0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Maşallah Allah tekerine taş değdirmesin abi Corolladan daha çok sevdiğinizi düşünmeye başladım Salih abi
FD6 kesinlikle bir efsaneydi, bu araçlarla kıyaslanmaz bence.
@Tekin Bozbey (21136) O şirin Yaris Hybrid'i özlediğini, Honda Civic'in direksiyonuna oturduğunda "Ah, keşke bu araç hibrit olsaydı" diye iç geçirdiğini, yollarda hibrit görünce dönüp baktığını itiraf et artık. )
O şirin Yaris Hybrid'i özlediğini, Honda Civic'in direksiyonuna oturduğunda "Ah, keşke bu araç hibrit olsaydı" diye iç geçirdiğini, yollarda hibrit görünce dönüp baktığını itiraf et artık. )
Bülent bey, Tekin abinin hiç öyle bir şey dediğini sanmıyorum
Bülentcim, Salih ile sık sık yazışıyoruz ve sohbetimizin sonunu hep "İyiki Honda Civic aldık." ile bitiriyoruz.. Evet, bu araç Corollanın bir üst sınıfı, bir çeşit Volkswagen Arteon veya Passat, yada Mercedes E, BMW 5 falan gibi birşey, benim gözümde böyle birşey, diğer insanlar Honda Civic işte diyebilir ama bu son model için Dünya öyle demiyor.Doğru, bu araç Hybrid olsaydı ki yakında olacaktır ama fiyatıda artacaktır. Diğer taraftan yanyana koyunca direkt karşılaştırmada şu sonuçlar çıkıyor;Yaris Hybrid uzun yol 110km/h sabit 5L/100km, Honda Civic 5.1 yani Hybrid olmasının bir anlamı yok.Yaris Hybrid şehir içi 4.5L/100km, Honda Civic 7.5L, ağırlık farkı ve sürekli çalışan motordan dolayı tolere edilecek rakam. Diğer bir deyişle Corolladan yada diğer B, C, D veya E sınıflarından fazla yakmıyor. Aslında Yaris Hybrid çok fazla-az yakıyor. Örneğin Auris Hybrid, CHR yada Prius.., Yaris Hybrid kadar düşük tüketim çıkaramayacaktır.Sonuç olarak, bu sınıf bir araca binmenin yakıt fark bedeli bu. Bu sınıf, bu donanım (Corolla 50.Yıl ile +- eşit donanım, birinde olan diğerinde yok), bu kalite + Diesel yada Hybrid olsaydı zaten en az 20 bin TL fark olurdu ki aradaki farkıda ben çıkaramazdım. Bu aracı 10+ yıl kullanmayı düşünebilirim dolayısiyle yeni bir araca geçmeyerekde çok büyük tasarruf edebilirim.Gövde dizaynının Fast Back oluşuda ayrı bir güzellik oluşturuyor, sonuçta dikkat ederseniz Toyota dahil tüm markaların bu tip dizayna sahip modelleri var. Şu ana kadar eksi puan verdiğim her hangi bir noktası olmadı. Sessizlik konusunda ise Yaris Hybridten başarılı, şehir içinde Kediler yine duymazken, şehir dışında ise Yaris Hybrid ve Corolladan sessiz (dB karşılaştırmasına bakmadım). Kötü zeminlerde torpido bölgesinden yada başka plastik bölgelerden gelen çıtırtılar kesinlikle yok. Sanırım ağırlığından dolayı Bridgestone'ları eziyor, tabii Antalyanın yol kaliteside çok iyi.
Aslında hangi otomobili seversek o en iyisi oluyor genellikle. Nasıl mı? Geçenlerde bir alışveriş mağazası kampanya yapmış, çekilişle VW Tiguan hediye ediyor. İçimden dedim ki, çıkarsa Tiguan'ı satarım. Çünkü Yaris Hybrid'i seviyorum.İnsan sevince her şey farklı oluyor.
Burada bir avm aylardır çekiliş için Mercedes C'yi girişinde sergiliyor. Yeni kasa küçük sınıf C en alt donanım ve çok gariban duruyor.. çıkarsa bende satarım, Hondayıda satarım. Ne alırım bilmiyorum.!
Abi ikisini satıp,üzerine biraz kredi ve lexus is200t yakışır