0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Tekin Bozbey (21136) hayırlı olsun, iyi günlerde, kazasız belasız kullanın.Bahsettiğiniz "fırça izi mastik" olabilir, adından da anlaşılabileceği gibi olması gereken şekli fırça izi şeklindedir, sınıf farketmeksizin tüm araçlarda da bu şekildedir.
Bu arada Sedandan sonra Hatchback de Honda Türkiye resmi internet sitesinde yerini almış.Civic Sedan 1.5 Turbo RS donanım seçeneği ile 109 bin tl den satışa sunulurken, HB 1.5 Turbo Sport donanım seçeneğiyle 100 bin tl den satışa sunulmuş.
120-130km/h hızlarda kabine ne kadar ses alıyor? Bir önceki kasada araç dururken çok sessiz ama hızlanınca içeriye biraz ses alıyor gibi gelmişti bana.
Geçen hafta Kemere gidip döndüm, max 110km/h yaptım, malesef hiç ses yoktu, biraz önce 0 - 90 bastırdım yine ses çıkmadı, bir sorun var galiba..!? Önceden yukarıda belirttiğim gibi, Yaris Hybrid'ten sessiz, önceki Civic'lerle alakası yok, tamamen başka bir seri. (Yaris Hybrid'ten sessiz oluşu eşim ve küçük oğlumun yorumlarından alıntıdır ki ben de öyle düşünüyorum.)Yerli uzman testçilerimiz You Tube videolarda ECON ile aracın çok ağır kaldığını, Spor modda fena olmadığını falan belirtiyorlar, bu insanlar günlük hayatlarında Ferrari falan kullanıyorlar herhalde..!? ECON'la bile araç 125 beygirden daha güçlüymüş gibi hızlanırken, Spor mod denemesi yapacak mekanlarda şimdilik bulunmadım ama Spor modun sadece dağ tırmanışlarında kullanılması yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yokuş aşağı inişlerde, vites yolunun sonunda L yani Motor Kompresörü seçeneği var.
Önceki kasa Civic de Yaris Hybrid'den daha sessiz sanki. Hibrit olsa bile B ve C segment farkı açıkça belli bu noktada. Mesela D segment araç ayrı bir dünya oluyor...
Tam aynı şeyi yazacaktım ki Bülent abi yazmış. Benim kulaklarda sıkıntı olduğundan zamanla ses daha yüksek gibi gelmeye başlıyor. O nedenle Yaristeki yol sesinden sonra Civic motor sesine rağmen tabiki daha sessiz gelecektir. Ama eski hondaların yol sesi sıkıntıları hepimizin malumu. Japonların yalıtım konusunda daha iyi araçları olan Corolla ve Mazda 3 e göre nasıl acaba onnu merak ediyorum.
Tekin abi, ne işe yarıyor o motor kompresörü?
Aracin 0-100 degeri resmi sitesinde 5 saniye falan mi verilmiş? Biz mi görmemişiz? Sitede civic sedan 11.6 saniye (cvt)Golf 8.2 saniye (dsg)Corolla 11.1 saniye (cvt)Araç güzeldir- çirkindir, sessizdir-seslidir eyvallah ama kimse resmi sitesinde olandan kötü verileri yazmaz sanirim
5- Benim aracım Executive olduğundan bu özellikte, hacimde, donanımda ve kalitede olup da daha ucuzu var mı? hangi marka, model.? Sakın Skoda Octavia yada türevleri demeyin. Renault mu? Opel mi? Ford mu? Fiat, Vw Jetta?
Not: Volkwagen seneye Arteon diye bir model piyasaya sürecekmiş, Civic ile kasa benzerliği dikkatimi çekti..!? Toyotaya taş atan Vw'ciler çakma Civic mi binecekler?
vw Arteon ile yeni honda cıvıc arasındaki benzerlik yorumunuzu (çakma cıvıc !! ) anlamlandıramadım.
Neden octavia ve türevleri demeyin dediniz özel bir sebebi mi var?DSG mi?
Bu aşırı düşkünlük sebebiyle ülkemizde isim yapmış olan Vw sadece popüleritesinden dolayı 10 bin lira fazla paraya satılır.
Tekin Bey gözle göremediğimiz o detaylar nelerdir mesela? Güvenlik, sorunsuzluk... gibi mi? Ben octavida kullandım ve kullandığım zaman zarfında çok memnun kalmıştım araçtan. Gözle görebildiklerim açısından değerlendirecek olursam segmentindeki başka herhangi bir araca şans tanımıyorum bile .