Gönderen Konu: Avensis T27 Bixenon Far Dönüşümü  (Okunma sayısı 19233 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis T27 Bixenon Far Dönüşümü
« Yanıtla #40 : Nisan 22, 2017, 20:58:13 »
bu arada görmemişim mesajları ya ada atladım . ledlere laf atınca arkadaşlar hücum borusu sesi duymuş aslan piyade neferi gibi siperden hücuma kalkmışlar da ben lede apaçi derken bixenon +led in apaçi işi olacağı düşüncemi beyan ettim. (ki şahsi görüşüm diye de belirttim)zaten bixenon şimşek efekti verecek düşüncesiyle söyledim.
şunu da inkar etmek gerekir ki halojene takılan ledler de deli gibi göz alıyor bunu kimse inkar etmesin komik oluyor.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 22, 2017, 20:58:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 22, 2017, 21:01:17 »
kullandığın ledlerin gerçek lümen değerleri, araçta orjinal bulunan ampulun lümeninden 3 kat fazla olduğunu ispat etmediğin sürece bana bilgisiz demen pek etik olmaz diye düşünüyorum. ;)
apaçi lik konusunda da kendi fikrim ;)

Bilgisizlik derken deneyimlemediğin için bilgi sahibi olmadığındandır diye açıklayabilirim.  ;)
Kullansan taksan uzunlardaki halojen ve led arasındaki aydınlatmanın ne kadar farklı olduğunu görürdün. Led vs Xenon başlıklı konumda da paylaştığım videoları izleseydin böyle düşünmezdin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 22, 2017, 22:25:55 »

Fikirlere açığım...

Konunun 2.Sayfasında kendi yaptığım uygulamayı paylaşmıştım fikir vermesi açısından.Halojenli bi-xenon'un selektörünü görmeniz için.

Bende size şöyle söyleyeyim o zaman.Uzun farlar halojen olarak kalsın zaten bi-xenon selektör konusunda gerekeni yapacak ve akşam karınlığında yağışlı havalarda o halojen bi-xenon'a oldukça yardımcı olacak.

Zamanında uzunlara led takarak tecrübe ettim.Odakları tutmadığı için aydınlatma namına bi işe yaramıyorlar.Ayrıca o konuma sizde yorum yapmıştınız ışığın rengi konusunda.Led ampüller selektör yapmaktan başka bi işe yaramıyor halojen far tasında.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 22, 2017, 22:40:08 »
Yunus emre zaten yazdıklarımdan halogene daha yatkın olduğum anlaşılıyor.
İşin görsellik tarafı farklı,işlevsellik ve karşıdan gelen sürücüyü rahatsız etmemek farklı şeyler.
Senin aracın videosunu çok beğenmiştim,videolar biraz yanıltıcı olabilir ama ledlerdeki ışığın dağılma ve odaklanma sorunları aslında videolarda bile net beli oluyor.
Benim gözlemim led ampuller bazı far çanaklarından daha iyi yansıma yapıyor.mesela Yeni Corollalar!

Görüntü olarak belki Bixenonların yanında sırıtabilir ama işlevsellik olarak üst düzey olacak gibime geliyor.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 22, 2017, 22:44:36 »
Far yapısı da incelendiğinde uzun far kısmı çok büyük ve belli değil. Mercek ön palanda. Yani bakanlar zaten bi-xenon sanarlar. Bence bi-xenon üzerine halojen uzunları komple iptal etme de düşünülmeli.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Nisan 22, 2017, 23:02:40 »
Yasin,207-2012 kasa Aurislerdeki halogen uzunlar için tek bir sözüm var.
Bixenon uzunlara nal toplatır.
Auristeki uzun far taslağı adeta tepsi gibi yusyuvarlak ve baya büyük olduğu için uzunları akşam karanlığında çaktığımda öyle bir ileriyi aydınlatıyorki,selektörlerinden bahsetmiyorum bile!.

Geçen gün kaan ilede konuştuk bizim Avensislerin uzun far tasarımı o kadar kötükü küçücük bir yerden yüksek menzilli bir aydınlatma gücü çıkarmaya çalışıyosun.bu nedenle H9 65 watt ampul tercih etmişler.

Far yapısı böyleyken halogen ile zorlanıyorken ledler iyice çuvallayabilir..
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Model Yılı: '11
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 22, 2017, 23:26:25 »
Benim uzunlardaki Led sadece görüntü amaçlı,yani aydınlatmaya katkısı yok. Yuva boş kalmasın,halojen renk h9 uzunlar bixenon aydınlatma ve selektörün görüntüsünü bozmasın diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Nisan 22, 2017, 23:31:07 »
arkadaşlar piyasadaki normal fiyatlı xenon kitler çok çabuk bozuluyor, bendeki de oğlumunkide problem çıkardı biz şimdi philips cristal visionla mutluluğu yaşıyoruz.xenon varken acaba ikiside yanıyormu diye stres yapıyorduk oğlum az daha ceza yiyordu çünkü biri sönükmüş Allhtan polis kardeşimiz tamir ettireceği sözüyle müsamaha göstermiş.elektrikçi modülü değiştirmiş ertesi gün yine sönmüş, ben zaten söküp atmıştım onunkinide def ettik kurtulduk.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2017, 23:33:08
Benim uzunlardaki Led sadece görüntü amaçlı,yani aydınlatmaya katkısı yok. Yuva boş kalmasın,halojen renk h9 uzunlar bixenon aydınlatma ve selektörün görüntüsünü bozmasın diye.
bu günkü şartlarda en rantabl aydınlatma büyük markaların süper halogenleri.yani pahalı olan seriler.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 22, 2017, 23:42:48 »
Yunus emre zaten yazdıklarımdan halogene daha yatkın olduğum anlaşılıyor.
İşin görsellik tarafı farklı,işlevsellik ve karşıdan gelen sürücüyü rahatsız etmemek farklı şeyler.
Senin aracın videosunu çok beğenmiştim,videolar biraz yanıltıcı olabilir ama ledlerdeki ışığın dağılma ve odaklanma sorunları aslında videolarda bile net beli oluyor.
Benim gözlemim led ampuller bazı far çanaklarından daha iyi yansıma yapıyor.mesela Yeni Corollalar!

Görüntü olarak belki Bixenonların yanında sırıtabilir ama işlevsellik olarak üst düzey olacak gibime geliyor.

Bazı araçlarda halojen far tasında led ampüllerin odağı tutmaya yaklaşsa bile bence halen yolunda gitmeyen şeyler var.Mesela aydınlatma açısı,karanlık alanlar,aydınlatma mesafe gibi.

Ben şuan bi-xenon + halojen uzunlardan çok memnunum şiddetle bunu tavsiye ederim.Bu yönde karar vermen bence en doğrusu olacaktır  :saygi:
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #49 : Nisan 23, 2017, 00:23:34 »
Arkadaş insana zorla led vs xenon konusu haricinde bir de, led vs halojen konusu açtıracanız.  :rofl: Haziranda muayene var zaten riske atmayacağımdan takarım halojenleri, led sonrası halojenleri hem yorum olarak hem resim olarak atarım. 
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Nisan 23, 2017, 09:32:57 »
Mutlu hocam aslında konu şu;

1-Mercekli Halogen ile Mercekli Led (kısa farlar için)
2-Merceksiz Halogen ile Merceksiz Led (uzun farlar için) kıyaslaması.

1.sorunun cevabı kesinlikle led olmalı bence.
2.sorunun cevabı ise kesinlikle halogen olmalıdır.

https://www.youtube.com/watch?v=0L3i2OHmREo   (şu anda aliexpresste en çok satılan ve bizim forumda alanların olduğu ürün)

Uzunlardaki ledi yaktığında yanlış görmüyorsam çok komik bir fark mevcut.Görüntü olarak ise lafım yok şimşek efekti veya estetik olarak daha iyi tabiki.

Eğerki uzun far yuvasında mercek modifikasyonu yapılmış bir araçsa o zaman ledde tercih edilebilir kanımca...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Nisan 23, 2017, 19:56:52 »
Selektörde led kullandıktan sonra ne kadar fark olduğunu yaşamayan bilemez.  :islik:

Aynı araç, aynı sürücü, aynı yol. Muayene için halojen ampulleri takmıştım tüm ön aydınlatmaya. Aynı yolda selektör attığımda (gece-gündüz) solda olanlar sağa kaçacak yer arıyorlardı. Halojenlerle selektör yapıyorum beni dikkate alan yok. Muayene sonrası ledlere geri dönünce yine önümdekiler kaçıyorlardı sağa şeride.  :islik:

Ayrıca ledi aracın dışında durup bakınca "bu ne işe yaramaz" diye düşünülebilir ama sürücüler araç içerisinde.

Örnek :

Kaan'a kesinlikle katılıyorum ben de  :) Ledleri taktıktan sonra selektör tam anlamıyla yapması gereken işi yapmaya başladı gibi hissediyorum şu an  :lol: Eskiden otobanda sol şeride geçip 90 km hız ile gidenlere selektör yapmakla geçiyordu yolculuğum şimdi bi selektör atıyorum hemen sağa çekiliyorlar. Akşam yolculuğunda zaten yolu aydınlatmanızdan siz anlıyorsunuz etkiyi ama Kaan'ın attığı videodaki gibi gündüz de çok çok etkili oluyor ledler. Siz de denemelisiniz kanaatindeyim ben.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Nisan 23, 2017, 21:23:49 »
Kaan'a kesinlikle katılıyorum ben de  :) Ledleri taktıktan sonra selektör tam anlamıyla yapması gereken işi yapmaya başladı gibi hissediyorum şu an  :lol: Eskiden otobanda sol şeride geçip 90 km hız ile gidenlere selektör yapmakla geçiyordu yolculuğum şimdi bi selektör atıyorum hemen sağa çekiliyorlar. Akşam yolculuğunda zaten yolu aydınlatmanızdan siz anlıyorsunuz etkiyi ama Kaan'ın attığı videodaki gibi gündüz de çok çok etkili oluyor ledler. Siz de denemelisiniz kanaatindeyim ben.
ben birşey söyleyeyim mi? sizin farın şiddetinden kimse kaçmaz, selektörü seri olarak yapınca emniyetin veya mit in arabası sanıyorlar!
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Nisan 23, 2017, 22:01:42 »
ben birşey söyleyeyim mi? sizin farın şiddetinden kimse kaçmaz, selektörü seri olarak yapınca emniyetin veya mit in arabası sanıyorlar!
Attila abi ben de kullanmadan önce bu kadar güçlü olmayacağını düşünüyordum ama durum öyle değilmiş kullanınca anladım. Bir de şöyle söyleyim o kadar yaygınlaştı ki herkes bunun led selektör olduğunu ayırt edebiliyor hadi biri emniyet sandı ikisi emniyet sandı herkes mi öyle sanıyor? Ankara'da yaşayanlar artık hangi araba resmi araç hangi arabadaki çakar sistemi gerçekten geçiş üstünlüğü için kullanılıyor az çok çözdüler diye de düşünüyorum. Ledler çakar sistemine zerre kadar benzemiyor sizi temin ederim. Emniyetin hiçbir aracında selektör gibi etkiyi veren çakar yok benim gözlemlerime göre; sadece sürekli şekilde mavi kırmızı veya mavi kırmızı beyaz ledlerin kombinasyonlu yandığı çakar sistemler vardır ki normalde görev dışında kullanımı onlara da yasaktır. 
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Nisan 23, 2017, 22:45:55 »
Kendi adıma konuşursam,trafikte akşam karanlığında arkamdan bu şekilde beyaz ledlerle selektör yapanlara hemen yol veriyorum sebebi fark edilmesi değil,insan gözünü o kadar rahatsız ediyorki bir daha bu selektörü yemek istemiyorsunuz çünkü bu led selektörü adama kaza yaptırır.
Ayrıca orjinal bmw araçlarındaki led sistemden selektör yapıldığında dahi arabanın nerden geldiğini tam anlıyamıyorum.
Orjinal sistemde ben sürücü olarak böyle düşünüyorsam sonradan takılan ledlerin nasıl etki ettiğini düşünün.

Yani olay ledin etki gücünden değilde öndeki sürücüye biraz rahatsızlık vermesinden olabilirmi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #55 : Nisan 23, 2017, 23:41:44 »
Kendi adıma konuşursam,trafikte akşam karanlığında arkamdan bu şekilde beyaz ledlerle selektör yapanlara hemen yol veriyorum sebebi fark edilmesi değil,insan gözünü o kadar rahatsız ediyorki bir daha bu selektörü yemek istemiyorsunuz çünkü bu led selektörü adama kaza yaptırır.
Ayrıca orjinal bmw araçlarındaki led sistemden selektör yapıldığında dahi arabanın nerden geldiğini tam anlıyamıyorum.
Orjinal sistemde ben sürücü olarak böyle düşünüyorsam sonradan takılan ledlerin nasıl etki ettiğini düşünün.

Yani olay ledin etki gücünden değilde öndeki sürücüye biraz rahatsızlık vermesinden olabilirmi acaba?

Dinsizin hakkında imansız gelir misali.  :rofl: Gereksiz sol şerit işgalcilerine karşı güzel bir önlem, tabi gereksiz selektör yapanların elinin altında da led işkence olur. Şahsen selektörü gereksiz yapmam, yapınca da gerçekten yol istiyorum demektir. Özellikle tır, minibüs ve otobüslere karşı. Bunlara karşı güzel bir önlem oluyor. Emniyet ya da makam aracı kesinlikle zannedilmiyor. O kadar uzaktan 3 büyük araçtan biri zannediliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Nisan 24, 2017, 02:05:21 »
Ledde neden göz alır? şimdi halojeni düşünelim. uzunları yanık bırakmış bir araç arkadan geliyor. kör olur muyuz? evet. çünkü uzunlar yanıyor. ama selektörde tepki süresi yavaş olduğu için hem fark edilmesi düşük hemde göz almıyor gibi gözüküyor. ama sürücü, selektör kolunu kendine çeker halde  tuttuğunda (saçma bir şekilde ben ısrarcıyım demeye çalıştığında) yine göz alacak, yine göz alacak.

Ledde tepkime süresi çok hızlı olduğu için göz alıyormuş gibi geliyor.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #57 : Nisan 24, 2017, 11:19:09 »
Ledde neden göz alır? şimdi halojeni düşünelim. uzunları yanık bırakmış bir araç arkadan geliyor. kör olur muyuz? evet. çünkü uzunlar yanıyor. ama selektörde tepki süresi yavaş olduğu için hem fark edilmesi düşük hemde göz almıyor gibi gözüküyor. ama sürücü, selektör kolunu kendine çeker halde  tuttuğunda (saçma bir şekilde ben ısrarcıyım demeye çalıştığında) yine göz alacak, yine göz alacak.

Ledde tepkime süresi çok hızlı olduğu için göz alıyormuş gibi geliyor.

Şimdi sen selektör kolunu çekili tutar deyince bir anım geldi aklıma Kaan.
Karabük'ten Ereğli'ye yola çıkmıştım, tam Karabük çıkışında çift şeritli yolda bir eski model araç yolu ortalamış gidiyor. Akşamdı. Arkadan geliyorum, sonra o çift şerit, tek şeride düşecek ve o yavaş giden aracı git-gel tek şerit yolda sollamak daha sıkıntı olacak. Adama selektör yaptım. Çekilmedi. 2-3 kez kısa ardarda yaptım yine çekilmedi. Ortalayıp gidiyor çift şeridini. Ben de basılı tuttum selektörü. Kendi şeridine girmesi var anlatamam. :D Cidden güzel göz alıyor ve böyle öküzlere karşı da güzel bir önlem. Sonrasında solladıktan sonra baya kornalaşmıştık kendisiyle. haklıymış gibi korna selektör yapıyordu bir de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Nisan 24, 2017, 13:14:38 »
Trafikte bu ledleri uzun farlarına yerleştirimiş arkadaşların acaba kaçı Mutlu hocam senin yada Kaan gibi bilinçli kullanıyor?

Hele bi montaj yapılsın bakalımda uzun farlar hem halogen hem led ile denenicek ve far camı kapatılmadan önce,ona görede bana bir öneride bulunacaklar.

İyi bir led önerisi olan varsa buraya link eklerse sevinirim.incelemek isterim...

Ayrıca bildiğim kadarıyla H9 uzun far yuvasına H8 ve H11 ampullerde uyum sağlıyor.

Durum böyleyken led yerine Philips Cyrstal Vision H11 4300K yada Diamond Vision serisi olan halogen ampullerden düşünülebilir sanki.Hem sarı beyaz arası

bir renk tonu hemde led gibi  patlama efekti olmadan efendi efendi gezerim  :rofl: :rofl:

http://www.hepsiburada.com/philips-h11-crystal-vision-12v-55w-far-ampulu-mavi-park-ampulu-icerir-pm-otplhlp12362vsm

ya da

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/philips-h11-diamond-vision-12v-60-55w-5000k-12362dvs2-ampul-273194488?mkwid=syIW9zndu_dc&pcrid=58375872927&pkw=&pmt=&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252887*22324021167*58375872927*pla**pla-79002696447&rfcr=58375872927&gclid=Cj0KEQjwxPbHBRCdxJLF3qen3dYBEiQAMRyxS24owwWJKKIx6gzEsPnUQi2kLXRzv1fWS9dnllE11E4aAhDQ8P8HAQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #59 : Nisan 24, 2017, 14:10:03 »
Trafikte bu ledleri uzun farlarına yerleştirimiş arkadaşların acaba kaçı Mutlu hocam senin yada Kaan gibi bilinçli kullanıyor?

Hele bi montaj yapılsın bakalımda uzun farlar hem halogen hem led ile denenicek ve far camı kapatılmadan önce,ona görede bana bir öneride bulunacaklar.

İyi bir led önerisi olan varsa buraya link eklerse sevinirim.incelemek isterim...

Ayrıca bildiğim kadarıyla H9 uzun far yuvasına H8 ve H11 ampullerde uyum sağlıyor.

Durum böyleyken led yerine Philips Cyrstal Vision H11 4300K yada Diamond Vision serisi olan halogen ampullerden düşünülebilir sanki.Hem sarı beyaz arası

bir renk tonu hemde led gibi  patlama efekti olmadan efendi efendi gezerim  :rofl: :rofl:

http://www.hepsiburada.com/philips-h11-crystal-vision-12v-55w-far-ampulu-mavi-park-ampulu-icerir-pm-otplhlp12362vsm

ya da

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/philips-h11-diamond-vision-12v-60-55w-5000k-12362dvs2-ampul-273194488?mkwid=syIW9zndu_dc&pcrid=58375872927&pkw=&pmt=&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252887*22324021167*58375872927*pla**pla-79002696447&rfcr=58375872927&gclid=Cj0KEQjwxPbHBRCdxJLF3qen3dYBEiQAMRyxS24owwWJKKIx6gzEsPnUQi2kLXRzv1fWS9dnllE11E4aAhDQ8P8HAQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Abi sen haklıysan ve adam hala selektör yapıyorsa da sen de açacan sislerini onun gözlerini alacan. :D
H8-H9-H11 yuvaları aynı ama ampullerin uzunlukları farklı diye biliyorum. Farklı ampul tipinden led alman odak noktasının tam tutmaması nedeniyle kötü bir aydınlatmaya neden olabilir. O nedenle kendi ampulunden al ne alacaksan.