0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayırlı olsun. bixenon ve balatalar hangi marka olacak? ekstra gündüz farı için led bar falan olacak mı yoksa sadece bixenon mu?
Arkadaşım E12 corollasında şu şekilde bir sistem geliştirdi. Ufak bir röle yardımıyla yaptı bunu. Farlar kapalı iken yapılan selektörde bi-xenon sistemi yerine sadece uzunlardaki led yanıyor. Kısa far açıkken yapılanda ise sadece mercekten yanıyor. Bu şekilde hem xenon ampül ve balstlarını hem de uzunlardaki ledlerin ömrünü uzatmış oldu.
Yasin bendeki sistem ise gündüz şartlarında ise selektör durumunda sadece eski uzunlar,kısa farlar açıkken selektör durumunda ise bixenonun uzunları ile eski uzunlardaki ledler çalışacak.Kısa farlar yanarken yapılan selektör hareketi ampul yada balast ömrüne olumsuz etki yapmaz çünkü bu hareket sadece merceğin içindeki diyafram perdesinin açılıp kapanması sonucu oluşuyor.Eski uzunlardaki ledler ise birazda bu hareketler yapılarak üretiliyor.Benim yaşım geçiyor artık ancak sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz,yani çok selektör atmakla işim olmuyor artık,daha çok selektörü yiyen ben oluyorum atmosferik motorlu avensisimizle
Kaskocum ile bugün konuşma fırsatı buldum.Kısaca şunu anlattı.Eğer farları servisten orjinal olarak alıp faturasını bize ibraz ederseniz kasko poliçenize işleriz ve bir kaza durumunda farlar hasar görse bile kasko sizin yeni farlarınızı karşılar dedi.Ancak bu farların takılma işlemi sırasında yapılacak işçilik veya oluşacak elektriksel bir arızadan dolayı araçta oluşacak sorunların hiç birini kasko karşılamaz bilginiz olsun dedi.Yani çıkma far alsak bile bunun faturasını alsam dahi servis çıkışlı olmadığı için kaskoya işletemiyoruz.3 seçenek oluştu şu durumda;1-ya çıkma far bulup işlemleri yapıp aracı o şekilde kulllanıp riske giricem.Önden bir kaza durumunda farlara yaptığım masraf buhar olup gidecek!2-Yada farların içini açtırıp bixenon dönüşümü yaptırıp her muayene öncesinde ampul sök tak olayı yapıcaz 3-Son seçenek ise çıkma farları alıp montajını yapıp otomatik far yükseklik ayarını tüm sistemi hazırlıcaz sonrasında allah göstermesin bir kaza durumunda gidip servisten orjinal farları alıp tekrar yerine takıcaz ancak bu arada olan bizim çıkma faralara verdiğimiz paraya olacak!
Selektörde led kullandıktan sonra ne kadar fark olduğunu yaşamayan bilemez. Aynı araç, aynı sürücü, aynı yol. Muayene için halojen ampulleri takmıştım tüm ön aydınlatmaya. Aynı yolda selektör attığımda (gece-gündüz) solda olanlar sağa kaçacak yer arıyorlardı. Halojenlerle selektör yapıyorum beni dikkate alan yok. Muayene sonrası ledlere geri dönünce yine önümdekiler kaçıyorlardı sağa şeride. Ayrıca ledi aracın dışında durup bakınca "bu ne işe yaramaz" diye düşünülebilir ama sürücüler araç içerisinde. Örnek : //www.youtube.com/watch?v=KpwZs9RaFjk