5 sene  sini çalmayacaksın.Bazı arkadaşlarım biz yaptık herkez yapsın parası olmayanın suçu ne vatan borcudur yapılmalıdır gibi söylemlerde bulunuyor doğrudur fikirlerinize saygım sonsuzdur .Ama şimdi ben gittim 18 ay askerlik yaptım paşa çocuklarını taşıdım onların çocuklarınıda taşıdım bu vatana borcumu ödedim mi yani.Bu kadar basit mi?Biraz uzun oldu kusura bakmayın sevgi ve saygılarımla..
20006 Toyota Avensis 2000 cc Elegant