Gönderen Konu: T27 Avensis'e Küçük Dokunuşlar  (Okunma sayısı 42562 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 Avensis'e Küçük Dokunuşlar
« Yanıtla #60 : Şubat 14, 2016, 10:50:51 »
Far açmak işi bilen için çok kolay. Ben eski aracımızda açmıştım karartmak için :)
Farı açmak için fırında ısıtıp açmaya başlanıyor devamında da ısı tabancasından (eğer gerekirse) yardım alınıyor. Tornavida yada düz bir aletle açılıyor.

Far yapıştırıcısı bulmak zor. Silikon kullanılıyor diye biliyorum ben genellikle.
Su yada buhar ile ilgili bir örnek vereyim. Seat Leonun önceki kasasında orjinal farlar açılmadan önce de sonrada buğu problemi varmış ve çözülememiş mesela.

Tamponu indirmek aslında kolay ama birazcık bilmek gerekiyor. Korkulacak bir şey değil :)
Bence Talat abi bu işi kendi yapabilir. Gece uçuşunda hella intemo mercek satıyorlar benden duymuş olmayın :)
Kaan söyle bir durum var. Fiat gurubu wag grubu ve yeni corolla farları çok kolay açılıyormuş neredeyse açarken hiç uğraşmiyorlar.ama bazı modellerde ciddi sorun oluyor demişti oktay Toker. Bizimki koito muydu neydi. Mesela bu marka farlar çok zor açılıyor vs demişti. Oradan aklımda kalmış açarken kesme zorlama oldu mu diye. Örneğin yeni corollalar. Yerli malı farları galiba. Çok kolay açılıyor diyorlardı geceucusu.com da
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 14, 2016, 10:50:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Kan Grubu: 0+
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 Avensis\'e Küçük Dokunuşlar
« Yanıtla #61 : Şubat 14, 2016, 23:43:59 »
Oo hadi bakalım basgan merakla bekliyoruz. Çok bekletme bizi[emoji6] [emoji6] [emoji6]
Pazartesi inşallah kardeşim  ;)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2016, 11:58:50
Küçük Dokunuşlar 2

Evet arkadaşlar, @Talat Serkes (28471)  2015 Mayıs ayında yapmış olduğumuz bir değişimdi bu. İstanbul'da Art Car Cem Adalı Bey'e yaptırılmıştır.Deriyi suni kullandık (orjinal'in bakımı ve yıpranmasıyla uğraşamam) Deri rengi vişne cürüğüne yakın BMW 420D Grand Coupe'de görmüştüm ama ışığa göre kahverengiye de çalabiliyor.
 Koltuk ısıtmalar ön iki koltuğa uygulandı, Avensis orjinal koltuk ısıtma düğme yerlerine takıldı,pedli sistem kullanıldı,sırt bölümü 3/4'ü , minderin 3/4'ü pedlendi. Yazın aşırı yakma terletme bir durum yok,en azından kumaş koltukla aynı , fazlası yok,kışın koltuk ısıtmaya duacı oldum. Araç biraz dağınık kusura bakmayın  :D

Ön Koltuklar

Kapılar

Arka Koltuklar

Koltuk Isıtma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 15, 2016, 13:10:41 »
Bu pek küçük görünmüyor be Mehmet, küçük dokunuş diye farlara denebilir ama işi büyütmüşün yani. Maşallah güle güle kullan güzel olmuş, vişne çürüğü güzel renk  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Şubat 15, 2016, 13:12:37 »
Bu pek küçük görünmüyor be Mehmet, küçük dokunuş diye farlara denebilir ama işi büyütmüşün yani. Maşallah güle güle kullan güzel olmuş, vişne çürüğü güzel renk  :tamam:
Teşekkür ederim Murat Abi, baktım premium alamadık,biz yapalım dedik  :rofl: daha uyguna geliyor böyle inan  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Şubat 15, 2016, 14:32:26 »
Mehmet hocam Maşallahın var.

Ufak dokunuşlardan ziyade Araba Premium olmuş resmen.

Koltuk rengin çok şık.
Opel İnsigniada bu renkte deri döşeme opsiyonu var 7800 tl civarı.
Ama çok hastası olduğum bir renk.
Bunların üst kısmına birde TRD Logosu diktirseydin var ya  :tamam:
Tavsiye olarak kol dayamayıda aynı renge kaplatın derim çünkü sırıtıyor.
Kapı döşemelerinide kaplatmanız çok akıllıca olmuş.

Keşke yaptırmışken ön koltuklardaki yanal destekleri güçlendirseydiniz.

Diğer aklıma takılan Ön Koltuklardaki Airbagler kaza anında patlamasını engelliyormu bu tip döşemeler?
Yada patladığında aynı korumayı sağlıyormu acaba?

Koltuk ısıtma sistemi için premium donanımın orjinal ön konsol ve düğmelerini kullanılsaydı çokmu pahalı olurdu acaba?

Tavsiye: Ön kapı içindeki ampulleri ordan sökün bir an önce ve Lede çevirin onları.
Artık yakışmıyor bu araca o sarı halogenler  :saygi:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #65 : Şubat 15, 2016, 15:34:02 »
Aynen bunlar küçük dokunus ise benimkiler yanında geçerken esen rüzgarın dokunuşu ancak olur. Hahaha
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Şubat 15, 2016, 16:13:29 »
Mehmet hocam Maşallahın var.

Ufak dokunuşlardan ziyade Araba Premium olmuş resmen.

Koltuk rengin çok şık.
Opel İnsigniada bu renkte deri döşeme opsiyonu var 7800 tl civarı.
Ama çok hastası olduğum bir renk.
Bunların üst kısmına birde TRD Logosu diktirseydin var ya  :tamam:
Kapı döşemelerinide kaplatmanız çok akıllıca olmuş.

Keşke yaptırmışken ön koltuklardaki yanal destekleri güçlendirseydiniz.

Diğer aklıma takılan Ön Koltuklardaki Airbagler kaza anında patlamasını engelliyormu bu tip döşemeler?
Yada patladığında aynı korumayı sağlıyormu acaba?

Koltuk ısıtma sistemi için premium donanımın orjinal ön konsol ve düğmelerini kullanılsaydı çokmu pahalı olurdu acaba?

Tavsiye: Ön kapı içindeki ampulleri ordan sökün bir an önce ve Lede çevirin onları.
Artık yakışmıyor bu araca o sarı halogenler  :saygi:
@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160) Çok teşekkür ederim Bekir Bey.Elimden geldiğince ve çok araştırarak büyük bir titizlikle yapmaya çalışıyorum.
Ben de bayıldım bu renge görünce,başka renk düşünürken Cem Bey bu rengi gösterince kalakaldım,hele üzerinde görünce bayıldım.
Logo olayını söyledim ama orjinalliği yok edebiliriz ama istersen yapalım demişti,eşim de istemeyince logo kaldı  :lol:
Kol dayamayı bilerek bıraktı,aracın içindeki siyah kısımlara atfen ama sıkılırsan istediğin zaman kargola yapalım ya da bi geldiğinde yapalım demişti.
Kapı döşemeleri asıl orjinalliği veren görüntü oldu.
Koltuğun yanal kısımlarını destekleme aklıma geldi ama orjinalliğinden çok da ödün vermek istemedim,zaten koltuklar oldukça rahat geliyor bana.
Allah göstermesin kaza anında patlamasında herhangi bir problem olmayacağını düşünüyorum.Yapan kişi kurumsal firmalara da çalıştığı için herhangi bir olumsuz yarum almadım,dediğim gibi çok araştırdım.Yine de Allah göstermesin.Kaskoyada işlettim.
Orjinal düğmelerde gereksiz pahalıydı,o farkı vermeye gerek duymadım.Koltuk ısıtma sistemi Almanya'dan geldi faturalı.
 Evet uzun süreden beri aklımda kapı ışıklarını sökmek de, hangi marka ledi alacağım,o led hangi kod olacak daha onu bilmiyorum Bekir Bey  :lol:

Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2016, 16:14:48
Aynen bunlar küçük dokunus ise benimkiler yanında geçerken esen rüzgarın dokusu ancak olur. Hahaha
@Talat Serkes (28471) estağfurullah kardeşim olur mu hiç,benim vizyonumu genişletiyorsunuz sürekli.Saygı duyarım.  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #67 : Şubat 15, 2016, 17:01:25 »
Teybin vitesin bulunduğu yerlerdeki gri metalimsi yerleri de bu renkten yapmayı düşündün mü Mehmet?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #68 : Şubat 15, 2016, 17:51:07 »
Teybin vitesin bulunduğu yerlerdeki gri metalimsi yerleri de bu renkten yapmayı düşündün mü Mehmet?
Tam uyumlu olur yapılsa aslinda[emoji594]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Şubat 15, 2016, 20:06:32 »
orjinal premium pakette deri döşemeler krem renk ve kol dayama da diğer avensislerde ki gibi siyah.
Teşekkür ederim Murat Abi, baktım premium alamadık,biz yapalım dedik  :rofl: daha uyguna geliyor böyle inan  :lol:
hocam 1.8 ile 2.0 piyasası çok anlamsız bir şekilde aynı fiyatlarda seyrediyor. bu durumda neden 1.8 alınıyor anlayabilmiş değilim :hoş:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Şubat 15, 2016, 20:36:46 »
Düşündüm de çok boğmasından korkarak vazgeçtim abi,hatta,göğüsü bile düşündüm.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2016, 20:38:27
orjinal premium pakette deri döşemeler krem renk ve kol dayama da diğer avensislerde ki gibi siyah. hocam 1.8 ile 2.0 piyasası çok anlamsız bir şekilde aynı fiyatlarda seyrediyor. bu durumda neden 1.8 alınıyor anlayabilmiş değilim :hoş:
Ben güzel bir takasla Corolla HB aracımı verdim @Burak Ulubir (32698) , keşke takasa giren beyefendinin 2.0 Premium'u olsaydı ama işte  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #71 : Şubat 15, 2016, 20:54:40 »
Düşündüm de çok boğmasından korkarak vazgeçtim abi,hatta,göğüsü bile düşündüm.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2016, 20:38:27
Ben güzel bir takasla Corolla HB aracımı verdim @Burak Ulubir (32698) , keşke takasa giren beyefendinin 2.0 Premium'u olsaydı ama işte  :)

Komple göğüs belki boğardı ama o metalimsi kısımlar şık yapardı diye düşündüm :tamam: Eh işte buda güzel  ama tam değil işte  :islik: :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #72 : Şubat 15, 2016, 21:10:40 »
orjinal premium pakette deri döşemeler krem renk ve kol dayama da diğer avensislerde ki gibi siyah. hocam 1.8 ile 2.0 piyasası çok anlamsız bir şekilde aynı fiyatlarda seyrediyor. bu durumda neden 1.8 alınıyor anlayabilmiş değilim :hoş:
Bu vesile ile sorayım. Abi premium larda  bixenon ve viraja duyarlı farlar mi var yoksa kısalar xenon mu. Bu adaptif far dedikleri var mi premium da

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Şubat 15, 2016, 21:14:02 »
OOOO masallah arabanın ıcı bızım mısafır odası gıbı olmus. cok begendım gule gule kullan. rengı dıkıslerı cok sık ve kalıtelı duruyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Şubat 15, 2016, 22:28:46 »
Bu vesile ile sorayım. Abi premium larda  bixenon ve viraja duyarlı farlar mi var yoksa kısalar xenon mu. Bu adaptif far dedikleri var mi premium da
adaptif far (viraja duyarlı) ve xenon var. uzunlar halojen. ama premiumu premium yapan bence hafızalı ve elektrik kontrollü direksiyon. starta basıyorsun derinlik ve yükseliği hafızaya göre ayarlıyor. stop diyorsun sürücü araçtan rahat insin diye açasıya uzaklaşıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #75 : Şubat 15, 2016, 23:02:38 »
adaptif far (viraja duyarlı) ve xenon var. uzunlar halojen. ama premiumu premium yapan bence hafızalı ve elektrik kontrollü direksiyon. starta basıyorsun derinlik ve yükseliği hafızaya göre ayarlıyor. stop diyorsun sürücü araçtan rahat insin diye açasıya uzaklaşıyor.
Onu biliyorum abi. Benim tek isteğim şu virajda dönen farlar hakkaten çok hoş bir özellik :)  aracının kıymetini bil;) yenisinde de var mı acaba belki 4 5 sene sonra 2016 modelini alirim[emoji51]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #76 : Şubat 16, 2016, 09:01:20 »
Mındar bunlar yaaa, virajda benim arabanın kendisi dönsün yeter  :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Şubat 16, 2016, 09:33:51 »
Şaka bir yana Adaptif Far özelliği iyidir güzeldir ama ben önümü net göreyim yeter  :rofl:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Şubat 16, 2016, 09:35:06 »
bence de gereksiz bir maliyet ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
Ynt: T27 Avensis\\\\\\\'e Küçük Dokunuşlar
« Yanıtla #79 : Şubat 16, 2016, 10:37:27 »
Komple göğüs belki boğardı ama o metalimsi kısımlar şık yapardı diye düşündüm :tamam: Eh işte buda güzel  ama tam değil işte  :islik: :islik:
@Murat Köse (28015) Abi,deriyi sipariş ettim , Antalya'ya geçerken Denizli'de mola vereceğim beraber dikeriz artık  :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2016, 10:39:05
OOOO masallah arabanın ıcı bızım mısafır odası gıbı olmus. cok begendım gule gule kullan. rengı dıkıslerı cok sık ve kalıtelı duruyor.
@Eyüp  ORMAN (32583) çok teşekkür ederim  :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2016, 10:40:07
Şaka bir yana Adaptif Far özelliği iyidir güzeldir ama ben önümü net göreyim yeter  :rofl:
@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160) Bey sizden de Bi-xenon hareketi bekliyoruz o zaman  :D