Gönderen Konu: Bedelli Askerlik  (Okunma sayısı 11896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Bedelli Askerlik
« Yanıtla #100 : Ocak 14, 2012, 16:22:45 »
Hakan Abi, aksi düşüncelere yapılan onca haksız yakıştırmayı geçip, bana eleşitride bulunmuşsun sanıyorum. Anlamıyorum.

sanırım hakan bey de öyle düşündüğü için kendine engel olamıyor.
tevazu erdemdir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ocak 14, 2012, 16:22:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Ocak 14, 2012, 16:25:21 »
Vedat'cığım, hepsini çok güzel anlatmaya çalışmışsın ve emin ol demek istediklerini anlıyorum ama bu sın yazı bence olmamış. Birbirimize laf atma ile bu konuyu faydalı zemine oturtamayız arkadaşlar. Türkiye, hepimizin. Onlar gelir, bunlar gider ancak ordumuz her daim var olacaktır. Bizler Milleti ile Ordu olan bir kültürden geliyoruz ve bu sayede binlerce yıldır varlığımızı sürdürebiliyoruz.
Doğrucu ve iyi niyetli olursak ve beraber olmamızın ne kadar önemli olduğunun farkına varırsak, işte o zaman hepimiz için en güzel olan yola girebiliriz.
Bizler, buradan, değişik bilgiler ile ortaya bir şeyler koyabiliriz. Ancak Ceylan Derisi koltuklardan sorunlara(ne halkın, ne de ülkenin) çözüm üretilebileceğini düşünmüyorum.
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Ocak 14, 2012, 16:26:07 »
Birbirimize laf atma ile bu konuyu faydalı zemine oturtamayız arkadaşlar. Türkiye, hepimizin. Onlar gelir, bunlar gider ancak ordumuz her daim var olacaktır. Bizler Milleti ile Ordu olan bir kültürden geliyoruz ve bu sayede binlerce yıldır varlığımızı sürdürebiliyoruz.
Doğrucu ve iyi niyetli olursak ve beraber olmamızın ne kadar önemli olduğunun farkına varırsak, işte o zaman hepimiz için en güzel olan yola girebiliriz.
Bizler, buradan, değişik bilgiler ile ortaya bir şeyler koyabiliriz. Ancak Ceylan Derisi koltuklardan sorunlara(ne halkın, ne de ülkenin) çözüm üretilebileceğini düşünmüyorum.

Yazı aslında yukarıdaki şekilde idi, ben yazarken senin yazı da geldiği için ekleme yapmıştım ve dolayısı ile sırf sana yazmışım gibi görünmüş. Oysa herkese yazdığım bir yazı.
Karşılıklı ya da genel cevaplar elbetkide verilebilir, sorular sorulabilir. Ama karşılıklı atışmalar hem fayda sağlamaz, hem de yakışık almaz.
Ayrıca, yazılar bir bütündür. Belli kesimleri çekilip, yapılan eleştiri anlamlı olmaz. Olay, paylaşımda bulunan kişiler değil, konudur.

Bende askerlik yaptım ve kimse benim bu görevimi eleştiremez. Oradaki bazı aksaklıklar ise elbetkide tartışılabilinir. Bu ikisini karıştırmamamız gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #103 : Ocak 14, 2012, 16:30:07 »
sanırım hakan bey de öyle düşündüğü için kendine engel olamıyor.
Şimdi bayanlara karşı seferberlik ilan ederim, görürsünüz.
Ben haktan yanayım ve bu yolda çaba sarfediyorum. Yukarıda ise hata yapmadığımı açıkladım ama askerliğe karşı siz ve üstelik kanuncu olarak nasıl yargısız infaz yapabiliyorsunuz? Üstelik askerlik yaptığınızı da sanmıyorum. :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ocak 14, 2012, 17:46:53 »
Arkadaşlar bu ülkenin güzelliklerinden ve yüksek nimetlerinden parası olan kişiler rahatça faydalanıyor.Bedelli askerlikte bir nimettir ve faydalanmak ta imkanı olanlar için son derece normaldir.Ben 18 ay şöför olarak askerlik yaptım.Bu 18 ayın son 5 ayı tamamen yattım.Devlet benim yemeğimi ekmeğimi bunun yanında komik bir rakam olsada paramı da verdi.Ben o 5 ay orda olmasam hiç bir sıkıntı doğmazdı.Kalan 13 ayımda da paşa eşlerini paşa çocuklarını paşa çocuklarının çocuklarını taşımakla geçti.Geceleri Ankara nın göbeğinde mermisiz silahlarla nöbet tuttuk.Benim gibi askerlik yapan binlerce insan olduğuna eminim.Ama bu binlerin yanında onbinlerinde dağlarda çarpıştığını askerliğin gereğini yerine getirdiğini de çok iyi biliyorum.Ülkemizde asker fazlalığı olduğu aşikardır.Güçlü orduya sahip olduğumuz doğrudur.Ama atıyorum 500.000 askerimiz varsa bunun 250.000 i askerde benim gibi en fazla 20 mermi anca atmıştır.''Barışta ter dökmeyen savaşta kan döker''Evet kaçımız askerde koşu harici ter döktük.Artık gelişmiş ülkeler askere değil teknolojiye füzeye bilmem neye yatırım yapıyor.Biz hala asker sayımızı yükseltmeye çalışıyoruz.Savaşlar artık meydanlarda değil arkadaşlar parmaklarla yapılıyor.Adam basıyor düğmeye bilmem nerdeki ülkeyi bombalıyor.Arkasından mesleği askerlik olanları sürüyor sahaya temizleyip geçiyor.Benim şahsi düşüncem bedelli çıkmalı askerlik süreside azalmalıdır.Çarpışmak için profesyonel  ordu kurulmalı çatışmalara da sadece bu askerler gönderilmelidir.Diğer normal askerlerde cephe gerisinde askerliğin gereklerini yerine getirmelidir.Böylece hem kaynak yaratılacak hemde gereksiz askerlerin masraflarından kar elde edilecek.En önemliside gençlerin hayatının en verimli çağında 1,5 sene  sini çalmayacaksın.Bazı arkadaşlarım biz yaptık herkez yapsın parası olmayanın suçu ne vatan borcudur yapılmalıdır gibi söylemlerde bulunuyor doğrudur fikirlerinize saygım sonsuzdur .Ama şimdi ben gittim 18 ay askerlik yaptım paşa çocuklarını taşıdım onların çocuklarınıda taşıdım bu vatana borcumu ödedim mi yani.Bu kadar basit mi?Biraz uzun oldu kusura bakmayın sevgi ve saygılarımla..
Selami arkadaşım bende 15 ay babalar gibi askerlik yaptım kah yattım kah gece alemlerine aktım kah yatak bulamadım hastane odalarında yattım.sabah 9 da sivil olarak çıktım akşam 6 da 7 de komutanların çoğu gidince ayıp olmasın diye askeriyeye geri döndüm işin acı tarafı sanırım bende senin gibi başka kişilerin dediği gibi GEREKSİZ bir askermişiz.böyle bir saçmalık olabilirmi yaa.gereksiz asker nedemek.buna kimse karar veremez gereksiz bir asker yoktur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Ocak 14, 2012, 20:11:13 »
kastettiğim buydu işte..insanlar birbirinin düşüncelerine katılmayabilir ama saygı duymak zaruretindeler...tabi bu forumdakiler bu kuralın oldukça dışına taşmış, konu konuşulamaz fikir beyan edilemez hale gelmiş...direkt bir saldırı, direkt bir vatan hainliği bakış açısı, bilinçaltlarında askerde çektikleri çilenin intikamını almanın herkesin bu çileleri çekmesi gerektiğini düşünmenin getirdiği öfke....anlamış değilim...herkese verilecek cevabım var ama hiç gerek yokmuş gördüğüm kadarıyla...

Betül hanım mesleğinizden dolayı Türkçe'yi güzel ve etkili kullandığınızın farkındayım. Mevlana Celaleddin-i Rumi den ''herkese verecek cevabım var'' tarzında çıkışınızla tasavvufada merakınız olduğu belli. Bende kelamımı aynı dilde Mevlana'nın sözleriyle anlatayım madem  '' Aşk davaya benzer çile çekmek ise şahide, Şahidin yok ise davayı kazanamazsın''...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ocak 14, 2012, 20:58:50 »

Etek boyu ölçme işinizi bitirin  ondan  sonra ......
Haklı olunsun ya da olunmasın talihsiz bir ileti olmuş ne size nede foruma hiç yakışmamış
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Ocak 14, 2012, 21:04:47 »
Haklı olunsun ya da olunmasın talihsiz bir ileti olmuş ne size nede foruma hiç yakışmamış
Kafatası ölçüsünden sonra gayet normal olmuş bence Selçuk bey :D :D :D
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Ocak 14, 2012, 21:31:26 »
Kafatası ölçüsünden sonra gayet normal olmuş bence Selçuk bey :D :D :D
Maksat gerginlik yaratmak mı ? Yoksa sulh icinde medeni olarak tartışmak mı ?
Her bireyin aynı fikirde olmasını beklemiyoruz değil mı?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #109 : Ocak 14, 2012, 21:38:22 »

Selçuk bey bunu sizden duymak ne güzel...
Sulh içinde tartıştığınız pirelli takvimi konusunda, her bireyin aynı fikirde olup olmadığına pek de dikkat etmiyordunuz.
İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmamız gerek biraz hep bana hep bana olursa ortalık toz duman oluyor.... :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Ocak 14, 2012, 21:41:53 »
Gerginliği yaratanlar belli Selçuk Bey medeni bir tartışma ortamında kafatası olayını ben yazmadım yazan kişi ve onaylayan kişi belli üstelik bu konu kapanmıştı sonraları birileri kaşıdı kaşıdıkçada yara açıldı .Selçuk bey size karşı bir tavrım olduğunu zannetmeyin aksine yaşını başını almış saygılı kültürlü birisiniz size saygılıyım tabikide her birey aynı fikirde olamaz ama amiyane sözlerlede bir yere varamayız değilmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Ocak 14, 2012, 21:57:38 »
Gerginliği yaratanlar belli Selçuk Bey medeni bir tartışma ortamında kafatası olayını ben yazmadım yazan kişi ve onaylayan kişi belli üstelik bu konu kapanmıştı sonraları birileri kaşıdı kaşıdıkçada yara açıldı .Selçuk bey size karşı bir tavrım olduğunu zannetmeyin aksine yaşını başını almış saygılı kültürlü birisiniz size saygılıyım tabikide her birey aynı fikirde olamaz ama amiyane sözlerlede bir yere varamayız değilmi ?
Vedat ı severim.
Bu her sözünün altına imza atarım anlamına gelmez.
Vedatla toplantılar sayesinde olan tanışıklığımdan biliyorum iyi bir arkadasimizdir
Kafa tası benzetmesinin talihsiz bir açıklama olduğunu var sayalım.
Bu durumda daha talihsiz bir iletiyle diyalogu cirkinlestirmenin hiç birimize yakismayacagini düşünüyorum
Hayat görüşlerimiz, siyasi görüşlerimiz, inanışlarımız farklı olabilir ve gayet doğaldır. Ama bunların hiç birisi birbirimize cirkinlesmemizi gerektirmez. Bu tür diyaloglarda karlı taraf olmaz diye düşünüyorum.
Ben sana saygı duymak zorundayim, keza sende bana. Zira her seyde zıt fikirde olsak Toyota konusunda hem fikiriz ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Ocak 14, 2012, 22:02:11 »
Vedat ı severim.
Bu her sözünün altına imza atarım anlamına gelmez.
Vedatla toplantılar sayesinde olan tanışıklığımdan biliyorum iyi bir arkadasimizdir
Kafa tası benzetmesinin talihsiz bir açıklama olduğunu var sayalım.
Bu durumda daha talihsiz bir iletiyle diyalogu cirkinlestirmenin hiç birimize yakismayacagini düşünüyorum
Hayat görüşlerimiz, siyasi görüşlerimiz, inanışlarımız farklı olabilir ve gayet doğaldır. Ama bunların hiç birisi birbirimize cirkinlesmemizi gerektirmez. Bu tür diyaloglarda karlı taraf olmaz diye düşünüyorum.
Ben sana saygı duymak zorundayim, keza sende bana. Zira her seyde zıt fikirde olsak Toyota konusunda hem fikiriz ;)
Olay budur işte  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Ocak 14, 2012, 22:04:16 »

Selçuk bey bunu sizden duymak ne güzel...
Sulh içinde tartıştığınız pirelli takvimi konusunda, her bireyin aynı fikirde olup olmadığına pek de dikkat etmiyordunuz.
İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmamız gerek biraz hep bana hep bana olursa ortalık toz duman oluyor.... :kötü:
Bahsettiginiz konu hakkında fikirlerim değişmiş değil
O konuyu buraya taşımanızın ne gibi fayda saglayacagini anlamadım ama ben kimselere maksadımı asan ya da rencide edici atıflarda bulunduğumu hatırlamıyorum
O konudaki görüşümü beyan ederim sende saygı duyarsın, sen görüşünü söylersin ben saygı duyarım sonra cevap yazarız olur biter birbirimizi üzmez aynı toprakta kardeşde yasar gideriz
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #114 : Ocak 14, 2012, 22:10:22 »
Bir ağacın yapraklarına böcek musallat oldu ise bu tedavi edilmeye çalışılır, orman kökten yakılmaz. Ormanı kökten yakmak isteyenler, o böceklerden çok daha zararlı ve tehlikelidir. Üstelik bu yangın belli noktaya geldikten sonra söndürmeye çalışmak nafiledir. O orman olmazsa da, kimse nefes alamaz ve orman ile beraber yok olur gider ve o habitatın yerini yabani otlar alır.
Lütfen hataları ortaya sererken, öz değerlerimizi çiğnemeyelim. İthal fikirler ile çözümler aramayalım. Bizler tarihi ve medeniyeti ile dünyaya barış ve insanlık getirmiş bir toplumun evlatlarıyız, bu değerlerimizi unutmayalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Ocak 14, 2012, 22:29:19 »
Bahsettiginiz konu hakkında fikirlerim değişmiş değil
O konuyu buraya taşımanızın ne gibi fayda saglayacagini anlamadım ama ben kimselere maksadımı asan ya da rencide edici atıflarda bulunduğumu hatırlamıyorum
O konudaki görüşümü beyan ederim sende saygı duyarsın, sen görüşünü söylersin ben saygı duyarım sonra cevap yazarız olur biter birbirimizi üzmez aynı toprakta kardeşde yasar gideriz

Fikirlerinizin değişmeyeceğinde mutabıkız. Yönetimle aranızdaki çekişmenin  hangi noktalara geldiği ise aşikar. Başkalarına telkinlerde bulunurken, kendi davranışlarınızla ilgili verilen örneğe bu denli şaşırmanız ise çok ilginç. Fikirlerinize tabii ki saygı duyarım ama taraf tutarcasına, kafatasçılıkla itham eden birine tepki vermeden, ona cevaben yazı yazan beni fütursuzca sulha davet etmeniz ve çok talihsiz bir cevap olmuş demeniz ise tuhaf.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Ocak 14, 2012, 23:00:46 »

Fikirlerinizin değişmeyeceğinde mutabıkız. Yönetimle aranızdaki çekişmenin  hangi noktalara geldiği ise aşikar. Başkalarına telkinlerde bulunurken, kendi davranışlarınızla ilgili verilen örneğe bu denli şaşırmanız ise çok ilginç. Fikirlerinize tabii ki saygı duyarım ama taraf tutarcasına, kafatasçılıkla itham eden birine tepki vermeden, ona cevaben yazı yazan beni fütursuzca sulha davet etmeniz ve çok talihsiz bir cevap olmuş demeniz ise tuhaf.......
Fütursuz bir tavrım ya da iletim yoktur.
İletilerimi daha dikkatli okursanız anlayabilirsiniz
Yönetimle aramda gecen ya da gececek diyaloglar sizi ne denli bağlar bilemiyorum ama üye oldugum günden bu yana ihtar ya da ceza almış bir üye değilim. Aramızda çekişme gerektirecek secim propagandası gibi bir hal de olamayacağına göre....
Kimin hosuna gider kimin hosuna gitmez düşüncesine kapılmadan fikirlerimi beyan ederim ama cirkinlesmem.
Neyse uzatmanın ne size ne bana fayda sağlamayacağı asikar size saygılarımı sunar ve iyi akşamlar dilerim.

Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Ocak 14, 2012, 23:39:38 »
Fütursuz bir tavrım ya da iletim yoktur.
İletilerimi daha dikkatli okursanız anlayabilirsiniz
Yönetimle aramda gecen ya da gececek diyaloglar sizi ne denli bağlar bilemiyorum ama üye oldugum günden bu yana ihtar ya da ceza almış bir üye değilim. Aramızda çekişme gerektirecek secim propagandası gibi bir hal de olamayacağına göre....
Kimin hosuna gider kimin hosuna gitmez düşüncesine kapılmadan fikirlerimi beyan ederim ama cirkinlesmem.
Neyse uzatmanın ne size ne bana fayda sağlamayacağı asikar size saygılarımı sunar ve iyi akşamlar dilerim.

Selametle.... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #118 : Ocak 14, 2012, 23:45:19 »
Konunun kilitlenmemesi arzumuz arkadaşlar. Bu yüzden lütfen karşılıklı atışmalardan uzak duralım. Ana konuyu geliştirebilirsek ne mutlu bize.

Bizi biz yapan değerlere karşı, ithal düşünceler ile saldırı olduğu aşikardır. Bunları Milli Bayramlar konusu incelendiğinde görebiliriz. Bunlarn devamı benim görüşümü kanıtlar, yoksa ben yanılmış olurum ve özür dilerim.
Aktüel olarak bazı şeyler, tuhaf yayın organları tarafından, detaylıca ve üstüne düşülerek dile getirilirken, rahmetli Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Madımak vb. olayların dile getirilmemesi ve yetkili kurumların bu noktalardaki ilgisi bence çok düşündürücü. Durum böyle iken, kimse adaletten, temizlikten, dürüstlükten ve inançtan söz edemez.
Bari insanoğlu kendine karşı dürüst olsun. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Ocak 15, 2012, 00:02:43 »
1995 te Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığına başvurdum ve 2001 yılında Ay yıldızlı mavi kimlik kartımı aldım.Vatandaşlığa kabul edildikten 20 gün sonra ise toplamda 25 gün  kütahya hava tugayında askere alındım.Orada yaşadığım çok güzel anlar yanında iç acıtan şeyler de vardı.Birini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Mardin nufusuna kayıltı bir asker, devriye tarafından kimlik sorulması sonucu asker kaçağı ,devre kaybı olarak askere alınmış.Asker daha önce şehirle pek ilişkisi olmadığı için bazı görgü kurallarını da bilmemekte.Yaşamı boyunca pisuvar görmemiş. Evet arkadaşlar pisuvar görmemiş.Kantindeki uyanık başka asker çocuğa üç diş macunu ve üç diş fırçası satmış.Sabah olunca herkes yüzünü yıkamak ve sabah temizliği için lavaboların olduğu yere gitmiş.Kendini uyanık sanan bir kaç kendini bilmez Mardinlli Askere sıra vermemiş.Asker pisuvarın ne olduğunu bilmediğinden oradan su alıp dişlerini kendince fırçalamaya kalkmıştı.işte bu sırada içeriden kahkalar geldi.Lavabolara yöneldiğimde arkadamda gür bir sesle Dikkat çekildi.Ben dahil herkes kendine çeki düzen verdi.Meğer komutan (bölüm komutanı Binbası) olanları izliyor muş.Mardinli Türkçe bilmediği için beni çağırdılar ve ona basit görgü kuralları yanında Türkçe öğretme emri verdiler.
O sabah tüm bölük ceza aldı.Ceza sebebi Bir Türk Askerinin gururunu kırmaktı.
Şimdi ister O Komutan a zalim ve adaletsiz deyin,isterseniz asıl Askeri kendinden önce düşünen  Baba  deyin.

Özünde savaşa karşıyım ancak bir gün bana görev düşerse kimsenin çağırmasını beklemem ve hatta silah verilmesini de beklemem Vatan uğruna ölmekten onur duyarım.

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...