0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar bu ülkenin güzelliklerinden ve yüksek nimetlerinden parası olan kişiler rahatça faydalanıyor.Bedelli askerlikte bir nimettir ve faydalanmak ta imkanı olanlar için son derece normaldir.Ben 18 ay şöför olarak askerlik yaptım.Bu 18 ayın son 5 ayı tamamen yattım.Devlet benim yemeğimi ekmeğimi bunun yanında komik bir rakam olsada paramı da verdi.Ben o 5 ay orda olmasam hiç bir sıkıntı doğmazdı.Kalan 13 ayımda da paşa eşlerini paşa çocuklarını paşa çocuklarının çocuklarını taşımakla geçti.Geceleri Ankara nın göbeğinde mermisiz silahlarla nöbet tuttuk.Benim gibi askerlik yapan binlerce insan olduğuna eminim.Ama bu binlerin yanında onbinlerinde dağlarda çarpıştığını askerliğin gereğini yerine getirdiğini de çok iyi biliyorum.Ülkemizde asker fazlalığı olduğu aşikardır.Güçlü orduya sahip olduğumuz doğrudur.Ama atıyorum 500.000 askerimiz varsa bunun 250.000 i askerde benim gibi en fazla 20 mermi anca atmıştır.''Barışta ter dökmeyen savaşta kan döker''Evet kaçımız askerde koşu harici ter döktük.Artık gelişmiş ülkeler askere değil teknolojiye füzeye bilmem neye yatırım yapıyor.Biz hala asker sayımızı yükseltmeye çalışıyoruz.Savaşlar artık meydanlarda değil arkadaşlar parmaklarla yapılıyor.Adam basıyor düğmeye bilmem nerdeki ülkeyi bombalıyor.Arkasından mesleği askerlik olanları sürüyor sahaya temizleyip geçiyor.Benim şahsi düşüncem bedelli çıkmalı askerlik süreside azalmalıdır.Çarpışmak için profesyonel ordu kurulmalı çatışmalara da sadece bu askerler gönderilmelidir.Diğer normal askerlerde cephe gerisinde askerliğin gereklerini yerine getirmelidir.Böylece hem kaynak yaratılacak hemde gereksiz askerlerin masraflarından kar elde edilecek.En önemliside gençlerin hayatının en verimli çağında 1,5 sene sini çalmayacaksın.Bazı arkadaşlarım biz yaptık herkez yapsın parası olmayanın suçu ne vatan borcudur yapılmalıdır gibi söylemlerde bulunuyor doğrudur fikirlerinize saygım sonsuzdur .Ama şimdi ben gittim 18 ay askerlik yaptım paşa çocuklarını taşıdım onların çocuklarınıda taşıdım bu vatana borcumu ödedim mi yani.Bu kadar basit mi?Biraz uzun oldu kusura bakmayın sevgi ve saygılarımla..
Hep askerler yatar. Atmadıkları takla, söylemedikleri yalan kalmaz. Hastaneye gitmek için bile neler yaparlar. Daha çok çok uzar bu yazılar. Seyit Abi önceki sayfada süper anlatmışsınız.
Selami bey gerçekten gereksiz bir askermişsiniz. Dediğiniz gibi 5 ay yatmışsınız. Ama sizi yatırmamışlar siz yatmışsınız. Haketmediğiniz yemeği yiyip, haketmediğiniz suyu içmişsiniz. İnşallah bunun bedelini ödeyebilirsiniz. İnanın sizin gibi askerlik yapan askerlerin sayısı 450.000 asker içerisinde 1000-1500'ü geçmez. Eh o kadar da olacak. Her sepette vardır. Zaten bedelli askerliğe başvuranların sayısı da o rakamdan çok fazla değil.Gelelim bir parmakla savaş kazananlara. Tarihi ve olayları iyi irdelerseniz o bir parmakla düünyaları yakacağını dünyaya beyan eden ülkeler gidip gidip bataklığa saplanıyorlar. Vietnam, Kore, Panama, Afganistan, Irak ve diğer ülkelerde olduğu gibi. Bir parmak hareketi ile japonyayı yerle bir ettiler ama Pearl Harborda tarihe gömüldüler.
Sonuna kadar katılıyor ve devamını getirmek istiyordum. Ancak devamında bu yazıya yapılan yorumlara bakacak olursak o kadar objektif, farklı görüşlere en azından saygı duyabilecek standartlarda bir site olmadığımızı gördüğüm için açıkçası yorum yapmaktan çekiniyorum..Kaldı ki hakaretvari boyutlara bile ulaşılmış durum.. Gerçekten içler acısı..
Seyit Bey, Japonların pearl Harbor baskınından sonra ABD Hiroşima ve Nagazaki'yi o çok küçük gördüğünüz bir parmak hareketiyle nerdeyse haritadan silmiştir..Sıralamaları karıştırmayın..Ve pearl harbor her ne kadar japonlar için onur durulacak tarihe geçecek bir baskın niteliği taşısa da bu ancak hikayelerde filimlerde kitaplarda önem kazanmakta, bir parmakla iki şehri kül eden ABD nin gücünü ve teknolojisini (ki bana soracak olursanız milliyetçilik ruhunu da ) gölgeleyememektedir.
Betül Hanim, Tarif ettiginiz kadar kötü bir siteye halen yazmaniza sasiriyorum. Hele meslegi askerlik olan ve tecrübelerini paylasmis birinin fikirlerine de saygi duymamanizi hayretle karsiliyorum. Erkek toplumumuz hayatinda bir kere askerligi tecrube etmisken, Seyit bey ve nicelerinin onlarca dönem askeri görmüs, tecrübe ettigini unutmamaz gerektigini düsünüyorum.
Bilmediği konularda ahkam kesmek artık adet olmuş. Askerlik yapmayan insanlar ,neyin ne olduğunu bile bilmeden, birilerinin AVUKATLIĞINA soyunmuş ve mangalda kül bırakmıyor. Neticede forumdaki beyefendiler belli bir eğitim seviyesinin üzerinde, çoğu 4 yıllık üniversite bitirmiş, belli bir hayat görüşü ve duruşu olan insanlar. Anlattıklarına bakarsak onlara göre askerlik mesleğide gayet rahat ve bi o kadar imkanı fazla olan bütün rütbelilerin makam arabalarıyla gezdiği ,orduevlerinde bedava yenilip içilen ,lojmanında bedava oturulan emrindeki er ve erbaşların hizmetçi gibi kullanıldığı çiftlik kıvamındaki yer. Hatta bazı er erbaşların bile askerliği müddetince 5 ay boyunca yattığı ve bunu ulu orta sıkılmadan çok matah bişeymiş gibi anlattığı tatil köyü. (Bunu demek bile eskiden ayıptı)Hal böyleyken anlayamadığım nokta, bu zat-ı muhterem kardeşlerimiz vatani görevlerini yaptıkları esnada neden teskere bırakıp rahat içerisinde emekliliklerini beklemezlerde, bunca sıkıntıya girip teskerelerini aldıktan sonra ,ailelerinin yanında ,memleketlerinde bulunan , sıcacık evlerinde çoluk çocuklarıyla , sabah 08:00 akşam 17:00 arasında mesaisi veya işleriyle meşgul olarak ,ay içerisinde en az 4 nöbet tutmadan, operasyon yada tatbikatlara katılmadan, hayati tehlikesi olmadan 3-4 yılda bir tayin görmeden çalışırlar anlayabilmiş değilim.Teskere bıraksaydınız beraber çalışsaydık kardeşim... Bakın bizler bu şekilde ,hepimiz kışla nizamiyelerinin önüne şezlonglarımızı attık, kamuflajlı şortlarımız, haki yeşil atletlerimizi giydik ,şemsiyeli bardaklarımızda limonatalarımız yudumlarken vatan evlatlarına ayak masajı yaptırıyoruz.....Vatan millet sakarya muhabbeti yapan tayfa... Buraya bu insanların, bütün zorluklarına rağmen, mesleğini icra etmek için, bizzat yaşadıklarından 3 tane fotoğraf koyarım ,derdimi anlattım, derdimden utandım dersin... Yeter kardeşim kimin kavalını öttürüyor bu millet. Herkes Nagehan ALÇI ve Rasim Ozan KÜTAHYALI'nın kötü kopyaları gibi abuk sabuk yorumlar yaparak ortalığı bulandırıyor. Gına geldi valla, yazık benim 7 yılı dağlarda geçen 15 yılıma, yazık bu uğurda kolunu bacağını veren onca insana..... İMZA TSK Örgüt Elemanı