Gönderen Konu: En sonunda satabildim!  (Okunma sayısı 11354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: En sonunda satabildim!
« Yanıtla #60 : Ocak 29, 2016, 20:58:46 »
Alanada satanada hayırlı olsun  :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 29, 2016, 20:58:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 29, 2016, 21:50:59 »
Hacım anladığım kadarıyla araçtan memnunmuşsunuz
çekişinin düşük olduğu dedikodusunu kabul etmiyorsunuz,
fiyatına göre alınabilecek bi araba olduğunu düşünmüş ve gidip sıfır km olarak almışsınız,
sağlamlığından memnun kalmış taş gibi olduğunu söylemişsiniz
kusura bakmayın ama niye satmak istediniz siz bu arabayı,
dillere pelesenk olmuş ""1.33 çekmiyor hantal kalıyor"" vs. siz de bu piyasa yaklaşımından rahatsız olmuş ve boşu boşuna arabadan soğumuş, zarar ederek satmışsınız aracınızı. ne diyeyim bence yazık etmişsiniz. netice itibarıyla araçtan beklentiniz ve o beklentinin ne kadar karşılandığı tamamen sizin (yani kullanıcısının) yaklaşımıyla alakalıdır. kıyas yaparken elbette o araç aynı sınıftaki daha büyük motor hacimli  araçlarla mukayese edilmemelidir, tabi ki 124 veya 132 hp lik bi araba gibi yürümez, ancak 99hp bi motor da o arabada inanın beklentileri karşılıyor. kullanan arkadaşlarım bu bilinçle (beklenti/tatmin) bakınca oldukça makul bi seçim olduğunu söylerler.
inşaAllah bi sonraki aracınızda daha mutlu olacağınız bi tercih yapar ve uzun süre sorunsuz kullanırsınız.
selamette olun.
Velican Karakuş (36416) Hacım yazını yeni farkettim,benim sorunum tipi ile ilgiliydi,buradan bu aracı kullanan arkadaşları tenzi ederim.Benim araçlar hakkında çok bilgim yok,zaten aldığım araçtanda belli.Bu aracı satmasaydım zararım daha büyük olacaktı.
Aracı takasda geberttiler,aldığım yer 39 bin verdi,yanındada akıl verdi,1.33 para etmiyor abi dedi.Bizler bu markaları neden tercih ediyoruz,Sağlam,2. eli kuvvetli diye,1.33 motorun 2. eli kuvvetli değil kardeşim.Benim lafım buna.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 29, 2016, 21:51:52
Alanada satanada hayırlı olsun  :)
Yaşar Akgün (20123) Eyvallah yaşar bey,teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 29, 2016, 22:57:02 »
5-6 bin kişi ilana bakmış, Lütfedip arayan 6 kişi,(birisi aracı alan) Favorilerine ekleyen ölücü sayısı 174  :D  47 kişide mesaj atmış,yarısı takas istiyor

abı bu sahıbındencoma lanet gelsın pıyasanın anasını aglattı. memleket olmus masaımara gıbı :) butun yırtıcılar oto pıyasasında favorılere eklıyorlar kı fıyatı duserse hemen alayım dıye. tekrardan gozun aydın olsun :)
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ocak 30, 2016, 00:31:33 »
1.8   2.0 demeyelim de 130 hp den aşağı olmaz diyelim ,artık ufak motorlar yüksek performansı olabiliyor 1.6 T astra 180 hp yine astra 1.6 dizel 130 hp,Vw 1.4 tsi 140 hp hemde ACT ,vb...Az yakar çok kaçar misali  :).2.0 motor 2006 model bir aracın vergisi yıllık 1300 tl. gelde bin..
Dedikleriniz dogru ama insanimiz dusuk motor yuksek ps demiyor yuksek motor ( cevremde insanlar ve duyduklarim ) istiyorlar. Halbuki cok haklisiniz
EL Sendedir DiL Sende, Diken Sende Gül Sende, Her An İmtihandasin, Ağlasan da Gülsende. . . !

Hz Mevlana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Kişisel Blog
  • Kilometre: 1500
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ocak 30, 2016, 01:08:46 »
2012 yılında auris'i alırken 1,33 motor düşünmüştük, satış temsilcisi ille alacam diye ısrar etmiyorsanız ben bu arabayı size satmak istemiyorum demişti. Ne tekim 1,6 aldık ve gecen sene nisan ayında keyfe keder verdiğim ilan sonucu 1 ayda arabayı 43000 tl' ye sattım. Sındı yazınızı okuyunca bana 1,33 satmayan satış elemanına teşekkür edesin geldi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ocak 30, 2016, 03:20:38 »
2012 yılında auris'i alırken 1,33 motor düşünmüştük, satış temsilcisi ille alacam diye ısrar etmiyorsanız ben bu arabayı size satmak istemiyorum demişti. Ne tekim 1,6 aldık ve gecen sene nisan ayında keyfe keder verdiğim ilan sonucu 1 ayda arabayı 43000 tl' ye sattım. Sındı yazınızı okuyunca bana 1,33 satmayan satış elemanına teşekkür edesin geldi. :)
Hayirli olsun her iki tarafada. Bence tesekkuru hak etmis satis elemani  :)
EL Sendedir DiL Sende, Diken Sende Gül Sende, Her An İmtihandasin, Ağlasan da Gülsende. . . !

Hz Mevlana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ocak 30, 2016, 23:35:10 »
5-6 bin kişi ilana bakmış, Lütfedip arayan 6 kişi,(birisi aracı alan) Favorilerine ekleyen ölücü sayısı 174  :D  47 kişide mesaj atmış,yarısı takas istiyor

abı bu sahıbındencoma lanet gelsın pıyasanın anasını aglattı. memleket olmus masaımara gıbı :) butun yırtıcılar oto pıyasasında favorılere eklıyorlar kı fıyatı duserse hemen alayım dıye. tekrardan gozun aydın olsun :)
Hahajahaha massaimara. Vallahi haklısın hocam :)
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Şubat 01, 2016, 09:03:15 »

Allah razı olsun o elemandan, bize öylesi denk gelmedi ne yazık ki, aslında test sürüşü yapmak istiyorum dediğimde bana size 1.6 sını test ettirelim dediğinde anlamalıydım, bu aracın çekişi nasıl diye sorduğumda bu araç şehir içinde çok az yakıyor dediğinde oradan kaçarak uzaklaşmalıydım ama demekki basiretim bağlanmış kaderde bu belayı çekmekte varmış Allahtan son sahibi olmadık çok şükür elimizde patlamadı hayırlısıyla sattık kurtulduk.
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Şubat 02, 2016, 08:47:04 »
1.33 corolla deneyimimi yazdığımda bazı arkadaşlar toyota sahibi gibi oo nasıl gitmez dersin diye zıplamışlardı.
gitmeyen araba yoktur tabiki. gitmese yollarda ne işi var ?ama sollamaya çıkarken sol şeritte yemediğin sellektör kalmaz. sollama anında hatalı bir durumunuzda Allah muhafaza gaza asılıp ani tepkiyle kurtaramazsınız arabanız size bu olanağı sağlamaz. gibi gibi. 1.33 konya için tasarlanmış arabadır bana göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Şubat 02, 2016, 10:46:17 »
1.33 corolla deneyimimi yazdığımda bazı arkadaşlar toyota sahibi gibi oo nasıl gitmez dersin diye zıplamışlardı.
gitmeyen araba yoktur tabiki. gitmese yollarda ne işi var ?ama sollamaya çıkarken sol şeritte yemediğin sellektör kalmaz. sollama anında hatalı bir durumunuzda Allah muhafaza gaza asılıp ani tepkiyle kurtaramazsınız arabanız size bu olanağı sağlamaz. gibi gibi. 1.33 konya için tasarlanmış arabadır bana göre
Bir ara 1.33 rusya için tasarlanmış diyorlardı. Belki rusya da düzdür.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 1050
  • Model Yılı: '16
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Şubat 02, 2016, 12:26:56 »
Benim 2014 1.33 Auris'e Toyota yanlışkla turbo falan koymuş galiba.
Nasıl çekmiyor diyorsunuz bu motor anlamıyorum, bal gibi de çekiyor bu motor.
Çıkmam dediği yokuş yok, sol şeriti kapatınca gitmem de demiyor, geçen yaz Çanakkale'ye tatile gittim 4 yetişkin 4 çocuk bagaj silme dolu ayak altı falan eşya MAŞŞALLAH DEDİM utandırmadı öyle sağ şeride mahkumda gitmedim hiç te sol şeritte sellektor yemedim yeri geldi 2 vites birden düşürdüm. ah Toyota ah...
Ekonımi desen dibine vuruyorum, her gün 4 km mesafe iş yerime gidiyorum motor ısınmadan kontak kapatıyorum 8,2 ort...
Uzun yol desen 90 km sabitle 5,3-5,5...
Tek dezavantajı vergi. Ben memnunum arabamdan.
(1,33 auris yok yahu bayilerde dün sonkar yenibosna' ya gittim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 20000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Şubat 03, 2016, 16:18:10 »
Arkadaşlar bende 1.33 corolla sahibiyim aracımda çok memnunum çekmez diyenlere şiddetle tavsiye ederim.her  aracın bir alıcısı vardır nasip bu işler milletin ön yargısı kırılmış bence ben 1.33 corallayı zor buldum aramadığım yer kalmadı izmirde oturuyom izmirden erzuruma kadar aramadığım bayi kalmadı muğla  buldum ancak demekki vatandaşın ön yargısı kalmamış yoksa bu kadar satmazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Şubat 03, 2016, 19:09:09 »
Arkadaşlar bende 1.33 corolla sahibiyim aracımda çok memnunum çekmez diyenlere şiddetle tavsiye ederim.her  aracın bir alıcısı vardır nasip bu işler milletin ön yargısı kırılmış bence ben 1.33 corallayı zor buldum aramadığım yer kalmadı izmirde oturuyom izmirden erzuruma kadar aramadığım bayi kalmadı muğla  buldum ancak demekki vatandaşın ön yargısı kalmamış yoksa bu kadar satmazdı.
Çok satmasının sebebi. 1.33 ile 1.6 arasında ki 10 milyarı geçen farkı olabilir mi. Bende olsam 1.33 alırım. Zaten 1.33 ile 1.6 arasında ahım şahım çekiş farkı  yok.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 12000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Şubat 03, 2016, 19:47:54 »
Bende memnunum. Öyle söylendiği gitmez çekmez olayı yok. Tabi 1,4 turbolu araçla kıyılamazsak.
 bana fazlasıyla yetiyor. Ayrıca bende alıcı oldum bu arabayı alırken ve satıcılar gayet toktu. Öyle ahım şahım indirim yapmadılar. Tabi bu söylediklerim corolla için. Auris içinde şaşırdım satılmamasına

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '19
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Corolla 1.33 piyasa değeri niye böyle?
« Yanıtla #74 : Şubat 09, 2016, 09:53:04 »
Merhaba;
2014 nisanda 49buçuk aracımı pazarlıkla 48buçuğa alıp Orion jant , sis farı ve boya koruma paketiyle 51.750tl ye mal ettim. Şuan aracım 14binde sadece ön tamponu değişti park halinde vurmamdan kaynaklı kırıldığı için 1.000tl hasar gözüküyor bunun dışında boyasız hasarsız. Ama gelgelelim şuan aracıma yetkili bayiler 42 veriyor. Sahibinden  bakıyorum 40binden itibaren başlıyor kazasızları 44bin-45bin civarından başlıyor yaklaşık. Bu arabanın piyasası neden bukadar kötü? Reklamlarda reşat altını gibi diyorlardı niye böyle bir durum yok? :) corollayı alırken 2008 1.2 i20hyundaim vardı 21e satmıp Corolla almışdım. Şuan benzer i20 lerin fiyatları 27 , 28bin civarı. Yani bi gariplik var bu durumda. Dünyanın en çok seri üretimi olan aracının piyasa değerinin bukadar muamma olması bana çok mantıksız geliyor. Bunun sebebi nedir??
Unknown!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Şubat 09, 2016, 10:09:31 »
@Gokhan Sarikaya (30726) Gökhan Bey açmış olduğunuz konuyu buraya birleştirdim sanırım biraz uyuyor. Yetkili servisler her zaman daha az verir, kendiniz daha yüksek fiyata satabilirsiniz maalesef eklenen aksesuarlar satarken fiyat farkı yaratmıyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Şubat 09, 2016, 10:27:42 »
@Gokhan Sarikaya (30726) Gökhan Bey açmış olduğunuz konuyu buraya birleştirdim sanırım biraz uyuyor. Yetkili servisler her zaman daha az verir, kendiniz daha yüksek fiyata satabilirsiniz maalesef eklenen aksesuarlar satarken fiyat farkı yaratmıyor.
Teşekkürler. Yani nezaman satmamı önerirsiniz? hangi dönemlerde 2.el değeri artar? Model düşürmem gerekiyor özel durumlardan dolayı.
Unknown!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Şubat 09, 2016, 10:37:43 »
Gökhan bey ilk sene de arabanun sifiri 2015 i 52 binden satildi.
2016 si 56 bin diyor pazarlikla kaça alinir bilemem.
Sizin araciniz 44 45 arasi eder gibi duruyor
Toyota altin gibi derken ikinci elde az kaybettirir.
Hangi araç olursa olsun 1 yil içinde satarsaniz zarar ettirir.
Keske ozaman araba yerine dolar arsa alsaymışsınız.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Şubat 09, 2016, 11:34:15 »
Gökhan bey ilk sene de arabanun sifiri 2015 i 52 binden satildi.
2016 si 56 bin diyor pazarlikla kaça alinir bilemem.
Sizin araciniz 44 45 arasi eder gibi duruyor
Toyota altin gibi derken ikinci elde az kaybettirir.
Hangi araç olursa olsun 1 yil içinde satarsaniz zarar ettirir.
Keske ozaman araba yerine dolar arsa alsaymışsınız.
Yok yatırım için toyota tercih etmedim , sadece tercihimi etkileyen bir faktör olarak etkiledi. Yeni mazda3 , i30 u çok beğeniyordum o dönem ama piyasası , marka güvenilirliği , yeni kasa olması ve 1 yıl ertelemeli kampanyası beni corollaya yönlendirdi. Asla pişman değilim ama alalı 2 yıl olmuş , 3.yıla giricem yakın zamanda ama satsam 5bin civarı zararım var :S
Unknown!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Şubat 09, 2016, 12:10:45 »
Teşekkürler. Yani nezaman satmamı önerirsiniz? hangi dönemlerde 2.el değeri artar? Model düşürmem gerekiyor özel durumlardan dolayı.

Normalde yaza girerken 2. el satışı en doğru zaman. Ancak 1-2 yıldır bu denge bozuldu, sizin araç 45 civarına gidebilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.