0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iş arkadaşım aldı bir tane beyaz. Allah kaza bela vermesin hiç birimize. ben aracı beğenmedim. ilk bakışta dikkat çekiyor, şöyle bi alıcı gözle bakıyosun yavaş yavaş itici gelmeye başlıyor. fluence gibi geldi bana. açımı değiştirip bakıyorum güzel geliyor, başka açıdan bakıyorum itici geliyor. kaç yıl oldu hala 99 opel vectra gibi bir çizim daha çıkmadı piyasaya! 2014 mazda 3 biraz yaklaştı.
İstanbul Gebze Fabrikası 2016 Yeni Honda Civic Üretimihttps://www.youtube.com/watch?v=kRk5QxGMbxs
motor blogu yurtdisindan geliyor herhalde
Olabilir.!? bazı parçalar ithal, birçoğuda burada yapılıyor, diğer marka/modeller gibi. Kalitede hiç bir sorun yok, yarın 1.000km tamamlanacak ve hala her şey mükemmel
abi turkiyede bu zamana kadar uretilen butun araclarin motor blogu hangi ulkenin araciysa ordan geliyor. mesela reno fransadan 131 fiat italyadan honda toyota japonyadan. neden tuirkiyede motorunu uretmiyorlar acaba teknoloji transferi olmasin diye mi? turkiye icin aluminyumdan bir motor blogu dokmek veya bir motor yapmak patentini almak cok mu zor?
Belki biraz teknoloji transfer gizliliği belkide sadece ortak üretim şartları gereği..!?Artık gömlek ayrıca konmadığından motorun en önemli parçalarından oluyor, blok. Aynı zamanda döküm alaşım formül gizliliği olabilir.Bir çok yerde ve hatta bu konuda dahi eski motorun hala kullanılmasına akıl sır erdirilemediğinden bahsediliyor oysa bu blok ve yardımcı parçaları komple güncellenmiş ve yenilenmiş. Yukardaki videoda belirtildiği üzere 1.6 V-Tech SOHC 16V sadece bizim ülkemiz için geliştirilmiş ve kullanılıyor olabilir. Performansı ve güvenilirliği kanıtlanmış bir makina. Yeni SOHC 16V'nin hafiflik, sessizlik ve verimlilik konusunda DOHC 16V'den daha iyi hale geldiğini Hondadaki her bilim adamı söylüyor.Egzantrik tahriğinde zincir kullanılmış ve üst kapağı Plastikten olan bu makina bloğunun şeklinden başka eski olan bir tarafı yok.Motor bloğu ısı aktarımı, yeni devirdaim ve optimize edilmiş su yolları vasıtasıyla, su soğutma radyatör kalınlığı sadece serçe parmağım kalınlığında yapılması yeterli görülmüş.Antalya Döşemealtı ilçesinden, şehir merkezi yönüne girmeden, Kemer yönüne (Uncalı bağlantılı) yeni bir çevreyolu yapıldı. Uncalıya kadar sürekli meyilli ve düz olan bu yolda gidiş-dönüş ilk 120 ve üzeri denememi yapmış oldum. 120'ye kadar hala çok sessiz kalan motor, bu süratten sonra tatlı ve tok bir mırıltı çıkarıyor. Kesinlikle rahatsız edici değil. D sınıfı ağır kasası ve geniş tabanlı lastikleriyle ben orta sınıfım diyor. Yüksek sürat tırmanışlarda S, düz ve inişlerde D modda harika performans ve ekonomi üretebiliyor. Şehir dışında ECON mod olmuyor, zaten şehir dışında araç ekonomik. İstendiğinde çok rahatça ve istekli şekilde max devir çevirerek 125hp üreten motor 7 ileri CVT ile çok daha güçlüymüş gibi hizmet ediyor. Çok rahat devirlenebildiği için tork yetersizliği gibi bir durumda oluşmuyor.Bozuk yollarda lastik ve amortisör sistemi, darbeleri ve sesleri mükemmel şekilde emiyor, lastik demişken.. 215/55-16 Bridgestone Turanza ER33, önceki ER330'a göre çok daha iyi, tabii her kötü lastik gibi bunlarda arım balım aylarında sorunsuz koşacaklar, önümüzdeki Yaz bitip Kışa girdiğimizde ise kalitelerini göreceğiz.
Tekin abi lastikleri neden Continental`e çevirmedin?Genelde çok beğenerek kullandığını bildiğim için soruyorum lastikleri.
Antalya - Manavgat arası, uzun yol için pek gevşek trafiğe sahip olmasada genelde dümdüz sayılabilecek fiziksel yapıya sahip, Dolu yakıt deposu, tek kişi, boş bagaj, ekonomi modda 110km/h sabit hızla çıkan yakıt tüketimim;5.1L/100km Fabrika verisi; 90km/h, 1/4 dolu depo, pist şartları, 5.2L/100km Dönüşte, Econ iptal edip beni inceleyen 5 serisi BMW'lere güç gösterisi yapınca eve 5.3 ile varış..
çok başarılı bir tüketim sonucu,biz corolla 1.6 ile sırasıyla izmir ayvalık izmir ankara antalya ankara ve biraz ankara şehir içi 2500 km ortalamamız da sonuç 6.0/100 km,genelde 2-3 kişi ve 100 kg bagaj,120 yi geçmedik,soru şu,hani honda çok yakıyordu..
Civicte şuan 0w20 var diye böyle az yakıyor. değişimde aynı yağ kullanılmazsa yine tüketim uçar gider Birde her 5 serisi aynı değildir. Aynı aracın yazılımlı ve yazılımsız hali çok fark ediyor.
Hedefler yeni kasa lpg + otomatik...
Arkadaşlar.!Her zaman dediğim şeyi ısrarla tekrarlamak istiyorum, "Dünyada LPG'ye uyumlu motor henüz üretilmedi ve üretilmeyecek de".
Kaancım bu işlerin sonu yok zaten, sadece Civic'in performansını dillendiriyorum.. Diğer taraftan 0W-20 konusu Civic içinde geçerli, kitaptaki yazıyı aynen aktarıyorum;"Düşük yakıt tüketimi için aracınızda 0W-20 kullanılmıştır. İsterseniz ortam sıcaklığına uygun olarak 0W-30 veya 5W-30 kullanabilirsiniz."Bu konuyu yani motor sesini takip ediyor olacağım.Arkadaşlar.!Her zaman dediğim şeyi ısrarla tekrarlamak istiyorum, "Dünyada LPG'ye uyumlu motor henüz üretilmedi ve üretilmeyecek de".Honda, satış rakamlarını yukarılarda tutabilmek adına, 1- Fabrikasyon LPG montajı yapıp, subaplarıda magnezyum kullanarak, 2- Honda 6 Yıl garanti diyor. Oysa, LPG'li araçlarımızda benzinliler gibi garantilidir demiyor. Yani burada 2 ayrı tümce var.Şimdi ispatlayalım..;Hondanın web sitesindeki Orjinal Ürün Garantisi bölümü, madde 2, son paragraf"Aracınıza Honda Yetkili Servislerince, Honda Türkiye A.Ş. tarafından onaylanmış LPG sistemi montajının yapılması halinde, aracınızın garantisi devam edecektir. Ancak, LPG sisteminden veya yakıtından dolayı aracınızda oluşacak arızalar ve LPG sistemi garanti kapsamında değildir."https://honda.com.tr/orijinal-urun-garantisi