Gönderen Konu: Avensis T27 Bixenon Far Dönüşümü  (Okunma sayısı 19229 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis T27 Bixenon Far Dönüşümü
« Yanıtla #100 : Mayıs 17, 2017, 17:50:20 »
Herkese iyi dilekleri için teşekkürler öncelikle.
@Kaan Kara (29002) sanada ayrıca video için teşekkürler👍
Far ayarlarını bilerek bir tık aşağıda yaptırdım,içerideki düğme sıfır konumunda.
Sebebi ise Bixenonlarda otomatik far yükseklik ayarı olması gerektiği için henüz bunu yaptırmadım ve trafikte kimsenin gözünü alıp rahatsız olmasını istemiyorum.
Bu haliyle bile bana gayet yeterli geliyor.
Otomatik far yükseklik tesisatını araca kurdurduğumda o zaman tam düzgün far ayarını yaptırıcam.
Ancak o güne kadar bu haliyle biraz aşağıda kullanmaya devam :saygi:
Karşıdakine saygı gösterki sende saygı gör :tamam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mayıs 17, 2017, 17:50:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mayıs 17, 2017, 18:04:04 »
Herkese iyi dilekleri için teşekkürler öncelikle.
@Kaan Kara (29002) sanada ayrıca video için teşekkürler👍
Far ayarlarını bilerek bir tık aşağıda yaptırdım,içerideki düğme sıfır konumunda.
Sebebi ise Bixenonlarda otomatik far yükseklik ayarı olması gerektiği için henüz bunu yaptırmadım ve trafikte kimsenin gözünü alıp rahatsız olmasını istemiyorum.
Bu haliyle bile bana gayet yeterli geliyor.
Otomatik far yükseklik tesisatını araca kurdurduğumda o zaman tam düzgün far ayarını yaptırıcam.
Ancak o güne kadar bu haliyle biraz aşağıda kullanmaya devam :saygi:
Karşıdakine saygı gösterki sende saygı gör :tamam:

Far ayarı düzgün olduktan sonra saygısızlık yapılmış sayılmaz  :) Olması gereken yere getirip araca yük binme durumunda far anahtarından seviyeyi aşağıya indirebilirsiniz  :)
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mayıs 17, 2017, 21:23:11 »
Allah nazarlardan saklasın maşallah farlar çok güzel olmuş Bekir bey iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
Yarın LED gündüz farları içinde güzel haberler olacak :)
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Mayıs 17, 2017, 23:31:31 »
Allah nazarlardan saklasın maşallah farlar çok güzel olmuş Bekir bey iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
Yarın LED gündüz farları içinde güzel haberler olacak :)
Selamlar

Bende merakla bekliyorum abi :)

Video fln çekebilirseniz onlarıda yayınlayalım abi :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #104 : Mayıs 17, 2017, 23:44:58 »
Bazı fotolar el altından gidiyor bekleyenlere Kaan :))
Foto çekeceğim eski yeni hali ile ilgili birde detaylı yapım klavuzu hazırlayıp burada yayınlayacağım.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Mayıs 18, 2017, 10:26:56 »
Bazı fotolar el altından gidiyor bekleyenlere Kaan :))
Foto çekeceğim eski yeni hali ile ilgili birde detaylı yapım klavuzu hazırlayıp burada yayınlayacağım.
Selamlar

Ümit bey sizden gelecek habere göre  t20 21/5 watt cree led siparişlerini bir an önce vermek için sabırsızlanıyorum. :alkis:  :saygi:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Haziran 02, 2017, 17:22:31 »
Led gündüz farı projesi tamamlandı mı?

Bi-xenon nasıl gidiyor :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #107 : Haziran 02, 2017, 22:22:57 »
Selam Kaan maalesef proje az biraz beklemede şu an montaj ve paylaşımlar yapılamadı.
Halen Bozüyük,Bilecik,Yalova hattında dolaşmaktayım :)Hafta sonu için Yalova'ya geldim hafta başı Bozüyük tekrar.
Az kaldı sanırım 10 güne kadar döner sonlandırırım projeyi.
Selamlar
Not:Daha kokoreççiler çarşına bile gidemedim yani düşün :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #108 : Haziran 13, 2017, 14:11:41 »
Bugün çinden gündüz farları için aldığım T20 7443 21/5 watt cree ledlerim elime ulaştı.Yanlız bir yanlışlık var ben beyaz şiparişi vermiştim gelen ledler kırmızı. :( Satıcıya yazdım bakalım nasıl bir çözüm bulacak.Ledleri adaptör ile denedim kaliteleri çok iyi ve hakikaten iki fazlı olarak parlak ve kısık yanıyor.

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Haziran 13, 2017, 14:37:55 »
Bugün çinden gündüz farları için aldığım T20 7443 21/5 watt cree ledlerim elime ulaştı.Yanlız bir yanlışlık var ben beyaz şiparişi vermiştim gelen ledler kırmızı. :( Satıcıya yazdım bakalım nasıl bir çözüm bulacak.Ledleri adaptör ile denedim kaliteleri çok iyi ve hakikaten iki fazlı olarak parlak ve kısık yanıyor.

Frenlere takarsın abi boşa gitmesin. :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #110 : Haziran 13, 2017, 14:48:28 »
Frenlere takarsın abi boşa gitmesin. :)

Benim frenler zaten orjinal led. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Haziran 13, 2017, 14:57:07 »
Aynı durum başıma gelmişti t10 led sipariş etmiştim turuncu çıktı, satıcı tekrar göndermeyi teklif etti ve diğerlerini de istemedi sizde kalsın dedi.2 led fiyatına 4 ledim olmuştu ama turuncuları hediye verdim kullanacak yer bulamayınca  :)
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #112 : Haziran 13, 2017, 15:01:26 »
Aynı durum başıma gelmişti t10 led sipariş etmiştim turuncu çıktı, satıcı tekrar göndermeyi teklif etti ve diğerlerini de istemedi sizde kalsın dedi.2 led fiyatına 4 ledim olmuştu ama turuncuları hediye verdim kullanacak yer bulamayınca  :)

Bu sıralar var bir şey yurt içi saat aldım yanlış gönderdiler şimdide bu ledler yanlış geldi.Satıcı zannetmiyorumki geri istemesin çünkü ledler 15$. :islik:
Bunları kullanacak yerimde yok bakalım ne olacak saat farkından dolayı bu akşam belki cevap yazar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Haziran 13, 2017, 15:03:45 »
Bu sıralar var bir şey yurt içi saat aldım yanlış gönderdiler şimdide bu ledler yanlış geldi.Satıcı zannetmiyorumki geri istemesin çünkü ledler 15$. :islik:
Onları göndermeniz de bi 15 $ tutabilir diye düşünüyorum abi, en kötü kısmi para iadesi teklif edebilir ama kabul etmeyin bence. İstiyosa kargo ücretini ödeyerek ürünlerini geri alsın  :)
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Haziran 13, 2017, 20:01:55 »
Cavit abi bu konuda geçmiş olsun denir mi bilmiyorum ama bizim kasadan isteyen olursa satılabilir. Bende kullanıyorum. Bayaaaaa fark var.
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #115 : Haziran 13, 2017, 22:12:01 »
Satıcıyla anlaşamazsak benim işime yaramayacağından satılığa çıkartabilirim kaan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Temmuz 06, 2017, 10:24:34 »
Tekrar merhaba herkese.
Yaptırdığım Bixenon farlarımı çok şükür kazasız belasız kullanmaya devam ediyorum.

Bu süre zarfında edindiğim deneyimleri aktarmak istiyorum.Hem aydınlatma hem de işçiliğin bu işte ne kadar önemli olduğunu!

1-Farlar tarafıma kargo ile ulaştıktan sonra serviste montajını yaptırmıştım.taktırdıktan sadece bir gün sonra Bursa'ya yıllardır görmediğim şekilde 4-5 gün belkide aralıksız sürecek şiddette yağmur yağdı.İçimden bendeki şansa bak dedim henüz farların belkide yapıştırıcı slikonları kurumadan su sızacak ve buhar oluşumu yapacak diye korkarken,aracımı sokacak kapalı garajım olmamasına rağmen ve tüm yağmurlarda farların şiddetli yağmur altında kalmasına rağmen en ufak bir buhar ve iz oluşmadı.Artık bu saatten sonra olacağınıda sanmıyorum.

2-Farlar ilk haftalarda gezinirken %90 Bursa içindeydim.Şehirler arası yol yapmamıştım.Farlarıma en sonunda ince ayar yaptırdıktan sonra şunları söyleyebilirim;

a)Kısa farlar muhteşem ötesi diyebilirim,şehir içinde dahi aydınlatması olan yollarda bile benim görüşüme katkıda bulunuyordu.

b)Uzun farlar için aynı şeyi söyleyemicem.Gece selektör yaptığımda tamam gayet güzel patlama efekti ve dikkat çekmeyi sağlıyor fakat uzun farları çalıştırdığımda sanki biraz hayak kırıklığı oluşturdu bende.Ancak aracın hem bixenon uzunları hemde kendi uzunları çalışıyor aynı anda.Buna rağmen şehir içinde aydınlık yollarda beni pek tatmin etmedi.
Hatta farları yapan İlker Kemal Bikeç ile görüştüğümde aracın orjinal uzun far ampullerini söküp öyle denememi istedi.Göz yanılgısı olabileceğinden bahsetti.
Sanki uzun farları çalıştırdığımda uzun far hüzmesi yola düşmüyorda daha yukarı gidiyor gibime geliyordu.

c)Acaba farlarda kullanılan ampul kalitesimi yetersiz diye düşündüm bir ara.İngilterede Philips D3S Gerçek Xenon Performans ampulu buldum.Ancak tanesi 400 tl çifti ise 800 tl civarı tutuyordu.Almadım biraz daha beklemem lazım dedim kendi kendime.(Bu ampuller ülkemizde yok) Çünkü zifiri karanlık bir yolda arabayı hiç kullanamamıştım.

d)Nihayetinde 3 gün önce Bursa-İstanbul arasında komple yeni yapılan Otoban ve Köprü yolunu kullanarak bir seyahatimiz oldu ve dönüş saat 22:00 civarında İstanbuldan yola çıktım.1 saat sonra yeni otobanın zifiri karanlık olan kilometrelerce uzunluktaki bölümüden farlarımı gerçek anlamda deneme şansım oldu.
Uzunlarını yetersiz bulduğum farlar inanın 400 metre ötedeki ayrıntıları ve tabelaları okuma şansını verdi bana tüm olumsuz fikirlerimi sildi diyebilirim.
Hafif aşağıya meyilli yollarda zaten yoldaki eğimin bitiş anını,yokuş yukarı alanlarda ise yokuşun tepesini gerçekten çok başarılı olarak aydınlatıyor.

Belki bizim araçlarda sadece uzun far ayarı yapılıyor olsaydı belki bir ince ayar ile dahada iyi hale getirilebilirdi ancak bu ayarla bile bana çok yeterli geldi.
Bunun yanında yeni otobandaki Bursa Ovaakça tüneline yaklaşırken sol şeritte 120 km hızla giderken farlardaki aydınlatma kalitesi nedeniyle, sol şeritin ortasında nerden geldiği belli olmayan,düşmüş ve kaldırılmamış olan kamyon tekerleğini erken fark edip(virajın arkasında kalmasına rağmen) orta şerite kaçmak için yeterli zamanıda verdi bana.
Muhtemelen aracımın eski farları olsaydı o tekerleği görme şansım olmayacak ve bir şekilde Allah korusun bir kazaya sebebiyet verecekti.
Araç kamerası bu anları kaydetti zaten.Videosunu @Kaan Kara (29002) 'ya göndermiştim.Kendisi uygun olup buraya eklerse sevinirim.

Şunuda anlamış oldum artık,şehir içi aydınlık yollarda uzun farlardan çok ciddi bir performans beklemek galiba biraz anlamsız.Ayrıca farlar bixenon olduktan sonra şunu gördüm.Uzun farları çok daha az kullanıyorum çünkü kısa farlarım çok iyi aydınlattığı için uzunlara çok gerek kalmıyor.
Örneğin zifiri karanlıkta orta şeritte giderken kısa farlarım, hem sol hemde sağımdaki tüm yolu aydınlattığı gibi kenarlara dahi ışık çizgisi gönderiyor diyebilirim.

Sorusu veya aklına takılanlar olursa yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince  :tamam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Temmuz 07, 2017, 01:26:40 »
Şehir içinde yolun ilerisi farın aydınlatacağı kadar aydınlık olduğu için malesef şehir içinde öyle aman aman bi uzun far performansı alınmıyor.Aynı olayı bende yaşıyorum.

Öte yandan ben karşıdan araç gelmiyorsa herhalükarda şehirler arası yolda 110km/s hızla seyir halindeyken uzunları açıyorum belki benim gözüm biraz daha karanlıkta görme konusunda kötü olabilir.  :)
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS