Gönderen Konu: Günün ikinci kazası. Arkadan bana vuruyor ben öndekine.. Arabam çıktı..!  (Okunma sayısı 20698 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 11500
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
Ynt: Günün ikinci kazası. Arkadan bana vuruyor ben öndekine..
« Yanıtla #60 : Aralık 13, 2015, 17:01:00 »
Burak bey forumdaki paylaşımlarınızla sevilen değer verilen bir kişiliğe sahipsiniz.Ne mutlu size.Moralinizin biraz da olsa düzeldiğini görmek güzel.Tekrar geçmiş olsun.
2014 Corolla 1.4 D4D Advance

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 13, 2015, 17:01:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Aralık 13, 2015, 17:29:55 »
Tekrar gecmis olsun. En guzel sekilde halolur islemler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Aralık 13, 2015, 17:47:45 »
Geçmiş olsun
94 senesinde 5 yaşlarında bir arabamız vardı kardeşim sağ arkayı ağaca vurmuşdu hafif hasardı yaptırdık
bizde orjinalliği gitti diye aynı aracın sıfırını aldık bir hafta demeden güngören sanayinin orda trafik yoğundu kıpırdamıyodu arabalar, sol tarafımda koca burunlu bir beton kamyonu benim sol taraftan takmış sürte sürte gidiyo kornaya basıyorum duymadı kaçacak yerimde yok arabanın sol tarafı boydan boya haşat ettikten sonra duydu, orda kıpırtattırmadım arabaları trafik gelene kadar, seviste kamyonun sigortadan yaptırmışdık eskisi gibi olmuşdu olan bizim bir haftalık arabaya olmuşdu unutulup gidiyor zamanla
95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Aralık 13, 2015, 18:54:25 »
Burak bey forumdaki paylaşımlarınızla sevilen değer verilen bir kişiliğe sahipsiniz.Ne mutlu size.Moralinizin biraz da olsa düzeldiğini görmek güzel.Tekrar geçmiş olsun.

Cuma akşamına göre iyiyim. Dün kaza anı ve o ses hep aklımdaydı. Bu gün biraz daha iyiyim. İyi olmam da sizlerinde payı var ve içime su serptiniz. Yarın bir de işlemler başlatılırsa daha da iyi olurum. Ondan sonra çıkar ve bir şey olmamış gibi aynen yola devam.   :)))
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Aralık 13, 2015, 19:44:10 »
Burak Bey, geçmiş olsun. Allah beterinden korusun hepimizi.

@Burak Atılgan (32862)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Aralık 13, 2015, 20:46:14 »
Çok geçmiş olsun Aynı durum benim başıma gelmişti aracım daha 10 ay olmamıştı alalı dayıma vermiştim arkadan gelen aracın çarpması sonucu öndeki araca vurarak arkadan ve önden hasar aldı alj serviste yaptırdım servis herşeyi değiştirme peşine düştü karşı çıkarak kaputu onarmayı talep etmiştim sizin kaputta onarılabilir aslında bir hafta uyumamıştım aracımdan soğudum aynı sekilde fakat bir süre sonra normale dönüyor herşey serviste yaptırcağınız için sıkıntı olmaz değer kaybı çok fazla olmasada düşüş olur tekrar geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #66 : Aralık 13, 2015, 21:19:58 »
Tıpa tıp aynısı tek farkı sizin çarptığınız araba, benim ki kamyonet. Peki, sizde nasıl oldu hasar durumu? Yani bütün hasarı en arkadan size vuran mı ödedi? Bana Toyota dedi ki suçu olduğu gibi arkadan size vurana verirler dedi. Zaten ifade de Mercedes kendisinin sebep olduğunu kabul etti. Bir de arabanızın boyasında ton farkı oldu mu. Sedefli renk şimdi nasıl olacak bakalım. Soğuma kısmını aştım artık ben. O cuma gecesi vardı üzerimde şimdi yok. Yola devam edeceğim bitince işi.

Değer kaybını geçtim artık. Bir arabayı 10 yıl kullanan biriyim sonuçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 32493
  • 26 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Aralık 13, 2015, 23:41:33 »
Burak çok geçmiş olsun.

Valla inan kendi arabam kadar üzüldüm. Üzülerek bişey daha söyleyeceğim.

Benim farlar garantiden değişti. Tanesi 1000 TL + kdv. Burda yaklaşık 5 6 bin TL hasar çıkaracak benim tanıdığım servis.

Kesinlikle değer kaybı davası açmanda herhangi bir sakınca yok. Arabada bişey hatta hiçbişey yok ama işte tutara yansıyacak :( Kaputu düzelttirmeyi uğraş.

Arabayı satma durumuna gelince bence satma. Hiç parasına gider, alacağının başına bişey gelmeyeceği garanti değil. Tekrar tekrar geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Aralık 13, 2015, 23:55:22 »
geçmiş olsun. Allah beterinden korusun... değer kaybı için dava açtığınızda parayı şoförden mi alıyorlar yoksa kaskodan mı?

bir de böyle bir kaza akrabamın başına gelmişti. akrabama arkadan çarptılar. o da öndekine çarptı. ve herkes bir önündeki arabayı ödedi. ve de kaput değişmiş bir arabada ne kadar ucuza satılma durumu olabilir?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Aralık 13, 2015, 23:59:11 »
geçmiş olsun. Allah beterinden korusun... değer kaybı için dava açtığınızda parayı şoförden mi alıyorlar yoksa kaskodan mı?

bir de böyle bir kaza akrabamın başına gelmişti. akrabama arkadan çarptılar. o da öndekine çarptı. ve herkes bir önündeki arabayı ödedi. ve de kaput değişmiş bir arabada ne kadar ucuza satılma durumu olabilir?
zincirleme kazada herkes kendininkini ödüyor diye duymuştum ama geçen babama sordum hepsi arkadakine giriyor diye cevap verdi gülerek bugünde  5 araç bogaz ici istikametinde  birbirine girmişti hepsi lukstu ve perti 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #70 : Aralık 14, 2015, 00:09:50 »
Burak çok geçmiş olsun.

Valla inan kendi arabam kadar üzüldüm. Üzülerek bişey daha söyleyeceğim.

Benim farlar garantiden değişti. Tanesi 1000 TL + kdv. Burda yaklaşık 5 6 bin TL hasar çıkaracak benim tanıdığım servis.

Kesinlikle değer kaybı davası açmanda herhangi bir sakınca yok. Arabada bişey hatta hiçbişey yok ama işte tutara yansıyacak :( Kaputu düzelttirmeyi uğraş.

Arabayı satma durumuna gelince bence satma. Hiç parasına gider, alacağının başına bişey gelmeyeceği garanti değil. Tekrar tekrar geçmiş olsun

İrfan çok sağol. Zaten satmayacağım. Sadece kaput değişecek, ön tampon onarım olursa onarılır arka değişir tahminim. Ön kaputun değişmesini istiyorum şahsen. İşin içine düzeltme gelince macun / astar dalgalanma olabiliyor. Varsın değişsin. Ve yapılınca binmeye devam. Ölücülere yok fiyatına satıp ekmeklerine yağ süremem.

Dğer kaybına gelince, düşünüyorum da şimdi açtım bunu 2-3 bin lira aldım diyelim. 1 yıl sonra gittim Bentley'e vurdum Allah korusun. Adam da gitti dava açtı bana ve atıyorum 15 bin lira. Eh bittiğimin resmidir. Yarın bir olsun bakalım exper vs. gidip işlemler başlar. Bakalım nasıl ilerleyecek süreç.

Bu arada, kamyonette hiç bir hasar yok benim vurmamdan kaynaklanan. Çünkü demirine denk geldim.  Toyota servisi ise bana hepsi Mercedes'e yani arkadan çarpana kalır dedi. Suçlu Mercedes çıkar bu kazada dedi. Sizin kaskodan arabanız yapılır Mercedes'e rücu edilir dediler. Zaten adam ifadesine olanlara kendisinin sebep verdiğini yazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Aralık 14, 2015, 00:27:00 »
geçmiş olsun Burak abi
ufak bi tavsiye tampona onarım yaptırma.benimde bi kazam olmuştu.orijinal diye değişim yaptırmadım.10 cm yırtığı tamir ettiler.2 ay sonra üzerindeki boya çatlamaya başladı.ve boya dökülmeye devam ediyor.
tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Aralık 14, 2015, 01:20:29 »
Burak Abi ilk şoku atlattığını görmek güzel. Tekrar geçmiş olsun. Ben davayı mercedese açtığınızı bilmiyordum kasko şirketine açılıyor diye biliyordum eğer karşı sürücüye açılıyorsa ben de açmazdım herhalde şu durumda davayı abi, Ada'm efendi çıkmış ve sonuçta isteyerek de size çarpmadı. Dava açmayı düşünmüyorum diyerek de düşünceli birisi olduğunu göstermiş oluyorsun adam zaten kiralık şirkete bir sürü masraf ödemiştir. Allah korusun böyle durumlardan hepimizi.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 32493
  • 26 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Aralık 14, 2015, 04:51:53 »
Evet soyle bir durum daha var. Servis isi garanti olsun diye karsi taraf suclu  olsa da sizin kaskodan acmak ister. Bunun tutarsal bir yuku olmadigi gibi gozukse de trafik sigortasinin bir sonraki sene pirimlrrine olumsuz etki ediyor. Ikame arac almayacaksan mutlaka dosyayi trafik sigortandan acmanda fayda var. Sigortan karsi tarafa rucu ediyor. Herhangibir problem olmuyor. Benim basima geldi. 3. Ayinda arkadan tir surtmustu. Ordan tecrubeliyim :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Aralık 14, 2015, 07:41:22 »
burak abi yeni gördüm geçmiş olsun. sana bir şey olmamış ya abi. beterin beteri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Aralık 14, 2015, 07:57:26 »
Daha once bir kac konuda dile getirmistim, bu durumlarda on tampon ve kaput tasarimi cok onemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #76 : Aralık 14, 2015, 08:40:17 »
Evet soyle bir durum daha var. Servis isi garanti olsun diye karsi taraf suclu  olsa da sizin kaskodan acmak ister. Bunun tutarsal bir yuku olmadigi gibi gozukse de trafik sigortasinin bir sonraki sene pirimlrrine olumsuz etki ediyor. Ikame arac almayacaksan mutlaka dosyayi trafik sigortandan acmanda fayda var. Sigortan karsi tarafa rucu ediyor. Herhangibir problem olmuyor. Benim basima geldi. 3. Ayinda arkadan tir surtmustu. Ordan tecrubeliyim :)))

Trafik sigortaları ile çalışma yapmıyormuş Natai. Birde trafik sigortası ile onarılan hasarların uzun zaman aldığını söylemişti bana 2011 yılında Renault servisi. O zamanda biri arkadan bana biri vurmuştu ve kaskomdan yapılıp adamın sigortasına rücu edilmişti. Bu da öyle olacak dedi servis. Sizin kaskodan yapılıp Mercedes'e rücu edilecek ve hasarsızlığınız bozulmayacak dedi. Bu süreç de size sigortanız araba da verir dedi. Bu gün her şey belli olur tahminim.

Ön tampon belki onarım ile yapılır da arka tampon değişir inşallah. Kaput da tabi.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2015, 08:44:19
Burak Abi ilk şoku atlattığını görmek güzel. Tekrar geçmiş olsun. Ben davayı mercedese açtığınızı bilmiyordum kasko şirketine açılıyor diye biliyordum eğer karşı sürücüye açılıyorsa ben de açmazdım herhalde şu durumda davayı abi, Ada'm efendi çıkmış ve sonuçta isteyerek de size çarpmadı. Dava açmayı düşünmüyorum diyerek de düşünceli birisi olduğunu göstermiş oluyorsun adam zaten kiralık şirkete bir sürü masraf ödemiştir. Allah korusun böyle durumlardan hepimizi.

Aynen Yaşar. Adam çok korktu çünkü ben kısa süreli şoka girdim. Var gücümle indim arabadan ve adama doğru koşup "yahu sen deli misin, ne yaptın, görmedin mi, yaktın beni" diye bağırdım. Adam 50'li yaşlarda biriydi çok korktu ve lütfen sakin ol, suçluyum, çok haklısın dedi ve titreyerek durmaya başladım. Gel dedi, sağa çekelim arabaları trafiği kesmeyelim dedi ve ben duruyorum öyle, iyimisin dedi, eliyle omzuma dokundu, gel hadi dedi, sağa çekelim dedi ve bindirdi beni arabaya.
Değer davası açmayı pek düşünmüyorum. Açmadım da zaten ve sigorta işlemleri bu gün başlayacak. Zaten adamın arabası kiralık arabaydı. Hani zorluk çıkartıp yan çizip "pat diye durdun önümde o yüzden sana vurdum" dese her türlü davayı hatta orada gözünün üzerine yumruğu da hak ederdi. Bakalım, umarım iyi şeyler olur bu gün. Ve telefondan mobil tutanak hazırladık ve benim de vurduğum kamyonetin de tüm bilgilerini o yazdı hazırladı ve emniyete mail attı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Corolla comfort extra, AT, CC, AJ
  • Kan Grubu: 0+
  • 59 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Aralık 14, 2015, 08:47:43 »
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.
ytahtaci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Aralık 14, 2015, 08:53:34 »
Daha once bir kac konuda dile getirmistim, bu durumlarda on tampon ve kaput tasarimi cok onemli.

Hakan hocam cok onemli bir yerden yakalamissin olayi yine.
Bu kazada da oldugu gibi eger aracin on izgara ve kaput dik bir sekilde degilde biraz arkaya dogru kavisli bir tasarim yapilsaymis Kaputa en ufak bir zarar bile gelmezdi belkide...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Aralık 14, 2015, 09:41:24 »
@Burak Atılgan (32862) bey çok geçmiş olsun. Ağustos ayında kaza yaptığımda aynı şeyleri yaşadım. Arabadan genel olarak memnunum. O zaman arabadan soğudum, satacağım falan diyordum. Neyseki cana gelen birşey yok. Yaptırdıktan bir süre sonrada unutuyorsunuz.

Tampon ve kaput tasarımı gerçekten önemli. Benim araçta da benzer bir şekilde hasar oluşmuştu. Kaputun sadece en uç kısmı bir iki santim bükülüyor.O kadar. O yüzden değiştirildi. Bir çok kazada aynı şeyi görüyorum. Tampon konusunda söyleyecek birşeyim yok. Sanırım görevini tam olarak yerine getirdi. Sol ön köşe çarpmasına rağmen çamurluğa vs hiç bir zarar vermemişti. Kırılmadı bile diyebilirim.

Değer kaybı için ben de dava açmayı falan düşündüm. Sormuştum da forumda ama tam bir cevap alamamıştım. Yanlış hatırlamıyorsam tampon, far vs değer kaybı hesabına girmiyormuş. Asıl masraf kaput dışındaki tampon, far, park sensörü zaten. Toplamda 7000TL civarı masraf çıkmıştı. %100 karşı taraf kusurlu olduğundan hasarsızlık bozulmadı(Arkadan çarpan %100 kusurludur efsanesini ilk kazada duymuş oldum). Kaskoyu %10 hasarsızlık indirimi ile yaptırdım.

Ön tampon değiştikten sonra renk farkı çok az oluyor. Sıfır arabada da oluyor. Değişim sonrası aynı zamanlarda alınan corolla ile karşılaştırdım. Çok bariz bir fark göremedim.

Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S