Gönderen Konu: Avensis T27 Bixenon Far Dönüşümü  (Okunma sayısı 19230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis T27 Bixenon Far Dönüşümü
« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2017, 19:06:54 »
hayırlı olsun. bixenon ve balatalar hangi marka olacak? ekstra gündüz farı için led bar falan olacak mı yoksa sadece bixenon mu?

Talat gündüz ampulu için bu akşam İlker Bikeç ile görüştüm.Daha önce bu led sevdası nedeniyel aracın sol farını elimize aldığımızı anlattım.
Kendisinin dediği ise farı tam olarak inceleyip ön camı farın gövdeden ayırdıktan sonra karar vereceğini olumlu yada olumsuz bana geri dönüş yapacağını söyledi.hayırlısı artık,ısrarcı olmadım açıkçası.

Çünkü Ümit abinin dediği gibi o devrenin avometre ile amper,akım,ohm değerlerinin belirleyip ona göre aliminyum direnç koyulduktan sonra o bölgeye konacak ledler sağlıklı olarak çalışabilir.

Mercek olarak Yeni Hella Mercek,D1S veya D3S ampul, Gen 5 balast (en hızlı ısınma ve selektörü yapan balasttır) veya Valeo Gen 7 kullanılacak.Elinde bulunanların en temiz ve en az kullanılmış olanını takıcam dedi.Ampul ve balast gücünü ölçebilen alet edavatları varmış zaten.Kendisini çok sıkıştırmak istemiyorum,adam zaten işini doğru düzgün yapan bir arkadaş,çok eskiden beri forumlarda okuyorum çünkü kendisi hakkında yazılanları.

Hayırlısı olsun artık girdik bir yola umarım kazasız belasız işlermler biterde farımızı takmak kısmet olur arabamıza  :asikadam:

Uzun farlara ise LED sistem takmak daha iyi olucak sanırsam.Halogen ampum sanki Bixenon-Gündüz Ledlerinin arasında sırıtabilir diye düşünüyorum.
Fikirlere açığım her zamanki gibi...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2017, 19:06:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 21, 2017, 19:37:59 »
Hayırlı olsun Bekir, aydınlatma çok değişecek, özellikle gece, uzunlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 21, 2017, 22:34:44 »
Arkadaşım E12 corollasında şu şekilde bir sistem geliştirdi. Ufak bir röle yardımıyla yaptı bunu. Farlar kapalı iken yapılan selektörde bi-xenon sistemi yerine sadece uzunlardaki led yanıyor. Kısa far açıkken yapılanda ise sadece mercekten yanıyor. Bu şekilde hem xenon ampül ve balstlarını hem de uzunlardaki ledlerin ömrünü uzatmış oldu.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 21, 2017, 23:22:45 »
Öncelikle hayırlı olsun.Bi-xenon en doğru seçenek günümüz için.Benim araçta oem farlar soketlerde ufak bir değişiklik ile araca tanıtılıp kullanıma hazır hale geliyor.Malesef bende AHL sistemi yaptıramadım çünkü hem Konya'da bu işi yapcak çok profesyonel birisi yok hemde ürünlerin sıfırı maliyetli ikinci eli zaten Konya'da araki bulasın :)  Muayene öncesi eski halojen farlarımı takıp muayeneye girip sonrasında bi-xenon farlarımı takıyorum.Yani iki çift farım var diyebilirim  :)

Fikir vermesi açısından kendi farlarımı çektiğim videoyu izleyebilirsiniz.Benim aracın farlarının çalışma sistemi şu şekilde "kısa farlar açık iken selektör mercek+H7'den oluyor.Kısa farlar kapalı iken selektör sadece H7'den oluyor."Yani soğuk selektör benim aracın orjinalde yok bende bu şekilde kullanmaya devam ediyorum.Yükseklik ayarı ise içeriden manuel çalışıyor.

4300k D2S Osram ampül bi-xenon mercekler + Yardımcı uzunlar H7 halojen Halojen illaki sırıtıyor fakat orjinalden yana olduğum için o şekilde bıraktım duruyor 1 senedir  :)

https://www.youtube.com/watch?v=na-NQmfEPEU

Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 21, 2017, 23:24:20 »
Arkadaşım E12 corollasında şu şekilde bir sistem geliştirdi. Ufak bir röle yardımıyla yaptı bunu. Farlar kapalı iken yapılan selektörde bi-xenon sistemi yerine sadece uzunlardaki led yanıyor. Kısa far açıkken yapılanda ise sadece mercekten yanıyor. Bu şekilde hem xenon ampül ve balstlarını hem de uzunlardaki ledlerin ömrünü uzatmış oldu.

Yasin bendeki sistem ise gündüz şartlarında ise selektör durumunda sadece eski uzunlar,kısa farlar açıkken selektör durumunda ise bixenonun uzunları ile eski uzunlardaki ledler çalışacak.

Kısa farlar yanarken yapılan selektör hareketi ampul yada balast ömrüne olumsuz etki yapmaz çünkü bu hareket sadece merceğin içindeki diyafram perdesinin açılıp kapanması sonucu oluşuyor.
Eski uzunlardaki ledler ise birazda bu hareketler yapılarak üretiliyor.
Benim yaşım geçiyor artık ancak sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz,yani çok selektör atmakla işim olmuyor artık,daha çok selektörü yiyen ben oluyorum atmosferik motorlu avensisimizle  :rofl: :rofl:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 21, 2017, 23:41:45 »
PIST bizim işimiz :) Ruhu genç olanlara selamlar.
Bekir bey şimdiden hayırlı olsun güzel bir sistem ve aydınlatma olacak.İşlemler bitince bir video paylaşım olur herhalde.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 21, 2017, 23:43:37 »
Tuvturk muayenesi için içeri H7 soket bırakıcam muayeneye gitmeden önce H7 ampul takıp gidersiniz dedi İlker bey.
Ancak bir arkadaştan haber bekliyorum.
Eğer otomatik far yükseklik ayarı parçalarını temin edebilirse onada gerek kalmayacak olduğu gibi muayeneye gidip geçicez inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 21, 2017, 23:58:01 »
Sonucu merakla bekliyorum.Güzel bir şey olacağa benziyor şimdiden hayırlı olsun. :alkis:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 22, 2017, 00:53:57 »
Yasin bendeki sistem ise gündüz şartlarında ise selektör durumunda sadece eski uzunlar,kısa farlar açıkken selektör durumunda ise bixenonun uzunları ile eski uzunlardaki ledler çalışacak.

Kısa farlar yanarken yapılan selektör hareketi ampul yada balast ömrüne olumsuz etki yapmaz çünkü bu hareket sadece merceğin içindeki diyafram perdesinin açılıp kapanması sonucu oluşuyor.
Eski uzunlardaki ledler ise birazda bu hareketler yapılarak üretiliyor.
Benim yaşım geçiyor artık ancak sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz,yani çok selektör atmakla işim olmuyor artık,daha çok selektörü yiyen ben oluyorum atmosferik motorlu avensisimizle  :rofl: :rofl:
Ne kadar led de olsa selektör ömrüne zarar veriyor. Yani nasılsa bi-xenon selektörü sıcakken yeterli diye uzunlardaki ledleri kullanmamayı seçtik biz. Soğukta sadece led sıcakta ise bi-xenon+led de olabilir. Hella mercek ve diğer ekipmanlarla sıcakta ledin de selektör yapması bi-xenonun asaletini bozabilir
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 22, 2017, 09:40:47 »
Dün akşamdan bu yana sizlerinde fikirlerini okuyarak ve @Kaan Kara (29002) ile görüşerek eski uzunlarımıza Halogenden Lede döneyim diye düşünüyordum.

Ancak dün gece ne kadar tarasam etsemden H9 uyumlu hiç bir ledden gündüz koşullarında trafikte 65wattlık Halogen ampullerimiz kadar dikkat çekmeyecek.

Çİnliler zaten bu lümen değerlerinde cidden uçmuş durumdalar.Bana göre verilen lümen değerleri doğru değil hatta üçte biri kadar diyebilirim.

Görüntü olarak evet beyaz ledler çok daha iyi duracak ancak karanlık şartlarda ise bixenonların uzunları ile eski uzunlardaki ledler bütünlük sağlayacak gibi

görünsede aydınlatmaya hiç bir katkısı olmayacağı gibi önümde giden sürücülerin gözünü almaktan başka bir şeye yaramayacak gibime geliyor.

Bu nedenle İlker Bikeç ile gün içinde görüşüp uzun farlarımı değiştirmeden sadece bir röle yardımı ile kısa farlar çalışırken uzun farlara geçme veya selektör

yaptığımda uzun far iptali yapmasını isteyeceğim.

Böylece gündüz şartlarında en iyi fark edilebilirlik gece şartlarında ise Bixenonların yanında selektörde sırıtacak sarı ışıktan kurtulurum diye düşünüyorum.

Bu işlere başlamamdaki en büyük sebep zaten aracı belli hızların üzerine çıktığımda yolu daha net görebilmek istiyor olmamdı.dolayısıyla diğer sürücüleri

bilinçsizce kör etmenin anlamı yok diye düşünüyorum.

Ya da halogenleri söküp yerlerine kuvvetli bir H9 uyumlu led bulup sadece gündüz şartlarında selektörde çalışmasınımı sağlasak diye diğer seçenekte var.

Fikirlere açığım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 22, 2017, 10:11:30 »
Bekir abi. hazır farlar açılmışken audi den vs çıkma akarak yanan sinyal yaptırsan bence hoş olur. oem ürünler olduğu için kolay kolay bozulmaz. çıkma araçlardan söküp direkt uyduruyorlar. farın altında yeterli alan var. hatta hem gündüz farı hem de sinyal olan bu şekilde led araçlardan çıkan ürünler kullanılabilir.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 22, 2017, 10:36:20 »
Talat öyle bir şey söyledinki direk nazar modu yani  :rofl:

İkinci güne kalmaz gelir birisi dokundurur o farlara yani  :D :D

dediğin şey yapılmaz değil tabiki,1 hafta bekleyeceğime 2 hafta beklerim yine yaparlar ama tuttki farların bir tanesi darbe aldı bir şey oldu,ben yeni farı tekrar ilker beye gönderdiğimde ya bulamazsa aynı sistemden tekrar o zaman ne yapacaz  :olmamış: :olmamış:

Bu nedenle bir şey olduğunda bulunması ve onarımı kolay bir şeyler seçmek zorundayım.

Orjinal halini çok bozmadan bir şeyler yapmak istedim açıkçası.İlker beye gündüz farının olduğu yerle hazır açmışken yapabilirse birşeyler yapmasını istedim bakalım haber bekleyecem.

Sen esas uzun farlar ve selektör konusunda yardımcı ol bana!Düşüncen nedir?Çok kararsız kaldım gerçekten!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 22, 2017, 10:53:12 »
Kaskocum ile bugün konuşma fırsatı buldum.
Kısaca şunu anlattı.
Eğer farları servisten orjinal olarak alıp faturasını bize ibraz ederseniz kasko poliçenize işleriz ve bir kaza durumunda farlar hasar görse bile kasko sizin yeni farlarınızı karşılar dedi.Ancak bu farların takılma işlemi sırasında yapılacak işçilik veya oluşacak elektriksel bir arızadan dolayı araçta oluşacak sorunların hiç birini kasko karşılamaz bilginiz olsun dedi.
Yani çıkma far alsak bile bunun faturasını alsam dahi servis çıkışlı olmadığı için kaskoya işletemiyoruz.

3 seçenek oluştu şu durumda;

1-ya çıkma far bulup işlemleri yapıp aracı o şekilde kulllanıp riske giricem.Önden bir kaza durumunda farlara yaptığım masraf buhar olup gidecek!
2-Yada farların içini açtırıp bixenon dönüşümü yaptırıp  her muayene öncesinde ampul sök tak olayı yapıcaz  :olu: :olu:
3-Son seçenek ise çıkma farları alıp montajını yapıp otomatik far yükseklik ayarını tüm sistemi hazırlıcaz sonrasında allah göstermesin bir kaza durumunda gidip servisten orjinal farları alıp tekrar yerine takıcaz ancak bu arada olan bizim çıkma faralara verdiğimiz paraya olacak!
yapacağın bir modifikasyon için harcadığın parayı kasko nasıl karşılar diye düşünmen garibime gitti, insan birşeyi zevki için yapar. bu bana bir adamın ,acaba sigortam cenaze masrafımı karşılarmı diye sormasını düşündürdü.arabana bir değişimi yapıyorsan Allah korusun bir kazayı düşünme zevkine var.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 22, 2017, 11:14:43 »
Atilla bey benim mantığıma göre aracıma her sene kasko parası verip güvence altına alıyorsam hem zevk hemde güvenliğim için yaptırdığım her türlü şeyi açıkçası kuralına uygunsa eğer kasko şirketinin hasar anında karşılamasını beklerim.

Ancak sonuçta yapılacak işlem orjinal bir işlem olmadığı için kasko şirketi bu tip durumları karşılamayacaktır.Belki başka türlü bir fatura uydurularak kasko şirketine bilgi verilip poliçeye ekletilebilir ancak bunuda ben yapmam açıkçası.

Örneğin araçta Toyota Motor Sportsun orjinal Bagaj Spoileri var.2 yıl önce 1300 tl ye servisten faturalı çıkmıştı.şu anda 1700 tl civarı.Bunu arkadan bir aracın bagaja çarpması durumunda kasko niye karşılamasın!
Kağıt üzerinde orjinal ise karşılarız diyorlar ama allah göstermesin kaza durumunda görücez bakalım ne olacağını!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #34 : Nisan 22, 2017, 14:26:06 »
valla abi naçizane görüşüm Atilla amca ile aynı.
zevk için yapıyorsun hala selektör için led takayım diyorsun. bixenon un mantığı ne o zaman? ben senin gibi düşünmüyorum.
selektör= bixenon+ halojen uzun olmalı.
uzunlara da elleme halojen kalsın. Led işi bana ters zaten bixenon yeterli aydınlatma sağlayacak led olayı apaçi işine döndü artık.
ben aracıma yaptıracak olsam kararım bu şekilde olurdu @Mehmet Günay (27267)  da bu şekilde yaptırdı ve memnun..
naçizane fikrim bu yöndedir.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 22, 2017, 15:53:09 »
Atilla bey uzunlara led tak yada halogen bırak diye bir şey demiyorki Talat hocam!
Onun demek istediği kasko karşılarmı olayına takılma,zevk için yapıyorsan tadını çıkar diyor
Ya da ben öyle anladım bilemiyorum artık.
Mehmet beyin aracında Uzunlarda bildiğim kadarıya Led takılı bixenona ilave olarak.

Farlar açılsın bakalım,test edip görücez dendi montajı yapıcak kişi tarafından.
Ama sanki halogen bırakmak daha iyi olacak gibi geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 22, 2017, 17:19:43 »
Selektörde led kullandıktan sonra ne kadar fark olduğunu yaşamayan bilemez.  :islik:

Aynı araç, aynı sürücü, aynı yol. Muayene için halojen ampulleri takmıştım tüm ön aydınlatmaya. Aynı yolda selektör attığımda (gece-gündüz) solda olanlar sağa kaçacak yer arıyorlardı. Halojenlerle selektör yapıyorum beni dikkate alan yok. Muayene sonrası ledlere geri dönünce yine önümdekiler kaçıyorlardı sağa şeride.  :islik:

Ayrıca ledi aracın dışında durup bakınca "bu ne işe yaramaz" diye düşünülebilir ama sürücüler araç içerisinde.

Örnek :

intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 22, 2017, 17:26:21 »
Selektörde led kullandıktan sonra ne kadar fark olduğunu yaşamayan bilemez.  :islik:

Aynı araç, aynı sürücü, aynı yol. Muayene için halojen ampulleri takmıştım tüm ön aydınlatmaya. Aynı yolda selektör attığımda (gece-gündüz) solda olanlar sağa kaçacak yer arıyorlardı. Halojenlerle selektör yapıyorum beni dikkate alan yok. Muayene sonrası ledlere geri dönünce yine önümdekiler kaçıyorlardı sağa şeride.  :islik:

Ayrıca ledi aracın dışında durup bakınca "bu ne işe yaramaz" diye düşünülebilir ama sürücüler araç içerisinde.

Örnek :

Aynen Kaan'ın dediği gibi ledlerin güçlü ve lüks bir araçtan geldiğini düşükdükleri için psikolojik olarak soldan daha hızlı çekiliyorlar. Halojenleri kimse takmıyor. Bu nedenle led apaçi işi saçmalık demek tamamen bilgisizliktir. Bir kere uzunlara takılan ledlerin aydınlatma kuvveti halojenin 3 katı olduğu ortada.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #38 : Nisan 22, 2017, 19:57:51 »
kullandığın ledlerin gerçek lümen değerleri, araçta orjinal bulunan ampulun lümeninden 3 kat fazla olduğunu ispat etmediğin sürece bana bilgisiz demen pek etik olmaz diye düşünüyorum. ;)
apaçi lik konusunda da kendi fikrim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 22, 2017, 20:44:04 »
Şahsi fikrim olarak kısalar xenon uzunlar halogen olması çok hoş durmuyor bilhassa selektörde.
olmuşken muhtemelen şimşek efect olacak herhalde bizim aracada yakışır.
Selamlar.
Not : Bahar geldi artık yazmayan arkadaşlarıda burada görmekten mutlu oldum hoş geldiler :)
Sadece V-POWER - Anti LPG