Gönderen Konu: Günün ikinci kazası. Arkadan bana vuruyor ben öndekine.. Arabam çıktı..!  (Okunma sayısı 20717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Cuma günü yaşadığım kaza ve son durum..!
« Yanıtla #100 : Aralık 15, 2015, 14:06:32 »
Abi 450 tl seramik kaplama ne ya. Sanayide komple yapıyorlar diye biliyorum. Zaten işlemleri orada yaptırdığın için yeterince kazanacaklar. Konuya el atmanı tavsiye ederim.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Aralık 15, 2015, 14:06:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Aralık 15, 2015, 14:54:11 »
Geçmiş olsun, çok üzülmüştüm konuyu açtığın saatten beri takip ediyorum, bu habere sevindim. Ama seramik kaplama çok para istemişler, orada yaptırmayıp meguiaris gibi sonax gibi bir yetkili firmaya gidip daha ucuza yaptırabilirsiniz fiyat almanızı tavsiye ederim.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Aralık 15, 2015, 15:21:44 »
Abi 450 tl seramik kaplama ne ya. Sanayide komple yapıyorlar diye biliyorum. Zaten işlemleri orada yaptırdığın için yeterince kazanacaklar. Konuya el atmanı tavsiye ederim.

Ödeme esnasında diyeceğim çünkü ilk alırken 1.300 lira'dan 800'e indirerek yapmışlardı komple arabayı. Hatta yarın belki arayıp belirtirim. 200 liraya halletsinler. Ha, tek elden çıksın hepsi. Aynı marka olur en azından. Yarısı Williams, yarısı başka marka olmasın.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Aralık 15, 2015, 15:35:37 »
Hadi gecmis olsun.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Aralık 15, 2015, 16:38:35 »
geçmiş olsun bagaj kapagiyla seramiğe üzüldüm belki bagaj kapağı boyasız göcük düzeltmeyle geçebilirdi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Aralık 15, 2015, 18:51:13 »
Tekrar çok geçmiş olsun Burak hocam. Size bişey soracam bu arada. Boya koruma ile seramik kaplama farklı şeyler mi? Nasıl fark var aralarında?
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
Ynt: Günün ikinci kazası. Arkadan bana vuruyor ben öndekine.. Son durum
« Yanıtla #106 : Aralık 15, 2015, 19:01:51 »
çok geçmiş olsun  :argh:
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota rules
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 9850
  • Model Yılı: '15
  • 48 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Aralık 15, 2015, 21:11:14 »
Çok geçmiş olsun... Benim sıfır aldığım aracıma da daha 500 km deyken ışıklarda dalgın biri çarpmıştı. Çok kötü olmuştum ufak tefek çizikler falan vardı. Ben de sizin gibi soğur gibi oldum ama 2-3 gün içinde geçti ve şu an daha çok severek biniyorum. Kazasız belasız huzurlu ve mutlu günler dilerim.
No Pain No Gain

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #108 : Aralık 15, 2015, 21:16:27 »
geçmiş olsun bagaj kapagiyla seramiğe üzüldüm belki bagaj kapağı boyasız göcük düzeltmeyle geçebilirdi

Bagaj kapağı zaten değişmeyecek.. Onarılacak.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 15, 2015, 21:18:36
Tekrar çok geçmiş olsun Burak hocam. Size bişey soracam bu arada. Boya koruma ile seramik kaplama farklı şeyler mi? Nasıl fark var aralarında?

İnan ben bu seramik olayını ilk kez duyuyorum. Boya korumayı bilirdim ve önce ki arabama boya koruma yaptırmıştım bir kere ve bir kaç yılda bir yeniletmiştim o korumayı. Seramik daha mı güçlü ve etkili nedir, belki de ikisi aynı kapıya çıkıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 151 kere teşekkür etti
« Yanıtla #109 : Aralık 15, 2015, 21:37:31 »
boya koruma hiç bir halta yaramıyor. belki ilk bir sene içinde yarıyorsada ilk sene sonrası bir faydasını ben görmedim. arabamı sonaxta cilalı yıkattım sonra birkaç gün kullanmadım ne reçine dene bişey arabanın üstüne gelen kirler kaputta leke bıraktı.ilk servise gidiceğim zaman yıkıcam ortalığı ya paramı alıp bana uygulama yapılmadı yada uyduruktan bişey yaptılar kaldı ki cam tavan olduğu için şişenin kalanını ne yaptılar? ayrı muamma.  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Aralık 15, 2015, 22:32:02 »
Geçmiş olsun neyseki size bir şey olmamış ve hasar karşı taraftan karşılanacak buna sevinmek lazım  :)

Ben daha bu pazar yani 13.12.2015 tarihin saat 11.10 civarlarında kaza yaptım cana gelmedi çok şükür mal bi şekilde hallolur.Bunlarda benim kaza fotoları.

VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #111 : Aralık 15, 2015, 23:17:01 »
Geçmiş olsun neyseki size bir şey olmamış ve hasar karşı taraftan karşılanacak buna sevinmek lazım  :)

Ben daha bu pazar yani 13.12.2015 tarihin saat 11.10 civarlarında kaza yaptım cana gelmedi çok şükür mal bi şekilde hallolur.Bunlarda benim kaza fotoları.

Sağol teşekkürler. Sizinkide kötü. Aynen, demir yığını yapılır. Ama şu değişen ön yargısını parçalamak atomu parçalamaktan zor. Ezik parçayı düzeltip macunkatıp boyatmaktansa sıfıri orijinal ve boyanmış parçayı tercih ederim. İkisi de aynı fabrikanın parçası nede olsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Aralık 15, 2015, 23:28:26 »
Abi çok geçmiş olsun, uzun zamandır işler sebebiyle giremiyordum görünce üzüldüm ama şoku atlattığını görmek beni rahatlattı.Arabanı çok sevdiğini aslında bir araçtan çok daha fazla değer verdiğini ve benimsediğini, güzelleştirme çabalarını ve yaptıklarını forumdaki tüm kullanıcılar gibi bende takip ediyorum.
Üzülmen yada kafaya takman normal ama şöyle bir durumda var.basit ve yüzeysel bir kaza sonucu oluşan çok basit bir hasar.tamponlar 1000 kez değişse ne olur, farlar sarf malzemesi farzet taş geldi çatladı, buhar aldı değişti yada motorda hatta radyatörde bile sorun yok alt tarafı kaput abi, saksı düştü yada çatıdan kiremit uçtu...
Üzme hiç kendini, değer kaybı falanda olmaz sen o fotoları sakla yeter, senin arabanı ne kadar sevdiğini gören biri alır elbet değerinde.
Birde benim anlamadığım bizim ülkede nereden gelmiş yerleşmiş bu kusursuz araç takıntısı onuda merak etmiyor değilim.boyasız kazasız çiziksiz  vs vs.Amerikada adamlar direk mile bakıyor motoru ve şasinin durumuyla (kaza,pas vs) ilgileniyor ve hatta yeni boyalı yada değişen varsa daha çok araçla ilgileniyorken bizim ülkemizde niye böyle değil bu durum anlayamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #113 : Aralık 16, 2015, 00:10:11 »
Abi çok geçmiş olsun, uzun zamandır işler sebebiyle giremiyordum görünce üzüldüm ama şoku atlattığını görmek beni rahatlattı.Arabanı çok sevdiğini aslında bir araçtan çok daha fazla değer verdiğini ve benimsediğini, güzelleştirme çabalarını ve yaptıklarını forumdaki tüm kullanıcılar gibi bende takip ediyorum.
Üzülmen yada kafaya takman normal ama şöyle bir durumda var.basit ve yüzeysel bir kaza sonucu oluşan çok basit bir hasar.tamponlar 1000 kez değişse ne olur, farlar sarf malzemesi farzet taş geldi çatladı, buhar aldı değişti yada motorda hatta radyatörde bile sorun yok alt tarafı kaput abi, saksı düştü yada çatıdan kiremit uçtu...
Üzme hiç kendini, değer kaybı falanda olmaz sen o fotoları sakla yeter, senin arabanı ne kadar sevdiğini gören biri alır elbet değerinde.
Birde benim anlamadığım bizim ülkede nereden gelmiş yerleşmiş bu kusursuz araç takıntısı onuda merak etmiyor değilim.boyasız kazasız çiziksiz  vs vs.Amerikada adamlar direk mile bakıyor motoru ve şasinin durumuyla (kaza,pas vs) ilgileniyor ve hatta yeni boyalı yada değişen varsa daha çok araçla ilgileniyorken bizim ülkemizde niye böyle değil bu durum anlayamıyorum.

Ağzına sağlık. İnsanlar kusurlu , arabaların kusuru olmuş çok mu. Değişensiz çiziksiz araba istiyorsak evin salonuna paket yapıp bir ömür bakalım karşısına geçip. :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Aralık 16, 2015, 17:29:30 »
Sana da gecmis olsun Yunus, arac donmus sanirim.

Araci alirken far, stop isiklari, bagaj, kaput kilidi vs iyi kontrol etmeni oneririm Burak, gozden kacmasin bir sey. En saglikli sekilde halolmus gorunuyor islemler. Tekrar guzel gunlerde binmen dilegiyle.

Aracta coating ozellikli cilalar gercekten ise yariyor. Aracin ustune gelen kus pisligi vs, coating uygulanan yerde daha rahat gidiyor. Bununla ilgili bir konumuz vardi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Aralık 16, 2015, 19:35:36 »
Teşekkür ederim Hakan bey.Önüme köpek çıkması sonucu kontrolü kaybedip karşı şeride geçtim bu sırada orta refrüjdeki ağaca çarptım.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Aralık 16, 2015, 20:35:19 »
Burak abi büyük geçmiş olsun rabbim beterinden saklasın.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 151 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Aralık 17, 2015, 16:19:02 »
Burak abi büyük geçmiş olsun rabbim beterinden saklasın.

amin cümlemizi.... @Burak beyin yerine yazmış oldum sanki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Aralık 20, 2015, 19:00:05 »
Çok geçmiş olsun. Arabandan soğuma. Ben de benzer durumlar yaşadım. Ilk birkaç hafta insan kızıyor sinirleniyor ama sonra unutuyorsun. Trafikte kaza her zaman mümkün.  Biraz da şans işi. Varsın bir iki boya olsun hiç önemli değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı

Arkadaşlar, öncelikle tekrar bu konu başlığı altında geçmiş olsun dileklerinde bulunan, güzel yorumları ile moraller veren herkese teşekkür eder önünüz de saygı ile eğilip, büyüklerin ellerinden ve küçüklerin gözlerinden öperim. Arada yorum yapmış bayan arkadaşlar da varsa onlara da çiçek uzatırım.

Öğlen civarı almaya gittim arabamı. Sabah aradılar ve arabanız hazır dediler ve gidip aldım. Görünce park yerinde çok ağladım. Bir o kaza gününü hatırladım birde ilk aldığım günü. Her yerini inceledim içeri girmeden. Boya'da ton farkı yok. Hatta hiç yok. Her açıdan baktım her şey çizgisinde.

Değişen parçalar ;
Ön farlar sağ/sol, ampuller, ıvıt zıvır klips vs.
Ön ızgara, logo, klips vida ıvır zıvır
Ön kaput + boya
Arka tampon + boya
Arka tampon alt sacı ve demiri ıvır zıvır vida, klips..

Onarım yapılan parçalar ;
Ön tampon + boya
Arka bagaj plaka bölgesi + boya

Ön ve arka plakalıklarım da değişip yeni logolu NATAŞ takıldı.

Seramik kaplama ise değişen ve onarım görüp boyanan yerlere uygulandı.

Fotoğraf eklemiyorum, anlayışla karşılayın lütfen. Zaten kazasız halinin aynısı. :)) Ve toplam hasarım 7.300 TL.. Karşı tarafından sigortasından alınacak ve beni değer kaybı için bu işleri yapan biri arayacak ve bir vekalet ile karşı tarafın kaskosundan ne kadar tutuyorsa alabilirmişim.

Bununla geçmiş olsun ve yola devam. Daha çok gidecek yol ve km. var.