0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bedelli uygulamasini isteyen cok kisi var anlasilan. Devlete de kaynak saglar. En ideali profesyonel ordu, isini bilen, isinde uzman olan, acemilik cekmeyen asker... Herkesi egitmek, beslemek de buyuk kaynak gerektiriyor. Bu egitim de ne kadar yeterli tartisilir. Yedek subay kursu 3 aydi benim zamanimda, bir sonraki sene 1 aya indirdiler. 1 ayda ne ogrenilir. uc ayda dogru durust bir sey ogrenilmiyor ki zaten? Hele takim komutani falan oluncaksa...
3 seneden fazla hapis yatmış insanlar,yattığı suç ne olursa olsun istisnasız bir şekilde,kişi istese bile teskeresi verilip gönderiliyor...Ve bazı standartlarda getirilmeli.İşi gücü bırakıp gidiyoruz gelince ne iş ne sigorta hiç bir şey bıraktığımız gibi olmuyor.Tamam vatan görevini yerine getiriyoruz ama bazı şeyler de unutulmamalı..
Ali Bey, ben kısa dönem askerliğimin acemilik kısmını Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler'de son dönem bedellilerle birlikte yaptım. Gördüklerim ışığında bedelli askerliğin çıkmasını kesinlikle istemiyorum.
Hakkı abi bende 2007 Mayıs-Ağustos arası oradaydım. 2. Alay...
Bende karşıyım ama madalyonun birde diğer tarafı var 1 milyona yakın kişi zaten bi şekilde kılıfına uydurup askere gitmiyor hiç değilse devlete maliyeti sıfır 1 milyar euro ya yakın bi kaynak bekleniyor bu kriz de iyi para aslında birde mesala ailenin tek ferdi askere gitse o kadar süre geri de bıraktıklarına kim bakacak 1 milyon kişinin askerde devlete olan maliyeti de ayrı bi konu, askere gelse ne yapacak izmarit topla olur olmaz yerde nöbet tut tamam hadi yallah yanlışmıyım? İnsanları en verimli çağında atıl bırakılması bana da biraz saçma geliyor en iyisi arkadaşların dediği gibi profesyonel orduya geçmek
Bu sıra çıkması için özel çaba sarfedilen! (kimin faydasına ise!) bedelli askerliği çıkartırlarsa hakkımı helal etmem. Kimse korkmasın, cesaretle ve onurluca bu görevi yerine getirsin.