Gönderen Konu: Bedelli Askerlik  (Okunma sayısı 11894 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Bedelli Askerlik
« : Mart 18, 2009, 18:12:34 »
Bazı arkadaşlar konu gereksiz diye düşünebilir ama bence önemli bi konu en son 1999 yılında uygulanmıştı milli savunma bakanlığı 1 milyondan fazla kişinin kaçak bakaya ve tecilli olduğunu söylüyor kişi başı 10.000 euro dan hesap edildiğinde ekonomik krizde olan ülkemize nasıl bi kaynak sağlayacağı aşikar öbür yandan da etik mi değil mi parası olmayanlar ne yapsın meselesi var kısa dönem (8 ay) askerlik yapmış bir olarak siz nasıl bakıyorsunuz bu konuya bedelli askerlik çıkmalı mı çıkmamalı mı?
96 corolla xei

Toyota Club Türkiye

Bedelli Askerlik
« : Mart 18, 2009, 18:12:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Bedelli Askerlik
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2009, 18:22:00 »
Ali Bey, ben kısa dönem askerliğimin acemilik kısmını Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler'de son dönem bedellilerle birlikte yaptım. Gördüklerim ışığında bedelli askerliğin çıkmasını kesinlikle istemiyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2009, 18:23:09 »
  Kesinlikle çıkmamalı.
Askerlik süresi belli oranda kısalmalı ancak belli yaşa kadar herkes belirlenecek bir döngüde (iki senede 2 şer hafta gibi) askere alınmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 18, 2009, 19:14:12 »
  Bedelli olmalı.30 gün değilde 60-90 gün olabilir..Türlü nedenlerle askere gidememek zorunda olanlar var.Örnek hiç bir sabıkası olmayan,sicili temiz kişiler olabilir.3 seneden fazla hapis yatmış insanlar,yattığı suç ne olursa olsun istisnasız bir şekilde,kişi istese bile teskeresi verilip gönderiliyor...Ve bazı standartlarda getirilmeli.İşi gücü bırakıp gidiyoruz gelince ne iş ne sigorta hiç bir şey bıraktığımız gibi olmuyor.Tamam vatan görevini yerine getiriyoruz ama bazı şeyler de unutulmamalı..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 18, 2009, 19:23:51 »
Bedelli uygulamasini isteyen cok kisi var anlasilan. Devlete de kaynak saglar.
En ideali profesyonel ordu, isini bilen, isinde uzman olan, acemilik cekmeyen asker... Herkesi egitmek, beslemek de buyuk kaynak gerektiriyor. Bu egitim de ne kadar yeterli tartisilir. Yedek subay kursu 3 aydi benim zamanimda, bir sonraki sene 1 aya indirdiler. 1 ayda ne ogrenilir. uc ayda dogru durust bir sey ogrenilmiyor ki zaten? Hele takim komutani falan oluncaksa... 
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2009, 05:39:20 »
Kesinlikle Bedelli askerlik çıkmamalı! (bence)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2009, 08:23:38 »
Bence de çıkmamalı!! Ben 8 ay (243 gün) yaptım çünkü :D :D :D
Çıkarsa da geriye dönük para isterim devlet babadan :D
Bu arada bu 243 gün kaç saniye ediyor onu bile söyleyebilirim, sıkıntıdan deliriyordum.

Umut Çelikel
Ege Ordu Komutanlığı
İstihkam Savaş Taburu
İstihkam Onbaşı / Cephanelik Sorumlusu

:))))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2009, 08:28:17 »

Bedelli uygulamasini isteyen cok kisi var anlasilan. Devlete de kaynak saglar.
En ideali profesyonel ordu, isini bilen, isinde uzman olan, acemilik cekmeyen asker... Herkesi egitmek, beslemek de buyuk kaynak gerektiriyor. Bu egitim de ne kadar yeterli tartisilir. Yedek subay kursu 3 aydi benim zamanimda, bir sonraki sene 1 aya indirdiler. 1 ayda ne ogrenilir. uc ayda dogru durust bir sey ogrenilmiyor ki zaten? Hele takim komutani falan oluncaksa... 
Yedek Subay acemilik süresi birliğe göre değişir niteliktedir. 3-3,5 ay sürebiliyor hala.

3 seneden fazla hapis yatmış insanlar,yattığı suç ne olursa olsun istisnasız bir şekilde,kişi istese bile teskeresi verilip gönderiliyor...Ve bazı standartlarda getirilmeli.İşi gücü bırakıp gidiyoruz gelince ne iş ne sigorta hiç bir şey bıraktığımız gibi olmuyor.Tamam vatan görevini yerine getiriyoruz ama bazı şeyler de unutulmamalı..
Özcan, sivildeki hapis durumu etkilemiyor. Aynı şekilde askerlik görevini yerine getirmek zorun herkes ve o şekilde bu süreyi askerde tamamlamaları gerekiyor.
 Diğer taraftan söylediğin şu şey çok doğru; sivilden o kadar uzun süre uzaklaşınca geri döndüklerinde işleri vs. sorun olabiliyor.
  Bana kalırsa herkes askerliği aynı şartlarda yapmalı. Profesyonel askerlik zaten var ancak daha geliştirilmeli, ancak herkes askerlik yapmalı, acemilik dönemi ise daha etkin olmalı ve askerlik süresi belli oranda kısalmalı. Asıl askerlik döneminden sonra ise sadece eğitim amaçlı ve yakın birliklerde belli periyotlarla, belli yaşa kadar katılım sağlanmalı. Maliyet olayına gelirsek bence bu ülkede ki en kutsal ve faydalı maliyetlerden biridir bu. Bir şehidimizin ya da gazimizin maliyetini ise saymıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2009, 08:33:48 »
Ali Bey, ben kısa dönem askerliğimin acemilik kısmını Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler'de son dönem bedellilerle birlikte yaptım. Gördüklerim ışığında bedelli askerliğin çıkmasını kesinlikle istemiyorum.

Hakkı abi bende 2007 Mayıs-Ağustos arası oradaydım. 2. Alay...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 19, 2009, 09:05:38 »
Bende karşıyım ama madalyonun birde diğer tarafı var 1 milyona yakın kişi zaten bi şekilde kılıfına uydurup askere gitmiyor hiç değilse devlete maliyeti sıfır 1 milyar euro ya yakın bi kaynak bekleniyor bu kriz de iyi para aslında birde mesala ailenin tek ferdi askere gitse o kadar süre geri de bıraktıklarına kim bakacak 1 milyon kişinin askerde devlete olan maliyeti de ayrı bi konu, askere gelse ne yapacak izmarit topla olur olmaz yerde nöbet tut tamam hadi yallah yanlışmıyım? İnsanları en verimli çağında atıl bırakılması bana da biraz saçma geliyor en iyisi arkadaşların dediği gibi profesyonel orduya geçmek
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Mart 19, 2009, 09:19:12 »
  Profesyonel ordu zaten var arkadaşlar. Ama tam profesyonel ile zorunlu askerlik arasında farklar vardır. Bulunduğumuz coğrafyayı çok iyi irdelemek gerekir, bedelli askerlik kadar büyük bir onur kırıcılık yoktur bence. Eğer o görev ise herkes için eşit şekilde olmalıdır. Olmuyor ise bunun adı bence vatanhainliğidir. Bizim akranlarımızdan kahraman olanlarından bir çoğu şehit düştü ya da gazi oldu. Onların kul hakkı olduğunuda düşünmek gerekir. O 1 milyon kişide 50 yaşınada gelse herkes gibi askerlik yapacağını bilmesi gerekir, ortada kaytarmak için ışık dahi görmemeleri gerekir.
 Unutmayın Kurtuluş savaşına kanlarıyla adlarını yazan o değerli asker, komutan, çocuk, genç, kadın ve yaşlısı varken o savaşta cepheden kaçanlarda vardı ve onalrın soylarıda hala aramızda. Onlara prim, ümit vermenin hiç bir anlamı ve gereği yok. Emin olun ileride tarih bunları affetmeyecektir bu vatanın bizlere ihtiyacı olduğunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 19, 2009, 10:14:37 »
Hakkı abi bende 2007 Mayıs-Ağustos arası oradaydım. 2. Alay...

Vah Ergün kardeşim ya. Üzüldüm şimdi bunu duyduğuma :) Ama orda aldığın eğitimin faydasını mutlaka görmüşsündür.

Bende karşıyım ama madalyonun birde diğer tarafı var 1 milyona yakın kişi zaten bi şekilde kılıfına uydurup askere gitmiyor hiç değilse devlete maliyeti sıfır 1 milyar euro ya yakın bi kaynak bekleniyor bu kriz de iyi para aslında birde mesala ailenin tek ferdi askere gitse o kadar süre geri de bıraktıklarına kim bakacak 1 milyon kişinin askerde devlete olan maliyeti de ayrı bi konu, askere gelse ne yapacak izmarit topla olur olmaz yerde nöbet tut tamam hadi yallah yanlışmıyım? İnsanları en verimli çağında atıl bırakılması bana da biraz saçma geliyor en iyisi arkadaşların dediği gibi profesyonel orduya geçmek

Ali Bey, bedelli askerliğin kamu vicdanını yaralayacağını düşünüyorum. Devletin burdan gelecek 3-5 kuruşa tamah etmemesi gerekir bence. Ha, askerlik zorunlu olmalı mıdır, isteyenlerin veya fiziksel ve ruhsal durumu müsait olmayanların aynı süre için herhangi bir kamu hizmetinde çalıştırılması gibi bir alternatif geliştirilebilir mi o tartışılabilir ama kanunlarımızda "halkı askerlikten soğutmak" şeklinde tarif edilen bir suç olduğu için bu konuya da girmek istemiyorum. Ama bedellik askerliğin sosyal adelet ilkesine aykırı olduğu konusunda tereddütüm yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 19, 2009, 11:43:07 »
Döviz Karsiligi Bedelli Askerlik her zaman vardir.
Ancak 1999 depremi sonrasinda bunu yurt icindeki askerlik yapmakla zorunlu kisilere belirli kurallar dahilinde acilmistir.
Ben 2005 yilinda Döviz Bedelli yaptim. Yurtdisinda yasadigim ve calistigim icin Bedelli Askerlik yapma hakki verilmisti.

Simdi bedelli askerlik ile seferberlik durumunu da karistirmayalim. Ikisi farkli seyler diye düsünüyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 19, 2009, 13:26:46 »
 Hakan abi işte bu konuda yanılıyorsun.Çeşitli suçlardan (mafya üyeliği,kapkaç,hırsızlık,cepçilik gibi) 3 sene ve üstü yatmış her kesi teskerelerini verip gönderdiler.Şükrü adında kapkaççı biri3 yıl 2 ay yatmıştı 50 günüde gönderdiler.Salih arkadaşım ismini duyduğunuz mafya babalarıya çalışmış,17 yaşından beri gir çık yapa yapa uzun bir süre yatmıştı.Salih 40 gününde terhis oldu.Yani özetle 3 yıldan fazla yatanları hemen askerliğe elverişsizdir diyerek gönderdiler..Askerlikle ilgili çok kanun değişti.Alakasız bir örnek:eskiden astsbylıkan subaylığa geçenler en fazla yüzbaşı rütbesine kadar çıkabiliyorken,şimdi generallik yolu da açıldı..Her şey değişiyor..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Mart 19, 2009, 14:38:47 »
  :) Özcan söylediğim doğru emin olabilirsin. Onlarada muhtemelen tezkere değildir. Raporları vardır. O raporu ise herkese ve her şekilde vermiyorlar. Bunu çok iyi biliyorum. :) Hatta 10 sene yatıp direk askeri alınan ve uzun dönem askerlik yapanalr vardı. Ayrıca Yedek Subay adaylarıda eğer belli suçları işlemişlerse uzun dönem olarak (15 ay) askerlik görevini yerine getirmek zorundalar.
 Murat'ın söylediği gibi Bedelli Askerlik hakkı sadece belli bir süresini yurt dışında geçirmiş ve uygun kişilere tanınan bir haktır. Onunda bedeli bence uzun döneme yayılarak (belli yaşa kadar sigortası incelenerek ücretinden belli oranda kesinti yapılmalı) arttırılmalı bence. Ayrıca daha önce söylediğim gibi belli yaşa kadar ve dönemsel olarak kısa süreli katılımlarla çok büyük toplumsal faydalarda sağlanabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #15 : Kasım 10, 2011, 17:03:47 »
Bu sıra çıkması için özel çaba sarfedilen! (kimin faydasına ise!) bedelli askerliği çıkartırlarsa hakkımı helal etmem. ;)

Kimse korkmasın, cesaretle ve onurluca bu görevi yerine getirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 10, 2011, 17:14:01 »
Bu sıra çıkması için özel çaba sarfedilen! (kimin faydasına ise!) bedelli askerliği çıkartırlarsa hakkımı helal etmem. ;)

Kimse korkmasın, cesaretle ve onurluca bu görevi yerine getirsin.

abi tamam haklısında ben de kısa dönem askerlik yaptım. 5 ay boyunca rap rap yürümekten başka ne yaptım. güzel bi yemin töreni oldu gece nöbet tuttum falan. 5 ayda attığım mermi sayısı 6 yerse çatışmaya gir. bence bedelli olmalı ve oluşan kaynak doğunun kalkınmasına harcanmalı. böylece insanımızı da kazanmış oluruz. profesyonel ordudan başka şansımız yok. yazıktır 3 ay komando eğitimi aldı diye dağlarda yitip giden gençlerimize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 10, 2011, 17:25:52 »

Hala aynı fikirdeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Kasım 10, 2011, 17:27:59 »
Belli kesimlerde ve görevlerde profesyonel asker kullanılmasında sorun yok, bunun içşn bedelli çıkmasına da gerek yok. Herkes bu ülke için, zengin, fakir, şunun yakını vs. ayrımı olmadan nöbet tutmalı.
Aman para şura için harcansın deme, deprem paraları yollara gitmiş. Yollar önemli ama o ayrı, o ayrı şey. Doğru şekilde kullanılmayacağını hepimiz biliyoruz bu fonların. Zaten öyle olsa idi hukuksuz şekilde depremzedelerden (1999) konut parası toplayamazlardı. ;)

Askerlik özellikle olmalı ki, insanlar ülkemizin gerçeklerini ilk elden görsün.

Çıkarılması düşünülen mantıkla bedelli olursa paralı olan askerlik yapmayacak, garibimde maaş için canını ortaya koyacak, bana hiç adilce gelmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 10, 2011, 17:49:10 »
Yazdıklarına noktası, virgülüne katılıyorum Hakan. Eşim bile "Hadi siz iyi kötü eğitim gördünüz ve hiç olmazsa silah tutmayı ve askerliği biraz öğrendiniz, ya biz n'apacağız. Yarın birgün -Allah göstermesin- bir sıkıntı olduğunda biz bu vatanı nasıl savunacağız? Aslında bize de askerlik öğretmeleri gerekirken bedelli nereden çıktı" diye bana çıkışıyor bu konu gündeme geldiğinde... Kendisine cevap bile veremiyorum ne yazık ki.