Gönderen Konu: Bedelli Askerlik  (Okunma sayısı 11895 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Bedelli Askerlik
« Yanıtla #80 : Ocak 13, 2012, 23:25:08 »
Bence elma ile armutu karıştırmamak lazım. Bu günlerin hatalarını, ileride tarih yargılar. Dua edelim ki, bazı değerler çoktan kaybedilmiş olmasın. Askerliğin yanında, eğitimin ilk basamaklarından itibaren, Vatan, Ülke sevgisi, Vatandaşlık bilinci herkese aşılanmalı. Maalesef Türk bayrağını tanımayan öğrencilerimiz var ülkemizde. Bundan hepimiz mesulüz. 2 binlerde, hala okuma yazmayı askerde öğrenenler var.
Türkiye gerçekleri göz ardı edilerek, faydalı bir yere varılamaz. En azından bu ülkeyi seven bizler için. ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ocak 13, 2012, 23:25:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ocak 14, 2012, 00:02:11 »
Arkadaşlar bu ülkenin güzelliklerinden ve yüksek nimetlerinden parası olan kişiler rahatça faydalanıyor.Bedelli askerlikte bir nimettir ve faydalanmak ta imkanı olanlar için son derece normaldir.Ben 18 ay şöför olarak askerlik yaptım.Bu 18 ayın son 5 ayı tamamen yattım.Devlet benim yemeğimi ekmeğimi bunun yanında komik bir rakam olsada paramı da verdi.Ben o 5 ay orda olmasam hiç bir sıkıntı doğmazdı.Kalan 13 ayımda da paşa eşlerini paşa çocuklarını paşa çocuklarının çocuklarını taşımakla geçti.Geceleri Ankara nın göbeğinde mermisiz silahlarla nöbet tuttuk.Benim gibi askerlik yapan binlerce insan olduğuna eminim.Ama bu binlerin yanında onbinlerinde dağlarda çarpıştığını askerliğin gereğini yerine getirdiğini de çok iyi biliyorum.Ülkemizde asker fazlalığı olduğu aşikardır.Güçlü orduya sahip olduğumuz doğrudur.Ama atıyorum 500.000 askerimiz varsa bunun 250.000 i askerde benim gibi en fazla 20 mermi anca atmıştır.''Barışta ter dökmeyen savaşta kan döker''Evet kaçımız askerde koşu harici ter döktük.Artık gelişmiş ülkeler askere değil teknolojiye füzeye bilmem neye yatırım yapıyor.Biz hala asker sayımızı yükseltmeye çalışıyoruz.Savaşlar artık meydanlarda değil arkadaşlar parmaklarla yapılıyor.Adam basıyor düğmeye bilmem nerdeki ülkeyi bombalıyor.Arkasından mesleği askerlik olanları sürüyor sahaya temizleyip geçiyor.Benim şahsi düşüncem bedelli çıkmalı askerlik süreside azalmalıdır.Çarpışmak için profesyonel  ordu kurulmalı çatışmalara da sadece bu askerler gönderilmelidir.Diğer normal askerlerde cephe gerisinde askerliğin gereklerini yerine getirmelidir.Böylece hem kaynak yaratılacak hemde gereksiz askerlerin masraflarından kar elde edilecek.En önemliside gençlerin hayatının en verimli çağında 1,5 sene  sini çalmayacaksın.Bazı arkadaşlarım biz yaptık herkez yapsın parası olmayanın suçu ne vatan borcudur yapılmalıdır gibi söylemlerde bulunuyor doğrudur fikirlerinize saygım sonsuzdur .Ama şimdi ben gittim 18 ay askerlik yaptım paşa çocuklarını taşıdım onların çocuklarınıda taşıdım bu vatana borcumu ödedim mi yani.Bu kadar basit mi?Biraz uzun oldu kusura bakmayın sevgi ve saygılarımla..

Selami bey gerçekten gereksiz bir askermişsiniz. Dediğiniz gibi 5 ay yatmışsınız. Ama sizi yatırmamışlar siz yatmışsınız. Haketmediğiniz yemeği yiyip, haketmediğiniz suyu içmişsiniz. İnşallah bunun bedelini ödeyebilirsiniz. İnanın sizin gibi askerlik yapan askerlerin sayısı 450.000 asker içerisinde 1000-1500'ü geçmez. Eh o kadar da olacak. Her sepette vardır. Zaten bedelli askerliğe başvuranların sayısı da o rakamdan çok fazla değil.

Gelelim bir parmakla savaş kazananlara. Tarihi ve olayları iyi irdelerseniz o bir parmakla düünyaları yakacağını dünyaya beyan eden ülkeler gidip gidip bataklığa saplanıyorlar. Vietnam, Kore, Panama, Afganistan, Irak ve diğer ülkelerde olduğu gibi. Bir parmak hareketi ile japonyayı yerle bir ettiler ama Pearl Harborda tarihe gömüldüler.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ocak 14, 2012, 00:07:31 »
Seyit Abi okuduğum en güzel ve objektif yazı. Tebrikler.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ocak 14, 2012, 00:10:12 »
Hep askerler yatar. Atmadıkları takla, söylemedikleri yalan kalmaz. Hastaneye gitmek için bile neler yaparlar. Daha çok çok uzar bu yazılar. Seyit Abi önceki sayfada süper anlatmışsınız.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ocak 14, 2012, 00:29:48 »
Hep askerler yatar. Atmadıkları takla, söylemedikleri yalan kalmaz. Hastaneye gitmek için bile neler yaparlar. Daha çok çok uzar bu yazılar. Seyit Abi önceki sayfada süper anlatmışsınız.

Teşekkür ederim Sinan. Her asker değil tabi yatan ve kaytaranlar. Azıcık tecrübe işte.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Ocak 14, 2012, 10:45:52 »
Selami bey gerçekten gereksiz bir askermişsiniz. Dediğiniz gibi 5 ay yatmışsınız. Ama sizi yatırmamışlar siz yatmışsınız. Haketmediğiniz yemeği yiyip, haketmediğiniz suyu içmişsiniz. İnşallah bunun bedelini ödeyebilirsiniz. İnanın sizin gibi askerlik yapan askerlerin sayısı 450.000 asker içerisinde 1000-1500'ü geçmez. Eh o kadar da olacak. Her sepette vardır. Zaten bedelli askerliğe başvuranların sayısı da o rakamdan çok fazla değil.

Gelelim bir parmakla savaş kazananlara. Tarihi ve olayları iyi irdelerseniz o bir parmakla düünyaları yakacağını dünyaya beyan eden ülkeler gidip gidip bataklığa saplanıyorlar. Vietnam, Kore, Panama, Afganistan, Irak ve diğer ülkelerde olduğu gibi. Bir parmak hareketi ile japonyayı yerle bir ettiler ama Pearl Harborda tarihe gömüldüler.

Seyit Bey, Japonların pearl Harbor baskınından sonra ABD Hiroşima ve Nagazaki'yi o çok küçük gördüğünüz bir parmak hareketiyle nerdeyse haritadan silmiştir..Sıralamaları karıştırmayın..Ve pearl harbor her ne kadar japonlar için onur durulacak tarihe geçecek bir baskın niteliği taşısa da bu ancak hikayelerde filimlerde kitaplarda önem kazanmakta, bir parmakla iki şehri kül eden ABD nin gücünü ve teknolojisini (ki bana soracak olursanız milliyetçilik ruhunu da ) gölgeleyememektedir.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ocak 14, 2012, 10:48:22 »
Arkadaşlar bu ülkenin güzelliklerinden ve yüksek nimetlerinden parası olan kişiler rahatça faydalanıyor.Bedelli askerlikte bir nimettir ve faydalanmak ta imkanı olanlar için son derece normaldir.Ben 18 ay şöför olarak askerlik yaptım.Bu 18 ayın son 5 ayı tamamen yattım.Devlet benim yemeğimi ekmeğimi bunun yanında komik bir rakam olsada paramı da verdi.Ben o 5 ay orda olmasam hiç bir sıkıntı doğmazdı.Kalan 13 ayımda da paşa eşlerini paşa çocuklarını paşa çocuklarının çocuklarını taşımakla geçti.Geceleri Ankara nın göbeğinde mermisiz silahlarla nöbet tuttuk.Benim gibi askerlik yapan binlerce insan olduğuna eminim.Ama bu binlerin yanında onbinlerinde dağlarda çarpıştığını askerliğin gereğini yerine getirdiğini de çok iyi biliyorum.Ülkemizde asker fazlalığı olduğu aşikardır.Güçlü orduya sahip olduğumuz doğrudur.Ama atıyorum 500.000 askerimiz varsa bunun 250.000 i askerde benim gibi en fazla 20 mermi anca atmıştır.''Barışta ter dökmeyen savaşta kan döker''Evet kaçımız askerde koşu harici ter döktük.Artık gelişmiş ülkeler askere değil teknolojiye füzeye bilmem neye yatırım yapıyor.Biz hala asker sayımızı yükseltmeye çalışıyoruz.Savaşlar artık meydanlarda değil arkadaşlar parmaklarla yapılıyor.Adam basıyor düğmeye bilmem nerdeki ülkeyi bombalıyor.Arkasından mesleği askerlik olanları sürüyor sahaya temizleyip geçiyor.Benim şahsi düşüncem bedelli çıkmalı askerlik süreside azalmalıdır.Çarpışmak için profesyonel  ordu kurulmalı çatışmalara da sadece bu askerler gönderilmelidir.Diğer normal askerlerde cephe gerisinde askerliğin gereklerini yerine getirmelidir.Böylece hem kaynak yaratılacak hemde gereksiz askerlerin masraflarından kar elde edilecek.En önemliside gençlerin hayatının en verimli çağında 1,5 sene  sini çalmayacaksın.Bazı arkadaşlarım biz yaptık herkez yapsın parası olmayanın suçu ne vatan borcudur yapılmalıdır gibi söylemlerde bulunuyor doğrudur fikirlerinize saygım sonsuzdur .Ama şimdi ben gittim 18 ay askerlik yaptım paşa çocuklarını taşıdım onların çocuklarınıda taşıdım bu vatana borcumu ödedim mi yani.Bu kadar basit mi?Biraz uzun oldu kusura bakmayın sevgi ve saygılarımla..

Sonuna kadar katılıyor ve devamını getirmek istiyordum. Ancak devamında bu yazıya yapılan yorumlara bakacak olursak o kadar objektif, farklı görüşlere en azından saygı duyabilecek standartlarda bir site olmadığımızı gördüğüm için açıkçası yorum yapmaktan çekiniyorum..Kaldı ki hakaretvari boyutlara bile ulaşılmış durum.. Gerçekten içler acısı..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Ocak 14, 2012, 11:14:03 »
Sonuna kadar katılıyor ve devamını getirmek istiyordum. Ancak devamında bu yazıya yapılan yorumlara bakacak olursak o kadar objektif, farklı görüşlere en azından saygı duyabilecek standartlarda bir site olmadığımızı gördüğüm için açıkçası yorum yapmaktan çekiniyorum..Kaldı ki hakaretvari boyutlara bile ulaşılmış durum.. Gerçekten içler acısı..

Betül Hanim,

Tarif ettiginiz kadar kötü bir siteye halen yazmaniza sasiriyorum. Hele meslegi askerlik olan ve tecrübelerini paylasmis birinin fikirlerine de saygi duymamanizi hayretle karsiliyorum. Erkek toplumumuz hayatinda bir kere askerligi tecrube etmisken, Seyit bey ve nicelerinin onlarca dönem askeri görmüs, tecrübe ettigini unutmamaz gerektigini düsünüyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Ocak 14, 2012, 11:47:53 »
Gereksiz asker olması veya yatması, Selami Bey'in suçu değil. Asker iseniz, bunu bizden daha iyi bilirsiniz.

Dışarıdan denetlenmeyen her kurum, zaman içerisinde çürür. Bu şekilde başka bir kurum bilmiyorum.
Denetleme zamanı çer-çöp temizlerdik. Adli Müşavirin arabada lojistik başkanına anlattıklarını haberlerde hiç görmedim.
Disiplin koğuşu ile cezalandırılan suçlardı ki bunlar başka bir kurumda görevden azledilmeye sebep olabilecek suçlardı.

Bence Işık Koşaner'in öz eleştrisini göz ardı etmemek gerekiyor. Askeri yine askerin içindeki kötü niyetli insanlar gözden düşürüyor.

Her askerlik yapanın israf, devlet malını haksız kullanım konulu hatıraları var. Genelleme yapmıyorum ancak herkesin bu tür anılara sahip olması, durumun vehametini ortaya koyuyor diye düşünüyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Ocak 14, 2012, 12:22:54 »
Ben şimdi olaya farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Vatani görevimi yaptım ve bundan gurur duyuyorum. İnanın ki en içten duygularla söylüyorum ihtiyaç anında seve seve tekrar giderim.

Bazı arkadaşlar hiçbir iş yapmadıklarını , patates soyduklarını falan söylemişler. Ben ise bir jandarma çavuş olarak çok işe yaradığımı düşünüyorum. Hem askeri yönden , hem de sosyolojik açıdan. Nasıl mı?

Askere giden herkes bizim gibi büyük şehirlerde büyümüş , rahat yaşamış , para sıkıntısını çok çekmemiş veya sosyal yönden derdi tasası olmayan insanlar değil. Oraya yurdumuzun ücra köşelerinden binlerce çocuk geliyor ve hatta çoğunluktalar. Çoğu cahil , yanlış yollara sapmış , hayatta bir amacı olmayan veya yanlış yönlendirilmiş çocuklar. Televizyonu bile sadece arabesk müzik klipleri izlemek için kullanıyorlar , bir haber , tartışma programı açsanız sıkılıp gidiyorlar.

İşte siz farketmeseniz de işe yaramadığınızı düşünseniz de aslında burada devreye giriyorsunuz. Çünkü o çocukların sizin gibi eğitimli , hayat görüşü olan , genel kültür sahibi insanlarla hayatta bir kere karşılaşma şansı oluyor.. o da askerde..

Ben işte sadece bu yüzden askerliğin zorunlu olmasından yanayım.. Çünkü biz de hayatımızda sadece bir kez askerlik sayesinde empati yapma şansı buluyor ve bu gençlere birşeyler katabilme şansını yakalıyoruz ve bence asıl vatani görev budur.. Sadece bir gencin bile bakış açısını birazcık genişletsek bu ülke hiç olmadığı hızda ulaşır istediği yere..

Diğer tüm görüş belirten arkadaşların fikirlerine saygı duyuyor ve bu güzel tartışmayı başlatan arkadaşımıza da teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #90 : Ocak 14, 2012, 12:41:04 »
Seyit Bey, Japonların pearl Harbor baskınından sonra ABD Hiroşima ve Nagazaki'yi o çok küçük gördüğünüz bir parmak hareketiyle nerdeyse haritadan silmiştir..Sıralamaları karıştırmayın..Ve pearl harbor her ne kadar japonlar için onur durulacak tarihe geçecek bir baskın niteliği taşısa da bu ancak hikayelerde filimlerde kitaplarda önem kazanmakta, bir parmakla iki şehri kül eden ABD nin gücünü ve teknolojisini (ki bana soracak olursanız milliyetçilik ruhunu da ) gölgeleyememektedir.
Bunu, Vietnam, Irak vb. yerler de gölgeleyememektedir ve bunlar, Hiroshima ve Nagazaki'den sonra olmuştur. Bunun dışında Silah firmalarına da göz atmak gerekir. Ayrıca ABD ordusunda askerlik yapanların ırk ve gelir grubuna. Çok farklı şeyler ile karşılaşacağınuzdan eminim. Aynen bu gidişle Türkiye'de de olacağı gibi.
Askerlik görevi sırasında, örneğin garnizonda olanlar, kendi taburu, hatta bölüğünün dışında bir şey göremez iken, bütün askerliğe atıfta bulunabilmeleri, orada subay vb şekilde, sürekli olarak bulunanlar için bence çok da ciddiye alınabilecek bilgiler içerememektedir.
Nesnel ve gerçek bilgiler olduğu sürece, burada her şeyi tartışabiliyoruz. Bütünün içinden bir noktayı çekerek yapılan yorumlar faydalı olmaz.

Vedat'cığım, zaten hepimiz bunu diyoruz. Fakat bazı düzensizlikler tüm askerleri bağlamaz, hatayı yapanları bağlar. Askeriye, tüm Türkiye'nin aynasıdır, bunu hepimizin görmesi gerekir. Emin olun, Türkiye bir çok yönden homojen değildir. Bu farkları en çok askerlik görevi sırasında farkedebiliriz.
Büyük bir ülke iddiasında olarak, askeriyeye ayırdığımız bütçe de bence çok iç açıcı değildir. Eğer bu bütçeler, siyasi otoriteler tarafından rasyonel şekilde sağlanabilirse, emin olun her asker yükümlüsü, onlarca mermi vb ile atış yapabilir.

Şunu da sormadan edemeyeceğim, bir tırnağınızın ucu kırıldığında, o tırnağın ucunu keser, törpüler ve onu düzeltmeye mi çalışırsınız, yoksa tırnağınızı kökünden çeker misiniz? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Ocak 14, 2012, 13:35:13 »
Hakan Abi, askeri harcamalara ayrılan paranın az olmadığına şu gibi örneklerden kanaat getiriyorum.

Duymayan var mı bilmiyorum. Devlet dairelerinde de aynı şekildedir bkz. Karayolları Genel Müdürlüğü.
Önceki seneden daha fazla ödenek alabilmek, ciddi proje ister(Sayıştay denetlemesine tabi olanlar).
İhtiyaç fazlasını geri göndermek de açıklama gerektirir.
Geri göndermemek için gereksiz harcama yapıldığına şahit olan vardır.

Dağın tepesine kerpiç tuğladan sınır karakolu yapabiliyoruz veya karakolla alternatif bir iletişim hattı kuramıyoruz
ama ordu evlerimiz, paşa konutlarımız, sosyal tesislerimiz, görev değişimlerine mukabil tazeleniyor.

Bir tezat var. Asker, içindeki insafsızları temizlemezse, halkın diline düşmekten kendini kurtaramaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #92 : Ocak 14, 2012, 14:49:52 »
Valla lojmanlar o kadar yeni değil askeriyede, bunu herkes bilir.
Kamu malını, kendi çıkarlarına kullanan kim olursa olsun, özellikle ilgilenilmesi şart. Bunun da başlangıç yeri Kit'ler ya da bu tarz yerler değil, herkesin tahmin ettiği yerdir! bence. İşe oradan başlanmadığı için, gerçek ve kalıcı çözümlere ulaşılamıyor. Ama bunların hepsi toplumun yansıması. Önce herkes ve hepimiz, kendimizi sorgulamalıyız. Artık birisi ne kadar dürüst, işini iyi yapıyor, bilgili ve yardımsever diye taktir edilmiyor, tam tersine bunlara enayi deniyor. İşini bilenler! takdir edilir olmuş. Değer yargılarımız yozlaştığı için tüm bu düzensizlikler mevcut. Bunun yayıldığı yer de asla askeriye değil, sadece orayı görmek kolay ve çıkarlarına geliyor bazı kesimlerin.
Adam, askerlikten önce hiç tuvalet görmemiş, okuma yazma öğrenmemiş ise, bunun sorumluları asıl hesap vermeli. Ama nedense bunu sorgulayan yok. Sanırım bazı kesimlerin işlerine öyle geliyor.

Sonuç olarak, düzeltilmesi gereken şeyler olduğu konusunda herkes hem fikir ama düzeltme niyeti olmadan, bozmak niye!? İnsanlar, çıkarlarını gözeterek bir yerlere kaydığı, kapıldığı sürece, asla gerçek ve adil çözümler üretilemeyecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Ocak 14, 2012, 15:29:08 »
Bilmediği konularda ahkam kesmek artık adet olmuş.
Askerlik yapmayan insanlar ,neyin ne olduğunu bile bilmeden,  birilerinin AVUKATLIĞINA soyunmuş ve mangalda kül bırakmıyor.
Neticede forumdaki beyefendiler belli bir eğitim seviyesinin üzerinde, çoğu 4 yıllık üniversite bitirmiş, belli bir hayat görüşü ve duruşu olan insanlar. Anlattıklarına bakarsak onlara göre askerlik mesleğide gayet rahat ve bi o kadar imkanı fazla olan bütün rütbelilerin makam arabalarıyla gezdiği ,orduevlerinde bedava yenilip içilen ,lojmanında bedava oturulan emrindeki er ve erbaşların hizmetçi gibi kullanıldığı çiftlik kıvamındaki yer.
Hatta bazı er erbaşların bile askerliği müddetince 5 ay boyunca yattığı ve bunu ulu orta sıkılmadan çok matah bişeymiş gibi anlattığı tatil köyü. (Bunu demek bile eskiden ayıptı)
Hal böyleyken anlayamadığım nokta, bu zat-ı muhterem kardeşlerimiz vatani görevlerini yaptıkları esnada neden teskere bırakıp rahat içerisinde emekliliklerini beklemezlerde, bunca sıkıntıya girip teskerelerini aldıktan sonra ,ailelerinin yanında ,memleketlerinde bulunan , sıcacık evlerinde çoluk çocuklarıyla , sabah 08:00 akşam 17:00 arasında mesaisi veya işleriyle meşgul olarak ,ay içerisinde en az 4 nöbet tutmadan,  operasyon yada tatbikatlara katılmadan, hayati tehlikesi olmadan 3-4 yılda bir tayin görmeden çalışırlar anlayabilmiş değilim.
Teskere bıraksaydınız beraber çalışsaydık kardeşim... Bakın bizler bu şekilde ,hepimiz kışla nizamiyelerinin önüne şezlonglarımızı attık, kamuflajlı şortlarımız, haki yeşil atletlerimizi giydik ,şemsiyeli bardaklarımızda limonatalarımız yudumlarken vatan evlatlarına ayak masajı yaptırıyoruz.....
Vatan millet sakarya muhabbeti yapan tayfa...  Buraya bu insanların, bütün zorluklarına rağmen, mesleğini icra etmek için, bizzat yaşadıklarından 3 tane fotoğraf koyarım ,derdimi anlattım, derdimden utandım dersin...

Yeter kardeşim kimin kavalını öttürüyor bu millet.
Herkes Nagehan ALÇI ve Rasim Ozan KÜTAHYALI'nın kötü kopyaları gibi abuk sabuk yorumlar yaparak ortalığı bulandırıyor. Gına geldi valla, yazık benim 7 yılı dağlarda geçen 15 yılıma, yazık bu uğurda kolunu bacağını veren onca insana.....

İMZA       

:kötü: TSK Örgüt Elemanı :kötü:   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Ocak 14, 2012, 15:38:25 »
Yahu, bir dokun, bin ah işit. Kimse TSK yı kötülemedi.
En azından ben, yazımı anladığım kadarı ile kötülemedim. Genelleme de yapmadım. Herkesin bildiği, duyduğu insafsızları yazdım.

Yazılanlardan anladığım ise, şahsıma kötü yakıştırmalar yapıldığıdır. Bu yakıştırmaları(eğer varsa) katbekat iade ediyorum.
Görmezden gelerek çözüm bulamayız. Otuz yıldır teröre çare bulamadığımız gibi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ocak 14, 2012, 15:53:31 »
kastettiğim buydu işte..insanlar birbirinin düşüncelerine katılmayabilir ama saygı duymak zaruretindeler...tabi bu forumdakiler bu kuralın oldukça dışına taşmış, konu konuşulamaz fikir beyan edilemez hale gelmiş...direkt bir saldırı, direkt bir vatan hainliği bakış açısı, bilinçaltlarında askerde çektikleri çilenin intikamını almanın herkesin bu çileleri çekmesi gerektiğini düşünmenin getirdiği öfke....anlamış değilim...herkese verilecek cevabım var ama hiç gerek yokmuş gördüğüm kadarıyla...
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Ocak 14, 2012, 15:55:15 »
Betül Hanim,

Tarif ettiginiz kadar kötü bir siteye halen yazmaniza sasiriyorum. Hele meslegi askerlik olan ve tecrübelerini paylasmis birinin fikirlerine de saygi duymamanizi hayretle karsiliyorum. Erkek toplumumuz hayatinda bir kere askerligi tecrube etmisken, Seyit bey ve nicelerinin onlarca dönem askeri görmüs, tecrübe ettigini unutmamaz gerektigini düsünüyorum.

size soracak değilim Murat bey yazıp yazmama hususunda..ben askerlik yapanlara ve tecrübelerine karşı saygısızlıkta bulunduğumu hatırlamıyorum, ben bu ülkedeki mevcut askerlik müessesesini sorguluyorum..tabi sizin gibi direkt saldırganlığa programlı insanların okumadan sırf laf sokmak için cevap vermesi neticesinde böyle yanlış anlaşılmalar da kaçınılmaz oluyor..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Ocak 14, 2012, 15:57:11 »
Bilmediği konularda ahkam kesmek artık adet olmuş.
Askerlik yapmayan insanlar ,neyin ne olduğunu bile bilmeden,  birilerinin AVUKATLIĞINA soyunmuş ve mangalda kül bırakmıyor.
Neticede forumdaki beyefendiler belli bir eğitim seviyesinin üzerinde, çoğu 4 yıllık üniversite bitirmiş, belli bir hayat görüşü ve duruşu olan insanlar. Anlattıklarına bakarsak onlara göre askerlik mesleğide gayet rahat ve bi o kadar imkanı fazla olan bütün rütbelilerin makam arabalarıyla gezdiği ,orduevlerinde bedava yenilip içilen ,lojmanında bedava oturulan emrindeki er ve erbaşların hizmetçi gibi kullanıldığı çiftlik kıvamındaki yer.
Hatta bazı er erbaşların bile askerliği müddetince 5 ay boyunca yattığı ve bunu ulu orta sıkılmadan çok matah bişeymiş gibi anlattığı tatil köyü. (Bunu demek bile eskiden ayıptı)
Hal böyleyken anlayamadığım nokta, bu zat-ı muhterem kardeşlerimiz vatani görevlerini yaptıkları esnada neden teskere bırakıp rahat içerisinde emekliliklerini beklemezlerde, bunca sıkıntıya girip teskerelerini aldıktan sonra ,ailelerinin yanında ,memleketlerinde bulunan , sıcacık evlerinde çoluk çocuklarıyla , sabah 08:00 akşam 17:00 arasında mesaisi veya işleriyle meşgul olarak ,ay içerisinde en az 4 nöbet tutmadan,  operasyon yada tatbikatlara katılmadan, hayati tehlikesi olmadan 3-4 yılda bir tayin görmeden çalışırlar anlayabilmiş değilim.
Teskere bıraksaydınız beraber çalışsaydık kardeşim... Bakın bizler bu şekilde ,hepimiz kışla nizamiyelerinin önüne şezlonglarımızı attık, kamuflajlı şortlarımız, haki yeşil atletlerimizi giydik ,şemsiyeli bardaklarımızda limonatalarımız yudumlarken vatan evlatlarına ayak masajı yaptırıyoruz.....
Vatan millet sakarya muhabbeti yapan tayfa...  Buraya bu insanların, bütün zorluklarına rağmen, mesleğini icra etmek için, bizzat yaşadıklarından 3 tane fotoğraf koyarım ,derdimi anlattım, derdimden utandım dersin...

Yeter kardeşim kimin kavalını öttürüyor bu millet.
Herkes Nagehan ALÇI ve Rasim Ozan KÜTAHYALI'nın kötü kopyaları gibi abuk sabuk yorumlar yaparak ortalığı bulandırıyor. Gına geldi valla, yazık benim 7 yılı dağlarda geçen 15 yılıma, yazık bu uğurda kolunu bacağını veren onca insana.....

İMZA       

:kötü: TSK Örgüt Elemanı :kötü:
Helal İbrahim kardeşim...... bende atarım iki foto aklar karalar belli olur. :D :D :D
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #98 : Ocak 14, 2012, 16:10:56 »
Vedat'cığım, hepsini çok güzel anlatmaya çalışmışsın ve emin ol demek istediklerini anlıyorum ama bu sın yazı bence olmamış. Birbirimize laf atma ile bu konuyu faydalı zemine oturtamayız arkadaşlar. Türkiye, hepimizin. Onlar gelir, bunlar gider ancak ordumuz her daim var olacaktır. Bizler Milleti ile Ordu olan bir kültürden geliyoruz ve bu sayede binlerce yıldır varlığımızı sürdürebiliyoruz.
Doğrucu ve iyi niyetli olursak ve beraber olmamızın ne kadar önemli olduğunun farkına varırsak, işte o zaman hepimiz için en güzel olan yola girebiliriz.
Bizler, buradan, değişik bilgiler ile ortaya bir şeyler koyabiliriz. Ancak Ceylan Derisi koltuklardan sorunlara(ne halkın, ne de ülkenin) çözüm üretilebileceğini düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Ocak 14, 2012, 16:13:03 »
Hakan Abi, aksi düşüncelere yapılan onca haksız yakıştırmayı geçip, bana eleşitride bulunmuşsun sanıyorum. Anlamıyorum.