Gönderen Konu: Bedelli Askerlik  (Okunma sayısı 11894 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Bedelli Askerlik
« Yanıtla #20 : Kasım 10, 2011, 17:53:59 »
Askerliğini yapan birçok insan bedelli askerliğe karşı çıkar. Fakat şöylede düşününce parası olan insan zaten bir şekilde bu askerlikten kurtuluyor. Ben kısa dönem yaptım askerliğimi çok da fazla zengin çocuğu vardı. Kimisi tugay komutanını tanıyordu kimiside başka bir rütbeliyi. Biz eğitim yaparken bunlar gazinoda takılıyorlardı. Parası olan yine yalandan askerlik yapıyor. Ayrıca askerde bize yaptırdıkları boş boş işleri düşününce ve de o kişinin devlete olan maliyetini düşününce bana göre çıkabilir.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 10, 2011, 17:53:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 10, 2011, 18:25:07 »
abi haklısınız da öyle olmuyor işte. keşke ciddi ciddi askeri eğitim verilse. bende mantık olarak madem layığıyla yapılmıyor bari devletin kasasına para girsin diyenlerdenim. eski bir bakanın yeğenini askerde 10 adet erin koruduğunu biliyorum. bırakın adam parasını versin gitsin en azından o 10 tane eri devlet düşmanı yapmayalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #22 : Kasım 10, 2011, 18:51:05 »
Birde benim gibi iş güç sahibi olanlar için bu duruma bakın.Çok şükür şimdi babamda yanımda olsada 24 saat açık bir işletmemiz var kışın 4 kişi yazın 6 kişi günün 12 saatı vardıyalı calısıyoruz ayrıca hediyelik eşya imalathanemiz var benim 15 ay orda olmamam demek  2 yazımız zararda olucak demek.babam hangı işe yetişcek ve ayrıca ekstra işçi tutulacak demek. Tabi bu devirde güvenilir işçi bulmak kolay değil yanı kabaca kendı askerde harcıyacagım para dahil benim 50-60.000 tl zararım olucak babamın benım olmadıgım süre zaffında üstüne bınecek yük stres cabası, ben bu paranın yarısını devlete verır bedelli askerliğimi yaparım kimse alınmasın. hoş yaş sınırı benı tutmuyor ama benım gibi aynı durumda olan bir sürü insan tanıyorum onların zararı benım 2-3 katım olucak. O yuzden açıktan falan üniversite okuyorlar.Vatan sevgisi tamam savaş durumu olsun seve seve giderim, ama şuan içinde bulunduğumuz durumda gidip doğuda catışmak aklım mantığıma sığmıyor bu ülkenin bordo berelısı özel harekatcısı ne güne duruyor neden maaşla asker yetiştirilmiyorda gidip 45 gün eğitim verilen acemi askeri göz göre göre yem edıyorlar.Zengin zaten uzun dönem yapsada her türlü rahat askerlik yapıyor. Siz hiç şehit milletvekili yada albay oğlu duydunuzmu ? Askere gidenler tabi öyle yada böyle bitirmiş oldugundan onlara bedelli olmasın demek kolay gelıyor.  bende zamanında gitseydım, belkı bende olmasın derdım.Ama tek taraftan bakmamalı negatif milliyetçilik yapmamalıyız.Ceske bedelli askerlik her deprem sonrasında değil, sürekli olsa. doğuda çatışanlarda profesyonel asker olsa.O bedelli paraları ordunun profesyonel asker yetiştirilmesine ve silah alınmasına aktarılsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 10, 2011, 19:21:20 »
Çıkmalı yada çıkmamalı.. Kimse bize sormaz..
Zaten çıkaracakları varsa çıkaracaklar bedelliyi
Çıkarmayacakları da varsa çıkarmazlar..
Benim düşüncem şu kii : En azından bunca toplu şehitlerimiz oldu daha yeni biliyosunuz..
En azından çıkacaksada ortam biraz daha insanlar biraz daha yatıştıktan ve devlet bu terör
belasının biraz daha üstüne eğilip ciddi anlamda çareler bulduktan sonra çıksın bedelli..
Şu ortamda bedelli askerlik çıkması bence gerginlikten başka bişey değil.. Bence iktidar partisi
işin birde bu yönünden düşünmeli..
Saygılar..
Not: Ben askerliğimi yaptım 18 ay :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 10, 2011, 20:21:59 »
  Gerçekten bu bilinç için duygulandım Hakkı'cığım. Hiç böyle bir şey olmasını istemeyiz ama dünya düzeninde bunun olma ihtimali hiç de az değil.
 Bizler; kadını ve erkeği, yaşlısı ve genci ile bu toprakları ve özgürlüğünü koruyabilecek bir milletiz dünyadaki diğer herkesden farklı olarak. (açıkçası diğer herkes de beni ilgilendirmiyor, bu millet kendini bilsin yeter)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 11, 2011, 01:58:36 »
sorun sadece zengin ile fakir arasında adalet sağlamak ise bedelli çıkması daha hayırlı. sözüm ona herkesin eşit olduğu vatan görevinde bu sayede zenginlerin torpille elde ettikleri yer ve pozisyonlara sıradan veya gariban diyebileceğimiz vatandaşlar da verilebilir. bugüne kadar verilen şehit ve gazilerin kaçta kaçı zengin ki...
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #26 : Kasım 11, 2011, 08:44:33 »
  Bu çıkınca şehitlerimizin kaçta kaçı fakir-zengin olacak ki, bu oran değişmeyecek ki. Kanunsuzca siyasi ya da ekonomik gücünü kullanıp çocuğunu kayıranlar bunu kanuna değiştirerek legalleştirmiş olacak. Ama adil mi, asla. ;)
  Daha ilginci; neden bu kadar acele ediliyor, neden şehit ailellerinin, gazilerimizin, daha önce vatani görevini layıkı ile yerine getirmişlerin fikri alınmıyor, ülkede öncelik bekleyen o kadar konu varken bu yangından mal kaçırma mantığı çok tiksinç. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 11, 2011, 08:55:12 »
  Bu çıkınca şehitlerimizin kaçta kaçı fakir-zengin olacak ki, bu oran değişmeyecek ki. Kanunsuzca siyasi ya da ekonomik gücünü kullanıp çocuğunu kayıranlar bunu kanuna değiştirerek legalleştirmiş olacak. Ama adil mi, asla. ;)
  Daha ilginci; neden bu kadar acele ediliyor, neden şehit ailellerinin, gazilerimizin, daha önce vatani görevini layıkı ile yerine getirmişlerin fikri alınmıyor, ülkede öncelik bekleyen o kadar konu varken bu yangından mal kaçırma mantığı çok tiksinç. ;)

yalan yok antalyada 24 gün acemilik sonrası babam ankaradan öyle 1 sağlam torpil bulduki askerlik boyunca torpille kucak kucağa yaşadım... :))) (not kuzey ıraka gitmekden son anda yırtıp,d.bakır lice bölgesini kalkındırmak için devletce görevlendirildim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 11, 2011, 09:55:25 »
      Bencede kesinlikle bedelli askerlik çıkmamalı, her şey para olmamalı,
parası olmayan eşit eğitim alamıyor, parası olmayan eşit sağlık koşullarından
faydalanamıyor. Nerde kaldı sosyal devlet ilkesi..?

Tek çözüm devrimlerin tekrardan hayata geçirilmesi diyorum. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 11, 2011, 11:22:54 »
Yazdıklarına noktası, virgülüne katılıyorum Hakan. Eşim bile "Hadi siz iyi kötü eğitim gördünüz ve hiç olmazsa silah tutmayı ve askerliği biraz öğrendiniz, ya biz n'apacağız. Yarın birgün -Allah göstermesin- bir sıkıntı olduğunda biz bu vatanı nasıl savunacağız? Aslında bize de askerlik öğretmeleri gerekirken bedelli nereden çıktı" diye bana çıkışıyor bu konu gündeme geldiğinde... Kendisine cevap bile veremiyorum ne yazık ki.

Hakki'cim ayakta alkisliyorum esinin bu lafini.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 11, 2011, 13:37:16 »
başbakan falan olsam ilk iş askerliği temelli kaldırırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 11, 2011, 13:58:15 »

Allah'tan degilsiniz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 11, 2011, 15:55:11 »
Nagehan ablamın fikri çok güzel, katılıyorum söylediğine. Hatta iki hafta önce Hakkari'de uzun dönem askerlik yapan arkadaşıma hoş geldine gittim ve bir muhabbet esnasında "bayanlar için de askerliği en azından opsiyonlu yapsalar gitmek isteyenler grubunda olurdum" dedim. Fakat herkes aynı değil, herkes aynı hisselere aynı derecede sahip olamaz. Kimseden vatanını orduyu çok çok sevmesini saygı duymasını bekleyemeyiz. Sevmek ve saygı duymaktan bahsetmiyorum dikkatinizi çekerim çok sevmek ve çok saymaktan bahsediyorum.

Eski katı fikirlerime sahip olsaydım "asla çıkmasın" derdim ama şuan bakıyorum da 35-40'ından sonra ki adamdan da bir şey beklemiyorum açıkçası, o yüzden çıksın diyorum. Nasıl olsa bir fırsatını bulup kaçmaya devam edecek. Zengin kaçaklardan alıp fakire verelim hatta. Bedelli fonu oluşturulsun ve o fondan çıkacak paraların gideceği yerler belli olsun.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #33 : Kasım 11, 2011, 18:07:06 »

Oylar Kemal abiye  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 12, 2011, 03:55:23 »

:alkis: işte 68 kuşağı farkı...
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #35 : Kasım 12, 2011, 08:16:43 »
Bende askere gitmek istemeyenlere +3 ay hediye süre verirdim, askerliğe iyice alışsınlar diye. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #36 : Kasım 19, 2011, 00:38:33 »
  Bence bu konuyu kesinlikle Referandum'a götürmeleri gerekir. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 19, 2011, 00:57:52 »
Bedelli ülkemizde ciddi anlamda siyah beyaz farkını ortaya çıkarır..
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #38 : Kasım 19, 2011, 01:42:41 »
Bedelli askerlik kesinlikle çıkmalıdır. Ve bu profosyonel orduya geçişin ilk adımı olmalıdır. Bununla birlikte hükümet askerlik süresinde kısalmaya giderek güzel bir sürprizde yapabilir inşallah.

Bedelliyi eşitsizlik olarak pompalayan medya ( bunu böyle lanse etmek için özel bir çaba harcayan medya kurumları ve mensupları var. Çünkü onların tek işi reyting ve muhalefet etmek olmuş ) yıllardır olan dövizli askerliği neden eşitsizlik olarak lanse etmiyor? Kendi çocukları ve yakınlarına bu şekilde askerlik yaptırdıkları için olabilirmi? Tabiki olabilir.

Bedelli bekleyen yüzbinlerce insanın büyük bir çoğunluğu orta ve düşük gelirli insanlar. Parası çok olanlar gerçekten inanın yurtdışında formaliteden çalışıyor görünüp üç yıl sonra 5112 Euro gibi bir ücret ile 21 gün askerlik yapıyorlar.  Buna imkanı ve durumu el vermeyenler oluşturuyor bedelli bekleyen kitleyi.
Bu konudan müzdarip olan ben dahil büyük bir çoğunluk var. İşini, ailesini bırakamayıp askerlik görevini yerine getiremeyen. Ne hikayeler çıkar.

Ayrıca yurtdışında çalışan kişiler için çıkarılan bedelliden yararlananların işini kaybetme durumu varda bu ülke içinde çalışanların onlardan ne farkı var? Türkiye içinde bu durumda olanlar ikinci sınıf vatandaşmı?

Birde bu kadar eşitlikten bahseden insanlar kervanına Ümit Boyner' de katıldı. Tek işleri zaten hükümete karşı çıkmak bunların. Ona söylüyorum madem siz bile eşitlikten bahsediyorsunuz önce karın tokluğuna bile çalıştırmadığınız insanların hakkını verinde ondan sonra vicdandan, eşitlikten bahsedin.

Arkadaşlar lütfen mantıklı olun. Askerde patates soyarak, gofret satarak, subay karılarının köpeğini gezdirerek bu ülkeye bir fayda gelmiyor.  Bu ülkenin daha çok çalışmaya, üretmeye, bilime ihtiyacı var.

Ayrıca madem bu kadar toplumdaki vicdanın zedeleneceğinden bahsediyorsunuz neden kimse polislerin askerlikten muaf tutulmasına karşı çıkmadı? Doktorun, öğretmenin ve diğer memurun eşitliği nerede kaldı o zaman. He polislerede helal hoş olsun ben isterimki doktorada muaf olsun.

Beyler şehit ailelerinden bahsediyoruz ama ben inanıyorum ki bir ana evladını bu sisteme kurban vermiş olupta ondan sonra başka anaların kuzularıda bu sisteme kurban gitsin istemez. Şehitler konusunda bedelli bekleyenlere kızmayın bu ülkenin, bu vatanın evladını, bu anaların kuzularını mesleği askerlik olmadığı halde dağlarda savaşmaya zorlayanlara kızın. Bu kanı durdurmayanlara kızın. 30 yıldır silahla bitmeyen bir teröründe artık silahla bitemeyeceğinide anlamayanlara kızın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #39 : Kasım 19, 2011, 01:55:40 »
Nagehan ablamın fikri çok güzel, katılıyorum söylediğine. Hatta iki hafta önce Hakkari'de uzun dönem askerlik yapan arkadaşıma hoş geldine gittim ve bir muhabbet esnasında "bayanlar için de askerliği en azından opsiyonlu yapsalar gitmek isteyenler grubunda olurdum" dedim. Fakat herkes aynı değil, herkes aynı hisselere aynı derecede sahip olamaz. Kimseden vatanını orduyu çok çok sevmesini saygı duymasını bekleyemeyiz. Sevmek ve saygı duymaktan bahsetmiyorum dikkatinizi çekerim çok sevmek ve çok saymaktan bahsediyorum.

Eski katı fikirlerime sahip olsaydım "asla çıkmasın" derdim ama şuan bakıyorum da 35-40'ından sonra ki adamdan da bir şey beklemiyorum açıkçası, o yüzden çıksın diyorum. Nasıl olsa bir fırsatını bulup kaçmaya devam edecek. Zengin kaçaklardan alıp fakire verelim hatta. Bedelli fonu oluşturulsun ve o fondan çıkacak paraların gideceği yerler belli olsun.

Siz önce bir askere gidinde ondan sonra yorum yapın. Aslında İsrail' deki gibi Türkiye' de kadınları askere almak lazım : ))) Sizin düşündüklerinizi bende 18 yaşımda iken düşünüyordum. Siz gidin askerde subayların karılarının tuvaletini temizleyin, bulaşığını yıkayın, finosunu gezdirin ve üstünede hakaret işitin bakayım göreyim sizleri. Vatan sevgisi askerlik yaparak olmaz. O zaman vergi kaçırayım, her türlü dalavareyi yapayım gidip geleyim askere oldum en ala vatansever. Bırakın artık bu klişe lafları bence. Adam subay istedi diye odadaki sineği yakalamaya çalışıyor ya böyle bir mantık varmı?

Siz sanıyormusunuz ki Türkiye bu ordu sistemi ile bir savaşa girerse başarılı olur. 1900 yılında yaşamıyoruz. Yıl 2011. Artık ordular en modern teçhizatlar ile işi bitiriyor. 800.000 tane sıradan vatandaşın sağlayacağı zarar yararından çok. Tabi bize hep kahramanlık hikayeleri anlatıldığı için biz hep  balta, kürek, taş ve sopa ile savaşacağımızı zannediyoruz 2011 yılında. Ya bu kadar askerin içinde o modern teçhizatı adam gibi kullanabilecek kaç adam var?  Babamdan kalan tutukluk yapan G3 piyade tüfeği ilemi modern ordularla savaşmayı düşünüyoruz biz hala? Kesinlikle ordu prof. olmalı, daha modern ve son teknoloji silah, ekipmanla donanımlandırılmalıdır.  İllaki zorunlu askerlik görevi olacaksa kısaca bir eğitimin ardından vatandaş kamu hizmetinde kısa süre çalıştırılıp bu şekilde fayda sağlanmalıdır.