0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çekmeme konusu şehir efsanesi değil. 1.5 sene eski kasasını kullandım. Tamam az yakıyor güzel araba ama motor hacmi küçük ve 6 ileri vites olduğundan sürekli vites değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Kalkışlarda arkandan gelen sellektor ve korna sesleri de ayrı bir dert. Bu motor yarise yakışır ama auris ve corrolla gibi büyük ve ağır arabalara gitmiyor maalesef ve can sıkıyor.
@Burak Atılgan (32862) Beyin 1.33cc corolla'nın rampa performansını geniş bir şekilde ele almıştı ve kendisi gayet memnundu. Burak Beyden ricam şu rampalarda mümkünatı varsa bir video çekip foruma verebilir mi?
Foruma yeni üye olmuş 1.33 auris sahibi bir arkadaş bu yazıyı okursa ne olur? Bu da değişik bir bakış açısı olsun.
Burak bey muhtemelen serçe, kartal, tofaş yada clio tarzı bir araçtan sonra buna bindiği için memnundur, zaten araştırırsanız burak beyden başkada çektiğini söyleyen memnun olan yok.
"...donanım fakiri toyota, bunu müşterisini düşündüğü için koymuyor." diyorsunuz da düşünüyorum o zaman fabia ve polo 2015 model araçlarında bile baz modellerinde iki hava yastığı koyarken Toyota aynı segment en boş Yaris'ine bile standart neden 8 hava yastığı koyuyor diye...
@Yucel Gezgin (31335) Yücel Bey, 1.33 corolla verelim size, Auris gibi değil 2015'in sonunda stokta araç kalmamıştı. 1.33 için bu bir fırsat olacak, bu motorun bahsedildiği gibi olmadığı kanaati uyanabilir bu sayede.
strateji ve ihtiyaçları birleştiriyorlar. bütün markalar yapıyor. alman araçlarında genelde ufak şehir içi araçlarında perde hava yastığı olmaz. olsun ya da olmasın demiyorum, tartışılabilir. hız yapmak isteyen zaten üst segment araca geçiyor, bu yüzden şehir içi sınırlarda ön ve yan havayastıklarının yeterli olabileceğini düşünüyorlardır. toyota da 2016 yılında auris'e arka manuel cam koyuyor. bakıyorsunuz önde otomatik klima var. bunlar hep müşteri profili ile ilgili.
hayırlısı olsun hocam, kısmet işleri bunlar.
Euro ncap'a neden 6 hava yastıklı modellerini gönderiyorlar? Demek ki güvenlik için b segmentinde de perde hava yastıkları lazım oluyor. B segmenti bir araçla yüksek hızlara çıkılmayacaksa motoru sınırlamaları daha mantıklı yoksa üst düzey rakamlara rahatlıkla bu araçlarla çıkılabiliyor. Yani mesele tamamen duygusal.
Morali bozulabilir elbette, ancak 1.33 motor şikayetinin Corolla'dan ziyade Auris'lerden gelmesi de ilginç. Corolla'larda turbo olduğundan şüpheleniyorum ben.
Babamın 2011 otomatik jettasını incelelim bugün. 102 beygir, tork benim 2003 corolla ile aynı, 148. Ağırlıkları sanırım birbirine yakın. 1.6 olmasına rağmen o 8 beygirlik fark hissediliyor. Çekişini beğenmedim.Demem o ki, 1.33 için çok beklentiye girmemek gerekir sanırım.
Hakan Bey bu millet 1.33 motorlu corolla'yı "çekmemesine" rağmen neden peynir ekmek gibi alıyor. Memnun kalınmasa bu araç alınır mıydı? İnsanlar 50-52 binlirayı sokaktan mı buluyor? Enterasan bir durum.
Sakin kullanıma göre dizayn edilmiş ekonomik motor. Araçları yorumlar iken sınıflarına göre ve hitap edeceği kitleye göre yorumlamalıyız. Muz ile elma ikisi de meyve ama tatları farklı, fiyatları farklı. Performans ve güç isteniyorsa ona göre tercih yapılmalı, başka model ve araçlar kulaktan kulağa yayılan söylentilerle kötülenmemeli. Ülke olarak kendi aracımız yok, yapanları o kadar kolay eleştiriyoruz ki, adamlar buyur daha iyisini yap derse ne diyeceğiz.
2003 corolla 1165 kg. 2011 jetta eğer bir önceki kasa ise oldukça ağır. en az 1350 kg vardır. dsg ile 1400'ü de bulabilir. ayrıca corolla'nın motor teknolojisi 102 hp'lik jetta'dan çok daha başarılıdır. bütün bunlar birleşince arada oldukça hissedilir bir fark olması gerek.
Corolla 1260 kg. Jetta 2011deki eski kasa ama çok fazla ağır olduğunu sanmıyorum, kapıları kapatırken corollaya göre çok tenekemsi bir ağırlık ve ses hissediyorum. (Hiç ummadığım şekilde) Ağırlığına bakalım internete ve ruhsata Konudan çıktık yav
Recep Nedim Dönmez (31007) Recep bey fikrinize saygı duyarım,ama pek kısmet işine benzemiyor, böyle temiz bir araca 5000kişi bakıpta 6 kişi arıyorsa ne diyeyim kısmet.
Hocam auris zaten sıkıntı. 1.33 olunca da zora giriyor. Ayrıca 2. en yavaş olduğu dönemler.