0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu çıkınca şehitlerimizin kaçta kaçı fakir-zengin olacak ki, bu oran değişmeyecek ki. Kanunsuzca siyasi ya da ekonomik gücünü kullanıp çocuğunu kayıranlar bunu kanuna değiştirerek legalleştirmiş olacak. Ama adil mi, asla. Daha ilginci; neden bu kadar acele ediliyor, neden şehit ailellerinin, gazilerimizin, daha önce vatani görevini layıkı ile yerine getirmişlerin fikri alınmıyor, ülkede öncelik bekleyen o kadar konu varken bu yangından mal kaçırma mantığı çok tiksinç.
Yazdıklarına noktası, virgülüne katılıyorum Hakan. Eşim bile "Hadi siz iyi kötü eğitim gördünüz ve hiç olmazsa silah tutmayı ve askerliği biraz öğrendiniz, ya biz n'apacağız. Yarın birgün -Allah göstermesin- bir sıkıntı olduğunda biz bu vatanı nasıl savunacağız? Aslında bize de askerlik öğretmeleri gerekirken bedelli nereden çıktı" diye bana çıkışıyor bu konu gündeme geldiğinde... Kendisine cevap bile veremiyorum ne yazık ki.
başbakan falan olsam ilk iş askerliği temelli kaldırırdım
Nagehan ablamın fikri çok güzel, katılıyorum söylediğine. Hatta iki hafta önce Hakkari'de uzun dönem askerlik yapan arkadaşıma hoş geldine gittim ve bir muhabbet esnasında "bayanlar için de askerliği en azından opsiyonlu yapsalar gitmek isteyenler grubunda olurdum" dedim. Fakat herkes aynı değil, herkes aynı hisselere aynı derecede sahip olamaz. Kimseden vatanını orduyu çok çok sevmesini saygı duymasını bekleyemeyiz. Sevmek ve saygı duymaktan bahsetmiyorum dikkatinizi çekerim çok sevmek ve çok saymaktan bahsediyorum. Eski katı fikirlerime sahip olsaydım "asla çıkmasın" derdim ama şuan bakıyorum da 35-40'ından sonra ki adamdan da bir şey beklemiyorum açıkçası, o yüzden çıksın diyorum. Nasıl olsa bir fırsatını bulup kaçmaya devam edecek. Zengin kaçaklardan alıp fakire verelim hatta. Bedelli fonu oluşturulsun ve o fondan çıkacak paraların gideceği yerler belli olsun.