Gönderen Konu: Yeni Honda Civic  (Okunma sayısı 76370 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Honda Civic
« Yanıtla #200 : Mart 12, 2017, 07:10:15 »
Evet, Güvenlik ve Sorunsuzluk, bunların haricindekiler donanıma girer. Yakıt tüketimi konusunda ise markaların karşılaştırılması gereksizdir.

Siz Octavia'yı ne kadar süre kullandınız? kaç km? neden sattınız? Başka bir markaya şans tanımıyorsanız yakıt tüketimi bahane olamaz.

Şu an kullandığınız Corolla ile karşılaştırdığınızda hangisi önceliğinizi kazanır.?

Eğer önceliğiniz Corolla ise, Octavia'nın segmentindeki diğer bir araca şans tanımışsınız demek oluyor.

Eğer hala önceliğiniz Octavia ise neden şans tanımadığınız Corollayı seçtiniz? 

Gibi sorular geliyor aklıma..
Tekin Bey aracı ne zaman ki eşim kullanmaya başladı işte o zaman satma kararı verdik. Aracın burnu çok uzun eşim kullanmakta zorlandı. Ayrıca octivia dizeldi ve kullanılacak mesafede kısaydı araca yazık olacaktı. Biliyorsunuz kısa mesafeli sürüşler tüm araçlar için zararlı olsa da dizeller için daha da bir zararlı. Aracı bu  nedenlerden dolayı sattım ama arıyorum. Corolla sorunsuz diye aldım şuanda sorunlarla boğuşuyorum. Önceliğim civicti octiviadan civice geçince 8 ay zor sabrettim sattım corolla aldım. Bunda da bir takım sorunlar var ama yine de civice göre iyi diyebilirim. Yani sonunda herhalde yine gidip bu sefer benzinli octivia alacağım. Güvenlik konusuna gelince octivia iihs testine girmedi sanırım ancak euro ncap 5 yıldızı var. Araç bende iken en ufak bir problem çıkarmadı satıldığında 43 bin km falandı. Corollayı da 49 binde aldım. Ayrıca şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Civic varken rutin bakıma servis 600 TL civarı isterken octivia 450 ye çıkıyordu.Dizel olduğunu hatırlatayım. Civic bakım aralığı 10 bin iken octavia 15 bin km idi. Ben corollayı octavia kıyaslarsam octiviaya haksızlık etmiş olurum. Kıyas bile kabul etmez. Corolla ile yolda gidiyorum bıraktım taş sesini çamurluklara vuran kum sesleri bile olduğu gibi aracın içinde. Diğeri dizel olmasında rağmen bıraktım taşı kumu motor sesi bile içeriye çok çok az geliyordu.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Mart 12, 2017, 07:10:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Mart 12, 2017, 09:23:37 »
Bir tanidigimda superb vardı 2012 kasalardan hoş arabaydı octavia deneyimim olmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Mart 12, 2017, 10:21:10 »
...Önceliğim civicti octiviadan civice geçince 8 ay zor sabrettim sattım

...Güvenlik konusuna gelince octivia iihs testine girmedi sanırım

... Corolla ile yolda gidiyorum bıraktım taş sesini çamurluklara vuran kum sesleri bile olduğu gibi aracın içinde.

...Diğeri dizel olmasında rağmen bıraktım taşı kumu motor sesi bile içeriye çok çok az geliyordu.

8 aylığına alıp sattığınız Civic 9. nesildi herhalde.!?

Üretim aşamasında diğer çarpışma testleri gibi Small Overlap çarpışma da bilgisayarda test edilir, bu testleri başarıyla geçebilmek için ilave metaller ve bazı noktalarda da daha sert metaller uygulamak gerekiyor. Ağırlık, Maliyet ve Yakıt tüketimi kısmen artar, bedelini müşteri öder. Bu, o markanın pazarını etkiler, bu nedenle teste girmeye gerek kalmaz. Örneğin yeni Corolla ilk çıktığında Marjinal (sınırda) idi şimdi 2017 makyajlandıktan sonra Good (İyi) oldu. http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/toyota/corolla-4-door-sedan Bu güç gösterisidir ve aracı teste sokarak reklamı yapılır, rakiplerinin karşısında bir adım öne geçilir. 

Corollanın yumuşak hamurlu lastiklere ihtiyacı var, Continental Premium Contact 5 deneyin.

Toyotanın Diesel motoru sessizlik konusunda dünyada 1 numaradır diyebilirim özellikle rölantide, bu Octavia'ya has bir konu değildir, benzinliler daha çabuk ve yüksek devir çevirdiğinden fiziksel kaçınılmaz sonuç olarak motor sesi daha fazla olur.

Sonuç, Octavia'yı yada başka markaları yada modelleri kötülemem, ama bilgi ile karşılaştırmak gerektiğinde tarafsız olarak yaklaşırım. Skoda ürünleri, onlar için harcanan parayı hakediyor.

Otomobil kullanmaya 1974 yılında Skoda kamyonetle başlamıştım, gelişmelerini herzaman yakından takip ederim, amcama zorla diesel Fabia aldırdım 11 yıldır hala biniyor. Keşke sizde satmasaymışsınız.

Buradan

Buraya

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #203 : Mart 12, 2017, 11:39:31 »
8 aylığına alıp sattığınız Civic 9. nesildi herhalde.!?

Üretim aşamasında diğer çarpışma testleri gibi Small Overlap çarpışma da bilgisayarda test edilir, bu testleri başarıyla geçebilmek için ilave metaller ve bazı noktalarda da daha sert metaller uygulamak gerekiyor. Ağırlık, Maliyet ve Yakıt tüketimi kısmen artar, bedelini müşteri öder. Bu, o markanın pazarını etkiler, bu nedenle teste girmeye gerek kalmaz. Örneğin yeni Corolla ilk çıktığında Marjinal (sınırda) idi şimdi 2017 makyajlandıktan sonra Good (İyi) oldu. http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/toyota/corolla-4-door-sedan Bu güç gösterisidir ve aracı teste sokarak reklamı yapılır, rakiplerinin karşısında bir adım öne geçilir. 

Corollanın yumuşak hamurlu lastiklere ihtiyacı var, Continental Premium Contact 5 deneyin.

Toyotanın Diesel motoru sessizlik konusunda dünyada 1 numaradır diyebilirim özellikle rölantide, bu Octavia'ya has bir konu değildir, benzinliler daha çabuk ve yüksek devir çevirdiğinden fiziksel kaçınılmaz sonuç olarak motor sesi daha fazla olur.

Sonuç, Octavia'yı yada başka markaları yada modelleri kötülemem, ama bilgi ile karşılaştırmak gerektiğinde tarafsız olarak yaklaşırım. Skoda ürünleri, onlar için harcanan parayı hakediyor.

Otomobil kullanmaya 1974 yılında Skoda kamyonetle başlamıştım, gelişmelerini herzaman yakından takip ederim, amcama zorla diesel Fabia aldırdım 11 yıldır hala biniyor. Keşke sizde satmasaymışsınız.

Civic fb7 idi yani sizinkinin bir onceki nesli. Lastiklerim hali hazirda cpc 5. Camurluklara putur uyguladim olmadi suanda sungerimsi bir malzeme ile kaplayip deneyecegim. Suanda sorunsuzluguyla ön plana cikan corollada rölanti ve cig benzin sorunlariyla ugrasiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Mart 12, 2017, 11:52:53 »
Çamurluklara süngerimsi veya keçe gibi bir malzeme kaplamayı ben de düşünmüştüm ancak mesela 100km/h hızla giderken zamanla bozulan o malzeme yerinden çıkarsa acaba güvenlik sorunu olur mu diye vazgeçtim. Köpük şeklinde bir malzeme düşünüyorum şimdi ama henüz araştıramadım.

Mesaj Birleştirildi: Mart 12, 2017, 11:54:36
http://www.auto-decibel-db.com/index.html

Güzel bir kaynak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #205 : Mart 12, 2017, 11:59:39 »
Çamurluklara süngerimsi veya keçe gibi bir malzeme kaplamayı ben de düşünmüştüm ancak mesela 100km/h hızla giderken zamanla bozulan o malzeme yerinden çıkarsa acaba güvenlik sorunu olur mu diye vazgeçtim. Köpük şeklinde bir malzeme düşünüyorum şimdi ama henüz araştıramadım.

Mesaj Birleştirildi: Mart 12, 2017, 11:54:36
http://www.auto-decibel-db.com/index.html

Güzel bir kaynak...
Bulent Bey kendinden yapiskanli yapiskani cok kuvvetli bir malzeme buldum. Zaten on tarafta uygulamanin cogu kismi davlumbazin alrinda kalacak arkada ise tamami altta kalacak. Sorun olacagini sanmiyorum. Kaynak icin tesekkurler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #206 : Mart 12, 2017, 12:00:33 »
Civic fb7 idi yani sizinkinin bir onceki nesli. Lastiklerim hali hazirda cpc 5. Camurluklara putur uyguladim olmadi suanda sungerimsi bir malzeme ile kaplayip deneyecegim. Suanda sorunsuzluguyla ön plana cikan corollada rölanti ve cig benzin sorunlariyla ugrasiyorum.

Yeni Civic tamamen farklı bir kavram. Honda bu modelle o kadar iddialı ki, önce Mercedes C veya BMW 3 test etmenizi diliyorlar, çünkü bu 2 markanın Hacim/Fiyat/Donanım konularında önünde.

Rölanti, Civic'te de 750 d/d ama sorun yok, şimdilik.!? Düzenli Enjektör Temizleyici kullanın, Shell kullanın, MAF sensörünü temizleyin.

Çiğ benzini sorun etmemelisiniz, emisyon standartları içinde motor ısınana kadar normaldir. Örneğin Nissan bi ara bozuk yumurta gibi koku çıkarırdı. Kataloğa düşük yakıt tüketimi verileri yazabilmenin bedelleri oluyor.

----------------------

Ses yalıtımı konusunda en sağlıklı ve ucuz yöntem, Çamurluk içine önce ince sonra daha kalın Zift veya Mastik boya kaplama yapmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #207 : Mart 12, 2017, 12:25:59 »
Eskiden vag grubunda rölanti, kelebek vs sorunlari olurdu. Şimdi toyota devraldı gibi duruyor.
Büyüme ve hırsın getirdiği problemler sadece vw nin sorunu değil. Toyotanin sürüş zevki, donanımı, sessizligi vs vasat ya da altında. Son yıllarda atmosferik benzinli araçlarda bile sorun çıkıyor.
Dsg yerine daha güvenilir bir otomatik vites seçeneği olsaydı kesinlikle octavia almıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #208 : Mart 12, 2017, 12:33:59 »
Yeni Civic tamamen farklı bir kavram. Honda bu modelle o kadar iddialı ki, önce Mercedes C veya BMW 3 test etmenizi diliyorlar, çünkü bu 2 markanın Hacim/Fiyat/Donanım konularında önünde.

Rölanti, Civic'te de 750 d/d ama sorun yok, şimdilik.!? Düzenli Enjektör Temizleyici kullanın, Shell kullanın, MAF sensörünü temizleyin.

Çiğ benzini sorun etmemelisiniz, emisyon standartları içinde motor ısınana kadar normaldir. Örneğin Nissan bi ara bozuk yumurta gibi koku çıkarırdı. Kataloğa düşük yakıt tüketimi verileri yazabilmenin bedelleri oluyor.

----------------------

Ses yalıtımı konusunda en sağlıklı ve ucuz yöntem, Çamurluk içine önce ince sonra daha kalın Zift veya Mastik boya kaplama yapmak.
Tekin Bey rolantim ilk baslarda asiri dalgalaniyordu maf sensorunu temizledim gaz kalebegini temizledim bir nebze duzeldi son olarak aku kutup basini sokup 12 dk bekleyip tekrar taktim suanda daha stabil 600-650 d/dk arasind saliniyor. Ne olduysa maf ve gaz kelebegini temizledikten sonra oldu. Egzosttan cig benzin kokusu peydahlandi. Normal diyemeyecegim cunku oncesinde yoktu. Bujileri degistim bujiler islak cikti. Sanirim maf sensorunu temizlerken bozdum arac bir ara zengin karisim uyarisi da vermisti.
Benzin shell power nitro plus kullaniyorum. Zaten yakit tuketimim fena halde artti var bir sorunda hayirlisi bakalim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #209 : Mart 12, 2017, 12:45:17 »
Tekin Bey rolantim ilk baslarda asiri dalgalaniyordu maf sensorunu temizledim gaz kalebegini temizledim bir nebze duzeldi son olarak aku kutup basini sokup 12 dk bekleyip tekrar taktim suanda daha stabil 600-650 d/dk arasind saliniyor. Ne olduysa maf ve gaz kelebegini temizledikten sonra oldu. Egzosttan cig benzin kokusu peydahlandi. Normal diyemeyecegim cunku oncesinde yoktu. Bujileri degistim bujiler islak cikti. Sanirim maf sensorunu temizlerken bozdum arac bir ara zengin karisim uyarisi da vermisti.
Benzin shell power nitro plus kullaniyorum. Zaten yakit tuketimim fena halde artti var bir sorunda hayirlisi bakalim.

Enjektör temizleyici kullanın, ilk başlangıçta 2 küçük kutu veya Würth üstünü tam dolu depo doldurun.

Enjektörleriniz düzenli püskürtme yapmıyor gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #210 : Mart 19, 2017, 20:49:08 »
2017 Honda Civic 1.6 AT : Hafif kış şartları/şehir içi yakıt tüketim değeri : 7.7L/100km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #211 : Mart 19, 2017, 21:12:27 »
2017 Honda Civic 1.6 AT : Hafif kış şartları/şehir içi yakıt tüketim değeri : 7.7L/100km
Şehir içine göre çok iyi değer. Ben bugün uzun yol yaptım çok çok dikkatli kullanmama rağmen 6,3 lt değerini ancak görebildim. Şehir içi 13-14 lt lerde geziyorum. Lpg de olmasa binilmez bu araca. Ya 2012 c180 ile kasmadan 6,2 lt yi çok kolay yakalamıştım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #212 : Mart 19, 2017, 21:30:00 »
Şehir içine göre çok iyi değer. Ben bugün uzun yol yaptım çok çok dikkatli kullanmama rağmen 6,3 lt değerini ancak görebildim. Şehir içi 13-14 lt lerde geziyorum. Lpg de olmasa binilmez bu araca. Ya 2012 c180 ile kasmadan 6,2 lt yi çok kolay yakalamıştım...

İlk aldığım hafta Kemere gidip döndüm, 5.6L/100km çıkmıştı ama İstanbul yapmadan son sözü söyleyemeyiz.

Daha uzun süreli kullanım daha düşük tüketim çıkarırken, tırmanışlar, yük durumu bakalım ne olacak..??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #213 : Mart 19, 2017, 21:43:07 »
İlk aldığım hafta Kemere gidip döndüm, 5.6L/100km çıkmıştı ama İstanbul yapmadan son sözü söyleyemeyiz.

Daha uzun süreli kullanım daha düşük tüketim çıkarırken, tırmanışlar, yük durumu bakalım ne olacak..??
Bu arada bu değer klima genellikle kapalı, hız 100-120 km/sa arası, bagaj 100 kg civarı yüklü ve araçta 2 kişi ile elde edilen değer. Depoya tavsiyeniz üzerine würth enjektör temizleyici koydum 1 depo benzini içti araç bakalım iyi gelecek mi  :D yarın sabah anlarım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #214 : Mart 20, 2017, 21:39:46 »
Tekin abi, benim de şu anda 235 km oldu ve yol bilgisayarı 7.1 gösteriyor ama 120 hızı geçmedim henüz .
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #215 : Mart 21, 2017, 18:58:09 »
İstanbul Gebze Fabrikası 2016 Yeni Honda Civic Üretimi

https://www.youtube.com/watch?v=kRk5QxGMbxs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #216 : Mart 21, 2017, 20:31:25 »

https://forum.shiftdelete.net/threads/artik-yeter-honda-lutfen-okuyun-paylasin.500559/

Arkadaş biraz şanssızmış sanırım. Türkiye de üretilen bir aracın parçası nasıl bulunamaz anlam veremiyorum. :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #217 : Mart 21, 2017, 20:50:13 »
Ben neden Toyota kullanıcısıyım.Çok sevdiğimden mi hayır.Arkamda duran,araç servisteyken beni işyerime götüren,yolda bir sorunla karşılaştığımda hızır gibi yetişen,altıma araba veren,garantisi bitmiş aracın şanzımanını ücretsiz değiştiren,her gittiğimde beni güleryüzle karşılayan, Sarar Toyata Plaza'ya teşekkürlerimi sunarım.Beni Toyotacı yapan bu plazadır.

Önceki kullandığım araçların hiç bir servisinde bunları görmedim.

--------------
İşyerinde seat lenon kullanan arkadaşım.Periyodik bakım için WW den 3-5 kez aramasına rağmen bir randevuyu zor aldı.Buna kızdı ve 169 m uzaklıkta Afyon servisine gitti.Bununlada kalmadı aracına bir arka park sensörü taktırayım dedi.Servis 3 gün sonra parça elimizde olur dedi.Dahada gideyim.Aracın serviste sis lambalarını takmayı unutmuşlar.Dahada var.Onu da sonra anlatırım.Arkadaş arabandan memnun ama servisten illallah demiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #218 : Mart 21, 2017, 22:58:54 »

Gebze ve İstanbul ? Gebze de Honda Fabrikası'da Kocaeli'de ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #219 : Mart 22, 2017, 05:19:25 »
iş arkadaşım aldı bir tane beyaz. Allah kaza bela vermesin hiç birimize. ben aracı beğenmedim. ilk bakışta dikkat çekiyor, şöyle bi alıcı gözle bakıyosun yavaş yavaş itici gelmeye başlıyor. fluence gibi geldi bana. açımı değiştirip bakıyorum güzel geliyor, başka açıdan bakıyorum itici geliyor.
  kaç yıl oldu hala 99 opel vectra gibi bir çizim daha çıkmadı piyasaya! 2014 mazda 3 biraz yaklaştı.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.