Gönderen Konu: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri  (Okunma sayısı 152173 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #720 : Temmuz 23, 2013, 10:58:20 »

Seydi bey sanırım sanat eseriniz adı Babagannuş.


abugannuş :))

Toyota Club Türkiye

Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #720 : Temmuz 23, 2013, 10:58:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #721 : Temmuz 23, 2013, 11:00:39 »
+18 olmus bu :)



yok yok genel izleyici merak etmeyin:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #722 : Temmuz 23, 2013, 11:01:22 »
Açıkçası doğada her şeyin, dozunda alınmasında fayda var bence.
 Netten bir alıntı, ne kadar doğrudur bilmiyorum. Sonuçta bilimsel araştırma sonuçlarını, deney ve gözlem grubu karşılaştırmalarını görmedim ama bizim oralarda oldukça meşhur bir bitkidir.

*Özellikle kanser hastalarında trombosit sayısını yükselttiğinden faydalıdır.
*Sindirim sistemini düzenler
*Kabızlık gidericidir.
*İdrar söktürücüdür.
*Balgam söktürücüdür.
*Solucan ve parazit düşürücüdür.
*Ağrı kesicidir.
*Romatizma rahatsızlıklarına iyi gelir.
*Felçten korur.
*İskorbit hastalığında kullanılır.
*Kan bozukluklarına faydalıdır.
*Gut hastalığına iyi gelir.
*Antitümör etkilidir.
*Hemoroid hastalarına fayda sağlar.
*Dalak büyümesinde faydalıdır.
*Kalça rahatsızlıklarında kullanılır.
*Adet düzenleyicidir.
*Diş ağrılarını keser.
*Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyicidir.
*Mide ülserini iyi eder.
*Multipl Skleroz (MS) hastalığında faydalıdır.
*Cinsel gücü arttırıcıdır.

Kaynak: http://www.birdunyabilgi.org/gebere-otu-kaparinin-faydalari-ve-zararlari


hmmm anladımmmmmm fındık kadar olmasada aganigi diyorsunuz yani:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #723 : Temmuz 29, 2013, 14:17:01 »
soframızdan bir kaç fotoğraf

misafirlerimize genelde kayseri yemekleri tattırmak istediğimiz için genel menü benzer oluyor.

mantı,
yağlama,
sarma,
komposto,
yoğurtlu meze, içli köfte ve
içi pastırma ve kaşarlı köfte sarması
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #724 : Temmuz 29, 2013, 18:04:46 »
Abi lahmacun gibi ınce üstünde kıyma olan nedir acaba? :wacko:
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #725 : Temmuz 29, 2013, 19:01:24 »
Yaglama diyorlar kayseriler.guzel oluyor bol kiyma yagli salcali guzel olmazmi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #726 : Temmuz 29, 2013, 20:49:35 »
 :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #727 : Temmuz 29, 2013, 21:03:28 »
Abi lahmacun gibi ınce üstünde kıyma olan nedir acaba? :wacko:

işte bu soruyu sormuyacaktın  :polis: eğer seydi abi veya yusuf abi anlatırsa maf olursun  :) Ben denedim gördüm :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #728 : Temmuz 29, 2013, 23:57:08 »
emre şimdi anlatamk isterdim ama öylesine çok yemiişimki:)) ancak bol köpüklü şekersiz közde pişirilmiş bir tük havesinin tarifini yapablirim:)) yanında mutlaka ama mutlak incir reçeli olacak yoksa bitter çikolata olacak:)) tabi nargileyi söyememe gerek varmı bilmiyorum:))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #729 : Temmuz 30, 2013, 09:29:25 »
işte bu soruyu sormuyacaktın  :polis: eğer seydi abi veya yusuf abi anlatırsa maf olursun  :) Ben denedim gördüm :)

arkadaşlar detaya çok girmeyim ama mantıdan çok daha lezzetlidir benim için.
sadece yol üstü durakları programındaki Mehmet beyi izleyin.
cem yılmazın gösterisini izleyen bilir Mehmet abiyi  :D

bu linkteki videoyu izleyin yağlama tarifi var.

http://www.lezzetduragi.net/elmacioglu-iskender-yaglama-r147.html

http://www.lezzetduragi.net/index.php


2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #730 : Temmuz 30, 2013, 21:43:20 »
emre şimdi anlatamk isterdim ama öylesine çok yemiişimki:)) ancak bol köpüklü şekersiz közde pişirilmiş bir tük havesinin tarifini yapablirim:)) yanında mutlaka ama mutlak incir reçeli olacak yoksa bitter çikolata olacak:)) tabi nargileyi söyememe gerek varmı bilmiyorum:))))))

şükür abi :) ucuz yırttık  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #731 : Temmuz 31, 2013, 16:23:34 »
şükür abi :) ucuz yırttık  :rofl:


ama şimdi açımmmm:)))))) şimddiiiiiii emrecim önce eline geniş bir kap alacaksın:) yoğurdu içine dökeceksin ve iyice çırpacaksın:)) sonra eline salatalığı aalcaksın:) güzellceee yıkayackasın:) kabukalrının soyulması taraftarı değilim:) onun için sirkeli su ile iyice yıkama taraftarıyım:) neyse eline rendeyi alacaksın salatalığı yoğurdu çırptığın kabın iine rendeleyeceksin:)) göz kararı kaçtane saalatalık istiyorsan oadar rendeleyedeksin:) sonra 2-3- diş sarımsağı önce ezip sonra doğrayarak o kabın içine dökeceksin:))) ve kabı buzdolabına koyup en az yarım saat dinlenmeye bırakacaksın:) bu arada sakın kabın içini karıştırayım deme bırak olduğu gibi dolabın içinde dinlensin,dinlenirken saltalıklar suyunu bırakır ve yoğurt sulanmaya başlar:) yarım saat sonra kabı iyice karıştırmaya başla şayet saaltalığın suyu gözüne yeterli gelmiyorsa çok az miktarda su ilave edebilirsin ama dediğim gibi salatalığını suyu cacık için yeterli olackatır:)) kabı iyice karıştırıken içerisine damak tadına göre pul biber(tercihim isottur:)   ) taze nane ve saf zeytinyağını ilave edip çay kaşığı kadar sireke yi de ekle ve karıştırmaya devam et:))) farkındaysan cacığa tuz koymadım:) çünkü içine koyacağın pul biber ve zeytinyağı cacığın tadını tuzlandrımış olackatır:) servis esnasında tuzu yanına koyarıns arzu eden kendi ilave edeblri:)))
Asıl yemeğimiz cacığı yaptıktan sonra yağlamayı eline alıyoruns bir kulağın ezanda oluyor bir kulağın sofrakilerde:))) hoca allahu ekber dediği anda besmeleyi çekip önce bir yudum su yada hurmayı kapıyrsun peşindei şöyleeee okkalı bir lokma ile yağlamayı yemeye başlıyorsun:))) kaşık kaşık aldığın cacık hem yemeni kolaylaştıracak hem yağlamanın malzemesinden dolayı ağır olablicek yemeği hafifletecek hemse ASIL YEMEK olan cacığı yemiş olackasın:))) afiyet olsun:))))




Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #732 : Ağustos 01, 2013, 01:01:33 »
   Sarımsak'i sevipte kokusundan rahatsız olan ya da sarımsak mideme dokunuyor diyen varsa pratik bir bilgi vereyim.Sarimsaklarin kabuklarını soyduktan sonra her diş'i uzunlamasina ortadan ikiye ayırın ve icinde bulunan ve adına kuru soğanda "cücük" dediğimiz yesil kısmı çıkartın.Bu cücük adını verdigimiz bu kısım hem asırı kokuya hem de mide rahatsızlığına neden oluyor.Cok ise yaradığını göreceksiniz ;) Sarimsakli yemek yedikten sonra rahatsız oluyorsanız hemen bol miktarda maydanoz yemelisiniz.Hem ağızda ki kokuyu hem de mide de yaratmış olduğu rahatsızlığı yok eder.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #733 : Ağustos 01, 2013, 01:51:46 »

ama şimdi açımmmm:)))))) şimddiiiiiii emrecim önce eline geniş bir kap alacaksın:) yoğurdu içine dökeceksin ve iyice çırpacaksın:)) sonra eline salatalığı aalcaksın:) güzellceee yıkayackasın:) kabukalrının soyulması taraftarı değilim:) onun için sirkeli su ile iyice yıkama taraftarıyım:) neyse eline rendeyi alacaksın salatalığı yoğurdu çırptığın kabın iine rendeleyeceksin:)) göz kararı kaçtane saalatalık istiyorsan oadar rendeleyedeksin:) sonra 2-3- diş sarımsağı önce ezip sonra doğrayarak o kabın içine dökeceksin:))) ve kabı buzdolabına koyup en az yarım saat dinlenmeye bırakacaksın:) bu arada sakın kabın içini karıştırayım deme bırak olduğu gibi dolabın içinde dinlensin,dinlenirken saltalıklar suyunu bırakır ve yoğurt sulanmaya başlar:) yarım saat sonra kabı iyice karıştırmaya başla şayet saaltalığın suyu gözüne yeterli gelmiyorsa çok az miktarda su ilave edebilirsin ama dediğim gibi salatalığını suyu cacık için yeterli olackatır:)) kabı iyice karıştırıken içerisine damak tadına göre pul biber(tercihim isottur:)   ) taze nane ve saf zeytinyağını ilave edip çay kaşığı kadar sireke yi de ekle ve karıştırmaya devam et:))) farkındaysan cacığa tuz koymadım:) çünkü içine koyacağın pul biber ve zeytinyağı cacığın tadını tuzlandrımış olackatır:) servis esnasında tuzu yanına koyarıns arzu eden kendi ilave edeblri:)))
Asıl yemeğimiz cacığı yaptıktan sonra yağlamayı eline alıyoruns bir kulağın ezanda oluyor bir kulağın sofrakilerde:))) hoca allahu ekber dediği anda besmeleyi çekip önce bir yudum su yada hurmayı kapıyrsun peşindei şöyleeee okkalı bir lokma ile yağlamayı yemeye başlıyorsun:))) kaşık kaşık aldığın cacık hem yemeni kolaylaştıracak hem yağlamanın malzemesinden dolayı ağır olablicek yemeği hafifletecek hemse ASIL YEMEK olan cacığı yemiş olackasın:))) afiyet olsun:))))




Uploaded with ImageShack.us

 :superadam: abi şimdi gelicem oraya  :trinity: zoruyla bütün yağlamayı alıp kaçıcam  :hurra:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #734 : Ağustos 01, 2013, 05:43:45 »
Sahurda ev halkına bir jest yapmak istedim :)

İlkini yapmak  zevkli oluyorda diğerleri sıkıyor :)


 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #735 : Ağustos 01, 2013, 19:10:11 »
   Sarımsak'i sevipte kokusundan rahatsız olan ya da sarımsak mideme dokunuyor diyen varsa pratik bir bilgi vereyim.Sarimsaklarin kabuklarını soyduktan sonra her diş'i uzunlamasina ortadan ikiye ayırın ve icinde bulunan ve adına kuru soğanda "cücük" dediğimiz yesil kısmı çıkartın.Bu cücük adını verdigimiz bu kısım hem asırı kokuya hem de mide rahatsızlığına neden oluyor.Cok ise yaradığını göreceksiniz ;) Sarimsakli yemek yedikten sonra rahatsız oluyorsanız hemen bol miktarda maydanoz yemelisiniz.Hem ağızda ki kokuyu hem de mide de yaratmış olduğu rahatsızlığı yok eder.


evyallah özcanım mutlaka deneyeceim:) gerçi topluluk içine ımadığım sürecesarımsak beni rahatsız etmez ama mutlaka deneyceğim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #736 : Ağustos 01, 2013, 19:12:12 »
Sahurda ev halkına bir jest yapmak istedim :)

İlkini yapmak  zevkli oluyorda diğerleri sıkıyor :)


 


emeğine sağlık emre harika görünüyorda gecenin o satinde simiti nerden buldun?:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #737 : Ağustos 01, 2013, 19:15:49 »

evyallah özcanım mutlaka deneyeceim:) gerçi topluluk içine ımadığım sürecesarımsak beni rahatsız etmez ama mutlaka deneyceğim :)
   Bu sekilde yaptığında hangi topluluğa girersen gir kimse rahatsız olmaz.Sarimsagin esas aromasının kaynağı bu cücük.Üzerine güzel delmemiş bir çay içildi mi değmeyin o keyife ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #738 : Ağustos 01, 2013, 22:49:45 »
   Bu sekilde yaptığında hangi topluluğa girersen gir kimse rahatsız olmaz.Sarimsagin esas aromasının kaynağı bu cücük.Üzerine güzel delmemiş bir çay içildi mi değmeyin o keyife ;)


şaymı?? hani hani nerde?? :)))) ee madem çaydan bahsetitn özcanım bi çayını içmek sözümüz olsun sana:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #739 : Ağustos 01, 2013, 23:10:00 »

emeğine sağlık emre harika görünüyorda gecenin o satinde simiti nerden buldun?:)

Teşekkür ederim seydi abi :) Mahalledeki simitçi sahurda açık oluyor , yalnız orada simitten daha önemli boyoz var  :)