0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mutlu hocam öncelikle hafta içi seni rahatsız ettim kusura bakma telefondan,Mazda 3'ü aldık yanımda çalışan arkadaşa.2013 model sedef beyazı 30 bin kilometrede.Bixenon konusuna gelince Farın içini açtırmak istemiyorum.Eğer yapacaksam Orjinalini yapalım diye düşünüyorum.Ledlerde dediğin gibi bir seçenek ancak kısmetse kaza bela olmazsa arabayı uzun yıllar kullanmak zorundayım.Bixenon yerine Biled dersen onu düşünebilirim bak Ama Biled teknolojisinde de uzun farlar için performansı düşük diyorlar!
Kısalar H11,uzunlar H9 Mutlu hocam.Kısa farlardaki Xenonlardan gayet memnunum aslında.Birazda amacım Tuvturk işi ile uğraşmamak,devamlı sök tak iki yılda bir.Orjinal gündüz ledleride tabi işin cabası.Aracı satarken ilerde para etmez tabi orası ayrı olay.Önerilere açığım...
Kaskocum ile bugün konuşma fırsatı buldum.Kısaca şunu anlattı.Eğer farları servisten orjinal olarak alıp faturasını bize ibraz ederseniz kasko poliçenize işleriz ve bir kaza durumunda farlar hasar görse bile kasko sizin yeni farlarınızı karşılar dedi.Ancak bu farların takılma işlemi sırasında yapılacak işçilik veya oluşacak elektriksel bir arızadan dolayı araçta oluşacak sorunların hiç birini kasko karşılamaz bilginiz olsun dedi.Yani çıkma far alsak bile bunun faturasını alsam dahi servis çıkışlı olmadığı için kaskoya işletemiyoruz.3 seçenek oluştu şu durumda;1-ya çıkma far bulup işlemleri yapıp aracı o şekilde kulllanıp riske giricem.Önden bir kaza durumunda farlara yaptığım masraf buhar olup gidecek!2-Yada farların içini açtırıp bixenon dönüşümü yaptırıp her muayene öncesinde ampul sök tak olayı yapıcaz 3-Son seçenek ise çıkma farları alıp montajını yapıp otomatik far yükseklik ayarını tüm sistemi hazırlıcaz sonrasında allah göstermesin bir kaza durumunda gidip servisten orjinal farları alıp tekrar yerine takıcaz ancak bu arada olan bizim çıkma faralara verdiğimiz paraya olacak!
Seni seviyorum @Ufuk Sönmez (16363) adamımsın
Bu süreçte başlarını çok ağrıttığım @Kaan Kara (29002) , @Ahmet Güve (8047) , @Ufuk Sönmez (16363) , @Ümit Otansev (7007), @Mehmet Günay (27267) ve @Mutlu Tekir (30216) çok teşekkür ederim.