Gönderen Konu: Yeni Honda Civic  (Okunma sayısı 76383 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '11
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Honda Civic
« Yanıtla #340 : Ekim 04, 2017, 16:26:02 »
Hayatta hiç yapmadığım şey, başkasından duyduğum 3. 4. anlatımı görmüş-duymuş gibi aktarmaktır.

Neden savunmayayım? Yanıltılar tek boyutlu değildir.

Bu son videoda benden sonra araç almış bir kişiden bahsediliyor ve göçük yaşamış. Hemde benim kadar km yapmadığı halde.
Bende ve benim gibi yüzlerce araç almış insanlarda neden göçük yok? neden hala başlangıç ibaresi yok?
Neden 130km/h süratten sonra benim ve dünyadaki diğer onbinlerce Civic'te motor kaputu deniz gibi dalgalanmıyor?

Sanırım bizim sorunumuz, öncelikle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktan geliyor.
Bilgi olmayınca da abartılar ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Öncelikle, göçüğü olan araçların sayısının henüz 10 gibi olduğunu söylüyorum, dolayısiyle madur vatandaş eğer fabrikasyon hata olduğunu, göçüğün yüzlerce araçta var olduğunu ispatlamak istiyorsa bu sayının ortaya çıkarılması gerekiyor.

Honda merkez açıklama yapmadığı sürece, bayideki x kişilerin yorumları Hondayı bağlamaz.

Honda benim babamın markası değil ama bazı şeyleri kötülerken yada savunurken bilgi dahilinde gerçek verilerle hareket etmek gerekiyor.

Bu forumda bilgi eksikliği nedeniyle Toyotayı kötüleyenlerle de aynı sohbeti yapmışımdır.

Fikrinize saygı duyarım. Yanıltıların tek boyutlu olmaması, sizin bu firmayı savunacağınız anlamına geliyorsa zaten ben burada ağzımla kuş tutsam hikaye. Kazasız belasız göçüksüz sürüşler dilerim...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #340 : Ekim 04, 2017, 16:26:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #341 : Ekim 04, 2017, 17:19:08 »
Altı delik arabalara binmişim,bu da böyle göçüklü olsun diyen kişilere bu bile az.Net Honda ayıplı ürün satmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #342 : Ekim 04, 2017, 17:51:23 »
FMEA açısından bakılırsa bu nihai tüketici tarafından keşfedilen bir durum gibi duruyor. Araçlarda keşfedilemeyen şeyler de olabileceği unutulmamalı.
Bunun bir ya da bileşik sebebi olabilir, buradaki yorumlar farazi olur, detaylı incelemek gerekir. Özellikle Lase ve Ruli hareketleri açısından bakmak gerekir.
Aracın sürüşü, mukavemeti ve güvenliğine etki etmiyorsa panik yaratılmamalı, diğer yandan üretici de doğru ve tüketici odaklı bir yaklaşım sergilemeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #343 : Ekim 04, 2017, 17:54:56 »
Altı delik arabalara binmişim,bu da böyle göçüklü olsun diyen kişilere bu bile az.Net Honda ayıplı ürün satmış.

ESP icat edilmeden önce bile araçlar takla atmazdı, fakat mühendisliğin önemi Mercedes A'nın takla atmasıyla tekrar ortaya çıktı.

Dünya çapında binlerce A sınıfı geri çağrıldı, bedava ESP takıldı, üretim bantlarındakilere de gerekli düzeltmeler yapıldı.

Diğer markalar ve Toyota da, farklı zamanlarda farklı konularda hatalar yaşadılar.

Bizler hala yerli otomobil yapamazken, yüz yıldır otomobil üreten firmaların bilgilerinden daha bilgiliyiz..!?

Eğer Honda bu göçükle ilgili tasarım hatası bulursa merak etmeyin, gerekeni yapar.

Bunun dışında, yapılacak bir şey yoktur.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #344 : Ekim 04, 2017, 18:10:23 »
İnsanlar araba kaportasında göçük sevmezler,olmasını istemezler.Aracınızda göçük oluşursa ve yeni ise büyük paralarla alınmışsa hoş olmaz.Hassas iseniz sinir bozar.Firmanın önemi yok.Honda ne yapacak,yeni araç mı verecek?Toyota yağ yapan dizellere ne yaptı ki?Bir çok kişi mağdur oldu.Markanın önemi yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #345 : Ekim 04, 2017, 20:56:48 »
Devamlı otomobil piyasasın da olduğum dan dolayı, son zamanlar da civic hakkında şöyle bir söylenti var; kaporta aksamının çok zayıf ve ince olduğundan bahsediliyor, ama tamamen şehir efsanesi de olabilir. Net bir bilgim yok  :olu:
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #346 : Ekim 04, 2017, 21:42:57 »
Devamlı otomobil piyasasın da olduğum dan dolayı, son zamanlar da civic hakkında şöyle bir söylenti var; kaporta aksamının çok zayıf ve ince olduğundan bahsediliyor, ama tamamen şehir efsanesi de olabilir. Net bir bilgim yok  :olu:
Efsane değil maalesef gerçek. Toyotanın da kaporta aksamı çok iyi sayılmaz. Esasen Japon araçların çoğunda kaporta aksamı çok zayıf ama Honda son kasada durumu iyice abartmış. Göçük olayını duyduğum günden beri çevremdeki civiclere dikkat ediyorum ve bir çoğunda da bahsedilen durumu bizzat gördüm.Bazılarında hafif dalgalanmalar mevcut, çok dikkatli bakınca belli oluyor, bazılarında ise bariz belli. Bugün FC5 in C sutununa parmakla bastırıp sacın esneyip esnemediğini test ettik hakikaten de o bölgedeki sac çok ince ve kolayca esniyor, kendi aracımın (Corolla) C sutunu kaya gibi parmakla bastırınca esnemiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #347 : Ekim 04, 2017, 22:40:30 »
Eğer sadece Türkiye'de üretilen Modellerde sıkıntı varsa bu sadece sacın inceliğinden değil muhteviyatından (metalurji) kaynaklı bir problemde olabilir. Elin oğlu aynı kalınlıkta sacı daha dayanıklı yapmış olabilir yada Honda Türkiye'nin sacı temin ettiği üretici yeterli kriterleri tutturamayıp adi bir şey yapmış olabilir.

Türkiye'de üretilen araçların kaporta ve gövde sacları nereden geliyor bilenler var mı? Yerli mi yoksa ithal mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13800
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #348 : Ekim 05, 2017, 00:14:58 »
Çok garip bi olay sedanını pek beğenmemiştim ama hb aşık olmuştum showroomda gördüğümde
Yalnız problem sadece c sütunu değil, videoda ki kişi bagaj kapağının gezdiğinden bahsediyor ve bu araca güvenerek çoluğu çocuğunu bindiriyor inşallah konuşulanlar gerçek dışıdır.
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #349 : Ekim 05, 2017, 09:00:30 »
FC5 civicler o albenili -sportif görünümüne karşın kaportası son derece vasat malzemelerle üretilmiş araçlar...

ve eminim ki bir kaç yıl içinde  kaporta aksamlarında  daha ciddi sıkıntılar baş gösterecektir...

özellikle Türkiye de üretilenlerin de ciddi kaporta zafiyeti var....
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #350 : Ekim 05, 2017, 10:34:31 »
Amerika pazarında satılan Civic'ler, öğrendiğim kadarıyla Kanada'da üretiliyormuş ve aynı sıkıntı orada da mevcut. Demek ki sorun, üretim bandıyla ilgili değil, şasenin geometrisinde bir anormallik var. Yani o kaporta o şaseye tam anlamıyla oturmuyor ve fiziki baskı bir süre sonra kaportanın herhangi bir noktasında göçüğe neden oluyor. Bir kola kutusunu alttan üstten bastırınca, bir yerinden içe doğru çökmeye başlaması gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #351 : Ekim 05, 2017, 10:36:30 »
Dün bu konuyu okuduktan sonra akşam iş çıkışı FC5 yeni kasa honda civic gördüm ve merakla baktım. Forumlarda bahsedilenleri destekler nitelikteydi. Sağ arka C stünunda  gözle görülecek şekilde dalgalanma vardı.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #352 : Ekim 05, 2017, 10:53:52 »
Ben de bu konudan bir süredir haberdarım.. Her fc5 kasaya bakıyorum rastlayınca, şu ana kadar 4 araca baktım..hiçbirinde yoktu :/

Edit : bugün daha önce baktığım arabayı çok yakından dikkatlice tekrar baktım.. çok hafif dalgalanma var.
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #353 : Ekim 05, 2017, 11:52:16 »
Ya boşverin honda eyidir.Dizel fiyatına kore savaşından kalma bi motoru satıyolar.Kapı ayarları tutmuyor,bagaj kapağı sağa sola geziyor.çamurluk kaput arası boşluktan yağ çubuğu girecek şekilde tasarlamışlar.Kaput dalgalanması 91 model skoda pickup’ta bile yaşamadığımız bi sorun.Neyse alanlara geçmiş olsun.Honda  Türkiye gibi umursamaz bi kurumla muhattap olacaklar.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #354 : Ekim 05, 2017, 13:24:24 »
Hulk misali evrimleşiyor meret .) 6 Ayda bu hale gelen araç 1-2 sene sonra ne hale gelecek onu merak ediyoruz demiş bir kullanıcı.  Aziz KANCAR güzel video yapmış. Yok Accord'un yerine ürettik diye kandırmalar, BMW 5 serisiyle kıyaslamalar, abartmalar... Honda ve sahipleri için üzücü. Büyük firma, hatasının arkasında durmalı.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #355 : Ekim 05, 2017, 13:25:14 »
Beyler, adam ilgili videodaki arabayı satışa koymuş. iyice yaygara kopmadan elden çıkarmak istedi sanırım.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-efsane-satista-474268321/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #356 : Ekim 05, 2017, 15:08:58 »
Sac mukavemetinde sacın kalınlığı yanında sac şekillendirmenin çok büyük önemi var.
Düz bir A4 kağıdı bir ucundan tutup, silgi koyun, silgiyi havada tutamaz. Kağıdın kenarlarını içe katlayıp denediğinizde daha mukavim olur bazı yönlerdeki kuvvetlere karşı.
80 let ile karşılaştırınca sac kalonlıkları çok daha az, 0,7 gibi.

Başkasının başına gelen sıkıntılı bir durum, kimse için avantaj olmamalı. Bu tarz konulara doğru yaklaşıldığında, ilerideki başka olası sıkıntılara karşı diğer kişiler için bir korunma olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1500
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #357 : Ekim 05, 2017, 16:53:58 »
Alan insanlar için tabiki öok üzücü bir durum. İlerleyen zamanlsrda farklı yerlerde de olursa nasıl olacak? Honda araçları değiştirecek mi? Hiç sanmam.

Toyota da çok sağlam değil. Ama yeni hondanın kaportasını incelediğimde doğruca toyota bakmaya gitmiştim. Eski kasadan zaten kaporta ince diye şikayet vardı. Bu iş en çok da insanlara zarar verir.

14 bin civarı satılmış. (Çevremde o kadar göremesem de). Bir zamanki toyota yağ yakma olayı gibi olacak.

Ama denildiği gibiyse (daha fazlası olduğunu düşünüyorum) kaportanın neresini düzeltecek?

Düzeltilerek geçen bir sorun gibi gözükmüyor.

Anlamadığım şey, bayiye gidiyorsun doğru dürüst ilgilenen yok. Azıcık ayrıntı sordun mu, hemen yanından uzaklaşmaya başlayıp başka müşteriyle ilgileniyorlar. Araçları ucuz değil. Aksine en pahalı benzinli araç. Bakıyorsunuz kaportada sorun var gibi duruyor...

Ama şu da var ki araç satış rakamı 14 bin civarı. Corolla 16 bin civarı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #358 : Ekim 05, 2017, 20:05:57 »
Resmi olmayan açıklamadır. Şahsi fikirlerimdir. Sorumluluk kabul edilmez.

1- Honda da kullanılan sacın kalınlığında sorun yok,
2- Şekil verilmesinde veya şeklin kuvvetlere karşı mukavemetinde sorun yok,
3- İçerden yapılan izolasyonda sorun yok,
4- Özellikle Honda Türkiye üretiminde eksiklik-sorun yok.

Sürpriz eksiklik/hata Globaldir, dünya çapında hemen hemen aynı zamanda Yeni Civic üretimine geçilmiş ve C sütununa denk gelen (bölgede,noktada,kısımda) punta/kaynak/x faktörü.? - eksiği/hatası tespiti 2016 sonunda yapılmış ve gerekli düzeltme hemen yapılarak üretime devam edilmiştir.
Diğer bir deyişle, 2017 başından itibaren sorun kalmamıştır fakat bayideki 2016 üretiminden kalan araçlar içinden çıkabilmektedir.

Peki Honda Türkiye ve Global Honda neden sessizmiş gibi görünmektedir ?

- Dünya çapında satılmış ve kullanılmaya devam eden her 2016 Civic sedanda göçük yoktur.
- Göçük olanlarda ise, hepsi aynı şiddette değildir.
- Şiddetli veya gözle tespit edilemeyen göçüklerde ilerleme yoktur.
- Gözle görülen veya belirgin şiddetteki göçüğe sahip olan araç sahiplerinin tamamı bayiye başvuru yapmadığından gerçek sayının varlığı ortaya çıkarılamamıştır.
- Şiddetli göçük riski olanların sayısının, dünya çapında panik yapacak düzeyde olduğu düşünülmemektedir fakat sayı artışı gerçekleşirse geri çağırma ve onarım seçeneği her konuda olduğu gibi hazırda bekletilmektedir.

Halkımız Honda'yı köşedeki bakkal mantığı ile yorumlamamalıdır.

Honda Ürünleri

Uçak gövdesi ve Jet Motoru
Otomobil
Motorsiklet
Deniz motorları
Robot teknolojileri
Kar-Çim makinaları
Jeneratör
Gaz teknolojileri
Isıtma sistemleri
Vs Vs

Şahsi fikrim olarak, Çözüm:

Youtube/Forum gibi kanallarda, şikayet konusu haricinde aracın başka bölümleriyle ilgili olmadık şeyleri abartarak kötülemek yerine,

Madur olunan markanın Bayisine bireysel başvuru yapılarak rapor tutturulmalı, raporda "dış etkendir" diye yazılsa bile o raporu tutturmak gerekmektedir.

Büyük markalar, bu raporların cinsine ve sayısına göre tutum/çözüm sergilerler.

Resmi olmayan açıklamadır. Şahsi fikirlerimdir. Sorumluluk kabul edilmez.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #359 : Ekim 05, 2017, 20:23:23 »
Sahibinden .com da;

Corolla 2017 model 1.6

Touch+Advance+Premium satış ilan adeti toplam 45 adet

Honda civic - satış ilan adeti toplam 252 adet

Honda'nın 2017/Ocak-Ağustos toplam satış adedi : 12 bin küsür
Toyota'nın 2017/Ocak-Ağustos toplam satış adedi :14 bin küsür

Bu rakamlardan şu sonucu çıkarıyorum.Honda'nın yeni kasa olmasına rağmen 2017 model aracın satış ilanları çok yüksek
Bunun sebebide kronik kaporta göçüklerinin olması yatıyor bence.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2017, 20:29:34
Şuda enteresan bir istatistik.
Honda civic ilk defa bu yeni modelle 2017 nin ilk altı ayında Dünya'da en çok satan ilk 10 arasına girmiş durumda.