Gönderen Konu: Bedelli Askerlik  (Okunma sayısı 11898 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Ynt: Bedelli Askerlik
« Yanıtla #120 : Ocak 17, 2012, 23:59:47 »
Seyit Bey, Japonların pearl Harbor baskınından sonra ABD Hiroşima ve Nagazaki'yi o çok küçük gördüğünüz bir parmak hareketiyle nerdeyse haritadan silmiştir..Sıralamaları karıştırmayın..Ve pearl harbor her ne kadar japonlar için onur durulacak tarihe geçecek bir baskın niteliği taşısa da bu ancak hikayelerde filimlerde kitaplarda önem kazanmakta, bir parmakla iki şehri kül eden ABD nin gücünü ve teknolojisini (ki bana soracak olursanız milliyetçilik ruhunu da ) gölgeleyememektedir.

Evet Betül hanım size bazı konularda katılıyorum. Ayrıca tarihleri karıştırmıyourm. Amerikanın en son parmak başarısı o iki şehri yoketmek olmuştur. Bu büyük kahramanlıktan sonra başta Amerika olmak üzere Amerikayı büyük gören bir çok ülke yanılmıştır. Amerika bu çok önemli parmak harekatından sonra girdiği hiç bir yerden başarı ile çıkamamıştır. Bakın sırası ile Vietnam, Kore, başta Panama olmak üzere güney Amerika ülkeleri, Afganistan, Irak ve daha adını bile bilemediğimiz bir çok ülke. Her girdiği yerde batağa saplanmış ve resmen (her ne kadar kendileri zafer ilan etse de) geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Milliyetçiliklerine gelince; siz de bilirsiniz ki Amerikanın tutkalı dolardır. Amerikalıların milliyetçiliği dolar kadar güçlüdür. Şu anda Çin Amerikanın en büyük düşmanı pozisyonuda. neden? Çünkü Çinin elinde Amerikan Merkez Bankası rezervlerinden daha çok dolar var. Dolar değer kaybetsin bir tane Amerkalı bulamazsınız. Hele bizdeki milliyetçilik ile zaten kıysalanamaz. (Benim bahsettiğim milliyetçilik günümüzdeki muhtelif partilerin milliyetçiliği değil.)

Teknolojisine gelince; malum teknoloji de ekonomik güce endekslidir. Günümüzde Amerika bile dünyadaki ekonomik kriz nedeniyle sallantı geçirmekte ve teknolojisini konuşturamamakta. Önümüzdeki yıllarda ekonomisi zayıfladığı için askeri olarak % 15 küçülmeye gitmektedir. Teknolojisi de öyle ahım şahım değildir. Bu oluşan "muhteşem Amerika" imajı Holywood'un bir eseridir. Son günlerin gündemini takip ettiyseniz bilirsiniz. Amerikanın ( o sizin çok üstün gördüğünü tekmolojisi ürünü) üstün teknolojisi ürünü insansız hava aracını İran dandik Rus teknolojisi ile indirdi ve ele geçirdi. Şimdi de dalga geçiyor.

Tartışmaya gelince; buradaki kimse hakaretvari konuşma içerisine girmez. Merak etmeyin ve fikirlerinizi açıklayın. Biz de faydalanmış oluruz.   
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Ocak 17, 2012, 23:59:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #121 : Ocak 18, 2012, 00:34:54 »
Gereksiz asker olması veya yatması, Selami Bey'in suçu değil. Asker iseniz, bunu bizden daha iyi bilirsiniz.

Dışarıdan denetlenmeyen her kurum, zaman içerisinde çürür. Bu şekilde başka bir kurum bilmiyorum.
Denetleme zamanı çer-çöp temizlerdik. Adli Müşavirin arabada lojistik başkanına anlattıklarını haberlerde hiç görmedim.
Disiplin koğuşu ile cezalandırılan suçlardı ki bunlar başka bir kurumda görevden azledilmeye sebep olabilecek suçlardı.

Bence Işık Koşaner'in öz eleştrisini göz ardı etmemek gerekiyor. Askeri yine askerin içindeki kötü niyetli insanlar gözden düşürüyor.

Her askerlik yapanın israf, devlet malını haksız kullanım konulu hatıraları var. Genelleme yapmıyorum ancak herkesin bu tür anılara sahip olması, durumun vehametini ortaya koyuyor diye düşünüyorum.

Vedat bey. İşte burada fikirsel olarak ayrılıyoruz. Biz neden kendimizi birilerine denetletme derdindeyiz ki. Birileri bizi denetlemeden düzgün işler yapamazmıyız? Evet gerçekten her askerliğini yapanın bir kaçma kaytarma hikayesinin olması vehameti ortaya koyuyor. Kişilerin konan kuralları uygulamayıp, bir şekilde verilen görevden kaçmaları, kaytarmaları sizce kimin suçu? Her askerin başına bir rütbeli şahıs koymak mümkün mü? Neden en küçüğü 20 yaşında olan gençlerimiz kendilerini kontrol edemezler de birilerinin kendilerini kontrol etmelerini isterler. Başlarında bir kontrol eden olmayınca da doğru şeyleri yapamaz, kaçar ve kaytarırlar?

Amerikan Harp Okulu West Point'de sınavlarda gözetmen yoktur. Ama hiç bir öğrenci kopya çekmez. Bu iyi bir örnektir sanırım. Bizde insanlar adını soyadını yazarken bile yanındakine bakar. Ayrıca herkes gördüğü hatayı düzeltse zaten bu tür sıkıntılar minimuma iner.

Gürhan beyin yaklaşımı en safiyane ve doğru yaklaşımdır. Askerlik görevi esnasında sizce hiç bir şey yapmasanız bile hayat şartları gereği okuma yazma öğrenememiş, sosyal yaşantıyı bilmeyen, eğitim seviyesi nispeten düşük bir gencimize iki kelime öğretmek bile bir fayda sağlayacaktır. İnanırmısınız askerde eğitim seviyesi arttıkça disiplin seviyesi düşmektedir. En disiplinsiz askerler kısa dönem dediğimiz ve eğitimli askerlerimizdir. Tabi bu onların suçu değil. Tamamen kültürümüzün bizlere dikte ettiği bir durumdur.

Diğer husus askerliğinde, mutfakta, sosyal tesiste görevli olan veya şöför olarak askerlik yapan arkadaşlarımız her neden ise bu şikayet ettikleri görevler esnasında hiç "ben doğuya gitmek ve terörle mücadelede görev almak istiyorum" diye müracaat etmemektedirler. Veya kendi ifadeleri ile yatarken "dur yaa bu kadar yatmak ayıp. Doğuda asker arkadaşlarım çatışmalara girip şehit oluyorlar. Yediğim ekmeği haketmiyorum. Kalkayım da bir işin ucundan tutayım. Bir arkadaşıma iki kelime öğreteyim" dememiştir. Çünkü bizim kültürümüzde çalışmak enayilik olarak algılanır. Çalışana her daim salak yaftası yapıştırılır. İşte biz bu dediğimi yaptığımızda yani kendimizi kendimiz denetlemeye ve yalnışları yapmamaya başladığımızda kalkınırız.

Nihayetinde ordumuz Türkiyenin bir maketidir. Ülkemizde ne varsa (vatanını seven, akıllı, çalışkan, terbiyeli, hırsız, uğursuz, sahtekar vb.) ordumuzda da onlar vardır, meclisimizde de onlar vardı, devlet su işlerinde de onlar vardır, her kurumda onlar vardır. Daha önce de dediğim gibi bu gün ordumuzda yaklaşık 450.000 asker vardır. bunların içinde de bu saydıklarımın hepsi vardır. Askerliğim süresince şöförlük yaptım, son 5 ayımda da yattım diyen arkadaşım acaba o yattığı sürede bir komutanına gidip "Komutanım, benim işim yok. Şu anda boş dolaşıyorum. Yapılacak bir iş var mı?" dedimi? Ben sanmıyorum. Dediğim gibi 450.000 asker içerisinde hiç mi askerliğini layıkı ile yapan yok. Elbette %95'i layıkı ile yapıyor. Çok az bir kesimi kaçıp kaytarıyor ve sonra da bunu ballandırarak anlatıyor.

Rütbeli personel sütten çıkma ak kaşık mıdır? Elbette değil. Nihayetine rütbeli personel de bu milletin bağrından kopup gelmiyor mu? Onlar da Hitlerin ari ırkı gibi bir ırktan değil ki. Onlar arasında da yalnışlar yapan, yolunu şaşıran, kabul edilemeyecek şeyler yapan kişiler var ve elbette yalnış yapanlarda affedilmemeli. Askerlik ile ilgili söylediğim her kelime sadece askerliğini yapan mehmetçikler için değil rütbeli personel için de geçerlidir.

Bir de biz abartıyı seven bir milletiz. Askerlik anılarımızı maalesef oldukça fazla abartarak anlatmayı severiz. Bir de bu gözle bakalım lütfen. Ayrıca size yakışıksız şekilde yakıştırma yapıldığını sanmıyorum. Yapan varsa hiç tasvip etmiyorum. O da çok yalnış bir tutumdur.

Son olarak bir husus belirtmeden geçemeyeceğim. Yine biz millet olarak eleştirilmeye gelemeyiz. Birisi bizi eleştirdiğinde kendimizi aşağılanmış görürüz ve heme nkarşı tepki veririz. Kendimizi savunmaya geçeriz. Halbuki bunu yapacağımıza yapılan eleştirileri dikkatle irdelesek de kendimize faydalı olabilecek noktaları alıp uygulasakdaha iyi olmaz mı? En büyük hatamız da "Bilgiye ve tecrübeye saygı göstermemektir." Herkes yapması gereken işi nasıl daha iyi yaparımı düşünmek yerine, yapması gereken işi bırakıp, başkalarının işini (hem de bu işin eğitimini almış kişileri işini) nasıl kötü yaptıklarını, nasıl yaparlarsa daha iyi olabileceğini söyler. Ülkemizdeki milyonlarca kahvede bu yüzden her gün yüzlerce kere dünya sorunları çözülmektedir, ekonomik problemler bitirilmektedir. Hatta bir büyük bankanın reklamı bile bunun üzerinedir.

Yine uzun oldu. Kimseyi kırmak istemedim ama istemeden kırdığım arkadaşım olduysa kusura bakmasınlar. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Ocak 18, 2012, 00:52:17 »
Seyit Abi açıklamaların için teşekkür ederim. Ama maalesef insanlar ne görüşteyse, ya da ne ile ekmeğini sağlıyorsa ondan vazgeçemiyor. Ağzına sağlık tekrardan.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Ocak 18, 2012, 08:09:19 »
Seyit Bey, görüşlerinize sonuna kadar katılıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Ocak 18, 2012, 10:26:34 »
Seyit bey sonuna kadar yazdıklarınıza katılıyor ve sizi tebrik ediyorum.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Ocak 18, 2012, 10:44:01 »
Seyit bey yazdıklarınız sonuna kadar katılıyorum. Çok güzel açıklamışsınız.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Ocak 18, 2012, 18:36:54 »
Seyit Abi açıklamaların için teşekkür ederim. Ama maalesef insanlar ne görüşteyse, ne ile ekmeğini sağlıyorsa ondan vazgeçemiyor. Ağzına sağlık tekrardan.
Sinan Bey, yazının başında bana hitap edilmiş. Kim hangi görüşte ve ne ile ekmeğini kazanıyor açıklayınız.
Ayrıca diğer bir yazınızdaki iki badem bıyıklıyı da merak ettim. Sataşma tarzında değilde tartışma-fikir alışverişi tarzındaki yazılarınız daha normal.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #127 : Ocak 18, 2012, 18:43:09 »
Seyit Abi, olması gereken senin dediğin gibi. Herkes kendi vicdanına hesap vermelidir, ancak buradan denetleme yapılmamalı diye bir sonuç ta çıkmamalı bence.
Sihirli bir çubuk dışında, bunun uygulanması için çok uzun bir eğitim süreci gerekiyor.
Ben şuandaki örnekler ile yazıyorum. Sayıştayın denetlemediği bir devlet kurumundan bahsediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #128 : Ocak 18, 2012, 20:03:07 »
Sinan Bey, yazının başında bana hitap edilmiş. Kim hangi görüşte ve ne ile ekmeğini kazanıyor açıklayınız.
Ayrıca diğer bir yazınızdaki iki badem bıyıklıyı da merak ettim. Sataşma tarzında değilde tartışma-fikir alışverişi tarzındaki yazılarınız daha normal.

Vedat bey bu yazı size yazılmış bir yazı değil. Size yazdığım yazı bir anlık sinirimle yazdığım bir yazıydı ve okuduktan sonra ne foruma ne de bana yakışmayacağını düşündüm ve forum ortamında gereksiz gerginlik yaratmaması için silinmesini talep ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #129 : Ocak 18, 2012, 20:04:26 »
Peki, siz de kusura bakmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Ocak 21, 2012, 00:18:28 »
Seyit Abi, olması gereken senin dediğin gibi. Herkes kendi vicdanına hesap vermelidir, ancak buradan denetleme yapılmamalı diye bir sonuç ta çıkmamalı bence.
Sihirli bir çubuk dışında, bunun uygulanması için çok uzun bir eğitim süreci gerekiyor.
Ben şuandaki örnekler ile yazıyorum. Sayıştayın denetlemediği bir devlet kurumundan bahsediyorum.

Eyvallah Vedat kardeşim. Abi demişsin, sen bunu dedikten ve fikirlerini sakin ve saygı çeçevesinde yazdıktan sonra diyecek bir şey yok. İnsanlara bilmedikleri şeyleri bildiğimiz kadarıyla ve dilimiz döndüğünce anlatmak vazifemiz. Evet olması gereken bu ama maalesef olmuyor. Bu da bağrından çıktığımız milletimizin yapısı. Ama yine de biraz dikkat edersek kaçan ve kaytaran arkadaşlarımız az buçuk mürekkep yalamış, nispeten bir eğitim almış kişiler. İnsan da doğal oalrak bu gibi eğitimli kişilerden kurallara uymasını bekliyor. Eh artık demiş olduğum vicdan muhasebesini yapan yapacak yapmayanlar da Allaha emanetedilecek.

Sayıştay denetimi olmayan bir kurum demişsin ama Sayıştay zaten denetliyor. Sanırım bunu eksik duymuş olabilirsin. Ayrıca MSB de denetliyor. Bütün bu denetlemeler iç denetlemenin haricinde yapılan denetlemeler. Sanırım insanların algısında Sayıştay denetlemiyor diye kalmasının nedeni biraz farklı. Bu güne kadar yapılan denetlemelerde hiç bir soruna rastlanmamış ve bununla ilgili olaylar davalar olmamış olması nedeniyle insanların dikkatini çekmemiş. Ah keşke bu denetimler her yerde ve her kurumda yapılsa.

Şöförün hatası nedeniyle camı balyoz ile patlatılan Mercedesin vergisiz ülkeye giriş maliyeti o gün için 547.000 Euroydu. Bu olayla ilgili herhangi bir haber duyanınız oldu mu? (Camı patlatmakta kullanılan balyozu satın alan adamın haberi hariç) Veya makam aracı olarak Audi A6'yı beğenmeyip A8 isteyen bakan yardımcısına kimse bir şey sordu mu acaba?

Neyse her zaman dediğim bir şey var. Bu sitedeki arkadaşlar gerçekten mumla aranacak kalitede arkadaşlar. Herkesin aklına, eline ve emeğine sağlık diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Ocak 21, 2012, 14:21:19 »
Konu gerçekten herkes için faydalı olabilecek ve önemli bir konu. Elle tutulur, önemli bilgiler çık gpzel paylaşılabiliyor da. Birbirimize direk yaptığımız atıflar hem bizlere yakışmıyor, hem de fayda sağlamıyor. Lütfen bilgi paylaşımında bulunalım ve kişilere değil, konuya yazalım. Diğer arkadaşlarımızı da rahatsız etmeden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Ocak 21, 2012, 16:49:42 »
'Askeri harcamalara ilişkin denetimin sınırlandırıldığı' iddiasına Sayıştay'dan cevap!..

(A.A) - Sayıştay Başkanlığı'nca, çeşitli makam ve kişilerin yönlendirmesiyle askeri harcamalara ilişkin denetimin sınırlandırıldığı ve hatta yönetmelik taslağından çıkarılan maddeler ile artık TSK'nın harcamalarının denetlenemeyeceği şeklinde yanlış ve yanıltıcı bir izlenim oluşturulduğu belirtilerek, 'Yönetmelik taslağının, Sayıştay tarafından savunma, güvenlik ve istihbarat ile ilgili kamu idarelerinin ellerinde bulunan devlet malları üzerinde yürütülen denetimlere ilişkin değil, bu denetimler sonucunda hazırlanan raporların kamuoyuna duyurulmasına ilişkin' olduğu bildirildi.

Sayıştay Başkanlığı'nca yapılan basın açıklamasında, bugün bir gazetede 'Asker bastırdı şeffaflık bitti' başlıklı bir haber yayınlandığı hatırlatıldı. Bu haber ile Sayıştayın savunma ve istihbarat ile ilgili kurumların elinde bulunan devlet mallarının denetimi sonucunda hazırlanacak raporların kamuoyuna açıklanmasına ilişkin hususları içeren yönetmelik taslağında, çeşitli makam ve kişilerin yönlendirmesiyle askeri harcamalara ilişkin denetimin sınırlandırıldığı ve hatta yönetmelik taslağından çıkarılan maddeler ile artık TSK'nın harcamalarının denetlenemeyeceği şeklinde 'yanlış ve yanıltıcı bir izlenim oluşturulduğu' kaydedildi.

'Kamuoyunu yanıltan ve Sayıştayın güvenilirliği ve bağımsızlığına olan inancı zedeleyen' söz konusu haber üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edilen açıklamada, Sayıştay Kanununun ilgili maddesinde, 'Savunma, güvenlik ve istihbarat ile ilgili kamu idarelerinin ellerinde bulunan devlet mallarının bu Kanun uyarınca yapılacak denetimi sonucunda hazırlanacak raporların kamuoyuna duyurulmasına ilişkin hususlar; ilgili kamu idarelerinin görüşleri alınarak Sayıştay tarafından hazırlanıp Bakanlar Kurulunca çıkarılacak bir yönetmelikle düzenlenir' denildiği hatırlatıldı.

'Dolayısıyla hazırlanan Yönetmelik taslağı, Sayıştay tarafından savunma, güvenlik ve istihbarat ile ilgili kamu idarelerinin ellerinde bulunan devlet malları üzerinde yürütülen denetimlere ilişkin değil, bu denetimler sonucunda hazırlanan raporların kamuoyuna duyurulmasına ilişkindir' görüşüne yer verilen açıklamada, yönetmelikte denetim süreci düzenlenmediği için, denetimle ilgili hükümlere yer verilmemesinin doğal olduğu vurgulandı.

Söz konusu haberde yönetmelik metninden çıkarıldığı ileri sürülen 'Uluslararası kurumlarla paylaşılan bilgilerin gizliliği öne sürülerek denetim sınırlandırılamaz' ifadesinin, yönetmeliğin kapsamı ile ilgisi bulunmadığı aktarılan açıklamada, 'Kaldı ki Sayıştay Kanunu bu konuda yeterli güvenceyi sağlamış olup, bu hususun ayrıca, konu ile ilgisi bulunmayan bir yönetmelikte düzenlenmesine ihtiyaç da bulunmamaktadır' denildi.

Haberde, 'Sayıştay Kanunu'nu düzenlemek için oluşturulan komisyonun hazırladığı 14 maddelik taslak askerin baskısıyla değişti. Yasa çıkarsa TSK harcamaları denetlenemeyecek' ifadesinin yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Yapılan çalışma 'Sayıştay Kanunu'nu düzenlemek' ile ilgili olmayıp, 'savunma, güvenlik ve istihbarat ile ilgili kamu idarelerinin ellerinde bulunan devlet mallarının bu Kanun uyarınca yapılacak denetimi sonucunda hazırlanacak raporların kamuoyuna duyurulmasına' ilişkin bir yönetmelik çalışmasıdır.'

Açıklamada, haberde 'Revizyon Başbakanlıkta' başlığı altında, 'Sayıştay Başkanlığına sunulan metnin baskı üzerine Başbakanlıkta değiştirildiği' ifadesinin yer aldığı ancak yönetmeliğin henüz Başbakanlığa gönderilmediği de ifade edildi.

Yönetmeliğin hazırlanma sürecinde, katılımcılığı da sağlayacak şekilde ilgili tüm taraflarla gerektiğinde görüşüldüğü kaydedilen açıklamada, 'Kaldı ki ilgili kamu idarelerinin görüşlerinin alınması, Sayıştay Kanununun 44. maddesinin ikinci fıkrası gereği zorunludur. Bu nedenle Milli Savunma Bakanlığı dahil, ilgili tüm kamu idarelerinin yazılı ve sözlü görüşleri alınmıştır' denildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Ocak 21, 2012, 16:51:34 »
Bedelli paraları inşallah düzgün kullanılır ve amacına ulaşır. Yıllarca bizden kesilen garip vergiler gibi olmaz inş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Şubat 09, 2012, 22:30:28 »
bu konuyla ilgili yazdıgım ki aslında yazmadığım şeylerden dolayı önce günah keçisi ilan edilip devamında da siteden uzaklaştırıldığım için şimdiye kadar bu hususla ilgili GERÇEK ANLAMDA birşey yazabilme fırsatı şimdi buluyorum..malumunuz yorum yapmaktan çekindiğimi belirttiğim için, askerlik müessesesinin handikaplarını ortaya koyan arkadaşlarımıza destek çıktığım için beni ''anlayışsızlıkla askerlik yapmadığım için empati kurmaktan yoksun olmakla nice nice kişilerin askerlik tecrübesini dikkate almamakla vs vs'' da suçlayanlar oldu...hatta ''Bilmediği konularda ahkam kesmek artık adet olmuş. Askerlik yapmayan insanlar ,neyin ne olduğunu bile bilmeden,  birilerinin AVUKATLIĞINA soyunmuş ve mangalda kül bırakmıyor.'' cümlesi bile şahsıma sarfedildi...bunun üstüne siteden uzaklaştırılmakla kalmadım bu cümleyi sarfeden kişi sözde tahrikden yararlanıp az uzaklaştırma aldı...bunun üstüne normal şartlarda siteden uzaklaştırılan kişiler sadece uzaklaştırıldığına dair foruma bilgi verilirken  sırf dikkatleri konu üzerine çekmek ve benim sözde vatan hainliğimi herkesin gözüne gözüne sokmak sebebiyle uzaklaştırılma sebebim tek tek anlatılarak hangi forum hangi konu olduğu yazılarak deşifre edildi....neyse...sitenin adalet anlayışını ve ''tarafsızlığını'' (!) sorgulamaycağım...gelelim asıl mevzuya....bu ülkenin askerlik müessesesini sorguluyorum evet...eleştiriyorum da...eleştiririm çünkü gencecik askerler henüz hayatlarının en kıymetli en verimli çağlarında birilerinin siyasi rantları yüzünden piyon olarak ileri sürülüyor..kimisi bedeninden bir parça bırakırken kimisi canını bırakıyor, geride darmadağın bir aile bırakıyor, ve hrand dink in ölümünün üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen onbinler halen sokaklara dökülürken bi kaç ay önce şehid olan 26 askerimizi kimse hatırlayamıyor bile,,kanıksanılıyor çünkü, bunun olağan doğal birşey olduğunu, askerin şehitlik mertebesinde olduğunu bunun en yükksek mertebe olduğu falan filan bunlarla kandırılıyor, bunalara inandırılıyor...şehit veya gazi olan askerlerimiz bir yana, genel anlamda askerlikteki hiyerarşinin insan onurunuza gururuna ne kadar zarar verecek rencide edecek utandıracak ağlatacak nitelikte sert olduğunu heralde siz de kabul edersiniz...bir tane arkadaşım yoktu ki bana askerlikte herkes birbirine çok saygılıydı görevi neyse herkes onu yapıyordu..kimse kimsenin anasıyla uğraşmıyordu kimse kimseyi lüzumsuz yere dövmüyordu desin..onur kırıcı davranışlarda bir yana, yüksek rütbeli askerlerin erleri ucuz iş gücü olarak kullanmalarına bizzat birinci ağızdan defalarca şahitlik ettim, komutanın eşinin evini yeniden döşemek istemesi üzerine günlerce eşya ve banyoları için fayans taşıyan askerler bilirim, odtu matematik mezunu arkadaşın sırf mezun olduğu bölümden dolayı komutanın oğluna matematik dersi vererek askerliğini bitirdiğini bilirim...hangi askerlikten bahsediyorsunuz siz? nerde profosyonellik? eline silah almadan askerlik yapanlar var.. yan gelip yatan var dağda çarpışan var...peki bunun kararını kim veriyor? neresinde adalet bunun ? hele üniversite okuyanların sembolik askerlerine ne demeli? en basit örneği verecek olursam: hukuk fakültesi mezunu kuzenim ruhsatını aldıktan sonra açmış olduğu ofisini, daha fazla tecil ettiremediği askerlik yüzünden 6 aylığına kapatıp gitti..peki bunun kime ne faydası oldu? o askerlikte geçirdiği süre devlete maddi anlamda külfet oldu..öğrendiği askerliğe dair hiçbişey olmadıgı gibi psikolojik olarak da sarsıldı..askerliğe hiç gitmese en azından çalışacak ve vergisini ödeyecek, mesleğinin başında en randımanlı döneminde böyle handikaplı bir boşluğa düşmeyecek devlete de bir faydası olacaktı...askerlik müessesesini eleştiriyorum evet...kimin niye neden nasıl nezaman nerede askerliğini yapacagı bilinmeden karga tulumba bahtına ne çıkarsa askerlik yapmasına karşıyım..birilerinin rant oyunu yüzünden şehit olan askerlerin kanıksanmasına karşıyım, insan hayatı kutsaldır..bu kadar kolay kaybedilmemeli..kaybedilen canlar bu kadar alışkanlık yaratmamalı...ateş düştüğü yeri yakıyor malesef ve bizde burda anca konuşuyoruz işte..kimimiz de konuşmaya çalışırken susturuluyoruz...askerliğin kültürel sosyal eğitime katkısaı olduğunu, okuma yazma ne bileyim WC kullanmak gibi temel davranış kurallarını sağladığını söylüyorsunuz..İyi güzel de bu askerlik müessesesinin görevi mi ? Bunu başta sağlayamayan devletin ayıbına askerlik yama yapmakla mı mükellef? burda devletin o insanları cahil bıraktığından söz etmiyoruz da askeriyenin o cehaleti savuşturmaya çalıştığıyla övünüyoruz? neden görmemiz gerektiğini sorgulamamız gerektiğini kulak arkası ediyoruz? son olarak da askerliği erkeklikle özdeşleştirilmesi, bir insanın askerliğini yaptıkça erkeklik kazandığı gibi düşünceler hakkında konuşmak bile istemiyorum, kaldırılamayabilir, yine ''tahrik'' olabilir bir kısım üye...
herkese iyi akşamlar..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Şubat 09, 2012, 22:44:48 »
 :alkis: :alkis: Betül hanım :alkis: :alkis:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #136 : Şubat 09, 2012, 22:47:42 »
Türk ordusu ile ilgili bir yazı
diyanetin dışında imam kadrosu
olan tek kuruluştur ordu,
orduğahı içinde camisi olan birlik
çoktur..
Türkiyeye super mağazacılığı
öğreten ve yurdun en ücra
köşelerine kadar bu hizmeti
verendir..ordu pazarları..yar
etmediler..
Sosyal hakkı en güzel veren
yürüten ve kollayandır...ordu
yardımlaşma..
Birikmiş parasını türk sanayisine
hizmet için verendir..renault
otomobil ve diğerleri..hiç bir kamu
kuruluşu personel parasıyla bunu
yapmamıştır..
Milli eğitim bakanlığıyla yarışaçak
kadar okuma yazma öğretmiştir..
''ali okulları''. Burdur er eğitim
tuğayı en ünlüsü..
Orman idaresinden çok ağaç
dikmiştir..birisi bile yanmamıştır..
Ilk ehliyet alanların tümü askerde
araç sürmeyi
öğrenmiştir..ordudaki ulaştırma
birliği, dünyanın en büyük sürücü
kursudur..
Oto bakımı tamırini bu millet ordu
donatımlarda ve kademelerde
öğrenmiştir.
Ayakla çığnemeden ekmek
yapmayı fırınlara ordu ekmek
bölükleri öğretmiştir..
En çok terziyi ordu dikim evleri
yetiştirmiştir.
Eğlenmeyi..tatil yapmayı yaşamayı
bu milete ordu evleri ve kampları
öğretmiştir.oysa her kuruluşun
kampı ve sosyal tesisleri ve misafir
haneleri vardır ama
yaşatamamışlardır..
Türkiye ''çok acil'' i kullanırken
ordu ''ivedi'' yi kullanacak kadar
türkçesine sahiptir ve yaşatanıdır.
Türk ordusu silah ve cephane
demek değildir sadece..
Tüm yaşam araç ve gereçleri için
vazgeçilmez dev bir kuruluştur..
çoğu din(!) kitaplarında taharatın
küçük taşlarla yapılması anlatılır..er
eğitim tugaylarındaki tüm
tuvaletler bu yüzden tıkanırdı..
Bu ordu milletine kıçını
temizlemeyi öğretmiştir..burdur er
eğitim tugayında usta erlere
tuvalet nöbeti tutturupta cebinde
taşla helaya girmesinler diye
alınan tedbirleri denetliyen biri
olarak biliyorum..
Etek ve koltuk altı temizliğinin
kontrol edilip öğretildiği yerdir
ordu..
Abd nin sadece vietnamda,
fransanın sadece
cezayirde,rusların sadece katyn de
katlettikleri nin binde biri türk
ordusunun şerefli tarihinde
yoktur..
Bunların hepsi bir yana ; dostu
düşmanı bilir ki ordunun bir diğer
adı ''muhammedin ocağı'' dır..
Butün bu saldırılar bu
mükemmelliğedir. Bütün bunlar
bu güzellikler toplamına olan
kıskançlıktır..
''askerde adam'' olmak ,
anadolunun dilinden
kazınamaması bu yüzdendir..
Muhammedin ocağını allah
korusun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #137 : Şubat 09, 2012, 22:52:17 »
Alıntıdır, paylaşmak istedim. İmla bozuk olabilir, telefondan kaynaklanıyor, düzeltemedim bir türlü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Şubat 09, 2012, 22:56:13 »
Türk ordusu ile ilgili bir yazı
diyanetin dışında imam kadrosu