Gönderen Konu: Yeni Honda Civic  (Okunma sayısı 76377 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 65 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Honda Civic
« Yanıtla #320 : Ekim 04, 2017, 00:19:12 »
Bir çok yeni honda cıvıc kullanıcısı aynı dertten muzdarip olduğuna göre durum epey ciddi ve ikna edici.. Kimse sıfır aldığı aracını kötülemez. Bir darbe veya temas sonucu o dalgalanmaların oluştuğunu asla düşünmüyorum (hepsi aynı yerlerden ve bir çok araç mağdur). Bir darbeye de benzemiyor. Tahminime göre rüzgar faktörü- genleşme -metal sıkışması gibi duruyor. Rüzgar etmenli de olsa genleşme etkeni de olsa her halükarda kesinlikle fabrika hatası..Bir aracımı dalgalanma yüzünden satmıştım, çok takıntı yaptığım gıcık olduğum bir durum. Hele ki sıfır araçta olunca gözümden epey düştü şu an...Umarım bir an önce çözerler.. :o
''Bizi aldatan bizden değildir''
                                         Hz.Muhammed (sav)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #320 : Ekim 04, 2017, 00:19:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #321 : Ekim 04, 2017, 00:36:11 »
Park halinde, bir yerde biri benim C sütununa yumrukla, golf veya tenis topuyla vursa, böyle bir konunun varlığı ile hemen fabrikasyon hata var diye bağırmaya başlarsam, insanlar bana inanır. Olayın nasıl olduğunu göremeyeceğime göre, dış etmendir diyebilirmiyim? Bunun babayiğitlikle ne alakası var?

Ne enteresandır ki bu psikopat insanların tümü kaputu, kapıyı, bagaj kapağını anahtarlık çizmek yerine, ya da kapıya yumruk atacağına, veya tekme atacağına gidiyor yumruk atması zor bir bölge olan C sütununa atıyor yumruğunu. Ve bu da 1 değil 2 değil 10 değil...
Ve ne enteresandır ki bayideki 0 araçlarda bile bu bölgede göçük olabiliyor.

Demek ki fabrikadaki bir çalışanın sıkıntısı var, ürettikleri araçlara bir garezi var.  :rofl: :rofl:
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #322 : Ekim 04, 2017, 09:33:42 »
Bu bir mühendislik hatası gibi görünüyor. Zaten denilene göre düzeltilse bile bir süre sonra tekrar oluşmuş aynı göcük.

Sadece Türkiye'de değil, global çapta aynı göçük oluşmuş araçlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #323 : Ekim 04, 2017, 10:00:41 »
Golf topu mu? ülkemizde golf sahası gören yeşil alan diye pikniğe gider bence  :rofl:

Dış etken ne olabilir? Serviste showroomda yada test araçlarında hadi anlarım dış etkeni, herkes kurcalıyor mıncıklıyor. Ama araç sahiplerinin? AVM de bile kapı çarpmasın diye en uzak köşeye park edenler var (benim gibi), bu kadar dikkat eden varken bence Honda TR bu işe el atmalı. İngiliz montaj HB RS lerde HB olduğu için olmuyor denilebilir ama diğer fabrika üretimlerinde böyle bi sorun yok deniliyor.
Birde servislerde genelde bilgisiz eleman çok. Ustalarda dahil. Tek tük işi bilenler zaten servisten ayrılıyor. Servisin mutfak kısmı çok karışık. Size gülerken arkanızdan neler deniliyor.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #324 : Ekim 04, 2017, 10:29:58 »

Evet, Honda da global çapta C sütunu göçük vakaları var ama binlerce değil.

Yalnız, diğer markalarda da c sütunu göçükleri var. İnternetten yabancı lisanda (ingilizce - "x marka" C pillar dent) arama yaptığınızda yüzlerce farklı markalarla ilgili çıkıyor.

İşte bu sebeple, dış etken olma ihtimali fazla görünüyor, sapığın biri yada sapık bir organizasyon olma ihtimalide var.

Hemen, x marka aracımı alsın bana yenisini versin demekle olmuyor.

Biraz sabır..
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #325 : Ekim 04, 2017, 11:13:49 »
abi dün bir video izledim adamlar çok mağdur ve honda tr den ilgilenen hiç yok diyorlar.
avrupada olsa bence adamlar daha çok ilgilenirler
özellikle rs ler hariç çoğu modellerde 140 km den sonra ön kaputta dalgalanma oluyormuş ayrıca
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '11
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #326 : Ekim 04, 2017, 11:23:13 »
Evet, binlerce olmasada bazı insanlar üzgün, burada sorun yok, üzgün insanların varlığı gerçek.

Fakat bildiğimiz şöyle bir söz vardır; "Delinin biri kuyuya taş atmış 10 akıllı çıkartamamış."

Bu videodaki bir aracın Kaputu altındaki boya kabarıklığı, günümüz araçların tümünün sac kalınlıklarının ince olması haricinde,

Honda'daki göçük olayı dış etkendir.

Olay globaldir, Honda Türkiye de diğer Honda üreticisi ülkelerdeki gibi böyle bir olayla karşı karşıyadır.

Bayilerde göçüklü araçların satılması, test aracının dahi göçüklü olması, en yakınımızdaki insanların dahi tanıklıkları, hatta özel bir serviste hasarın fabrika hatası olduğunu belgeleyen tutanak hazırlanması gibi söylemler tek başına yetersizdir.

Olayların gerçek yönünü anlatmayan, resmi açıklaması olmayan, arka planı açıklanmamış, olaylardır.

Yani o bayilerde çalışan bir tane bile akıllı kişi yokmuş, hepsi ekmek kapısı işyerinde ayıplı mal satarak geçimlerini sağlamaya çalışıyorlarmış.! Hatta Honda Türkiye bu konuda hiç bir araştırma yapmamıştır gibi bir durum var sanki.!?

Dış etken maduru insanlarımız, "Honda olaya sahip çıkmıyor, dış etken diyerek geçiştiriyor" diyerek de üzüntülerini doğal olarak dillendiriyorlar ama günümüzde hiç bir araca yapılmaması gereken kaputa bastırarak kapatmama detayını da bilmiyorlar. Bu Toyota dahil tüm markalarda da böyledir.

"Dış etken/ler" yakalanmadığı sürece, Honda sever araç sahipleri rahat bir nefes alamayacaktır.

Otomatik yıkama makinalarının olduğu yerlerde "Aracınızda oluşabilecek zararlardan firmamız sorumlu değildir" uyarılarınıda hatırlatmak isterim. Bu uyarı sadece Hondalar için yazılmamıştır herhalde..!?

Bazı olayların çözümü zaman alıyor, sabırla beklemekten başka elden bir şey gelmiyor ama Hondanın ülkemizde sattığı Civic Sedan sayısı hızla artmakta.

Dünya çapında "fabrikasyon etken" düzenini kuranlar istedikleri etkiyi malesef başaramıyorlar.   

Honda Türkiye ve Honda yetkili servisleri bu kadar savunmadı bu araçları :) yorumunuz fikirleriniz çok ilginç geldi.

Müşterilerden birisi showroomda göçüğe şahit olup satış temsilcisine durumu aktarıyor. Satış temsilcisi ise kul üretimi sonuçta deyip saçmalamaya başlıyor diyecek birşey bulamıyor. Ne kadar trajikomik bir olay.

Diğer bir olaya gelirsek X isimli vatandaş bir bayiye gidip Civic RS almak istiyor, bayide cam filmi kapı eşiği nikelajı vs. gibi aksesuarlar eklettirmek istiyor. Araya haftasonu girdiği için satışı pazartesi günü almak zorunda kalıyor kaporasını ödeyip evine gidiyor. Haftasonu internetten araştırırken göçük olayını öğreniyor. Pazartesi bayiye gidip alacağı aracı kontrol ediyor, göçük olduğunu farkediyor satış personeline dediği olay şu;
Hani sadece 7.partide üretilen araçlarda göçük vardı bunlarda yoktu, alın işte bunda da göçük var diyor. Satış personeli birşey diyemiyor.

Satış personeli bile kabul etmiş 7.parti diye tabir ettiği üretilen araç grubunu. Daha ne kadar resmi olması gerekiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #327 : Ekim 04, 2017, 11:27:37 »
Açıkçası hayal kırıklığına uğradım. İlk çıktığında bayiye gidip test sürüşünü yapmış hoşuma da gitmişti ancak karar değiştirip hep hayalini kurduğum aracımı almıştım.  Umarım sorun çözülür ve varsa ki var gibi görünyor mağduriyetler giderilir.

Buradan şu sonucu çıkarabiliriz. Piyasaya yeni çıkmış bir kasayı değil de makyajlısını almak doğru bir yaklaşım olacaktır. Çünkü mevcut kasa makyajlandığında o araca ait sorunlar biliniyor ve ona göre üretim yapılıyor/yapılmaya çalışılıyor.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #328 : Ekim 04, 2017, 11:47:58 »
Honda bu sorunu er yada geç kabul edecektir ve geri çağrılmalar başlayacaktır diye düşünüyorum. Gerçi geri çağırdıklarında ne yapacaklar onuda bilmiyorum ama hayırlısı bakalım.

Hondanın kaportası diğer avrupa araçlara göre zaten çok hassas olduğunu biliyordum ancak durumu daha da kötüleştirmleri kendilerine eksi puan oldu. Oltuda dolu yağışı olduğunda göçük izi en çok görülen araçlar genellikle toyota ve honda araçlarda idi.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #329 : Ekim 04, 2017, 11:57:13 »
bazı servisler avrupadan göçük düzeltme aleti getirtmiş  düzeltme yapıyorlarmış ama bir müddet sonra tekrardan göçük oluşuyormuş
nelere kaldık adamlar sırf piyasaya aracı erken çıkarmak için adam akıllı testlere sokmadan aracı piyasaya hemen sürmenin derdine düşüyorlar.
sadece honda değil bütün markalar malasef böyle olmuş..
kimisin kaporta kimisinin motor kimisinin hava yastığı ....
ama hondanın göçük olayı tamamen rezalet bana kalırsa  :(
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #330 : Ekim 04, 2017, 13:08:10 »
Honda Türkiye ve Honda yetkili servisleri bu kadar savunmadı bu araçları :) yorumunuz fikirleriniz çok ilginç geldi.

Hayatta hiç yapmadığım şey, başkasından duyduğum 3. 4. anlatımı görmüş-duymuş gibi aktarmaktır.

Neden savunmayayım? Yanıltılar tek boyutlu değildir.

Bu son videoda benden sonra araç almış bir kişiden bahsediliyor ve göçük yaşamış. Hemde benim kadar km yapmadığı halde.
Bende ve benim gibi yüzlerce araç almış insanlarda neden göçük yok? neden hala başlangıç ibaresi yok?
Neden 130km/h süratten sonra benim ve dünyadaki diğer onbinlerce Civic'te motor kaputu deniz gibi dalgalanmıyor?

Sanırım bizim sorunumuz, öncelikle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktan geliyor.
Bilgi olmayınca da abartılar ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Öncelikle, göçüğü olan araçların sayısının henüz 10 gibi olduğunu söylüyorum, dolayısiyle madur vatandaş eğer fabrikasyon hata olduğunu, göçüğün yüzlerce araçta var olduğunu ispatlamak istiyorsa bu sayının ortaya çıkarılması gerekiyor.

Honda merkez açıklama yapmadığı sürece, bayideki x kişilerin yorumları Hondayı bağlamaz.

Honda benim babamın markası değil ama bazı şeyleri kötülerken yada savunurken bilgi dahilinde gerçek verilerle hareket etmek gerekiyor.

Bu forumda bilgi eksikliği nedeniyle Toyotayı kötüleyenlerle de aynı sohbeti yapmışımdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #331 : Ekim 04, 2017, 13:31:39 »
Birde servislerde genelde bilgisiz eleman çok. Ustalarda dahil. Tek tük işi bilenler zaten servisten ayrılıyor. Servisin mutfak kısmı çok karışık. Size gülerken arkanızdan neler deniliyor.

"Farkındalık" da son nokta...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #332 : Ekim 04, 2017, 13:37:24 »
https://www.youtube.com/watch?v=y5bHoACbGx0
Aziz Kancar mağdur olduğunu belirten kişilerle buluşmuş.
1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #333 : Ekim 04, 2017, 13:56:10 »
Biraz önce cezaevinin otoparkına gittim. Hemşerim olan bir abide de yeni civic vardı merak ettim gittim baktım. O göçükler onda da mevcuttu. Biraz zaman sonra kendisi geldi kısa bir muhabbet ettik.

Diyor ki ben aldığım zaman fark ettim bu göçükleri. Her yeni çıkan araçta böyle sıkıntılar olabilir ben çok dert etmiyorum, severek aldım severek kullanıyorum dedi. Honda ilgilenmiyormuş dedim bu durumdan ötürü. Dediki ilgilense ne yapacak yenisini veremez, gel direkleri değiştirelim dese ben hayatta değiştirmem. Kafama da takmıyorum bu zamana kadar ne sıkıntılı arabalara bindim onları unutmadım ben altı delik arabam vardı benim o yüzden bundaki sorun devede kulak kalıyor dedi.

Yani bu sorun bilindiği halde satış adedinde artış varsa Honda bu son çıkardığı civicle çok yol katedecek gibi. Tabi ki kabul edilebilir bir problem değil ama ilerleyen modellerde düzeltileceğini düşünüyorum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #334 : Ekim 04, 2017, 14:05:20 »
Golf topu mu? ülkemizde golf sahası gören yeşil alan diye pikniğe gider bence  :rofl:

Dış etken ne olabilir? Serviste showroomda yada test araçlarında hadi anlarım dış etkeni, herkes kurcalıyor mıncıklıyor. Ama araç sahiplerinin? AVM de bile kapı çarpmasın diye en uzak köşeye park edenler var (benim gibi), bu kadar dikkat eden varken bence Honda TR bu işe el atmalı. İngiliz montaj HB RS lerde HB olduğu için olmuyor denilebilir ama diğer fabrika üretimlerinde böyle bi sorun yok deniliyor.
Hatırlarsan sana daha öncelerinde torpido ambiyans ışığı sormuştum mavi ışık showrooö yetkilisi anlamadı parça ustasını çağırdı böyle birşey yok dedi corollalarda bu sonradan yapılmış dedi ya bana e elimde parça nasıl dışarıdan yapılsın parçaya 70 tl dediler işçilik için 200 tl istiler tesisat çekilecekmiş falan filan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #335 : Ekim 04, 2017, 14:47:31 »
Bu bir mühendislik hatası gibi görünüyor. Zaten denilene göre düzeltilse bile bir süre sonra tekrar oluşmuş aynı göcük.

Sadece Türkiye üretimlerinde.İngiliz üretimi Hatchback lerde yok.Malezya üretimlerinde yok,diyorlar videoda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #336 : Ekim 04, 2017, 15:03:10 »
Bu videoda honda servisi kendi test aracının göçük problemini onarmaya çalışıyor.

1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #337 : Ekim 04, 2017, 15:12:56 »
Sadece Türkiye üretimlerinde.İngiliz üretimi Hatchback lerde yok.

Hayır sadece Türkiyede değil, İngilterede de abd'de de ortaya çıkmış durumda.

https://www.10thcivicforum.com/forum/169-2016-honda-civic-problems-issues/8434-car-wash-dents.html

Yukarıda belirttiğim gibi global olarak bahsedilen bir konu.

Zamanı geldiğinde, Global Honda bu konuda gerekli açıklamayı yapacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #338 : Ekim 04, 2017, 15:13:40 »
Sadece Türkiye üretimlerinde.İngiliz üretimi Hatchback lerde yok.Malezya üretimlerinde yok,diyorlar videoda.

Hatchbacklerde yok evet. Sedan olanlarda var. ABD'deki sedanlarda da varmış, geçenlerde yabancı forumları karıştırırken denk geldim. Konu açmışlar, altına ABD'den çok sayıda kişi 'bende de var aynı göçük' diye yazmışlar.

Ben de İzmir Bostanlı'da gördüm geçenlerde. Sağ C blokta vardı hafifçe.

Malezya'da üretime ne zaman başlandı diye bakmak lazım. Hani daha geç başladıysa problem giderilmiş olabilir bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #339 : Ekim 04, 2017, 15:14:12 »
Bu videoda honda servisi kendi test aracının göçük problemini onarmaya çalışıyor.

Yasin bey, bu video bu konuda yukarlarda paylaşılmıştı zaten.