Gönderen Konu: En sonunda satabildim!  (Okunma sayısı 11348 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: En sonunda satabildim!
« Yanıtla #20 : Ocak 29, 2016, 01:55:20 »
Hayirli olsun. Eskiden alicalar motoru pek umursamazlardi boyasiz temiz araba alip binerlerdi ama alacak olan kisi motorada bakiyor 1.8 yada 2.0 motordan asagi binmek istemiyen i sanlarimiz da var artik.
EL Sendedir DiL Sende, Diken Sende Gül Sende, Her An İmtihandasin, Ağlasan da Gülsende. . . !

Hz Mevlana.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 29, 2016, 01:55:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 29, 2016, 04:43:33 »
1.8   2.0 demeyelim de 130 hp den aşağı olmaz diyelim ,artık ufak motorlar yüksek performansı olabiliyor 1.6 T astra 180 hp yine astra 1.6 dizel 130 hp,Vw 1.4 tsi 140 hp hemde ACT ,vb...Az yakar çok kaçar misali  :).2.0 motor 2006 model bir aracın vergisi yıllık 1300 tl. gelde bin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 29, 2016, 10:43:31 »
abi sorması ayıp yakıt tüketimin nasıldı?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 29, 2016, 00:38:45
yani ş içi, ş dışı hiç ölçme imkanın oldu mu, ne elde etmiştin
Şehir içi 6.2 lerde kullanıyorum. Şehir dışı afyon-izmir 5.3 ortalama vardı (110-140km).  Her benzin alışımda ortalama yakıtı  sıfırlar o şekilde ölçerim. Eğer tasarruf düşünülürse 90 km ve ışıklardaki hafif kalkışlarla daha aşağı ortalamaya ulaşılabilir.

Şunu eklemek istiyorum. Araçta opel, vw gibi turbo yok. Eksi olarak daha az motor gücü, artı olarak yakıt tasarrufu ve arızasızlık gösterilebilir. Tercih meselesi.
1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 29, 2016, 11:05:04 »
Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 29, 2016, 14:10:49 »
valla 4 ayda iyi satabilmişsin, bence 4-5 bin lira zarar hiç önemli değil isterse 10 bin lira olsun bir an önce satıp kurtulmuşsun bu beladan, bende 2012 1.33 auris vardı  8 ayda satana kadar anam ağlamıştı bende büyük bir zararla satıp kurtulmuştum, sattıktan sonra üzerimden dünyanın yükü kalktı zararı gözüm görmedi  :lol:  nerdeyse galeriye bırakıp kaçacaktım o derece, Allah 1.33 sahiplerine sabır versin... :)
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 29, 2016, 14:34:34 »
Çekmeme konusu şehir efsanesi değil. 1.5 sene eski kasasını kullandım. Tamam az yakıyor güzel araba ama motor hacmi küçük ve 6 ileri vites olduğundan sürekli vites değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Kalkışlarda arkandan gelen sellektor ve korna sesleri de ayrı bir dert. Bu motor yarise yakışır ama auris ve corrolla gibi büyük ve ağır arabalara gitmiyor maalesef ve can sıkıyor.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 29, 2016, 14:43:55 »
valla 4 ayda iyi satabilmişsin, bence 4-5 bin lira zarar hiç önemli değil isterse 10 bin lira olsun bir an önce satıp kurtulmuşsun bu beladan, bende 2012 1.33 auris vardı  8 ayda satana kadar anam ağlamıştı bende büyük bir zararla satıp kurtulmuştum, sattıktan sonra üzerimden dünyanın yükü kalktı zararı gözüm görmedi  :lol:  nerdeyse galeriye bırakıp kaçacaktım o derece, Allah 1.33 sahiplerine sabır versin... :)

Yapmayın el insaf, 40-44 aralığında 1.33 auris güncel kasa harika bir tercih. 1.33 99bg 128Nm 0-100'ü 12 sn olan; başka markalarda ekstra güvenlik paketi adı altında satılan ancak Toyota'da standart olarak sunulan 10 hava yastığı, esp, tcs vs. gibi bir çok özelliğe sahip 7000km bir araç günümüz koşullarında 40-45 aralığı anormal bir değer değil.

Sözüm meclisten dışarı ama bakmayın burun kıvıranlara. Toyota'da ki 1.33cc motora çekmez derler ancak altlarındaki 105bg standart atmosferik hitler motorlu araçları ayıla bayıla saçma sapan fiyatlara satar alırlar. Bu zihniyete ne denebilir ki?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 29, 2016, 14:51:08
Bu motor için yüksek performans beklentisi içinde kimse olmasın ancak bu kadar da değil arkadaşlar yapmayın. Hitler motor 105 bg. arasındaki 6 bg aman aman anlaşılır bir fark değil?

Evet gelin Toyota'nın bu motorunu ülkemizdeki vergi diliminden dolayı neden 1.33cc satarak bir üst sınıfın vergisini ödettiği için eleştirelim ya da madem öyle neden 1,4 veya 1,5cc lik motor getirmiyor bunu eleştirelim, neden küçük hacimli ve turbo motora geçilmiyor bunu eleştirelim ancak parasına göre bu motora sahip Auris gayet mantıklı bir araç bunu unutmamak lazım.

Bu arada Yücel Bey hayırlı olsun. Sizin kafanız rahatladıysa sorun yok. Zaten siz Auris'in sadece 1,33 motorunu değil hatırladığım kadarıyla görüntüsünüde sevmemiştiniz. Hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 29, 2016, 14:58:11 »
yanlış bilgilendirme olmasın, ülkemizde esp, lastik basınç sensörü gibi donanımlar standart olarak sunulmak zorundadır. c sınıfı birçok araçta ön, yan ve perde havayastıkları standarttır. donanım fakiri toyota, bunu müşterisini düşündüğü için koymuyor.

performans verileri sınıfına yakışmasa da kimseye niye aldın ya da niye beğenmiyorsun diyemeyiz. sonuçta aracın fiyatı belli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 29, 2016, 15:11:42 »
Corolla sandım aracı, çok şaşırdım. Aurisin piyasası kötü evet. Aynı segmentteki hb araçların satış rakamlarına bakınca sıfır kmde de aurisin çok iddiası olmadığını hatırlıyorum.
Süleyman Karaboğa (34915) Bu kadar da kötümü olur kardeşim ;)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 29, 2016, 15:26:24
abı hayırlısı olsun ama bence ucuza gıtmıs araban fıyatı 44 bın galıba. mıllet 20 yasındakı hurda corollasna sozde efsane kasa 25 bın ıstıyor. e12 kasa corollalar olmus 35 bın.
44 bın tl bence 7 bın kmde orjınal bı araba ıcın guzel fıyat. ama bızım mıllet nedense  1,33 motoru begenmez sankı hayatında daha once 2,0 motordan yuksek arac kullanmıs gıbı burun kıvırırlar.
Eyüp  ORMAN (32583) Eyüp kardeşim 4 000 zarardayım ama psikolojim tavan da  :D 4 aylık sürede (arabamda çizik yok) 5-6 bin kişi ilana bakmış, Lütfedip arayan 6 kişi,(birisi aracı alan) Favorilerine ekleyen ölücü sayısı 174  :D  47 kişide mesaj atmış,yarısı takas istiyor takasa gireceği araçlar hepsi boyalı,değişeni olan araçlar,1.33 motoru dedikodular bitirmiş.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 29, 2016, 15:30:39
abi sorması ayıp yakıt tüketimin nasıldı?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 29, 2016, 00:38:45
yani ş içi, ş dışı hiç ölçme imkanın oldu mu, ne elde etmiştin
Sami Konca (27612) Kardeşim 2 yılda zaten 7000 km yaptım, ;) yakıtı bence çok iyiydi hesap yapmadım şu ana kadar ama 60 tl benzin alıyordum,140 km gidiyordu (şehir içi).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 29, 2016, 15:32:04 »
Foruma yeni üye olmuş 1.33 auris sahibi bir arkadaş bu yazıyı okursa ne olur? Bu da değişik bir bakış açısı olsun.
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 29, 2016, 15:33:39 »
Yücel bey merhaba:gözünüz aydın,hayırlısı olsun.Bence alacağınız arabanız yine Toyota olmalı (piyasası çok olanlardan)çünkü siz Toyotacı olmuşsunuz.Saygılar
Naci BİLGİLİ (29218) Naci bey toyotadan çok memnundum,taş gibi araba bir daha alırmıyım alırım ama 1.33 asla almam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 29, 2016, 15:35:14 »
Naci BİLGİLİ (29218) Naci bey toyotadan çok memnundum,taş gibi araba bir daha alırmıyım alırım ama 1.33 asla almam.

@Yucel Gezgin (31335) Yücel Bey, 1.33 corolla verelim size, Auris gibi değil 2015'in sonunda stokta araç kalmamıştı. :) 1.33 için bu bir fırsat olacak, bu motorun bahsedildiği gibi olmadığı kanaati uyanabilir bu sayede.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 29, 2016, 15:38:09 »
Süleyman Karaboğa (34915) Bu kadar da kötümü olur kardeşim ;)
Bizim millet takıntılı ya. :) bir de eş dost ne der korkusu var. "Auris niye aldın az daha koy golf al"cılar da mahalle baskısı unsuru. Piyasada tutunmak ve tutulmak konusu başlı başına sinir bozucu. İnsanlar herkeste olan şeyi almayı seviyor ya da almaktan rahatsızlık duymuyor. O yüzden her yer beyaz ve gri araba dolu mesela :D
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ocak 29, 2016, 15:41:22 »
Hayirli olsun. Eskiden alicalar motoru pek umursamazlardi boyasiz temiz araba alip binerlerdi ama alacak olan kisi motorada bakiyor 1.8 yada 2.0 motordan asagi binmek istemiyen i sanlarimiz da var artik.
Hakan Elibol (36856) Hakan bey aracı dükkanımın önüne çektim,esnaf zaten biliyor çok temiz olduğunu,a4 kağıda ilanıda camlara yazdım. :D + malum sitede ilan var,millet bakıyor inceliyor,beğeniyor (BAYILIYOR) ama 1.33 motoru duyunca ,abi bu kasa bunu çekmez diyorlar,ilk başta çok zoruma gidiyordu arabaya bindirip 2 tur atıyordum,yani arabanın gittiğini ispatlıyordum :lol: ama nafile,Adı çıkmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 29, 2016, 15:42:35 »
Foruma yeni üye olmuş 1.33 auris sahibi bir arkadaş bu yazıyı okursa ne olur? Bu da değişik bir bakış açısı olsun.

Morali bozulabilir elbette, ancak 1.33 motor şikayetinin Corolla'dan ziyade Auris'lerden gelmesi de ilginç. Corolla'larda turbo olduğundan şüpheleniyorum ben. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ocak 29, 2016, 15:49:56 »
yanlış bilgilendirme olmasın, ülkemizde esp, lastik basınç sensörü gibi donanımlar standart olarak sunulmak zorundadır. c sınıfı birçok araçta ön, yan ve perde havayastıkları standarttır. donanım fakiri toyota, bunu müşterisini düşündüğü için koymuyor.

performans verileri sınıfına yakışmasa da kimseye niye aldın ya da niye beğenmiyorsun diyemeyiz. sonuçta aracın fiyatı belli.

hocam donanım falan demişsinizde aracın her tarafı donanım olsa ne olur araç çekmiyor çekmiyor, ah ah siz bilmezsiniz bunu ancak kullananlar bilir bilhassa rampası bol olan biryerde yaşasaydınız halimi anlardınız bi ara nerdeyse kenara çekip yakacaktım aracı o derece düşünün yani, ayrıca o beğenmediğiniz hitler motorla bile kıyaslamam bunu çünkü hem 1,6 litre idi hemde kasa hafif olduğu için yine gidiyordu bu araç hiç gitmiyor her ikisinide kullanmak nasip olduğu için konuşuyorum, 1.33 motorlu araca verilen para bana göre boşa gitmiştir ama herkesin fikrinede saygı duyarım
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ocak 29, 2016, 15:51:33 »
...donanım fakiri toyota, bunu müşterisini düşündüğü için koymuyor.

Hakan Bey Toyota evet incik boncuk donanımları fazla olmayabilir, bende eleştiriyorum ve tasvip etmiyorum. Türkiye'ye başka tür bir Ülke olarak da bakılıyor kanısındayım bunu da biliyorum.

"...donanım fakiri toyota, bunu müşterisini düşündüğü için koymuyor." diyorsunuz da düşünüyorum o zaman fabia ve polo 2015 model araçlarında bile baz modellerinde iki hava yastığı koyarken Toyota aynı segment en boş Yaris'ine bile standart neden 8 hava yastığı koyuyor diye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ocak 29, 2016, 15:51:54 »
Hakan Alemdar (26065)Hakan bey 1.33 motora olan tavrınızı biliyordum, :D Kızarak okuyordum (1.33 sahibi olarak) yorumlarınızı ama haklıymışsınız ben böyle bir şey görmedim kardeşim :lol: 4 ayda psikolojim yerle bir oldu,zararında değilim,ama bu kadar temiz bir aracı sadece motoru 1.33 olduğundan dolayı satamadığım için çok üzüldüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ocak 29, 2016, 15:53:20 »
arkadaşlarında dediği gibi toyotaya kimse laf söyleyemez taş gibi araba bizim sözümüz 1,33 motor için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ocak 29, 2016, 15:56:09 »
@Burak Atılgan (32862)  Beyin 1.33cc corolla'nın rampa performansını geniş bir şekilde ele almıştı ve kendisi gayet memnundu. Burak Beyden ricam şu rampalarda mümkünatı varsa bir video çekip foruma verebilir mi?