0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Resmi olmayan açıklamadır. Şahsi fikirlerimdir. Sorumluluk kabul edilmez.1- Honda da kullanılan sacın kalınlığında sorun yok, 2- Şekil verilmesinde veya şeklin kuvvetlere karşı mukavemetinde sorun yok,3- İçerden yapılan izolasyonda sorun yok,4- Özellikle Honda Türkiye üretiminde eksiklik-sorun yok.Sürpriz eksiklik/hata Globaldir, dünya çapında hemen hemen aynı zamanda Yeni Civic üretimine geçilmiş ve C sütununa denk gelen (bölgede,noktada,kısımda) punta/kaynak/x faktörü.? - eksiği/hatası tespiti 2016 sonunda yapılmış ve gerekli düzeltme hemen yapılarak üretime devam edilmiştir.Diğer bir deyişle, 2017 başından itibaren sorun kalmamıştır fakat bayideki 2016 üretiminden kalan araçlar içinden çıkabilmektedir.Peki Honda Türkiye ve Global Honda neden sessizmiş gibi görünmektedir ?- Dünya çapında satılmış ve kullanılmaya devam eden her 2016 Civic sedanda göçük yoktur.- Göçük olanlarda ise, hepsi aynı şiddette değildir.- Şiddetli veya gözle tespit edilemeyen göçüklerde ilerleme yoktur.- Gözle görülen veya belirgin şiddetteki göçüğe sahip olan araç sahiplerinin tamamı bayiye başvuru yapmadığından gerçek sayının varlığı ortaya çıkarılamamıştır.- Şiddetli göçük riski olanların sayısının, dünya çapında panik yapacak düzeyde olduğu düşünülmemektedir fakat sayı artışı gerçekleşirse geri çağırma ve onarım seçeneği her konuda olduğu gibi hazırda bekletilmektedir.Halkımız Honda'yı köşedeki bakkal mantığı ile yorumlamamalıdır.Honda ÜrünleriUçak gövdesi ve Jet MotoruOtomobilMotorsikletDeniz motorlarıRobot teknolojileriKar-Çim makinaları JeneratörGaz teknolojileriIsıtma sistemleriVs VsŞahsi fikrim olarak, Çözüm:Youtube/Forum gibi kanallarda, şikayet konusu haricinde aracın başka bölümleriyle ilgili olmadık şeyleri abartarak kötülemek yerine, Madur olunan markanın Bayisine bireysel başvuru yapılarak rapor tutturulmalı, raporda "dış etkendir" diye yazılsa bile o raporu tutturmak gerekmektedir.Büyük markalar, bu raporların cinsine ve sayısına göre tutum/çözüm sergilerler. Resmi olmayan açıklamadır. Şahsi fikirlerimdir. Sorumluluk kabul edilmez.
Honda Araçları alıp o kısmı kesip biçip düzeltelim dese bunu hangi araç sahibi kabul eder?
Tüketilen ürün ne olursa olsun, o şekilde sorunun çözüleceğine karar verilmişse, tüketicinin kabul etmekten başka alternatifi yoktur. Otomobiller zaten küçük parçaların birleşmesiyle oluşur ve tamir aşamasında da tekrar parçalara ayrılır ve düzgün olanlarıyla tekrar birleştirilir. Bu işlemler kaporta içinde geçerlidir.Otomobil yatırım aracı değildir, ulaşım aracıdır ve hergün değerini kaybeder. Bu göçük bir kaza sonucunda da oluşabilirdi, araç sahibinin hemen aracını değiştirmesi gerekmiyor. Zaten o şekil düşünen tüketiciler hiç bir üründen mutlu kalamazlar. %100 sorunsuz otomobil var mı? Forumumuzda ki geçmiş ve günlük sohbet konularının içeriklerini düşünelim..!?
Tüketilen ürün ne olursa olsun, o şekilde sorunun çözüleceğine karar verilmişse, tüketicinin kabul etmekten başka alternatifi yoktur. Otomobiller zaten küçük parçaların birleşmesiyle oluşur ve tamir aşamasında da tekrar parçalara ayrılır ve düzgün olanlarıyla tekrar birleştirilir. Bu işlemler kaporta içinde geçerlidir.Otomobil yatırım aracı değildir, ulaşım aracıdır ve hergün değerini kaybeder. Bu göçük bir kaza sonucunda da oluşabilirdi, araç sahibinin hemen aracını değiştirmesi gerekmiyor. Zaten o şekil düşünen tüketiciler hiç bir üründen mutlu kalamazlar. %100 sorunsuz otomobil var mı? Forumumuzda ki geçmiş ve günlük sohbet konularının içeriklerini düşünelim..!?Uçaklar bile yerde kaza yapabiliyor, kanatlarını bir yerlere vurabiliyor veya kanatlara başka araçlar vurabiliyor. Kaportaları yenileniyor ve tekrar uçmaya devam ediyorlar. Bu sebeple kaporta işini gözünüzde büyütmeyin, yeterki yetkilide yapılsın.
Malesef araçların değerleri gün geçtikçe artıyor. Hatta bazıları yatırım aracı olarak bile görüyor.
Siz ise arka çamurluğun değişmesinden bahsediyorsunuz, sanırım hiç arka çamurluğu sökülmüş bir araba görmediniz.
Bu sorunu yaşayanlar servise müracaat ediyor ve size sonra dönülecektir denilip halen dönülmemesi.Bu daha çok sorgulanacak bir durum.
"Honda hata yapmıştır" diyemiyorsunuz ya, size pes gerçekten...
Tabii bugün alıp 6 ay sonra satıyorsanız bu gibi durumlar hoş olmaz.
3 yaşındaki, yetkili servis bakımlı, sıfır hatalı, 2013 Yaris Hybrid'imi 7 ay önce 51 binlaraya sattım, şu an sıfırı 102 bin lira.
Yaris Hybrid 2013 ile 2017 aynı kasa mı bilemiyorum ama arada kasa değiştiyse zaten anında zamlanıyor. Elmayla elmayı kıyaslamak lazım.Keşke araçların değerleri düşseydi...
2013 ve 2017 Yaris Hybrid hala aynı kasa aynı motor sadece bir iki aksesuar farkı var. Elmayla - Elmayı kıyasladım merak etmeyin.Evet, keşke 0.km araçların fiyatları stabil olsaydı da elimizdeki araçlar çok ucuzlasaydı, yenilerken cebimizden daha az para çıkardı. Gelişmiş ülkelerdeki gibi..
Siz kaça almıştınız aracı? Sattığınız fiyattan daha yüksek bir rakama mı almıştınız?
54 bin TL'ye aldığım 2013 Toyota Yaris Hybrid aracımı, 3 sene sonra 60 bin küsür km'de 51 bin TL'ye sattımÜzerine 44 bin TL koyup 95 bin TL'ye Honda Civic Executive aldım.Toyota Yaris Hybrid bugün ki fiyatı 102.000.TLHonda Civic Executive fiyatı 104.000.TL
Yarisin piyasası bir Corolla gibi iyi değil birde üzerine Hybrid olunca... Ülkemizde hybrid araçlar yeni yeni tanınıyor...Yinede fazla zarar etmemişsiniz. Civic'i 95 e aldınız emin olun daha fazlasına rahat satacaksınız.
Bu konuda yukarda da yeri geldikçe belirttiğim gibi, bu araç gerçekten mükemmel, 10 yıl boyunca kullanma hedefim var, o gün geldiğinde kaça satılır bilemeyiz, o günki piyasa değeri ne ise ona gider ama benim araç diğerlerinden önce satılır. Herşeyden önce sağlığımız yerinde olsun, hangi marka - model olursa olsun, satış günü geldiğinde gözümüzden düşmüş oluyorlar.
https://www.cnnturk.com/amp/otomobil/honda-civicteki-gocukleri-arastiriyorMesaj Birleştirildi: Ekim 06, 2017, 00:02:57Bak, elektrikliler geliyor ona göre. 10 yıl sonra 3 kuruşa satarsın o arabayı. Demedi deme.
Arkadaşlar ister kızın ister sövün ama ben bu konuda Tekin abiye sonuna kadar hak veriyorum.Tamam mal canın yongası verdiğimiz paralar kolay kazanılmıyor ancak mala özellikle kaportasına bu kadar değer veren başka bir ülke yoktur sanırım. Honda da mevcut olan kusur nedense kullanıcıdan çok dışarıdan izleyenleri daha çok üzmüşe benziyor. Bir önceki mesajımda da bahsettim aynı aracı kurumumda bir arkadaşım kullanıyor ve oda Tekin abi gibi uzun yıllar kullanma hedefinde. Bizler araçları amaç dışında kullandığımız için(ticari bir yatırım) bu tür sıkıntılar can sıkıcı oluyor. Bir arabanın değişeni varsa piyasa değerinin olabildiğince altına düşüyor(ki bu benim işime geliyor açıkçası almak istediğim aracı daha uyguna alabilirim. Ayrıca kaza yapmış bir aracın değeri düşmesin diye parçasının düzeltilip boyatılmasındansa orjinali ile değiştirilmesinden yanayım. Ülkece bu kaporta olayında çok takıntılıyız dünya malına fazla meyl vermemek lazım diye düşünüyorum. Allah can sağlığı versin. Hepinize sağlıklı günler kazasız sürüşler dilerim. Hayırlı cumalar.
Fabrikada onarılsa da araçların durumu ustalar tarafından metrelerce uzaktan bile anlaşılır.Orjinallik bozulur.Tekin Beyi yormayın Honda da göçük olayı yok.Firmaya iftira atılıyor.