Gönderen Konu: Yeni Honda Civic  (Okunma sayısı 76371 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Honda Civic
« Yanıtla #220 : Mart 22, 2017, 08:59:06 »
iş arkadaşım aldı bir tane beyaz. Allah kaza bela vermesin hiç birimize. ben aracı beğenmedim. ilk bakışta dikkat çekiyor, şöyle bi alıcı gözle bakıyosun yavaş yavaş itici gelmeye başlıyor. fluence gibi geldi bana. açımı değiştirip bakıyorum güzel geliyor, başka açıdan bakıyorum itici geliyor.
  kaç yıl oldu hala 99 opel vectra gibi bir çizim daha çıkmadı piyasaya! 2014 mazda 3 biraz yaklaştı.

-Hatırlamak için internetten baktım 99 vectraya.. gerçekten güzel araç.. donanımı arttırıp sıfır araç olarak sürseler piyasaya görsel olarak sırıtmaz..

-Civic'i ilk fotoğraflarını gördüğmde bayılmıştım, sonra canlı görünce soğudum.. şimdi yavaş yavaş gözüm alışmaya başlıyor..

-farklı açıdan değişik görünme benim için CHR'de oluyor.. araç yalnızca yandan güzel, tam önden, tam arkadan ve çaprazdan çok çok çirkin.. :olmamış:

2017 C-HR Hybrid Diamond

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Mart 22, 2017, 08:59:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Mart 22, 2017, 12:02:01 »
İstanbul Gebze Fabrikası 2016 Yeni Honda Civic Üretimi

https://www.youtube.com/watch?v=kRk5QxGMbxs

motor blogu yurtdisindan geliyor herhalde
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #222 : Mart 22, 2017, 19:00:07 »
motor blogu yurtdisindan geliyor herhalde

Olabilir.!? bazı parçalar ithal, birçoğuda burada yapılıyor, diğer marka/modeller gibi.

Kalitede hiç bir sorun yok, yarın 1.000km tamamlanacak ve hala her şey mükemmel  :D
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #223 : Mart 23, 2017, 07:01:39 »
Olabilir.!? bazı parçalar ithal, birçoğuda burada yapılıyor, diğer marka/modeller gibi.

Kalitede hiç bir sorun yok, yarın 1.000km tamamlanacak ve hala her şey mükemmel  :D
abi turkiyede bu zamana kadar uretilen butun araclarin motor blogu hangi ulkenin araciysa ordan geliyor. mesela reno fransadan 131 fiat italyadan honda toyota japonyadan. neden tuirkiyede motorunu uretmiyorlar acaba teknoloji transferi olmasin diye mi?
turkiye icin aluminyumdan bir motor blogu dokmek veya bir motor yapmak patentini almak cok mu zor?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #224 : Mart 23, 2017, 11:31:56 »
abi turkiyede bu zamana kadar uretilen butun araclarin motor blogu hangi ulkenin araciysa ordan geliyor. mesela reno fransadan 131 fiat italyadan honda toyota japonyadan. neden tuirkiyede motorunu uretmiyorlar acaba teknoloji transferi olmasin diye mi?
turkiye icin aluminyumdan bir motor blogu dokmek veya bir motor yapmak patentini almak cok mu zor?

Belki biraz teknoloji transfer gizliliği belkide sadece ortak üretim şartları gereği..!?

Artık gömlek ayrıca konmadığından motorun en önemli parçalarından oluyor, blok. Aynı zamanda döküm alaşım formül gizliliği olabilir.

Bir çok yerde ve hatta bu konuda dahi eski motorun hala kullanılmasına akıl sır erdirilemediğinden bahsediliyor oysa bu blok ve yardımcı parçaları komple güncellenmiş ve yenilenmiş. Yukardaki videoda belirtildiği üzere 1.6 V-Tech SOHC 16V sadece bizim ülkemiz için geliştirilmiş ve kullanılıyor olabilir. Performansı ve güvenilirliği kanıtlanmış bir makina.

Yeni SOHC 16V'nin hafiflik, sessizlik ve verimlilik konusunda DOHC 16V'den daha iyi hale geldiğini Hondadaki her bilim adamı söylüyor.
Egzantrik tahriğinde zincir kullanılmış ve üst kapağı Plastikten olan bu makina bloğunun şeklinden başka eski olan bir tarafı yok.

Motor bloğu ısı aktarımı, yeni devirdaim ve optimize edilmiş su yolları vasıtasıyla, su soğutma radyatör kalınlığı sadece serçe parmağım kalınlığında yapılması yeterli görülmüş.

Antalya Döşemealtı ilçesinden, şehir merkezi yönüne girmeden, Kemer yönüne (Uncalı bağlantılı) yeni bir çevreyolu yapıldı. Uncalıya kadar sürekli meyilli ve düz olan bu yolda gidiş-dönüş ilk 120 ve üzeri denememi yapmış oldum. 120'ye kadar hala çok sessiz kalan motor, bu süratten sonra tatlı ve tok bir mırıltı çıkarıyor. Kesinlikle rahatsız edici değil. D sınıfı ağır kasası ve geniş tabanlı lastikleriyle ben orta sınıfım diyor. Yüksek sürat tırmanışlarda S, düz ve inişlerde D modda harika performans ve ekonomi üretebiliyor. Şehir dışında ECON mod olmuyor, zaten şehir dışında araç ekonomik. İstendiğinde çok rahatça ve istekli şekilde max devir çevirerek 125hp üreten motor 7 ileri CVT ile çok daha güçlüymüş gibi hizmet ediyor. Çok rahat devirlenebildiği için tork yetersizliği gibi bir durumda oluşmuyor.

Bozuk yollarda lastik ve amortisör sistemi, darbeleri ve sesleri mükemmel şekilde emiyor, lastik demişken.. 215/55-16 Bridgestone Turanza ER33, önceki ER330'a göre çok daha iyi, tabii her kötü lastik gibi bunlarda arım balım aylarında sorunsuz koşacaklar, önümüzdeki Yaz bitip Kışa girdiğimizde ise kalitelerini göreceğiz.  !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #225 : Nisan 06, 2017, 21:07:04 »
Belki biraz teknoloji transfer gizliliği belkide sadece ortak üretim şartları gereği..!?

Artık gömlek ayrıca konmadığından motorun en önemli parçalarından oluyor, blok. Aynı zamanda döküm alaşım formül gizliliği olabilir.

Bir çok yerde ve hatta bu konuda dahi eski motorun hala kullanılmasına akıl sır erdirilemediğinden bahsediliyor oysa bu blok ve yardımcı parçaları komple güncellenmiş ve yenilenmiş. Yukardaki videoda belirtildiği üzere 1.6 V-Tech SOHC 16V sadece bizim ülkemiz için geliştirilmiş ve kullanılıyor olabilir. Performansı ve güvenilirliği kanıtlanmış bir makina.

Yeni SOHC 16V'nin hafiflik, sessizlik ve verimlilik konusunda DOHC 16V'den daha iyi hale geldiğini Hondadaki her bilim adamı söylüyor.
Egzantrik tahriğinde zincir kullanılmış ve üst kapağı Plastikten olan bu makina bloğunun şeklinden başka eski olan bir tarafı yok.

Motor bloğu ısı aktarımı, yeni devirdaim ve optimize edilmiş su yolları vasıtasıyla, su soğutma radyatör kalınlığı sadece serçe parmağım kalınlığında yapılması yeterli görülmüş.

Antalya Döşemealtı ilçesinden, şehir merkezi yönüne girmeden, Kemer yönüne (Uncalı bağlantılı) yeni bir çevreyolu yapıldı. Uncalıya kadar sürekli meyilli ve düz olan bu yolda gidiş-dönüş ilk 120 ve üzeri denememi yapmış oldum. 120'ye kadar hala çok sessiz kalan motor, bu süratten sonra tatlı ve tok bir mırıltı çıkarıyor. Kesinlikle rahatsız edici değil. D sınıfı ağır kasası ve geniş tabanlı lastikleriyle ben orta sınıfım diyor. Yüksek sürat tırmanışlarda S, düz ve inişlerde D modda harika performans ve ekonomi üretebiliyor. Şehir dışında ECON mod olmuyor, zaten şehir dışında araç ekonomik. İstendiğinde çok rahatça ve istekli şekilde max devir çevirerek 125hp üreten motor 7 ileri CVT ile çok daha güçlüymüş gibi hizmet ediyor. Çok rahat devirlenebildiği için tork yetersizliği gibi bir durumda oluşmuyor.

Bozuk yollarda lastik ve amortisör sistemi, darbeleri ve sesleri mükemmel şekilde emiyor, lastik demişken.. 215/55-16 Bridgestone Turanza ER33, önceki ER330'a göre çok daha iyi, tabii her kötü lastik gibi bunlarda arım balım aylarında sorunsuz koşacaklar, önümüzdeki Yaz bitip Kışa girdiğimizde ise kalitelerini göreceğiz.  !!!
Tekin abi lastikleri neden Continental`e çevirmedin?Genelde çok beğenerek kullandığını bildiğim için soruyorum lastikleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #226 : Nisan 07, 2017, 10:36:42 »
Tekin abi lastikleri neden Continental`e çevirmedin?Genelde çok beğenerek kullandığını bildiğim için soruyorum lastikleri.

Ucuz olsalardı arabayı bayiden çıkartmadan değişirdim ama bu kez tanesi 450.TL.. Bu sebeple şimdilik takipteyim, zaten hergeçen gün havalar ısınıyor ve BridgeBetonlar kısmen yumuşuyor, Kışa girerken belli olacak, ama değişirsem GoodYear alacağım. Neden GoodYear? 215 ebadta GoodYear ses seviyesi Continentalden düşük ve en az onun kadar yumuşak.

Alttaki karşılaştırma 215/55-16  93H içindir.

Continental PC5                : C  A  71dB
BridgeStone Turanza Er33  : C  B  69dB
GoodYear EfficientGrip       : C  B  67dB
GoodYear UGP                  : C  B  68dB

Aracın kitabında 32psi diyor ama yüksek süratte önlere 35 arkalara 33

32 önlerde yanakları yediriyor ve dolayısiyle yakıt tüketimi şehir içinde 8 - 9 çok rahat ulaşıyor.

Ben önce dördünede 34 basıp TPMS kalibre ettim. Sonra arkaları 32'ye düşürdüm. En az 4 - 6 gibi basınç düşüklüğünde uyarı vermez zaten.

Önlerin bu 2 psi basınç farkı değeri ile bu serin havalardaki tüketim (6.9L/100km gevşek trafik ama kısa mesafe) 7 - 8 gibi (8.2L/100km en kötü trafik şartlarında) gibi çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #227 : Nisan 11, 2017, 20:05:10 »
Bugün mini honda zirvesi yaptık Tekin abiyle ikimiz. Manavgat'a geldi sağ olsun. Bol bol araba konuşup kahve içtik :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 11, 2017, 21:23:58
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #228 : Nisan 11, 2017, 22:29:33 »
Antalya - Manavgat arası, uzun yol için pek gevşek trafiğe sahip olmasada genelde dümdüz sayılabilecek fiziksel yapıya sahip,

Dolu yakıt deposu, tek kişi, boş bagaj, ekonomi modda 110km/h sabit hızla çıkan yakıt tüketimim;

5.1L/100km

Fabrika verisi; 90km/h, 1/4 dolu depo, pist şartları, 5.2L/100km

Dönüşte, Econ iptal edip beni inceleyen 5 serisi BMW'lere güç gösterisi yapınca eve 5.3 ile varış..

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #229 : Nisan 11, 2017, 23:37:44 »
çok başarılı bir tüketim sonucu,biz  corolla 1.6 ile sırasıyla izmir ayvalık izmir ankara antalya ankara ve biraz ankara şehir içi 2500 km ortalamamız da sonuç 6.0/100 km,genelde 2-3 kişi ve 100 kg bagaj,120 yi geçmedik,soru şu,hani honda çok yakıyordu..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • SUSHI
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 39000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #230 : Nisan 11, 2017, 23:48:34 »
Her an alabilirim bu güzelliği...Fiyat istedim bayilerden bakalım hayırlısı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #231 : Nisan 12, 2017, 06:56:03 »
Antalya - Manavgat arası, uzun yol için pek gevşek trafiğe sahip olmasada genelde dümdüz sayılabilecek fiziksel yapıya sahip,

Dolu yakıt deposu, tek kişi, boş bagaj, ekonomi modda 110km/h sabit hızla çıkan yakıt tüketimim;

5.1L/100km

Fabrika verisi; 90km/h, 1/4 dolu depo, pist şartları, 5.2L/100km

Dönüşte, Econ iptal edip beni inceleyen 5 serisi BMW'lere güç gösterisi yapınca eve 5.3 ile varış..
Tekin abi, söylenecek söz bırakmadın artık sen :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 12, 2017, 06:56:34
Süper tüketim değerleri gerçekten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #232 : Nisan 12, 2017, 07:22:13 »
çok başarılı bir tüketim sonucu,biz  corolla 1.6 ile sırasıyla izmir ayvalık izmir ankara antalya ankara ve biraz ankara şehir içi 2500 km ortalamamız da sonuç 6.0/100 km,genelde 2-3 kişi ve 100 kg bagaj,120 yi geçmedik,soru şu,hani honda çok yakıyordu..

Evet, sorunuz çok doğru. Honda Civic, diğer herhangi bir araç yada Corolladan daha çok yakmıyor.

Diğer taraftan kullanmış olduğum bu düz yolda, boş olarak, yinede beni bile şaşırtan bir sonuç.

Bakalım hanım, çocuk ve hafif bagajla dağ tırmanışları yani ülke şartlarımız doğadaki uzun yol tüketimimiz ne çıkacak?

Sizin 100kg bagaj + 3 kişi ile ortalama 6L bence oldukça başarılı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #233 : Nisan 13, 2017, 10:53:01 »
Aracımı yeni aldım. Sık araba değiştiren biri olarak bundan sonraki hedefim yeni civic olabilir :)
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #234 : Nisan 13, 2017, 12:47:17 »
Şehir içi D + Econ

Şehir dışı sadece D

Dağ tırmanışları S (yada kapışma modu :) )

Kompresör vitesi L

Tiptronik mod yok, neden?

Çok rahat devirlenen ve sürekli hızlanmak için sebep arayan 7 ileri simüle edilmiş motor şanzıman ilişkisi anlık ihtiyacınızı karşılamak için her sn. hazırda bekliyor. Bu sebeple 5 ileri tiptronik ile şöförün manuel yapabileceklerini D veya S ile fazlasıyla yaşayabiliyorsunuz ve tüm bunlar Hybrid sessizliği içinde gerçekleşiyor.

Daha önce hiç Honda sahibi olmadığım için öncesini bilmiyorum ama 2017 model Executive Civic kullanırken her bakımdan 5.20 BMW kullanıyorsunuz (200km/h sonrası hariç).

1.6 yetersiz derseniz 1.5 Turbosuda mevcut hemde daha az yakıt tüketim değerleri ile..

Sonuç olarak benzer otomobile 400 bin TL ödeyen BMW 5 sürücülerinin artık içi acıyor. :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #235 : Nisan 13, 2017, 12:55:45 »
Tekin abi
Çok iddalı ve sert olmuş :rofl: :rofl:
Hondanın agresifliği sanada sıçramış abi... Cizzz yapmışsın... Geçen Donanımhaberde hondacılar ve Bmwciler birbirine girmişti ..
Hondacılar Borusan diyip konuyu kapattılar... Senin Hondacı olman bile sitede akım başlattı. Honda Candır diyorum. Hedefler yeni kasa lpg + otomatik...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #236 : Nisan 13, 2017, 14:15:23 »
Civicte şuan 0w20 var diye böyle az yakıyor. değişimde aynı yağ kullanılmazsa yine tüketim uçar gider  :islik:

Birde her 5 serisi aynı değildir. Aynı aracın yazılımlı ve yazılımsız hali çok fark ediyor. Forumumuzda Alper Binbir abimizin son aracı 5.20i aracında yazılım sonrası yazılımsız aracı boy boy geçiyor :)

Youtube üzerinden "Bmw 520i(stock) vs. Bmw 520i (MGREMAPS yazılım )" şeklinde aratırsanız görebilirsiniz farkı :)

uygun şartlarda trafiğe kapalı alanda ( MG remaps ölçüm pistinde) race logic DBN cihazıyla ölçümde 100-200 ölçümünde yazılım öncesine göre 10 saniye iyileşme var.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #237 : Nisan 13, 2017, 17:16:21 »
Civicte şuan 0w20 var diye böyle az yakıyor. değişimde aynı yağ kullanılmazsa yine tüketim uçar gider  :islik:

Birde her 5 serisi aynı değildir. Aynı aracın yazılımlı ve yazılımsız hali çok fark ediyor.

Kaancım bu işlerin sonu yok zaten, sadece Civic'in performansını dillendiriyorum.. :)

Diğer taraftan 0W-20 konusu Civic içinde geçerli, kitaptaki yazıyı aynen aktarıyorum;

"Düşük yakıt tüketimi için aracınızda 0W-20 kullanılmıştır. İsterseniz ortam sıcaklığına uygun olarak 0W-30 veya 5W-30 kullanabilirsiniz."

Bu konuyu yani motor sesini takip ediyor olacağım.

Hedefler yeni kasa lpg + otomatik...

Arkadaşlar.!

Her zaman dediğim şeyi ısrarla tekrarlamak istiyorum, "Dünyada LPG'ye uyumlu motor henüz üretilmedi ve üretilmeyecek de".

Honda, satış rakamlarını yukarılarda tutabilmek adına,

1- Fabrikasyon LPG montajı yapıp, subaplarıda magnezyum kullanarak,
2- Honda 6 Yıl garanti diyor.

Oysa, LPG'li araçlarımızda benzinliler gibi garantilidir demiyor. Yani burada 2 ayrı tümce var.

Şimdi ispatlayalım..;

Hondanın web sitesindeki Orjinal Ürün Garantisi bölümü, madde 2, son paragraf

"Aracınıza Honda Yetkili Servislerince, Honda Türkiye A.Ş. tarafından onaylanmış LPG sistemi montajının yapılması halinde, aracınızın garantisi devam edecektir. Ancak, LPG sisteminden veya yakıtından dolayı aracınızda oluşacak arızalar ve LPG sistemi garanti kapsamında değildir."

https://honda.com.tr/orijinal-urun-garantisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #238 : Nisan 13, 2017, 17:54:56 »
Arkadaşlar.!

Her zaman dediğim şeyi ısrarla tekrarlamak istiyorum, "Dünyada LPG'ye uyumlu motor henüz üretilmedi ve üretilmeyecek de".

Tekin bey,

Toyota markası için konuşursam 1988 yılından bu yana fabrikasyon (üretim bandında montajı yapılan) LPG'li araçları var, sanırım siz "LPG dönüşümü ile uyumlu motor" demek istediniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #239 : Nisan 13, 2017, 18:07:45 »
Kaancım bu işlerin sonu yok zaten, sadece Civic'in performansını dillendiriyorum.. :)

Diğer taraftan 0W-20 konusu Civic içinde geçerli, kitaptaki yazıyı aynen aktarıyorum;

"Düşük yakıt tüketimi için aracınızda 0W-20 kullanılmıştır. İsterseniz ortam sıcaklığına uygun olarak 0W-30 veya 5W-30 kullanabilirsiniz."

Bu konuyu yani motor sesini takip ediyor olacağım.

Arkadaşlar.!

Honda, satış rakamlarını yukarılarda tutabilmek adına,

1- Fabrikasyon LPG montajı yapıp, subaplarıda magnezyum kullanarak,
2- Honda 6 Yıl garanti diyor.

Oysa, LPG'li araçlarımızda benzinliler gibi garantilidir demiyor. Yani burada 2 ayrı tümce var.

Şimdi ispatlayalım..;

Hondanın web sitesindeki Orjinal Ürün Garantisi bölümü, madde 2, son paragraf

"Aracınıza Honda Yetkili Servislerince, Honda Türkiye A.Ş. tarafından onaylanmış LPG sistemi montajının yapılması halinde, aracınızın garantisi devam edecektir. Ancak, LPG sisteminden veya yakıtından dolayı aracınızda oluşacak arızalar ve LPG sistemi garanti kapsamında değildir."

https://honda.com.tr/orijinal-urun-garantisi
Tekin abi, LPG'den dolayı bir sorun yaşamam inşallah :)