Gönderen Konu: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri  (Okunma sayısı 152061 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #980 : Ağustos 19, 2020, 11:39:41 »
50 kg çok değil mi ya :o Afiyet, bal, şeker olsun, sağlıkla yiyin inşAllah. Bir de nasıl hazırladığınızı ve en çok hangi yemeklerle nasıl tükettiğinizi yazarsanız sevinirim.
Teşekkürler Kutay bey,
50 kg safi olarak kalmıyor önce kabuğu soyuluyor ardından küp küp doğranıp göz kararı tuz eklenip ocakta az bişey soldurma (soteleme gibi düşünülebilir) yapılıyor sıcak olarak cam kavanozlara doldurulup kapağı sıkıca kapatılıyor (vakum yapması için kapaklar hersene yeni olmak zorunda) yerine kaldırılıyor kış ayında hem ucuz hemde taze domates yemiş oluyoruz, özellikle menemen içinde müthiş oluyor difrize diğer yeşil sebzeler her türlü yaz sebzesi koyup kış mevsiminde tüketmek mümkün oluyor,sırada kırmızı biber közlemesi var onuda anlatayım,
Kırmızı biberler ( acı veya talı ) közde pişirilip kabukları güzelce soyulur ardından buzdolabı poşetlerine koyulup yine difrize veya buz dolabının buzluk bölümünde saklanır istenilen zamanda çıkarılıp üzerine az bişey zeytinyağı biraz tuz biraz kimyon birazda nar ekşisi döküldüğü zaman tadı damağınızda kalır "dikkat" iştah açar,kilo yapabilir :lol:
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #980 : Ağustos 19, 2020, 11:39:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Site Yöneticisi
  • ******
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #981 : Ağustos 19, 2020, 15:21:36 »
Ümit Bey, Tokay Bey elinize sağlık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #982 : Ağustos 19, 2020, 15:38:20 »
Ne rastlantı,bende şimdi kavanozların kapaklarını kapatıp ters çevirdim,acaba forumda neler var diye bakarken gördüm konuyu,Ümit Şahantimor bey ayrıntılı yazabilir,normalde bursa domatesi veya başka isimleri de var,küçük kırmızı renkli domatesler alınıyor,güya biz bu yıl çok az yapacağız,sadece bize yetecek kadar dedik 34 kg aldık,coronadan dolayı ciddi şekilde yıkanıyor,isterseniz kabuğu sıcak suda bekleterek daha kolay soyuluyor,isterseniz ,tepesindeki kısım alınarak tamamı rondo aletinden geçiriliyor,buyükçe bir tencereye konuluyor ve içine biraz tuz konularak kaynatılıyor,yeşil bir su oluyor,o gidinceye kadar,diğer taraftan kavanoz ve kapakları yine tam yıkanmış olarak hazırlanıyor,sıcak sıcak içine konuluyor ve ters çevriliyor,isterseniz kapağı kapatmadan önce üzerine zeytinyağı konabiliyor.Soğuyunca buzdolabında yerini alıyor,Buzdolabı poşetlerine konulup derin dondurucuya koyduğumuzda oluyor,nerede kullandığımıza gelince mutlaka her yemekte kullanıyoruz,ek olarak domates ve biber salçası da eklediğimiz oluyor.
Elinize sağlık abi afiyet olsun sizde güzel yapmışsınız kış mevsimi için eskiden ne kadar çok hazırlık yapılırdı annelerimiz günlerce iş yaparlardı,zamanı gelince de mis gibi yenirdi aynı zamanda ev ekonomisine büyük katkı sağlardı.
Ümit Bey, Tokay Bey elinize sağlık.
Teşekkürler hakan bey.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #983 : Ağustos 19, 2020, 17:11:07 »
Bizler artık son nesiliz,artık gençlerin ne zamanları ne de ilgileri var,ancak mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerden yapılan konserveler,turşular,biber,patlıcan kurutmaları ve bahse konu domates,biber ve salça yapım emekleri hem aile bütçesi hem da daha az hormon ilaç kalıntısı taşıdıkları için sağlıklı oluyor,bunları yapabilmek için de evdeki yerin uygun ve yeterli olması gerekiyor,ben çocuk iken Kastamonu'da ki evimizde pastırma yapmak için uygun etler alınır,teknede çimen hazırlayarak üzeri sıvanır,bir kenarından delinir ip takılır ve asılırdı açık havada sonbahar rüzgarı ile kurutulurdu ve yine uygun etler kıyma haline getirilip,içine sarımsak,çeşitli baharatlar katılmak suretiyle koyun bağırsağı alınıp,kaynatılıp sonra içine yapma bir huni vasıtasıyla yerleştirilir ve yine evin üst kısımlarında teras gibi olan kısımda kendiliğinden yenilecek hale gelmesi için sabırla beklenirdi,ve serin bir yerde toprak küp içinde kuyruk yağı ile karışık duran kavurmalar,hazırlanır ve yemeklere oradan katılırdı,az kaldı unutuyordum,bir de ineğimiz vardı sabah çoban götürür akşam eve gelir,ahırına girer,elde edilen süt ürününden yayıkta tereyağı yapıldığını ve dolayısıyla hem bereket,hem lezzet ve ne yenildiğini bilen bir rahatlık vardı.(Tarihten bir yaprak gibi..)
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #984 : Ağustos 19, 2020, 18:38:32 »
Teşekkürler Kutay bey,
50 kg safi olarak kalmıyor önce kabuğu soyuluyor ardından küp küp doğranıp göz kararı tuz eklenip ocakta az bişey soldurma (soteleme gibi düşünülebilir) yapılıyor sıcak olarak cam kavanozlara doldurulup kapağı sıkıca kapatılıyor (vakum yapması için kapaklar hersene yeni olmak zorunda) yerine kaldırılıyor kış ayında hem ucuz hemde taze domates yemiş oluyoruz, özellikle menemen içinde müthiş oluyor difrize diğer yeşil sebzeler her türlü yaz sebzesi koyup kış mevsiminde tüketmek mümkün oluyor,sırada kırmızı biber közlemesi var onuda anlatayım,
Kırmızı biberler ( acı veya talı ) közde pişirilip kabukları güzelce soyulur ardından buzdolabı poşetlerine koyulup yine difrize veya buz dolabının buzluk bölümünde saklanır istenilen zamanda çıkarılıp üzerine az bişey zeytinyağı biraz tuz biraz kimyon birazda nar ekşisi döküldüğü zaman tadı damağınızda kalır "dikkat" iştah açar,kilo yapabilir :lol:

 :alkis: :alkis: :alkis:

Aman yaparken dikkat! tevafuk bu habere rastladım.

https://www.memurlar.net/haber/922287/saglikli-diye-yapiyorsunuz-ama-zehirledigi-ortaya-cikti.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #985 : Ağustos 19, 2020, 22:06:05 »
Doçent ; sürekli tv de olan diyetisyenler gibi bir şeyleri yeniden keşfediyormuş gibi medyada boy göstermek ,gündeme gelmek istiyor,Anadolu halkı belki clostridium botulinum'un adını duymasa bile yakar odun ateşini bahçesine,koyar kazanı üzerine kaynatır fokur fokur hangi 6 dakika hangi 20 dakika,belki 1 saat,vatandaş kavanozun kapağını her yıl değiştirir,bombe yapmış konserve kutuları sanayi tipinde daha çok oluyor,vatandaşın yaptığı salça güneşte iyi kurutulduğu için ağzını açınca hiç bir şey olmaz,bakın bakalım sanayi tipi salça kapağı açılıp bir kaç günde nasıl yenilmez hale geliyor ?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #986 : Ağustos 19, 2020, 23:28:09 »
:alkis: :alkis: :alkis:

Aman yaparken dikkat! tevafuk bu habere rastladım.

https://www.memurlar.net/haber/922287/saglikli-diye-yapiyorsunuz-ama-zehirledigi-ortaya-cikti.html
Kutay bey bu milleti hasta eden ağız tadını bozan yine o çok bilmiş proflar doçentler oldu,
Tokay abinin dediği gibi eskiden herşey doğaldı zamanında yenilirdi ama bazıları çıktı çiftçiye verdi gazı daha fazla kazanma yollarını anlattı hormonu GDO'lu tohumu verdi bununda adına ekolojik sağlıklı tarım dediler,geldiğimiz durum ortada köylünün yaptığı domates salçası mideye dokunuyor açıkta satılıyor safsatası ile kendi salçalarını sürdüler piyasaya halbuki ateşte piştikten sonra bide güneşte pişer güneşin gıdası geçerdi o salçalara,eskiden kanser,kemik erimesi,kas hastalıkları gibi önemli hastalıkların adını bile bilen yoktu ama artık günümüzde neredeyse herkeste var,
Şimdi yeni nesilden birine manda yoğurdu versen iğrenir yemez (olsada yesek :D) halbuki en sağlıklı yoğurttur bizim buranın değimiyle "kerpiç gibi yoğurt" derler ürün örnekleri çoğaltılabilir,
Aslında bu konuda büyüklerimizden bilgiler almalı ve eski uygulamaları devam ettirmeliyiz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #987 : Eylül 26, 2020, 13:30:41 »
Herkese selamlar olsun.
Konu açılmış ne güzel :) Şimdi mesaiye gideceğim ama dönünce ben de bir şeyler yazayım 👍
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR