Gönderen Konu: Yeni Honda Civic  (Okunma sayısı 76385 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Honda Civic
« Yanıtla #420 : Ekim 09, 2017, 17:24:53 »
anlamak mümkün değil,yerli üretimi destekleyelim diyorsunuz,insanı pişman ediyorlar,neden yabancı üretimlerde yok,son günlerin deyimiyle metal yorgunu metalden yapılmış gibi..
Tokay Ceritoğlu

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #420 : Ekim 09, 2017, 17:24:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #421 : Ekim 09, 2017, 17:32:59 »
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1955698071335255&id=1546576272247439

Bayağı mağdur var malesef.

Yazıp sormak istemedim ama ben sormadan önce konuşulmuş.Hondanın şayet böyle bir sorun varsa,  cidden problemli araçların arkasında durması problemi çözmesi gerekir. Mağduriyet yaşayanlara karşı öncelikle empati yapmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #422 : Ekim 09, 2017, 20:11:12 »
Göçük olduğunu\olacağını  bilerek aldırmadık tabi ki ama ben onlardan bir şikayet duymadım, tam tersi çok memnunlar. Tabi problem yaşayanların araçları hakkında Honda nın gereğini yapacağını düşünüyorum.

Marka imajı içinse çok uzağa gitmeye gerek yok arkadaşlar yüzlerce belki daha da fazla motoru problemli dizel araç satıldı ülkemizde malumunuz, ne oldu Toyota önce farklı çözüm yolları denedi baktı olmadı gereğini bir şekilde yaptı ve tüketicileri bir şekilde memnun etmeye çalıştı.  Teknik bülten yayınlandı belki ona rağmen bu araçlar yine satıldı bir çok mağdurun olduğunu forumdan biliyoruz ancak satış rakamları azalmak bir yana daha da arttı, Toyota sureci kendi açısından gayet başarılı bir şekilde yönetti marka imajını korumayı başardı.

Honda bu sureci nasıl yönetecek bilemiyoruz ancak krizi yönetebilirse honda bu işten karlı bile çıkabilir, işte toyota, vw örneği. Araç sahipleri açısından   itidalli davranılması gerektiğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #423 : Ekim 09, 2017, 20:20:38 »
Bu videoda Moose testine tabii tutulan Honda Civic Hatchback'in slalom esnasında yakıt dolum kapağının açıldığı gözlemleniyor.

Bu durum belkide, Civic Sedan'ın C sütunundaki olumsuzluğa bir ipucu teşkil ediyordur..!?

12.20'den itibaren gözlemlenen bu durumu Honda Türkiye ile paylaştım..

https://www.youtube.com/watch?v=JsNyoUqlqL8

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #424 : Ekim 09, 2017, 20:50:18 »
Bu videoda Moose testine tabii tutulan Honda Civic Hatchback'in slalom esnasında yakıt dolum kapağının açıldığı gözlemleniyor.

Bu durum belkide, Civic Sedan'ın C sütunundaki olumsuzluğa bir ipucu teşkil ediyordur..!?

Hblerde her hangi bir sıkıntı yok diyorlar 11. Dakikadan itibaren

https://youtu.be/y5bHoACbGx0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #425 : Ekim 09, 2017, 21:30:53 »

Aynı videoyu bugün sabah ben de izlemiştim ve depo kapağının açıldığını ben de görmüştüm. Hatta burada paylaşıp paylaşmama konusunda tereddüte kalmıştım.

C bloktaki göçükler acaba şase burulmasından mı kaynaklı... Elbette bunun yanıtını Honda verebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #426 : Ekim 09, 2017, 21:42:02 »
Aynı videoyu bugün sabah ben de izlemiştim ve depo kapağının açıldığını ben de görmüştüm. Hatta burada paylaşıp paylaşmama konusunda tereddüte kalmıştım.

C bloktaki göçükler acaba şase burulmasından mı kaynaklı... Elbette bunun yanıtını Honda verebilir.

Olabilir..! Hatcback'te kapak açılabiliyorsa, daha uzun sedanda burulma daha fazla olabilir diye zihnisinir fikir üretilebilir..!?

Dediğin gibi Honda herhangi bir açıklama yapmadığı sürece bizimkiler sadece görsel tahminler olabilir..

Onların elinde tüm bilgiler ve simülasyonlar mevcut.

Honda açıklama yapmadığı sürece de bu durum açıklığa kavuşamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #427 : Ekim 09, 2017, 21:59:14 »
 Videoları izleyince göçüklerin Honda Türkiye üretimi araçlarda olduğu söylenince üzüldüm.Honda Türkiye kabul edilemez bir hata yapmış.Honda kesinlikle yanlarına koymaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #428 : Ekim 10, 2017, 00:11:12 »
Kişisel düşüncem otomobilin tasarımından kaynaklanıyor.Arka direk yani C sütunu arkasında incelerek devam ediyor.Otomobilin arka amortisöre binen yük belki o direklere de dağılıp esneme yapıyor.Belki tamamen bana öyle gelmiştir.Bir açı var sanki orada.Araç omurgadan bükülüyor ve fıtık(göçük) meydana geliyor. Şöyle örnek verebiliriz yerden bir ağırlığı kaldırırken ağırlığı ya bacaklarımıza ya omurgamıza daha fazla dağıtırız.
Arka amortisörleri kaldırıp şasiye binen yükün biraz daha ön tarafa yayıldığını hayal edersek belki az da olsa fayda sağlar

Bir x sitesinde yazan yazıya aynen katılıyorum.
"Honda civicte arka direk sacını o kadar ince tasarımla o kadar uzattıkları için saca aşırı moment bindiğinden burkuluyor"

http://www.civicx.com/threads/dent-above-passenger-doors-accident-or-body-issue.3002/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #429 : Ekim 10, 2017, 18:11:55 »
Dün Klima Sterilizesini (35) yapıp Polen Filtresini (15) yeniledikten sonra,

Bugün, Mobil1 0W-20 (Honda Civic orjinal viskozitesidir) kendi yağımla 10 bin bakımını yaptırdım.

Hava Filtresi, Yağ filtresi, Tapa Contası, Bertaraf ve Temizleyici sprey (113), Bakım ücreti (135) + KDV (45) = 293.TL (Yetkili Servis tutarı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #430 : Ekim 10, 2017, 18:24:04 »

Bugün, Mobil1 0W-20 (Honda Civic orjinal viskozitesidir) kendi yağımla 10 bin bakımını yaptırdım.

Hava Filtresi, Yağ filtresi, Tapa Contası, Bertaraf ve Temizleyici sprey (113), Bakım ücreti (135) + KDV (45) = 293.TL (Yetkili Servis tutarı)
Fb7 civic arac icin klima sterilizasyon haric yağ dahil (yagi getirmemi kabul etmemislerdi) ayni bakima gecen yil yaklasik 600 Tl odemistim oda pazarlik yapa yapa...Hondanin basina tas düştü galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #431 : Ekim 10, 2017, 20:25:49 »
Fb7 civic arac icin klima sterilizasyon haric yağ dahil (yagi getirmemi kabul etmemislerdi) ayni bakima gecen yil yaklasik 600 Tl odemistim oda pazarlik yapa yapa...Hondanin basina tas düştü galiba.

Hüseyin bey,  hiç bir konuda Hondanın başına taş düşmedi.

Hiç bir konuda Toyota veya diğer markaların da başına taş düşmedi.

Örneğin Toyotanın el kitabında bakım periyodu bölümünde "Kendinizin yapabileceğiniz bakımlar" diye yıldızla işaretli maddeler arasında motor yağı - filtresi - hava ve polen filtereleri, şanzıman yağı ve antifriz gibi şeyler vardır. Yani bunların yetkili serviste değiştirme zorunluluğu yok. Sadece parçaların istenen vasıfta oldukları bir şekilde kaydolmalıdır ki gerektiğinde ibraz edilebilsin ve garantiden faydalanılabilsin. Örneğin faturalandırılması ve detaylı bir şekilde açıklanması gibi. İspat bölümü gerektiği şekilde kayıt altına alındığı sürece hiç bir firmanın garanti dışısınız deme hakkı olmaz, olamaz.

Diğer markalarda da aynı şeyler geçerlidir. Hiç bir markanın kitapçığında "yetkili serviste bakıma girmezseniz garanti dışı kalırsınız" diye bir ibare olmaz olamaz. Bir çok gelişmiş ülkede yer imkanı olduğundan, insanlar kendileri değişim yaparlar ve kayıtlarını tutarlar.

Aracın altına girebileceğim mekanım yada gerekli ekipmanlarım olsa, bu değişimleri kendim yapabilirdim ve toplam tutar yarının altına düşerdi.

Ben, götürdüğüm yağın Hondanın viskozitesini ve bu yağın Hondanın istediği özellikleri karşıladığını belirtip faturada kayıt altına aldırdım.

"Kendi yağınızı getiremezsiniz" dendiğinde, bundan böyle bu bilgiler eşliğinde müdürüne kadar hakkınızı savunabilirsiniz.

2 önceki aracım 10W-40 kullandığından fazla pahalı değildi, dışardan götürmezdim. Fakat bu kez 0W-20 dışarda 45TL serviste 100TL.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #432 : Ekim 10, 2017, 21:35:13 »
Fatura

Aradan tam 11 ay geçmiş 573 Tl ödemişim.  Ayrıca tekrar hatırlatayım bu fatura pazarlık sonucu bu fiyata indi. Yanlış hatırlamıyorsam 650 gibi bir rakamdan zorla indirtmiştim. Çok ısrar etmeme rağmen dışarıdan yağı kabul etmediler, araca koydukları yağın ayrıntısı bile belli değil, ayrıca bakım esnasında araç başında durma isteğimi bile kabul etmediler. Demek ki bayilerin keyfi uygulamaları var. Zaten bakımı yaptırıp benzinli bir araç için bu kadar yüksek fiyat istenmesine kızmış (hemde 10 bin km de bir) ve aracı satmıştım.Tabi satmamın başka sebepleri de vardı ama buda tuzu biberi oldu. O dönem arkadaşım daha düşük fiyata dizel aracına yetkili servis bakımı yaptırmıştı hatta yakıt filtresini de değişmişlerdi üstelik bakım aralığı da 15bin km.
Aracınızda yeter ki sorun olsun ya kullanıcı kaynaklıdır ya da  dış etken! sebebiyle olmuştur, kendilerinde bir kusur yoktur bu yüzden bence garanti falan hikaye. Hele de yetkili servis dışında işlem yaptınız ohoo...Klima fanı bozuldu çünkü...aa siz orijinal filtre kullanmamışsınız işte sebebi bu. Ama benim fan motoru yandı? Tamam işte filtreniz orijinal değil ya işte o yüzden yanmış...E garantiden yapacaksınız demi? Ne münasebet efendim kullanıcı hatası! Bahane çok...

Mesaj Birleştirildi: Ekim 10, 2017, 21:43:31
Bu arada siz klima temizliği ve polen filtresi fiyatını 293 Tl ye dahil etmemişsiniz yeni farkettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '11
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #433 : Ekim 10, 2017, 21:50:16 »
Garanti olayına sonuna kadar katılıyorum Hüseyin bey, servislerin neredeyse tamamı kafasına göre parçayı garantiye sokuyor, yada sokmuyor müşteriye fatura etmeye çalışıyor. Aracın dış aynasının kullanıcı tarafından kırılıp garantiden bedelsiz olarak değiştirildiğine şahit olup, ve yıllardır düz vites araç kullanan şirket müdürümüze düz vites Renault Fluence aldıktan sadece 6.400 km sonra baskı balatanın bittiğinde yetkili servisten kullanıcı hatası olduğu için garanti kapsamı dışındadır diye cevap aldıktan sonra garanti kapsamının neye göre kime göre olduğunu hiç bir zaman anlayamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #434 : Ekim 10, 2017, 21:56:35 »
Garanti olayına sonuna kadar katılıyorum Hüseyin bey, servislerin neredeyse tamamı kafasına göre parçayı garantiye sokuyor, yada sokmuyor müşteriye fatura etmeye çalışıyor. Aracın dış aynasının kullanıcı tarafından kırılıp garantiden bedelsiz olarak değiştirildiğine şahit olup, ve yıllardır düz vites araç kullanan şirket müdürümüze düz vites Renault Fluence aldıktan sadece 6.400 km sonra baskı balatanın bittiğinde yetkili servisten kullanıcı hatası olduğu için garanti kapsamı dışındadır diye cevap aldıktan sonra garanti kapsamının neye göre kime göre olduğunu hiç bir zaman anlayamadım.
Bana kalırsa denklem şöyle Bahaddin Bey:
Basit ve ucuz bir işlem = Garanti
Pahalı ve uğraştırıcı bir işlem = Kullanıcı hatası  :lol:

Konu yine yeni civic konusunun dışına çıktı Tekin Beyden uyarı alıcaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #435 : Ekim 10, 2017, 22:20:59 »
Bu arada siz klima temizliği ve polen filtresi fiyatını 293 Tl ye dahil etmemişsiniz yeni farkettim.

Dahil etmedim çünkü onları ben alıp kendim hallettim.

Arkadaşlar, geçmiş dönemde, Toyota garantim bittiği halde beni çağırıp MMT vites değişim motorumu ücretsiz değiştirdi. Bugün Honda da çalışan arkadaşım çok güzel sahip çıkma hikayeleri anlattı. Bu markalar öyle kolay dünya markası olmadılar.

Konu yine yeni civic konusunun dışına çıktı Tekin Beyden uyarı alıcaz :)

Hüseyin bey, fazla konu dışına çıkmadan o konu içinde kısa sohbetler edilebilir ama gereksiz dağıldığı zaman konuyu yeni okuyanlar için zor oluyor ve bunlar önceden yaşandı. Bu sefer konuyu okumadan gelenler aynı şeyleri tekrarlamaya başlıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #436 : Ekim 10, 2017, 22:29:59 »
Ama Tekin Bey bu sefer verdiğiniz fiyat bilgisi yanıltıcı olur. Ben ilk başta yağ hariç yetkili servis bakımı 293 Tl diye algılamıştım. O zaman bende hepsini dışarıdan temin edeyim ellerine vereyim, bakım adı altında 135+KDV fatura kessinler yetkili servis bakım ücreti diye söyleyeyim. Olmaz ki. Polen filtresi en pahalı parçalardan birisidir. Sizin 15 Tl ye aldığınız polen filtresine servis kaç TL istiyor acaba? Bence 100 Tl den aşağı istemez.
FC5 in 20 Bin bakımına indirimli fiyat 780 Tl istiyor Honda. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #437 : Ekim 10, 2017, 22:44:44 »
Ayrı bir konu olarak da açılabilir fakat burada paylaşmak istedim izninizle

https://seyler.eksisozluk.com/bombalara-ve-depremlere-ragmen-yilmayan-soichiro-hondanin-ilham-verici-basari-hikayesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #438 : Ekim 10, 2017, 23:01:50 »
Ama Tekin Bey bu sefer verdiğiniz fiyat bilgisi yanıltıcı olur. Ben ilk başta yağ hariç yetkili servis bakımı 293 Tl diye algılamıştım. O zaman bende hepsini dışarıdan temin edeyim ellerine vereyim, bakım adı altında 135+KDV fatura kessinler yetkili servis bakım ücreti diye söyleyeyim. Olmaz ki. Polen filtresi en pahalı parçalardan birisidir. Sizin 15 Tl ye aldığınız polen filtresine servis kaç TL istiyor acaba? Bence 100 Tl den aşağı istemez.
FC5 in 20 Bin bakımına indirimli fiyat 780 Tl istiyor Honda.

Evet, Yetkilide aynı kalite polen filtresi dediğiniz gibi 100.TL civarıdır.

Hangilerini kendim yapmışım hangileri yetkilide yapılmış, detayıyla açıklamışım, yanlış algılanacak bir şey yok.

10 bin km bakımının bana maliyeti toplam 50 + 180 (4L yağ) + 293 = 523.TL

Parçaların tamamını dışardan alıp yetkilide değişim diye bir şey olmaz.

Yetkili servis, her parçanın veya sarf malzemelerinin, markanın ürettiği kalitede olduğu ve orjinalliği bozmadan bakım ve onarımlarının yapıldığı yerdir.

Satışlardan para kazanamayınca, bu kez bazı sarf malzemelerinden gereğinden fazla kar etmek zorunda kalıyorlar, bu da bizi üzüyor.

Yalnız, yağ filtresi, hava filtresi ve şanzıman yağının her zaman yetkiliden alınmasında fayda var.

Sonuç, parça fiyatlarına ilave olarak bu kadarcık işlem için ilave 135.TL işçilik +KDV ödenmesi işi bozuyor ama işte o bedel yeri geldiğinde naz yapmadan garantinizi işleten bölümdür.

Siz onları koruyacaksınız ki onlarda size sahip çıksın.

Ayrı bir konu olarak da açılabilir fakat burada paylaşmak istedim izninizle

Bence uygundur, sonuçta Toyota forumundayız.. :)

Mesaj Birleştirildi: Ekim 10, 2017, 23:21:59
https://seyler.eksisozluk.com/bombalara-ve-depremlere-ragmen-yilmayan-soichiro-hondanin-ilham-verici-basari-hikayesi

:saygi:

Uçak gövdesi ve Jet Motoru
Otomobil
Motorsiklet
Deniz motorları
Robot teknolojileri
Kar-Çim makinaları
Jeneratör
Gaz teknolojileri
Isıtma sistemleri
Ağır İş makinaları
Vs Vs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #439 : Ekim 11, 2017, 00:52:15 »
Her alanda motor olarak çok iyiler kabul. :) Tasarımları da görsel açıdan güzel ve farklı, lakin bazı şeylerden ödün vermemek gerekiyor.Örneğin uçak pistlerinin de ACN PCN denilen mukavemet sınırları belirlidir. Keşke otomobiller için tasarım,hareket (momentum) kurallarından anlayan biri olsa anlatsa bize bunu.Honda nasıl bir çözüm bulacak merakla bekliyorum.