Gönderen Konu: Yeni Honda Civic  (Okunma sayısı 76373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Honda Civic
« Yanıtla #260 : Mayıs 08, 2017, 21:16:49 »
Maşallah Allah tekerine taş değdirmesin abi :)

Corolladan daha çok sevdiğinizi düşünmeye başladım Salih abi :)
Teşekkür ederim Kaan. Bu araba ilk çıktığında beğenmemiştim ama sonra çok hoşuma gitmeye başladı. Tekin abi de aldım deyince , gittim aldım ben de. İnan o kadar hoşuma gidiyor ki şimdi  :D Süspansiyon yumuşak sanırım onun için daha rahat geliyor corolladan. Hızlanması çok iyi. Motorun yüksek devirlerde çıkardığı sesi de çok seviyorum. Otomatik vites olayı bir başka zaten. Corollamda olup da bunda olmayan tek şey orta ekranın touch ekran olmaması. Bir de araç yeni olduğu için midir tam bilmiyorum ama arabayı gören herkes gelip bir bakıyor. Şimdilik her şey çok güzel bakalım. Kazasız belasız binerim inşallah.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 08, 2017, 21:21:14
Corolladan daha uzun ve daha geniş bir araç. Arkada şaft tüneli olmasına rağmen ferahlık hissi kaybolmuyor. Sunroof perdesini açınca daha bir ferah oluyor zaten. Malzeme kalitesi olarak da, Çoğu yerde sert plastik var ama bana şu hissi veriyor , uzun yıllar sürsün, yıpranmasın , dayansın hissi veriyor o plastik. Kalite algısı iyi yani. Efsane kasa corolladaki plastik gibi, uzun yıllar deforme olacağını sanmıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 08, 2017, 21:25:29
Bir de kokpit olayı var araçta. İçine bindiğin anda şımartıyor insanı. D sınıfı gibi bir his veriyor. İnsanın bindikçe binesi geliyor.  :lol:
" Less English, more bike."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Mayıs 08, 2017, 21:16:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Mayıs 08, 2017, 21:44:43 »
FD6 kesinlikle bir efsaneydi, bu araçlarla kıyaslanmaz bence. :)
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #262 : Mayıs 08, 2017, 22:23:24 »
FD6 kesinlikle bir efsaneydi, bu araçlarla kıyaslanmaz bence. :)
FD6 kullanmadım hiç, onun için bu aracı onunla kıyaslama yapmam yanlış olur benim.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2017, 12:45:02

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #263 : Mayıs 27, 2017, 00:31:45 »
 ::)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 27, 2017, 00:34:36

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #264 : Haziran 09, 2017, 21:11:59 »
güzel :)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 09, 2017, 21:12:36

Mesaj Birleştirildi: Haziran 09, 2017, 21:37:28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Haziran 10, 2017, 07:41:48 »
ilk resimdeki difrizor hic olmamis. ayni model uygulamayi her arabaya yaptiklari icin ozelliklede hyundailere artik gormekten gina geldi :D
son resimdeki yuvarlak egsozlar daha iyi durmus bence
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #266 : Haziran 10, 2017, 09:24:51 »
Hiç Honda aracım olmadı hep istedim ama nasip olmadı bir seferin  2006  kasa için kaparo bile verdim adam caydı . Fd6 kasa gerçekten bulunduğu döneme imzasını atmış bir araç hala yaşıtı ve seğmen ti araçlardan piyasa değeri fazla aynı efsane kasa Corolla gibi .Fd6 dan sonraki kasa geçiş kasası gibi görüyorum açıkçası çok da hoşuma gitmiyor . Ama bu araç gerçekten başarılı görünüyor arkadaşımda var 1 kere binmek nasip oldu süspansiyonları yumuşak hızlanması tatminkar ama en dikkat edici özelliği gerçekten çok sessiz bir araç D seğmen ti havası veriyor .İnşallah bir gün maddi gücümüz yeterde  bizde sahip olabiliriz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #267 : Haziran 11, 2017, 10:46:07 »
 ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #268 : Haziran 11, 2017, 23:39:18 »
@Tekin Bozbey (21136)

O şirin Yaris Hybrid'i özlediğini, Honda Civic'in direksiyonuna oturduğunda "Ah, keşke bu araç hibrit olsaydı" diye iç geçirdiğini, yollarda hibrit görünce dönüp baktığını itiraf et artık. :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #269 : Haziran 12, 2017, 08:44:00 »
@Tekin Bozbey (21136)

O şirin Yaris Hybrid'i özlediğini, Honda Civic'in direksiyonuna oturduğunda "Ah, keşke bu araç hibrit olsaydı" diye iç geçirdiğini, yollarda hibrit görünce dönüp baktığını itiraf et artık. :))
Bülent bey, Tekin abinin hiç öyle bir şey dediğini sanmıyorum  :D

Mesaj Birleştirildi: Haziran 12, 2017, 08:50:11
rs

Mesaj Birleştirildi: Haziran 12, 2017, 08:56:25
:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #270 : Haziran 12, 2017, 11:25:43 »

Bülent bey, Tekin abinin hiç öyle bir şey dediğini sanmıyorum  :D

Bülentcim, Salih ile sık sık yazışıyoruz ve sohbetimizin sonunu hep "İyiki Honda Civic aldık." ile bitiriyoruz.. :)

Evet, bu araç Corollanın bir üst sınıfı, bir çeşit Volkswagen Arteon veya Passat, yada Mercedes E, BMW 5 falan gibi birşey, benim gözümde böyle birşey, diğer insanlar Honda Civic işte diyebilir ama bu son model için Dünya öyle demiyor.

Doğru, bu araç Hybrid olsaydı ki yakında olacaktır ama fiyatıda artacaktır. Diğer taraftan yanyana koyunca direkt karşılaştırmada şu sonuçlar çıkıyor;

Yaris Hybrid uzun yol 110km/h sabit 5L/100km, Honda Civic 5.1 yani Hybrid olmasının bir anlamı yok.
Yaris Hybrid şehir içi 4.5L/100km, Honda Civic 7.5L, ağırlık farkı ve sürekli çalışan motordan dolayı tolere edilecek rakam. Diğer bir deyişle Corolladan yada diğer B, C, D veya E sınıflarından fazla yakmıyor. Aslında Yaris Hybrid çok fazla-az yakıyor. Örneğin Auris Hybrid, CHR yada Prius.., Yaris Hybrid kadar düşük tüketim çıkaramayacaktır.

Sonuç olarak, bu sınıf bir araca binmenin yakıt fark bedeli bu. Bu sınıf, bu donanım (Corolla 50.Yıl ile +- eşit donanım, birinde olan diğerinde yok), bu kalite + Diesel yada Hybrid olsaydı zaten en az 20 bin TL fark olurdu ki aradaki farkıda ben çıkaramazdım. Bu aracı 10+ yıl kullanmayı düşünebilirim dolayısiyle yeni bir araca geçmeyerekde çok büyük tasarruf edebilirim.

Gövde dizaynının Fast Back oluşuda ayrı bir güzellik oluşturuyor, sonuçta dikkat ederseniz Toyota dahil tüm markaların bu tip dizayna sahip modelleri var.

Şu ana kadar eksi puan verdiğim her hangi bir noktası olmadı. Sessizlik konusunda ise Yaris Hybridten başarılı, şehir içinde Kediler yine duymazken, şehir dışında ise Yaris Hybrid ve Corolladan sessiz (dB karşılaştırmasına bakmadım). Kötü zeminlerde torpido bölgesinden yada başka plastik bölgelerden gelen çıtırtılar kesinlikle yok. Sanırım ağırlığından dolayı Bridgestone'ları eziyor, tabii Antalyanın yol kaliteside çok iyi.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #271 : Haziran 12, 2017, 14:51:22 »
Bülentcim, Salih ile sık sık yazışıyoruz ve sohbetimizin sonunu hep "İyiki Honda Civic aldık." ile bitiriyoruz.. :)

Evet, bu araç Corollanın bir üst sınıfı, bir çeşit Volkswagen Arteon veya Passat, yada Mercedes E, BMW 5 falan gibi birşey, benim gözümde böyle birşey, diğer insanlar Honda Civic işte diyebilir ama bu son model için Dünya öyle demiyor.

Doğru, bu araç Hybrid olsaydı ki yakında olacaktır ama fiyatıda artacaktır. Diğer taraftan yanyana koyunca direkt karşılaştırmada şu sonuçlar çıkıyor;

Yaris Hybrid uzun yol 110km/h sabit 5L/100km, Honda Civic 5.1 yani Hybrid olmasının bir anlamı yok.
Yaris Hybrid şehir içi 4.5L/100km, Honda Civic 7.5L, ağırlık farkı ve sürekli çalışan motordan dolayı tolere edilecek rakam. Diğer bir deyişle Corolladan yada diğer B, C, D veya E sınıflarından fazla yakmıyor. Aslında Yaris Hybrid çok fazla-az yakıyor. Örneğin Auris Hybrid, CHR yada Prius.., Yaris Hybrid kadar düşük tüketim çıkaramayacaktır.

Sonuç olarak, bu sınıf bir araca binmenin yakıt fark bedeli bu. Bu sınıf, bu donanım (Corolla 50.Yıl ile +- eşit donanım, birinde olan diğerinde yok), bu kalite + Diesel yada Hybrid olsaydı zaten en az 20 bin TL fark olurdu ki aradaki farkıda ben çıkaramazdım. Bu aracı 10+ yıl kullanmayı düşünebilirim dolayısiyle yeni bir araca geçmeyerekde çok büyük tasarruf edebilirim.

Gövde dizaynının Fast Back oluşuda ayrı bir güzellik oluşturuyor, sonuçta dikkat ederseniz Toyota dahil tüm markaların bu tip dizayna sahip modelleri var.

Şu ana kadar eksi puan verdiğim her hangi bir noktası olmadı. Sessizlik konusunda ise Yaris Hybridten başarılı, şehir içinde Kediler yine duymazken, şehir dışında ise Yaris Hybrid ve Corolladan sessiz (dB karşılaştırmasına bakmadım). Kötü zeminlerde torpido bölgesinden yada başka plastik bölgelerden gelen çıtırtılar kesinlikle yok. Sanırım ağırlığından dolayı Bridgestone'ları eziyor, tabii Antalyanın yol kaliteside çok iyi.

O zaman D segmente geçse abi uzay aracında hissedeceksin kendini. :) güzel günlerde kullanın hepiniz inşallah.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #272 : Haziran 12, 2017, 21:32:33 »
Bence abartıldığı kadar bir araç değil. @Yasin Yılmaz Fidan (23089)  ile Balıkesirde bayiye gittik. Civice bindik. Yanında accord vardı. Ona geçtik. Gerçekten accord farkı hissettiriyor. Kapı kapandı. Bi anda kütüphanede hissettik kendimizi, oturup ders çalışacaktık. Bagajı açınca bile teneke Japon olduğu belli.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #273 : Haziran 12, 2017, 23:17:07 »
Aslında hangi otomobili seversek o en iyisi oluyor genellikle. Nasıl mı? Geçenlerde bir alışveriş mağazası kampanya yapmış, çekilişle VW Tiguan hediye ediyor. İçimden dedim ki, çıkarsa Tiguan'ı satarım. Çünkü Yaris Hybrid'i seviyorum.

İnsan sevince her şey farklı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #274 : Haziran 13, 2017, 00:42:00 »
Aslında hangi otomobili seversek o en iyisi oluyor genellikle. Nasıl mı? Geçenlerde bir alışveriş mağazası kampanya yapmış, çekilişle VW Tiguan hediye ediyor. İçimden dedim ki, çıkarsa Tiguan'ı satarım. Çünkü Yaris Hybrid'i seviyorum.

İnsan sevince her şey farklı oluyor.

Burada bir avm aylardır çekiliş için Mercedes C'yi girişinde sergiliyor. Yeni kasa küçük sınıf C en alt donanım ve çok gariban duruyor.. çıkarsa bende satarım, Hondayıda satarım. Ne alırım bilmiyorum.! :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #275 : Haziran 13, 2017, 19:54:50 »
 :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #276 : Haziran 13, 2017, 20:02:45 »
Burada bir avm aylardır çekiliş için Mercedes C'yi girişinde sergiliyor. Yeni kasa küçük sınıf C en alt donanım ve çok gariban duruyor.. çıkarsa bende satarım, Hondayıda satarım. Ne alırım bilmiyorum.! :)

Abi ikisini satıp,üzerine biraz kredi ve lexus is200t yakışır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #277 : Haziran 13, 2017, 21:44:22 »
Abi ikisini satıp,üzerine biraz kredi ve lexus is200t yakışır :)

Sedan Yaris'i biliyorsunuz, dimi? İşte onun Lexus'u.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #278 : Haziran 14, 2017, 08:13:30 »
2014 yılında çok ümitlenerek katıldığım avm araba çekilişi hüsranından sonra bir daha böyle işlere bel bağlamadan mevcut durum ile devam etmeyi kendime görev bildim.  :) ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #279 : Temmuz 05, 2017, 16:35:11 »
3000 olduk, Allaha şükür her şey yolunda şu an itibariyle  :D