0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Seydi bey sanırım sanat eseriniz adı Babagannuş.
+18 olmus bu
Açıkçası doğada her şeyin, dozunda alınmasında fayda var bence. Netten bir alıntı, ne kadar doğrudur bilmiyorum. Sonuçta bilimsel araştırma sonuçlarını, deney ve gözlem grubu karşılaştırmalarını görmedim ama bizim oralarda oldukça meşhur bir bitkidir.*Özellikle kanser hastalarında trombosit sayısını yükselttiğinden faydalıdır.*Sindirim sistemini düzenler*Kabızlık gidericidir.*İdrar söktürücüdür.*Balgam söktürücüdür.*Solucan ve parazit düşürücüdür.*Ağrı kesicidir.*Romatizma rahatsızlıklarına iyi gelir.*Felçten korur.*İskorbit hastalığında kullanılır.*Kan bozukluklarına faydalıdır.*Gut hastalığına iyi gelir.*Antitümör etkilidir.*Hemoroid hastalarına fayda sağlar.*Dalak büyümesinde faydalıdır.*Kalça rahatsızlıklarında kullanılır.*Adet düzenleyicidir.*Diş ağrılarını keser.*Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyicidir.*Mide ülserini iyi eder.*Multipl Skleroz (MS) hastalığında faydalıdır.*Cinsel gücü arttırıcıdır.Kaynak: http://www.birdunyabilgi.org/gebere-otu-kaparinin-faydalari-ve-zararlari
Abi lahmacun gibi ınce üstünde kıyma olan nedir acaba?
işte bu soruyu sormuyacaktın eğer seydi abi veya yusuf abi anlatırsa maf olursun Ben denedim gördüm
emre şimdi anlatamk isterdim ama öylesine çok yemiişimki:)) ancak bol köpüklü şekersiz közde pişirilmiş bir tük havesinin tarifini yapablirim:)) yanında mutlaka ama mutlak incir reçeli olacak yoksa bitter çikolata olacak:)) tabi nargileyi söyememe gerek varmı bilmiyorum:))))))
şükür abi ucuz yırttık
ama şimdi açımmmm:)))))) şimddiiiiiii emrecim önce eline geniş bir kap alacaksın:) yoğurdu içine dökeceksin ve iyice çırpacaksın:)) sonra eline salatalığı aalcaksın:) güzellceee yıkayackasın:) kabukalrının soyulması taraftarı değilim:) onun için sirkeli su ile iyice yıkama taraftarıyım:) neyse eline rendeyi alacaksın salatalığı yoğurdu çırptığın kabın iine rendeleyeceksin:)) göz kararı kaçtane saalatalık istiyorsan oadar rendeleyedeksin:) sonra 2-3- diş sarımsağı önce ezip sonra doğrayarak o kabın içine dökeceksin:))) ve kabı buzdolabına koyup en az yarım saat dinlenmeye bırakacaksın:) bu arada sakın kabın içini karıştırayım deme bırak olduğu gibi dolabın içinde dinlensin,dinlenirken saltalıklar suyunu bırakır ve yoğurt sulanmaya başlar:) yarım saat sonra kabı iyice karıştırmaya başla şayet saaltalığın suyu gözüne yeterli gelmiyorsa çok az miktarda su ilave edebilirsin ama dediğim gibi salatalığını suyu cacık için yeterli olackatır:)) kabı iyice karıştırıken içerisine damak tadına göre pul biber(tercihim isottur:) ) taze nane ve saf zeytinyağını ilave edip çay kaşığı kadar sireke yi de ekle ve karıştırmaya devam et:))) farkındaysan cacığa tuz koymadım:) çünkü içine koyacağın pul biber ve zeytinyağı cacığın tadını tuzlandrımış olackatır:) servis esnasında tuzu yanına koyarıns arzu eden kendi ilave edeblri:)))Asıl yemeğimiz cacığı yaptıktan sonra yağlamayı eline alıyoruns bir kulağın ezanda oluyor bir kulağın sofrakilerde:))) hoca allahu ekber dediği anda besmeleyi çekip önce bir yudum su yada hurmayı kapıyrsun peşindei şöyleeee okkalı bir lokma ile yağlamayı yemeye başlıyorsun:))) kaşık kaşık aldığın cacık hem yemeni kolaylaştıracak hem yağlamanın malzemesinden dolayı ağır olablicek yemeği hafifletecek hemse ASIL YEMEK olan cacığı yemiş olackasın:))) afiyet olsun:))))Uploaded with ImageShack.us
Sarımsak'i sevipte kokusundan rahatsız olan ya da sarımsak mideme dokunuyor diyen varsa pratik bir bilgi vereyim.Sarimsaklarin kabuklarını soyduktan sonra her diş'i uzunlamasina ortadan ikiye ayırın ve icinde bulunan ve adına kuru soğanda "cücük" dediğimiz yesil kısmı çıkartın.Bu cücük adını verdigimiz bu kısım hem asırı kokuya hem de mide rahatsızlığına neden oluyor.Cok ise yaradığını göreceksiniz Sarimsakli yemek yedikten sonra rahatsız oluyorsanız hemen bol miktarda maydanoz yemelisiniz.Hem ağızda ki kokuyu hem de mide de yaratmış olduğu rahatsızlığı yok eder.
Sahurda ev halkına bir jest yapmak istedim İlkini yapmak zevkli oluyorda diğerleri sıkıyor
evyallah özcanım mutlaka deneyeceim:) gerçi topluluk içine ımadığım sürecesarımsak beni rahatsız etmez ama mutlaka deneyceğim
Bu sekilde yaptığında hangi topluluğa girersen gir kimse rahatsız olmaz.Sarimsagin esas aromasının kaynağı bu cücük.Üzerine güzel delmemiş bir çay içildi mi değmeyin o keyife
emeğine sağlık emre harika görünüyorda gecenin o satinde simiti nerden buldun?