0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yani km de 0,24 kuruş yakmakta araç bazı dizellere kafa tutar nitelikte. Tekin abi birde benzin fiyatları makul seviyelerde olsa :/ O zaman daha fazla araçlardan zevk alacağız herhalde.
Benzinli ve dizel arasında uzun yolda Zaten önemli bir fark yok.Uzun yolda normal hızlarda (100-110) 0,5 litre oynar. Ama uzun yol da olsa gaza yüklenmeye başladığınızda Benzinli dizele göre can yakar 😁1.5 ay önce Civic'le İstanbul dönüşü, 3.5 kişi, tam dolu ve ağır yüklü bagaj, Adapazarına kadar Cruise Control ile 120km/h, Antalyaya kadar geri kalanı 110km/h sabit hızla, 1.ölçüm Afyona kadar 6.1L/100km, 2.ölçüm Afyon - Antalya 5.0L tüketim değerini çok rahat yakaladım. 700km menzili 7 saatte tamamladım, ortalama süratim 100km/h. Zaten bundan sonrası gaza yüklenirseniz radara yakalanıyorsunuz.. Diğer taraftan, aynı şartlarda 1.4 D-4D MMT Cruise Controllü aracımla tam ölçümde ortalama 4.2L/100km yakıt tüketim değerini çok rahat yakalayabiliyordum.Zaten önemli kriterimiz şehir içi şu an corolla dizel ile 7.5 ortalamam var (her depoda sıfırlarım). Civici düşünmek bile istemiyorum. ❌Evet ama kriter deyince hangi şehre göre almamız gerekir? Hepimiz aynı şehirde ve aynı şartlarda otomobil kullanmıyoruz. İstanbulda Kış şartlarında, MMT Diesel Corolla'm 7.5L/100km, Yaris Hybrid 6L/100km çıkartmıştı, üzülmüştüm, Honda ile en kötü gördüğüm 8L/100km'ydi fakat depoyu tam bitirmediğim için ne kadar düşerdi bilemiyorum. Aynı şehirde yaşanılan farklı bölge trafiği bile farklı sonuçlar çıkartıyor. Bu sebeple umarım Hybrid yada Tam elektrikli araçlar bir an evvel ucuzlar ve İstanbullular azıcık rahatlar. Tabii gerçek çözüm yinede yeraltı toplu taşımacılıkta.
Türkiye üretimi Sedanlarda şöyle bir olay varmış:
Bu nedir Allah aşkına ya C sütunu bildiğin bastırmakla esniyor şook oldum Bu video gerçekten olayın vahametini gösteriyor.Araçlar gerçekten iyi güzel hoş ama saç olayında gerçekten bir şeyler atlanmış galiba!
. Zira iki arkadaşıma da ben aldırdım birisi elegance birisi executive ikiside çok memnun.
Bu olay,Hondaya büyük darbe vurur.Demedi demeyin.