0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kullandığın ledlerin gerçek lümen değerleri, araçta orjinal bulunan ampulun lümeninden 3 kat fazla olduğunu ispat etmediğin sürece bana bilgisiz demen pek etik olmaz diye düşünüyorum. apaçi lik konusunda da kendi fikrim
Fikirlere açığım...
Benim uzunlardaki Led sadece görüntü amaçlı,yani aydınlatmaya katkısı yok. Yuva boş kalmasın,halojen renk h9 uzunlar bixenon aydınlatma ve selektörün görüntüsünü bozmasın diye.
Yunus emre zaten yazdıklarımdan halogene daha yatkın olduğum anlaşılıyor.İşin görsellik tarafı farklı,işlevsellik ve karşıdan gelen sürücüyü rahatsız etmemek farklı şeyler.Senin aracın videosunu çok beğenmiştim,videolar biraz yanıltıcı olabilir ama ledlerdeki ışığın dağılma ve odaklanma sorunları aslında videolarda bile net beli oluyor.Benim gözlemim led ampuller bazı far çanaklarından daha iyi yansıma yapıyor.mesela Yeni Corollalar!Görüntü olarak belki Bixenonların yanında sırıtabilir ama işlevsellik olarak üst düzey olacak gibime geliyor.
Selektörde led kullandıktan sonra ne kadar fark olduğunu yaşamayan bilemez. Aynı araç, aynı sürücü, aynı yol. Muayene için halojen ampulleri takmıştım tüm ön aydınlatmaya. Aynı yolda selektör attığımda (gece-gündüz) solda olanlar sağa kaçacak yer arıyorlardı. Halojenlerle selektör yapıyorum beni dikkate alan yok. Muayene sonrası ledlere geri dönünce yine önümdekiler kaçıyorlardı sağa şeride. Ayrıca ledi aracın dışında durup bakınca "bu ne işe yaramaz" diye düşünülebilir ama sürücüler araç içerisinde. Örnek : //www.youtube.com/watch?v=KpwZs9RaFjk
Kaan'a kesinlikle katılıyorum ben de Ledleri taktıktan sonra selektör tam anlamıyla yapması gereken işi yapmaya başladı gibi hissediyorum şu an Eskiden otobanda sol şeride geçip 90 km hız ile gidenlere selektör yapmakla geçiyordu yolculuğum şimdi bi selektör atıyorum hemen sağa çekiliyorlar. Akşam yolculuğunda zaten yolu aydınlatmanızdan siz anlıyorsunuz etkiyi ama Kaan'ın attığı videodaki gibi gündüz de çok çok etkili oluyor ledler. Siz de denemelisiniz kanaatindeyim ben.
ben birşey söyleyeyim mi? sizin farın şiddetinden kimse kaçmaz, selektörü seri olarak yapınca emniyetin veya mit in arabası sanıyorlar!
Kendi adıma konuşursam,trafikte akşam karanlığında arkamdan bu şekilde beyaz ledlerle selektör yapanlara hemen yol veriyorum sebebi fark edilmesi değil,insan gözünü o kadar rahatsız ediyorki bir daha bu selektörü yemek istemiyorsunuz çünkü bu led selektörü adama kaza yaptırır.Ayrıca orjinal bmw araçlarındaki led sistemden selektör yapıldığında dahi arabanın nerden geldiğini tam anlıyamıyorum.Orjinal sistemde ben sürücü olarak böyle düşünüyorsam sonradan takılan ledlerin nasıl etki ettiğini düşünün.Yani olay ledin etki gücünden değilde öndeki sürücüye biraz rahatsızlık vermesinden olabilirmi acaba?
Ledde neden göz alır? şimdi halojeni düşünelim. uzunları yanık bırakmış bir araç arkadan geliyor. kör olur muyuz? evet. çünkü uzunlar yanıyor. ama selektörde tepki süresi yavaş olduğu için hem fark edilmesi düşük hemde göz almıyor gibi gözüküyor. ama sürücü, selektör kolunu kendine çeker halde tuttuğunda (saçma bir şekilde ben ısrarcıyım demeye çalıştığında) yine göz alacak, yine göz alacak. Ledde tepkime süresi çok hızlı olduğu için göz alıyormuş gibi geliyor.
Trafikte bu ledleri uzun farlarına yerleştirimiş arkadaşların acaba kaçı Mutlu hocam senin yada Kaan gibi bilinçli kullanıyor?Hele bi montaj yapılsın bakalımda uzun farlar hem halogen hem led ile denenicek ve far camı kapatılmadan önce,ona görede bana bir öneride bulunacaklar.İyi bir led önerisi olan varsa buraya link eklerse sevinirim.incelemek isterim...Ayrıca bildiğim kadarıyla H9 uzun far yuvasına H8 ve H11 ampullerde uyum sağlıyor.Durum böyleyken led yerine Philips Cyrstal Vision H11 4300K yada Diamond Vision serisi olan halogen ampullerden düşünülebilir sanki.Hem sarı beyaz arası bir renk tonu hemde led gibi patlama efekti olmadan efendi efendi gezerim http://www.hepsiburada.com/philips-h11-crystal-vision-12v-55w-far-ampulu-mavi-park-ampulu-icerir-pm-otplhlp12362vsmya da http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/philips-h11-diamond-vision-12v-60-55w-5000k-12362dvs2-ampul-273194488?mkwid=syIW9zndu_dc&pcrid=58375872927&pkw=&pmt=&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252887*22324021167*58375872927*pla**pla-79002696447&rfcr=58375872927&gclid=Cj0KEQjwxPbHBRCdxJLF3qen3dYBEiQAMRyxS24owwWJKKIx6gzEsPnUQi2kLXRzv1fWS9dnllE11E4aAhDQ8P8HAQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0