0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Talat hoca acilen yurtdışı sitelerden LEXUS yazısı baksın sonunda avensis yazılarını sökeceğiz galiba araçlardan )))
Sadece indirme işini görecek mi peki
Hayır o anlamda değil, madem geri vitese takınca bu aynayı indirip kaldırma işlemini kullanıyorsun, sadece sana direk aşağıya indirmesi yetiyor mu yoksa sola falan da çeviriyormusun sağ aynayı?
Arduino ile yapılır bahsettiğiniz ayna indirme veya sağa sola çevirme işlemi. Ancak,Geri vitese takınca 5 saniye boyunca güç verip aynayı aşağı indirdik diyelim. Geri vitesten çıkardığımızda aynı süreyi verince eski konumuna getirebilecek miyiz? Sanmıyorum. 5-6 kullanımda aynanın konumu değişir. Talat hocamın da dediği gibi kara düzen olur
Merhaba arkadaşlar,Geri vitese takınca aynaya belirlenen süre kadar enerji vermek çok basit,sonrasında geri vitesten çıkınca tekrar diğer yönde belirlenen süre kadar enerji verilebilir.Ancak burada şöyle bir durum var.Ayna her zaman eski konumuna gelmeyebilir iin doğrusu ayna içinde pozisyonu kontrol edecek bir şeyler olması.Orjinal sistemlerde sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum ama dediğiniz gibi bir sistem pek tabiki kolaylıkla yapılabilir.bu konudada sevgili Ahmet GÜVE ile konuşmuştuk gene Keyifli sürüşler dilerim.
Talat hocam selamlar,süre ayarlamak sorun değil ancak zaman ilerledikce arabaların yaşı,çevre koşulları vb ayna pozisyonu sık sık değişecektir diye düşünüyorum.Bu konuda üstadlar daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir.Devreyi yapmakta problem yok sonrasında sürekli ayarla uğraşmayalım???
Bende bu kit var , @Ahmet Güve (8047) 'nin ellerinden öpecek inşallah.Bekliyor bagajda 3 aydan beri http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-geri-vitesle-sag-ayna-indirme-modulu-171311837/detay
Benim bu ayna modülüne sempatim yok arabayı hanımla ortak kullanıyoruz, zaten her arabaya bindiğimde koltuk ayarı aynaların ayarı falan derken deli eder beni bu modül. Aslında kullanma kılavuzunda yazan herhalde premium avensislerde var sürücü seçimli olsa süper olurdu. Hem aynalar hem koltuk, ne kadar para o kadar köfte. Sinyalleri konforlayalım bakalım. Bizim cam silgeçleri konforlu mu hatırlayamadım, tek tık yapınca kaç kere silgeç çalışıyordu? Birde silgeç deyince aklıma geldi. Otomatik konumda bende silgeçler, ama arabayı kapatınca neredeyse orda bırakıyor silgeçleri. Saçma değil mi sizde durum ne? Kolay yolu var mı