0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakan Abi, aksi düşüncelere yapılan onca haksız yakıştırmayı geçip, bana eleşitride bulunmuşsun sanıyorum. Anlamıyorum.
Vedat'cığım, hepsini çok güzel anlatmaya çalışmışsın ve emin ol demek istediklerini anlıyorum ama bu sın yazı bence olmamış. Birbirimize laf atma ile bu konuyu faydalı zemine oturtamayız arkadaşlar. Türkiye, hepimizin. Onlar gelir, bunlar gider ancak ordumuz her daim var olacaktır. Bizler Milleti ile Ordu olan bir kültürden geliyoruz ve bu sayede binlerce yıldır varlığımızı sürdürebiliyoruz. Doğrucu ve iyi niyetli olursak ve beraber olmamızın ne kadar önemli olduğunun farkına varırsak, işte o zaman hepimiz için en güzel olan yola girebiliriz. Bizler, buradan, değişik bilgiler ile ortaya bir şeyler koyabiliriz. Ancak Ceylan Derisi koltuklardan sorunlara(ne halkın, ne de ülkenin) çözüm üretilebileceğini düşünmüyorum.
Birbirimize laf atma ile bu konuyu faydalı zemine oturtamayız arkadaşlar. Türkiye, hepimizin. Onlar gelir, bunlar gider ancak ordumuz her daim var olacaktır. Bizler Milleti ile Ordu olan bir kültürden geliyoruz ve bu sayede binlerce yıldır varlığımızı sürdürebiliyoruz. Doğrucu ve iyi niyetli olursak ve beraber olmamızın ne kadar önemli olduğunun farkına varırsak, işte o zaman hepimiz için en güzel olan yola girebiliriz. Bizler, buradan, değişik bilgiler ile ortaya bir şeyler koyabiliriz. Ancak Ceylan Derisi koltuklardan sorunlara(ne halkın, ne de ülkenin) çözüm üretilebileceğini düşünmüyorum.
sanırım hakan bey de öyle düşündüğü için kendine engel olamıyor.
Arkadaşlar bu ülkenin güzelliklerinden ve yüksek nimetlerinden parası olan kişiler rahatça faydalanıyor.Bedelli askerlikte bir nimettir ve faydalanmak ta imkanı olanlar için son derece normaldir.Ben 18 ay şöför olarak askerlik yaptım.Bu 18 ayın son 5 ayı tamamen yattım.Devlet benim yemeğimi ekmeğimi bunun yanında komik bir rakam olsada paramı da verdi.Ben o 5 ay orda olmasam hiç bir sıkıntı doğmazdı.Kalan 13 ayımda da paşa eşlerini paşa çocuklarını paşa çocuklarının çocuklarını taşımakla geçti.Geceleri Ankara nın göbeğinde mermisiz silahlarla nöbet tuttuk.Benim gibi askerlik yapan binlerce insan olduğuna eminim.Ama bu binlerin yanında onbinlerinde dağlarda çarpıştığını askerliğin gereğini yerine getirdiğini de çok iyi biliyorum.Ülkemizde asker fazlalığı olduğu aşikardır.Güçlü orduya sahip olduğumuz doğrudur.Ama atıyorum 500.000 askerimiz varsa bunun 250.000 i askerde benim gibi en fazla 20 mermi anca atmıştır.''Barışta ter dökmeyen savaşta kan döker''Evet kaçımız askerde koşu harici ter döktük.Artık gelişmiş ülkeler askere değil teknolojiye füzeye bilmem neye yatırım yapıyor.Biz hala asker sayımızı yükseltmeye çalışıyoruz.Savaşlar artık meydanlarda değil arkadaşlar parmaklarla yapılıyor.Adam basıyor düğmeye bilmem nerdeki ülkeyi bombalıyor.Arkasından mesleği askerlik olanları sürüyor sahaya temizleyip geçiyor.Benim şahsi düşüncem bedelli çıkmalı askerlik süreside azalmalıdır.Çarpışmak için profesyonel ordu kurulmalı çatışmalara da sadece bu askerler gönderilmelidir.Diğer normal askerlerde cephe gerisinde askerliğin gereklerini yerine getirmelidir.Böylece hem kaynak yaratılacak hemde gereksiz askerlerin masraflarından kar elde edilecek.En önemliside gençlerin hayatının en verimli çağında 1,5 sene sini çalmayacaksın.Bazı arkadaşlarım biz yaptık herkez yapsın parası olmayanın suçu ne vatan borcudur yapılmalıdır gibi söylemlerde bulunuyor doğrudur fikirlerinize saygım sonsuzdur .Ama şimdi ben gittim 18 ay askerlik yaptım paşa çocuklarını taşıdım onların çocuklarınıda taşıdım bu vatana borcumu ödedim mi yani.Bu kadar basit mi?Biraz uzun oldu kusura bakmayın sevgi ve saygılarımla..
kastettiğim buydu işte..insanlar birbirinin düşüncelerine katılmayabilir ama saygı duymak zaruretindeler...tabi bu forumdakiler bu kuralın oldukça dışına taşmış, konu konuşulamaz fikir beyan edilemez hale gelmiş...direkt bir saldırı, direkt bir vatan hainliği bakış açısı, bilinçaltlarında askerde çektikleri çilenin intikamını almanın herkesin bu çileleri çekmesi gerektiğini düşünmenin getirdiği öfke....anlamış değilim...herkese verilecek cevabım var ama hiç gerek yokmuş gördüğüm kadarıyla...
Etek boyu ölçme işinizi bitirin ondan sonra ......
Haklı olunsun ya da olunmasın talihsiz bir ileti olmuş ne size nede foruma hiç yakışmamış
Kafatası ölçüsünden sonra gayet normal olmuş bence Selçuk bey
Maksat gerginlik yaratmak mı ? Yoksa sulh icinde medeni olarak tartışmak mı ?Her bireyin aynı fikirde olmasını beklemiyoruz değil mı?
Gerginliği yaratanlar belli Selçuk Bey medeni bir tartışma ortamında kafatası olayını ben yazmadım yazan kişi ve onaylayan kişi belli üstelik bu konu kapanmıştı sonraları birileri kaşıdı kaşıdıkçada yara açıldı .Selçuk bey size karşı bir tavrım olduğunu zannetmeyin aksine yaşını başını almış saygılı kültürlü birisiniz size saygılıyım tabikide her birey aynı fikirde olamaz ama amiyane sözlerlede bir yere varamayız değilmi ?
Vedat ı severim.Bu her sözünün altına imza atarım anlamına gelmez. Vedatla toplantılar sayesinde olan tanışıklığımdan biliyorum iyi bir arkadasimizdirKafa tası benzetmesinin talihsiz bir açıklama olduğunu var sayalım. Bu durumda daha talihsiz bir iletiyle diyalogu cirkinlestirmenin hiç birimize yakismayacagini düşünüyorumHayat görüşlerimiz, siyasi görüşlerimiz, inanışlarımız farklı olabilir ve gayet doğaldır. Ama bunların hiç birisi birbirimize cirkinlesmemizi gerektirmez. Bu tür diyaloglarda karlı taraf olmaz diye düşünüyorum.Ben sana saygı duymak zorundayim, keza sende bana. Zira her seyde zıt fikirde olsak Toyota konusunda hem fikiriz
Selçuk bey bunu sizden duymak ne güzel...Sulh içinde tartıştığınız pirelli takvimi konusunda, her bireyin aynı fikirde olup olmadığına pek de dikkat etmiyordunuz.İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmamız gerek biraz hep bana hep bana olursa ortalık toz duman oluyor....
Bahsettiginiz konu hakkında fikirlerim değişmiş değilO konuyu buraya taşımanızın ne gibi fayda saglayacagini anlamadım ama ben kimselere maksadımı asan ya da rencide edici atıflarda bulunduğumu hatırlamıyorum O konudaki görüşümü beyan ederim sende saygı duyarsın, sen görüşünü söylersin ben saygı duyarım sonra cevap yazarız olur biter birbirimizi üzmez aynı toprakta kardeşde yasar gideriz
Fikirlerinizin değişmeyeceğinde mutabıkız. Yönetimle aranızdaki çekişmenin hangi noktalara geldiği ise aşikar. Başkalarına telkinlerde bulunurken, kendi davranışlarınızla ilgili verilen örneğe bu denli şaşırmanız ise çok ilginç. Fikirlerinize tabii ki saygı duyarım ama taraf tutarcasına, kafatasçılıkla itham eden birine tepki vermeden, ona cevaben yazı yazan beni fütursuzca sulha davet etmeniz ve çok talihsiz bir cevap olmuş demeniz ise tuhaf.......
Fütursuz bir tavrım ya da iletim yoktur.İletilerimi daha dikkatli okursanız anlayabilirsinizYönetimle aramda gecen ya da gececek diyaloglar sizi ne denli bağlar bilemiyorum ama üye oldugum günden bu yana ihtar ya da ceza almış bir üye değilim. Aramızda çekişme gerektirecek secim propagandası gibi bir hal de olamayacağına göre....Kimin hosuna gider kimin hosuna gitmez düşüncesine kapılmadan fikirlerimi beyan ederim ama cirkinlesmem.Neyse uzatmanın ne size ne bana fayda sağlamayacağı asikar size saygılarımı sunar ve iyi akşamlar dilerim.