0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Seyit Bey, Japonların pearl Harbor baskınından sonra ABD Hiroşima ve Nagazaki'yi o çok küçük gördüğünüz bir parmak hareketiyle nerdeyse haritadan silmiştir..Sıralamaları karıştırmayın..Ve pearl harbor her ne kadar japonlar için onur durulacak tarihe geçecek bir baskın niteliği taşısa da bu ancak hikayelerde filimlerde kitaplarda önem kazanmakta, bir parmakla iki şehri kül eden ABD nin gücünü ve teknolojisini (ki bana soracak olursanız milliyetçilik ruhunu da ) gölgeleyememektedir.
Gereksiz asker olması veya yatması, Selami Bey'in suçu değil. Asker iseniz, bunu bizden daha iyi bilirsiniz.Dışarıdan denetlenmeyen her kurum, zaman içerisinde çürür. Bu şekilde başka bir kurum bilmiyorum.Denetleme zamanı çer-çöp temizlerdik. Adli Müşavirin arabada lojistik başkanına anlattıklarını haberlerde hiç görmedim.Disiplin koğuşu ile cezalandırılan suçlardı ki bunlar başka bir kurumda görevden azledilmeye sebep olabilecek suçlardı.Bence Işık Koşaner'in öz eleştrisini göz ardı etmemek gerekiyor. Askeri yine askerin içindeki kötü niyetli insanlar gözden düşürüyor.Her askerlik yapanın israf, devlet malını haksız kullanım konulu hatıraları var. Genelleme yapmıyorum ancak herkesin bu tür anılara sahip olması, durumun vehametini ortaya koyuyor diye düşünüyorum.
Seyit Abi açıklamaların için teşekkür ederim. Ama maalesef insanlar ne görüşteyse, ne ile ekmeğini sağlıyorsa ondan vazgeçemiyor. Ağzına sağlık tekrardan.
Sinan Bey, yazının başında bana hitap edilmiş. Kim hangi görüşte ve ne ile ekmeğini kazanıyor açıklayınız.Ayrıca diğer bir yazınızdaki iki badem bıyıklıyı da merak ettim. Sataşma tarzında değilde tartışma-fikir alışverişi tarzındaki yazılarınız daha normal.
Seyit Abi, olması gereken senin dediğin gibi. Herkes kendi vicdanına hesap vermelidir, ancak buradan denetleme yapılmamalı diye bir sonuç ta çıkmamalı bence.Sihirli bir çubuk dışında, bunun uygulanması için çok uzun bir eğitim süreci gerekiyor.Ben şuandaki örnekler ile yazıyorum. Sayıştayın denetlemediği bir devlet kurumundan bahsediyorum.
Türk ordusu ile ilgili bir yazıdiyanetin dışında imam kadrosuolan tek kuruluştur ordu,orduğahı içinde camisi olan birlikçoktur..Türkiyeye super mağazacılığıöğreten ve yurdun en ücraköşelerine kadar bu hizmetiverendir..ordu pazarları..yaretmediler..Sosyal hakkı en güzel verenyürüten ve kollayandır...orduyardımlaşma..Birikmiş parasını türk sanayisinehizmet için verendir..renaultotomobil ve diğerleri..hiç bir kamukuruluşu personel parasıyla bunuyapmamıştır..Milli eğitim bakanlığıyla yarışaçakkadar okuma yazma öğretmiştir..''ali okulları''. Burdur er eğitimtuğayı en ünlüsü..Orman idaresinden çok ağaçdikmiştir..birisi bile yanmamıştır..Ilk ehliyet alanların tümü askerdearaç sürmeyiöğrenmiştir..ordudaki ulaştırmabirliği, dünyanın en büyük sürücükursudur..Oto bakımı tamırini bu millet ordudonatımlarda ve kademelerdeöğrenmiştir.Ayakla çığnemeden ekmekyapmayı fırınlara ordu ekmekbölükleri öğretmiştir..En çok terziyi ordu dikim evleriyetiştirmiştir.Eğlenmeyi..tatil yapmayı yaşamayıbu milete ordu evleri ve kamplarıöğretmiştir.oysa her kuruluşunkampı ve sosyal tesisleri ve misafirhaneleri vardır amayaşatamamışlardır..Türkiye ''çok acil'' i kullanırkenordu ''ivedi'' yi kullanacak kadartürkçesine sahiptir ve yaşatanıdır.Türk ordusu silah ve cephanedemek değildir sadece..Tüm yaşam araç ve gereçleri içinvazgeçilmez dev bir kuruluştur..çoğu din(!) kitaplarında taharatınküçük taşlarla yapılması anlatılır..ereğitim tugaylarındaki tümtuvaletler bu yüzden tıkanırdı..Bu ordu milletine kıçınıtemizlemeyi öğretmiştir..burdur ereğitim tugayında usta erleretuvalet nöbeti tutturupta cebindetaşla helaya girmesinler diyealınan tedbirleri denetliyen biriolarak biliyorum..Etek ve koltuk altı temizliğininkontrol edilip öğretildiği yerdirordu..Abd nin sadece vietnamda,fransanın sadececezayirde,rusların sadece katyn dekatlettikleri nin binde biri türkordusunun şerefli tarihindeyoktur..Bunların hepsi bir yana ; dostudüşmanı bilir ki ordunun bir diğeradı ''muhammedin ocağı'' dır..Butün bu saldırılar bumükemmelliğedir. Bütün bunlarbu güzellikler toplamına olankıskançlıktır..''askerde adam'' olmak ,anadolunun dilindenkazınamaması bu yüzdendir..Muhammedin ocağını allahkorusun..