0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
50 kg çok değil mi ya Afiyet, bal, şeker olsun, sağlıkla yiyin inşAllah. Bir de nasıl hazırladığınızı ve en çok hangi yemeklerle nasıl tükettiğinizi yazarsanız sevinirim.
Ne rastlantı,bende şimdi kavanozların kapaklarını kapatıp ters çevirdim,acaba forumda neler var diye bakarken gördüm konuyu,Ümit Şahantimor bey ayrıntılı yazabilir,normalde bursa domatesi veya başka isimleri de var,küçük kırmızı renkli domatesler alınıyor,güya biz bu yıl çok az yapacağız,sadece bize yetecek kadar dedik 34 kg aldık,coronadan dolayı ciddi şekilde yıkanıyor,isterseniz kabuğu sıcak suda bekleterek daha kolay soyuluyor,isterseniz ,tepesindeki kısım alınarak tamamı rondo aletinden geçiriliyor,buyükçe bir tencereye konuluyor ve içine biraz tuz konularak kaynatılıyor,yeşil bir su oluyor,o gidinceye kadar,diğer taraftan kavanoz ve kapakları yine tam yıkanmış olarak hazırlanıyor,sıcak sıcak içine konuluyor ve ters çevriliyor,isterseniz kapağı kapatmadan önce üzerine zeytinyağı konabiliyor.Soğuyunca buzdolabında yerini alıyor,Buzdolabı poşetlerine konulup derin dondurucuya koyduğumuzda oluyor,nerede kullandığımıza gelince mutlaka her yemekte kullanıyoruz,ek olarak domates ve biber salçası da eklediğimiz oluyor.
Ümit Bey, Tokay Bey elinize sağlık.
Teşekkürler Kutay bey,50 kg safi olarak kalmıyor önce kabuğu soyuluyor ardından küp küp doğranıp göz kararı tuz eklenip ocakta az bişey soldurma (soteleme gibi düşünülebilir) yapılıyor sıcak olarak cam kavanozlara doldurulup kapağı sıkıca kapatılıyor (vakum yapması için kapaklar hersene yeni olmak zorunda) yerine kaldırılıyor kış ayında hem ucuz hemde taze domates yemiş oluyoruz, özellikle menemen içinde müthiş oluyor difrize diğer yeşil sebzeler her türlü yaz sebzesi koyup kış mevsiminde tüketmek mümkün oluyor,sırada kırmızı biber közlemesi var onuda anlatayım,Kırmızı biberler ( acı veya talı ) közde pişirilip kabukları güzelce soyulur ardından buzdolabı poşetlerine koyulup yine difrize veya buz dolabının buzluk bölümünde saklanır istenilen zamanda çıkarılıp üzerine az bişey zeytinyağı biraz tuz biraz kimyon birazda nar ekşisi döküldüğü zaman tadı damağınızda kalır "dikkat" iştah açar,kilo yapabilir
Aman yaparken dikkat! tevafuk bu habere rastladım. https://www.memurlar.net/haber/922287/saglikli-diye-yapiyorsunuz-ama-zehirledigi-ortaya-cikti.html